Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996
10.5.2024 | Svátek má Blažena
MLSOTNÍK: Zapečené mleté vepřové
20.3.2020
Způsobů zpracování uvedeného masa je známo víc než dost. Ale četla jsem následující recept, zaujal mě, několikrát jsem už zrealizovala, mohu doporučit. Je jenom trochu náročnější na čas.
Pro 2 – 3 osoby bohatě stačí:
- asi 1/3 balení těstovin (ne nudle, měla jsem např. vrtule i kolínka)
- ½ kg vepřového mletého
- sádlo nebo olej pod cibulku
- 1 - 2 cibule
- 2 – 3 stroužky česneku
- rajský protlak
- krájená rajčata z plechovky
- 1,5 deci suchého červeného vína
A ještě:
- lžičku oregana
- lžičku cukru
- 2 bobkové listy
- trochu skořice
- samozřejmě sůl
Na omáčku:
- máslo
- hl. mouku
- asi 3 deci mléka
- 2 vejce
- 25 dkg strouhaného sýra
- trochu strouhaného muškátového oříšku
Postup:
- nechat zesklovatět cibulku
- přidat maso, osolit a opékat do hněda
- pak přidat víno a rozmačkaný česnek
- trochu povařit
- přidat rajčata s protlakem
- oregáno, cukr, skořici, bobkové listy, evnt. sůl
- dusit na mírném ohni asi 25 min.
- v osolené vodě uvařit těstoviny
- do zapékací mísy dát polovinu těstovin
- na to polovinu masa (už bez bobkových listú)
- opakovat těstoviny a maso
- zapékat v troubě asi 20 min.
v tom čase:
- udělat jíšku
- přidat mléko a nechat trochu zhoustnout
- zamíchat vejce, sýr a muškátový oříšek
Nalít to na předpečené těstoviny a zapéci dozlatova
Voňavé, dobré a dost syté.
A podáváme. Dobrou chuť!
Foto: Nelina
T. Zana
Ahoj a díky všem. Vrátila jsem se od doktora (ke specialistovi chodím už přes...
13:55
20.3.2020
Š. Matyášová
špitál teď snad raděj neeeee... táhni a uzdravuj se.... (srůstej napsat nelze)
14:27
20.3.2020
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku
!