Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Motané
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 28.2.2020 9:06tak to zajdi za mojí máti, ta ji tam dává taky a kus petržele ještě, sousedka zas okurku,párek,vejce a celer.... |
Z. Iva 28.2.2020 9:14Jj, párek tam dávala taky, pak špek, okurku, vejce a tu mrkev. |
E. Zvolánková 28.2.2020 14:39My dáváme do "ptáků" mrkev zcela běžně. Mně to hrozně chutná. Když dělám ptáky já, na mrkev nezapomínám, vaří-li manžel, ten ji tam naopak záměrně nedává (jen do jednoho pro mne :-)) Jinak je děláme takřka stejně jako je uvedeno tady v receptu. I ten lák do omáčky trochu dáváme, má to lepší šmak, v tom s autorkou receptu zcela souhlasím :-). |
Z. Lika 28.2.2020 8:30Nedá mi to spát a asi to zkusím nějak zamotat a natěsno opražit a natěsno udusit. Patřím totiž k těm nekonečným motačkám. Teď ještě přesvědčit řeznici, ať mi ty plátky nakrájí tenké :-) Nebo podniknout výpravu do glóbusu. Ptáčky u nás platí za slavnostně-návštěvové jídlo - doma se nikomu motat nechce, tak rád přijde :DD Sharko, díky za dokumentaci! |
Š. Matyášová 28.2.2020 8:51můžeme se Liko domluvit, přijedu , maso přivezu,umotáme...... |
Z. Lika 28.2.2020 12:40Neříkej dvakrát - ale víš, jak to je: jakmile jednou ukážeš, že něco umíš, už to máš nadosmrti :D |
Z. Matylda 28.2.2020 8:15Španělské ptáčky mám ráda, jen mi tam vadí ta kyselá okurka, přijde mi, že to naleze do masa a je to nakyslé jaksi celé. Takže já mám na ty věci uvnitř mírnou variaci- vajíčka míchaná na cibulce a místo špeku pikantní klobáska... |
Š. Matyášová 28.2.2020 8:53miluju ptáčky a znojemskou, právě kvůli těm okurkám a trochu té kyselkavé okurkové chuti...tvoji variantu používám do motaných vepřových nebo krůtích plátků....případně do jehněčí mletiny... |
Z. Xerxová 28.2.2020 6:34hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) Maminka je tvořila a tatínek motal bílou nití... Každé vánoce byly u nás španěláky na Boží hod. Tradice trvá, jen je dělá sestra a propichuje je jednou jehlou... Já dělám "falešné" - tj. nezamotané. Máme je rádi všichni - budu je muset zase někdy udělat, dokud nebude vedro. Je to zimní krmě :o) |
Š. Matyášová 28.2.2020 8:54loni jsme jich 40 dělala v srpnu-a bylo velký vedro...snědli je do půlhodiny po zazvonění k obědu... |