3.4.2020 | Svátek má Richard


MLSOTNÍK: Zapečené mleté vepřové

20.3.2020

Způsobů zpracování uvedeného masa je známo víc než dost. Ale četla jsem následující recept, zaujal mě, několikrát jsem už zrealizovala, mohu doporučit. Je jenom trochu náročnější na čas.

Pro 2 – 3 osoby bohatě stačí:

Suroviny.

Suroviny.

  •  asi 1/3 balení těstovin (ne nudle, měla jsem např. vrtule i kolínka)
  • ½ kg vepřového mletého
  • sádlo nebo olej pod cibulku
  • 1 - 2 cibule
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • rajský protlak
  • krájená rajčata z plechovky
  • 1,5 deci suchého červeného vína
Hotové maso.

Hotové maso.

A ještě:

  • lžičku oregana
  • lžičku cukru
  • 2 bobkové listy
  • trochu skořice
  • samozřejmě sůl

  Na omáčku:

  • máslo
  • hl. mouku
  • asi 3 deci mléka
  • 2 vejce
  • 25 dkg strouhaného sýra
  • trochu strouhaného muškátového oříšku

Postup:

Na vrchní vrstvu zbylo méně masa

Na vrchní vrstvu zbylo méně masa

  • nechat zesklovatět cibulku
  • přidat maso, osolit a opékat do hněda
  • pak přidat víno a rozmačkaný česnek
  • trochu povařit
  • přidat rajčata s protlakem
  • oregáno, cukr, skořici, bobkové listy, evnt. sůl
  • dusit na mírném ohni asi 25 min.
  • v osolené vodě uvařit těstoviny
  • do zapékací mísy dát polovinu těstovin
  • na to polovinu masa (už bez bobkových listú)
  • opakovat těstoviny a maso
  • zapékat v troubě asi 20 min.
Zapečeno

Zapečeno

v tom čase:

  • udělat jíšku
  • přidat mléko a nechat trochu zhoustnout
  • zamíchat vejce, sýr a muškátový oříšek

Nalít to na předpečené těstoviny a zapéci dozlatova 

Voňavé, dobré a dost syté.

A podáváme. Dobrou chuť!

Dobrou chuť!

Dobrou chuť!

Foto: Nelina

Nelina Neviditelný pes