Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A. Zemanová 27.2.2023 18:22Tohle zní velice zajímavě. A kdybych to připravovala, když Vašek není doma, tak by to možná i snědl. On mívá vůči zelí občas nějaké třídní předsudky či čo. |
A. Rgova 27.2.2023 16:14Liko, protože zelé můžu jakkoli, tak tuhle mňamku určitě vyzkouším. Vlastně je to nízkosacharidový jídlo. Určitě jsi už slyšela třeba o zeloflekách? Tam je těstovina nahrazená čtverečky zelí. |
A. Rgova 27.2.2023 16:13Moji pejsani zelí můžou. Pokud je dělané s masem. Sem tam dám kysané zelí, celý pytlík do skleněné zapékací mísy, zahnízdím do něho kuře a nechám péct. Nesolím, nekořením, nic nepřidávám i když grilovací koření bobkový list, cibuli i sůl by tato úprava snesla s výhodou. Peču cca 1,5h na 200. A pak baštíme s chutí všichni. Prsíčka si dají i kočky. Ty tedy zelí nechtějí. |
A. Lex 25.2.2023 11:22
|
Z. Lika 25.2.2023 9:15Tak tahle pizza se nezkazila, neměla čas :-) A postup je opravdu jednoduchý, akorát doporučuji dbát na jeho dodržení. A ano, používat talíře na obracení jsem se naučila kdysi od jedné Španělky, která vyráběla pro celou tlupu tortillu - tlustou na tři centimetry, tak jsem byla zvědavá jak ji obrátí, a ona nám to kouzlo s radostí předvedla. Všichni jsme udělali Áááách! |
Z. Lika 25.2.2023 9:12Maričko, určitě zelnou pizzu vyzkoušej - jen upozorňuji, že rajský protlak jsem dochucovala, sám o sobě by parádu neudělal. Jestli máte rádi kečup, tak použij ten. Anebo nějakou hotovou boloňskou, neapolskou omáčku. Anebo protlak doslaď a osol. Já si vypomohla přídavkem pesta, které má samo o sobě hodně výraznou chuť. |
Z. Jajka 24.2.2023 21:14Maričkop, jsem ráda, že vám kuře chutnalo. A tip na rýži místo chleba vítám, to někdy vyzkoušíme. Chleba kupujeme přesně tolik, kolik sníme během několika dní a musím dost myslet na to, aby se nový koupil dřív a kus staršího zbyl. |
M. Crossette 24.2.2023 18:49Liko, díky za další velice jedlý recept, i když zelí s protlakem mi přijde zvláštní kombinace, ale píšeš, jak to bylo dobré tak určitě vyzkouším.
Jinak hlásím, že jsme včera měli k večeři Jajčino kuře po sicilsku, jen ten chleba tam chyběl. Manžel z nákupu "podle papírku" dovezl 4 velké kuřecí čtvrtky, protože mě recept opravdu lákal vyzkoušet. Vše ostatní jsem měla doma, včetně rajčat, tedy vlastních, které jsem si loni rozmixovala, trochu svařila a mám nasáčkované v mrazáku. Pekla jsem v troubě (nepřikryté), takže to trvalo jistě hodinu, než bylo maso měkké. ALE chuť byla vynikající. Drobně pokrájených stroužků česneku z celé hlavičky bylo půl hrnku, přesto v česneková chuť v omáčce vůbec nevévodila. Moc jsme si pochutnali i když jsem k tomu udělala rýži. Snědli jsme každý jednu čtvrtku, takže další dvě budou později (i omáčky zbylo dost). Chleby plánuji péci zítra, takže ostatní maso přihřeji možná až v pondělí, nebo úterý, to už by mohl chleba trochu zestárnout, abych tedy recept vyzkoušela tak jak má správně být. Každopádně je to skvělé jídlo, určitě udělám nědky znovu. |
T. Zana 24.2.2023 18:34Po třech hodinách dušení už byla zcela alkoholuprostá. A stejně dostala jen kousek masa a mrkvičku . |
A. Lex 24.2.2023 18:03Liko, na poprvé jsem četla "zelená pizza" ,tak jsem usoudila, že se ti zkazila . Na podruhé jsem přečetla celé a je to velmi zajímavé. Někdy mívám zelné období, tak ji musím zkusit. P.s. poslední dobou díky jůtrubce jsem se naučila obracet omelety apod. pomocí talíře a je to pohoda. |
Z. Lika 24.2.2023 16:33Šmarjá zano kácím se tu smíchy pod stůl - líčka na víně pro Megginku No hlavně že nepřišla nazmar |
Z. Iva 24.2.2023 15:39Grillová :-D, vypadlo ti "R" |
T. Zana 24.2.2023 15:09Náhodou! Dělala jsem líčka podle tvého receptu (nikoliv poprvé) a chutnaly jí . Ona je ten pes-vegetarián, takže maso a zelenina 1:1 je prý fajn . Zelí teda nevím, nikdy jsem nezkoušela. Co má vyloženě ráda, jsou jablka, ty ubráním jen s vypětím všech sil . I když je to mrcha vybíravá a už jsem narazila i na taková, co jí nechutnala . |
Z. Jajka 24.2.2023 14:20Tak tak, to je někdo jiný |
Z. Lika 24.2.2023 14:13Nakonec, vždyť tam ta cibule nemusí být! |
Z. Lika 24.2.2023 14:13Tu znám, moc se mi líbí |
Z. Jenny 24.2.2023 13:55Jj, kysaný,je kysaný... Jelítka pukla a krásně se vsákla,je mňamka. |
Z. Lika 24.2.2023 13:13Šárko, tak to bude někdo jiný, už jsem se Jajky ptala :-) |
Z. Lika 24.2.2023 13:12No prima, to jsem ráda |
Š. Matyášová 24.2.2023 11:35tak a já přemejšlím, co s dvěma jelitama..děkuju Jenny..dáváš kysaný? |
Z. Jenny 24.2.2023 11:26Vypadá to velmi lákavě,určitě udělám! Zelí máme rádi,na všechny způsoby. Ingredience mám doma. Teď zrovna mám zelí v troubě v litinovým hlubokým pekáči a na něm dvě jelítka. |
Z. Yga 24.2.2023 10:23Jéé - liko, teď jsi mi padla do noty - zbyla mi půlka zelí ze včerejška (bylo vepřo-knedlo-zelo) a dumala jsem, co s ní, salát jsem už dělala. Myslím, že tohle by mohla být dobrá večeře. Bezva inspirace... |
Š. Matyášová 24.2.2023 10:12jo, až se bude Franta vracet, jako na oslavu návratu |
Š. Matyášová 24.2.2023 10:11chutnal mi chedar ze zrušených prodejen Icelandu a z týdnů Anglie, v Lidlu. Jinak musím do sejrárny.. |
Š. Matyášová 24.2.2023 10:09teď jsi zmátla i mne, ale mailovou adresu gillová,používala Jajka. |
Š. Matyášová 24.2.2023 10:08tak byla by na tenké proužky..to by nevypadávala..já to prubnu..ale dík, dítě by mi tu cibuli nejedlo..tak ji buď schovám nebo si nějak musím poradit... |
Š. Matyášová 24.2.2023 10:07mám tam oblíbenou kuchařku- Maangchi .. |
Z. Lika 24.2.2023 9:51Díky |
Z. Lika 24.2.2023 9:45M. Gillová je Jajka? To musím zjistit! |
Z. Lika 24.2.2023 9:44Cibule vůbec nečpěla, nerazila. Je to určitě tou poklicí. Dodala další strukturu, ale nebyla nijak nápadná. Do míchanice bych ji nedávala - dlouhé vlásky zelí s vejcem se spojí do pevné podložky, cibule by mohla vypadávat. |