Způsobů zpracování uvedeného masa je známo víc než dost. Ale četla jsem následující recept, zaujal mě, několikrát jsem už zrealizovala, mohu doporučit. Je jenom trochu náročnější na čas.
Pro 2 – 3 osoby bohatě stačí:
Suroviny.
- asi 1/3 balení těstovin (ne nudle, měla jsem např. vrtule i kolínka)
- ½ kg vepřového mletého
- sádlo nebo olej pod cibulku
- 1 - 2 cibule
- 2 – 3 stroužky česneku
- rajský protlak
- krájená rajčata z plechovky
- 1,5 deci suchého červeného vína
Hotové maso.
A ještě:
- lžičku oregana
- lžičku cukru
- 2 bobkové listy
- trochu skořice
- samozřejmě sůl
Na omáčku:
- máslo
- hl. mouku
- asi 3 deci mléka
- 2 vejce
- 25 dkg strouhaného sýra
- trochu strouhaného muškátového oříšku
Postup:
Na vrchní vrstvu zbylo méně masa
- nechat zesklovatět cibulku
- přidat maso, osolit a opékat do hněda
- pak přidat víno a rozmačkaný česnek
- trochu povařit
- přidat rajčata s protlakem
- oregáno, cukr, skořici, bobkové listy, evnt. sůl
- dusit na mírném ohni asi 25 min.
- v osolené vodě uvařit těstoviny
- do zapékací mísy dát polovinu těstovin
- na to polovinu masa (už bez bobkových listú)
- opakovat těstoviny a maso
- zapékat v troubě asi 20 min.
Zapečeno
v tom čase:
- udělat jíšku
- přidat mléko a nechat trochu zhoustnout
- zamíchat vejce, sýr a muškátový oříšek
Nalít to na předpečené těstoviny a zapéci dozlatova
Voňavé, dobré a dost syté.
A podáváme. Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Foto: Nelina