4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zapečená treska po portugalsku (Portuguese cod bake)

Během letošní návštěvy našich londýnských přátel pro nás Chris uvařila jídlo, které jsem dosud neznala - Portuguese cod bake. Moc nám s manželem chutnalo, navíc mě byla sympatická jeho snadná příprava a jednoduché složení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Bygmyšová 29.12.2013 6:28

Re: Pomalé pečení

Jo občas bych je mohla vyvenčit viď?  :-)

L. Vaňková 28.12.2013 20:08

Re: surikaty u Lucky

Je to přímo skvělej nápad :-) Mimina se zatím drží, oba se v dvouhodinových intervalech krásně ládují a přibírají pomaloučku, ale jistě. Uvidíme, jak to půjde, u takových prcků začínám být mírně optimistická, až když začnou koukat. Aktuání váha je: Suri 42g, Káťa 32g, což je oproti včerejšku nádhera :-)

Š. Matyášová 28.12.2013 19:18

Re: Pomalé pečení

tak holky,když husa pro 8 lidí váží i se sádlem 5 kilo, musíte jí dát čas- když ji ještě přicpete pro sichr pod kůži i kuřecí prsa...a pečete to dlouuuuho,ale na 60st.Celsia,  takže to moc eletriky nežere, jen tolik,aby to ohřálo spirálu na těch 60st....což je asi 25% spotřeby z celkového příkonu....a jednou za rok se to dá... ;-)

H. Williamson 28.12.2013 18:54

Maricko

ja tohle jidlo mam moc rada, akorat jsem nevedela, ze je to portugalske. A taky jsem to uz tak nevarila nekolik let. A tresku my mame moc radi. Tak mne napadlo, ze bych konecne mohla poprve v zivote zakoupit tu krasnou drevenou krabicku z Portugalska naplnenou nasolenou treskou. Ja, dobrodruzny jedlik.

I kdyz, v ramci pratelske vymeny kucharskych poznatku, pro mne by ta syrova omacka na tom nebyla. Miluju kdejaky slusny syr, ale temer zadny rozpusteny, smazeny, apod. Nejak jak to zmeni teplem tu konsistenci, tak me zazivani se vzpecuje. Ovsem, jak zazivani a individualni chute jsou ruzne, muzu tu nahrazku brynzy na halusky z ohrateho cream cheese s balkanskym syrem, co si obcas upatlam. Coz je pro cesko-moravsko-slovensky lid informace zcela bezpredmetna, proze si tu brynzu muzete koupit.

Z. Lika 28.12.2013 17:41

Jednoduché úpravy já ráda!

Maričko, děkuji za velmi jedlý recept - jednoduché úpravy já ráda. Jak jsem teď naládovaná salátem stále až po hlavu, taky to vidím spíš s vínem než sýrovou omáčkou :-) Však ono mi brzy otrne a na tresku dojde, jo jo!

Z. Lika 28.12.2013 17:39

Re: Pomalé pečení

Hm, netopejři... kdybys jim zatopila jenom maloulinko, mohli by ti v troubě přezimovat :-))

Z. Jenny 28.12.2013 17:38

dnešní zprávy

Maričko, díky za recept na tresku, zkusím.Pokud jde o pomalé pečení, netroufám si neboť zapomínám a přednosta nesleduje. Asi bych se vrátila po týdnu z lyžovačky a kachna či hus,by se ještě opalovaly v troubě. Ale chápu labužníky.Jarčino štrůdlo, doporučuje se nechat se všemi ingrediencemi, po půl litru rumu, je to stejně jedno, dovnitř těsta rum, bych to takto nekazila.V lednici mám ještě 2 kousky kapra, asi ho dnes ještě potrestám. I trošku zaleželce salátového zbylo.

Postihla nás neskutečná vichřice,nemohla jsem se dostat k žádným signálům.Dnes jsme byli všichni u pramenů Odry s přáteli a psy, bezva,na odpočívce u pramenů jsme uvařili kafe, vytáhli cukroví a jiné pokroutky. Psi chrní jak přednosta po flámu.Pokoj všem.

M. Crossette 28.12.2013 17:01

Zdravím v poklusu

Zdravím všechny povánočně. Máme tu ještě stále přemilou návštěvu, tak jen bleskově nakukuji.

Je mi jasné, že se právě teď nikdo moc do ryby nepohrnete, ale až někdy později dostanete znovu na rybu chuť - vyzkoušejte to, je to opravdu dobré.  A kdo zkusí jinou variant (třeba to vino) ráda si  přečtu, jak to chutnalo.

Io !!!! Chudinka Penny !!!!. Přijít o milovaného psa je bolest převeliká, ale takhle drastickým způsobem, z toho bych se asi také jen tak nevzpamatovala, smutek a pláč by nestačily, ty nekontrolované emoce by měly jiné názvy. Navíc nemít možnost od toho člověka utéci co nejdříve a co nejdále - to je vskutku téměř neúnosné. Je mi tě moc líto a snad malou "útěchou" ti troche může být to, že ti zůstala Melly - pokousaná, ale zůstala. Vydrž a nedej se.

Z. Matylda 28.12.2013 14:36

Ryby já ráda

ale momentálně dojíždíme zbytky z Vánoc. Aspoň nemusím moc vařit. Ale tahle příprava vypadá dost jedle, zkusím to někdy.

T. Zana 28.12.2013 13:24

Pěkné!

Hmhm, to vypadá dobře. Možná bych zkusila ten původní recept s vínem.

Ale teď jdeme dolikvidovat poslední vánoční zbytky :-)

Držím palce surikatím drobečkům!

A. Bygmyšová 28.12.2013 12:06

Re: Pomalé pečení

Jasně Liko, já to tam dávala dneska a tak jsem netušila, zda tam ještě vlezeš, proto jsem to dala ještě sem.  :-D

Díky za odpověď, jen mne to zajímalo. Protože jsem fakt zjistila, že to pomalé pečení je skvělé. On už mi tady někdo radil, ale vyzkoušela jsem to až nedávno. Akorát z těma netopejrama jsem to ještě nezkoušela  :-D  :-D

Akden

O. Joklová 28.12.2013 12:02

surikaty u Lucky

a taky jsem zkopíruju od včerejší diskuse:

no, tak pokud to nemůžou být Adam a Eva, tak Suri a Kata je dobrej nápad, líbí se mi to... páni, a jak to vypadá cizokrajně, málem ugandsky, svahilsky nebo tak něco podobnýho :-DDDDD

moc těm drobkům držím palce!!! :-))))))

O. Joklová 28.12.2013 11:57

dojedla jsem

poslední porci kapříka i bramborového salátu - mňam!!!!!!!

mějte všichni pěkný den :-)))))

Z. Lika 28.12.2013 11:42

Re: Pomalé pečení

Odepisovala jsem do včerejšího, takže okopíruju. Já vím, taky se teprve orientuju, co kdy kde kdo napsal :-)

A. Bygmyšová - když se peče třeba těch 14 hodin, začíná se na 80 - 90 °C, takže trouba spíš občas přihřívá, až zhruba po 6 - 8 hodinách se začíná pomalu přidávat, a to už je trouba ohřátá a nejsou to velké skoky. Sledovala jsem to u plynovky, kde musím začínat na 130°C, pořád jsem odbíhala k plynoměru, ale ten se za celou dobu pečení (cca 9 hod) neotočil snad ani o jednotku.

Jo, teď jsem to cvičně změřila – za 1 hodinu plynoměr naměřil spotřebu 0,09 m krychlového, když byla trouba puštěná na nejnižší stupeň.

A. Bygmyšová 28.12.2013 11:22

Re: Pomalé pečení

jenže já jsem u včerejší diskude vznesla dotaz dneska  :-)) a čekám ,že se mne někdo ujme a odpoví.

Z. Jarka_F. 28.12.2013 11:01

Re: Pomalé pečení

Já jsem taky vznášela dotaz u včerejší diskuse, tak dnes už radši budu držet hubu :-)))

Z. Dalmi 28.12.2013 10:50

Vánoční mlsání

Já si dnes dám asi brambory na loupačku po tom všem mlsání. A tresku zkusím příště :-)

Z. Vave 28.12.2013 9:29

Zdravím a mávám

a přeju všem krásný den. <3

Jedeme s chlapečky pryč, k počítači a ke čtení Mlsotníku se dostanu až odpoledne.

A. Bygmyšová 28.12.2013 9:24

Pomalé pečení

Ahojky, vznášela jsem dotaz u včerejší diskuse, dám to sem znova. Když tu mlsáme.

Liko a ostatní děvuchy, budete-li..... vyzkoušela jsem ne uplné pomalé pečení 4-5 h svíčkovou / zvěřina. Ňam ,ňam. Kdysi jsem tu psala, že na pečeně jsem trotl, ale tohle se povedlo a já snad po letech budu umět i pečeně. Ale..... když tady čtu 14 hodin  ??? pečení ,tak by mne zajímalo....co to žeréééé (myslím elproudu)  To jen pro zajímavost, u pomalého už zůstanu i když nevím zda těch 14 h dám  :-)

Z. Xerxová 28.12.2013 9:16

hezkou sobotu

hezkou sobotu všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm , co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp.

Situace stále stejná :o)  Nestííííhááám a je to moc príma

Š. Matyášová 28.12.2013 5:24

Na dnešek mám ještě poslední porcičku kapříka...

ale tohle si Maričko uložím, jen nedám sýrovou omáčku,to zas nejde k rybě mě, ale naleju šlehačku...bude to podobný,ale nebude tam chuť sýra. 

Dostala jsem k vánocům knížku-Vaříme ze 4 surovin. Nadchla mne ta jednoduchost u jídel. Doma dávám i ze dvou surovin, takové Olupsije se solí. No ze tří,zapíjím je mlékem. Ale neliji do nich,takže ze dvou.

A co tu dělám tak brzo ráno? Kožichové jsou zvyklí snídat v 5 hodin..

Takže Dobré ráno všem a pěknou sobotu .....