27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zelná „pizza“

Překvapení!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Zemanová 27.2.2023 18:22

Tohle zní velice zajímavě. A kdybych to připravovala, když Vašek není doma, tak by to možná i snědl. On mívá vůči zelí občas nějaké třídní předsudky či čo.

A. Rgova 27.2.2023 16:14

Liko, protože zelé můžu jakkoli, tak tuhle mňamku určitě vyzkouším. Vlastně je to nízkosacharidový jídlo. Určitě jsi už slyšela třeba o zeloflekách? Tam je těstovina nahrazená čtverečky zelí.

A. Rgova 27.2.2023 16:13

Moji pejsani zelí můžou. Pokud je dělané s masem. Sem tam dám kysané zelí, celý pytlík do skleněné zapékací mísy, zahnízdím do něho kuře a nechám péct. Nesolím, nekořením, nic nepřidávám i když grilovací koření bobkový list, cibuli i sůl by tato úprava snesla s výhodou. Peču cca 1,5h na 200. A pak baštíme s chutí všichni. Prsíčka si dají i kočky. Ty tedy zelí nechtějí.

A. Lex 25.2.2023 11:22

;-D

Z. Lika 25.2.2023 9:15

Tak tahle pizza se nezkazila, neměla čas :-) A postup je opravdu jednoduchý, akorát doporučuji dbát na jeho dodržení. A ano, používat talíře na obracení jsem se naučila kdysi od jedné Španělky, která vyráběla pro celou tlupu tortillu - tlustou na tři centimetry, tak jsem byla zvědavá jak ji obrátí, a ona nám to kouzlo s radostí předvedla. Všichni jsme udělali Áááách! :-)

Z. Lika 25.2.2023 9:12

Maričko, určitě zelnou pizzu vyzkoušej - jen upozorňuji, že rajský protlak jsem dochucovala, sám o sobě by parádu neudělal. Jestli máte rádi kečup, tak použij ten. Anebo nějakou hotovou boloňskou, neapolskou omáčku. Anebo protlak doslaď a osol. Já si vypomohla přídavkem pesta, které má samo o sobě hodně výraznou chuť.

Z. Jajka 24.2.2023 21:14

Maričkop, jsem ráda, že vám kuře chutnalo. A tip na rýži místo chleba vítám, to někdy vyzkoušíme. Chleba kupujeme přesně tolik, kolik sníme během několika dní a musím dost myslet na to, aby se nový koupil dřív a kus staršího zbyl.

M. Crossette 24.2.2023 18:49

Liko, díky za další velice jedlý recept, i když zelí s protlakem mi přijde zvláštní kombinace, ale píšeš, jak to bylo dobré tak určitě vyzkouším.

Jinak hlásím, že jsme včera měli k večeři Jajčino kuře po sicilsku, jen ten chleba tam chyběl. Manžel z nákupu "podle papírku" dovezl 4 velké kuřecí čtvrtky, protože mě recept opravdu lákal vyzkoušet. Vše ostatní jsem měla doma, včetně rajčat, tedy vlastních, které jsem si loni rozmixovala, trochu svařila a mám nasáčkované v mrazáku. Pekla jsem v troubě (nepřikryté), takže to trvalo jistě hodinu, než bylo maso měkké. ALE chuť byla vynikající. Drobně pokrájených stroužků česneku z celé hlavičky bylo půl hrnku, přesto v česneková chuť v omáčce vůbec nevévodila. Moc jsme si pochutnali i když jsem k tomu udělala rýži. Snědli jsme každý jednu čtvrtku, takže další dvě budou později (i omáčky zbylo dost). Chleby plánuji péci zítra, takže ostatní maso přihřeji možná až v pondělí, nebo úterý, to už by mohl chleba trochu zestárnout, abych tedy recept vyzkoušela tak jak má správně být. Každopádně je to skvělé jídlo, určitě udělám nědky znovu.

T. Zana 24.2.2023 18:34

Po třech hodinách dušení už byla zcela alkoholuprostá. A stejně dostala jen kousek masa a mrkvičku :-).

A. Lex 24.2.2023 18:03

Liko, na poprvé jsem četla "zelená pizza" ,tak jsem usoudila, že se ti zkazila ;-).

Na podruhé jsem přečetla celé a je to velmi zajímavé. Někdy mívám zelné období, tak ji musím zkusit.

P.s. poslední dobou díky jůtrubce jsem se naučila obracet omelety apod. pomocí talíře a je to pohoda.

Z. Lika 24.2.2023 16:33

Šmarjá zano kácím se tu smíchy pod stůl - líčka na víně pro Megginku ;-D No hlavně že nepřišla nazmar R^;-D

Z. Iva 24.2.2023 15:39

Grillová :-D, vypadlo ti "R"

T. Zana 24.2.2023 15:09

Náhodou! Dělala jsem líčka podle tvého receptu (nikoliv poprvé) a chutnaly jí ;-D. Ona je ten pes-vegetarián, takže maso a zelenina 1:1 je prý fajn ;-).

Zelí teda nevím, nikdy jsem nezkoušela. Co má vyloženě ráda, jsou jablka, ty ubráním jen s vypětím všech sil ;-D. I když je to mrcha vybíravá a už jsem narazila i na taková, co jí nechutnala :-P.

Z. Jajka 24.2.2023 14:20

Tak tak, to je někdo jiný ;-)

Z. Lika 24.2.2023 14:13

Nakonec, vždyť tam ta cibule nemusí být!

Z. Lika 24.2.2023 14:13

Tu znám, moc se mi líbí :-)

Z. Jenny 24.2.2023 13:55

Jj, kysaný,je kysaný... :-)R^V Jelítka pukla a krásně se vsákla,je mňamka.

Z. Lika 24.2.2023 13:13

Šárko, tak to bude někdo jiný, už jsem se Jajky ptala :-)

Z. Lika 24.2.2023 13:12

No prima, to jsem ráda R^

Š. Matyášová 24.2.2023 11:35

tak a já přemejšlím, co s dvěma jelitama..děkuju Jenny..dáváš kysaný?

Z. Jenny 24.2.2023 11:26

Vypadá to velmi lákavě,určitě udělám! Zelí máme rádi,na všechny způsoby. Ingredience mám doma. Teď zrovna mám zelí v troubě v litinovým hlubokým pekáči a na něm dvě jelítka. :-)R^V

Z. Yga 24.2.2023 10:23

Jéé - liko, teď jsi mi padla do noty - zbyla mi půlka zelí ze včerejška (bylo vepřo-knedlo-zelo) a dumala jsem, co s ní, salát jsem už dělala. Myslím, že tohle by mohla být dobrá večeře. Bezva inspirace... R^R^

Š. Matyášová 24.2.2023 10:12

jo, až se bude Franta vracet, jako na oslavu návratu ;-DR^

Š. Matyášová 24.2.2023 10:11

chutnal mi chedar ze zrušených prodejen Icelandu a z týdnů Anglie, v Lidlu. Jinak musím do sejrárny..

Š. Matyášová 24.2.2023 10:09

teď jsi zmátla i mne, ale mailovou adresu gillová,používala Jajka.

Š. Matyášová 24.2.2023 10:08

tak byla by na tenké proužky..to by nevypadávala..já to prubnu..ale dík, dítě by mi tu cibuli nejedlo..tak ji buď schovám nebo si nějak musím poradit...:-)

Š. Matyášová 24.2.2023 10:07

mám tam oblíbenou kuchařku- Maangchi ;-)..

Z. Lika 24.2.2023 9:51

Díky :-)

Z. Lika 24.2.2023 9:45

M. Gillová je Jajka? 8-o To musím zjistit!

Z. Lika 24.2.2023 9:44

Cibule vůbec nečpěla, nerazila. Je to určitě tou poklicí. Dodala další strukturu, ale nebyla nijak nápadná. Do míchanice bych ji nedávala - dlouhé vlásky zelí s vejcem se spojí do pevné podložky, cibule by mohla vypadávat.