29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Motané

Znáte je všichni, kolik slzí a zapíchnutých párátek v dásních už přinesly. Kolik kilometrů nití se na ně spotřebovalo, kolik hospodyněk si probodlo jehlou na ně dlaň, a tak si je zjednodušilo a dělá je „rozstřelené“. Ano, španělské ptáčky mám na mysli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 28.2.2020 9:06

tak to zajdi za mojí máti, ta ji tam dává taky a kus petržele ještě, sousedka zas okurku,párek,vejce a celer....

Z. Iva 28.2.2020 9:14

Jj, párek tam dávala taky, pak špek, okurku, vejce a tu mrkev.

E. Zvolánková 28.2.2020 14:39

My dáváme do "ptáků" mrkev zcela běžně. Mně to hrozně chutná. Když dělám ptáky já, na mrkev nezapomínám, vaří-li manžel, ten ji tam naopak záměrně nedává (jen do jednoho pro mne :-))

Jinak je děláme takřka stejně jako je uvedeno tady v receptu. I ten lák do omáčky trochu dáváme, má to lepší šmak, v tom s autorkou receptu zcela souhlasím :-).

Z. Lika 28.2.2020 8:30

Nedá mi to spát a asi to zkusím nějak zamotat a natěsno opražit a natěsno udusit. Patřím totiž k těm nekonečným motačkám. Teď ještě přesvědčit řeznici, ať mi ty plátky nakrájí tenké :-) Nebo podniknout výpravu do glóbusu.

Ptáčky u nás platí za slavnostně-návštěvové jídlo - doma se nikomu motat nechce, tak rád přijde :DD

Sharko, díky za dokumentaci!

Š. Matyášová 28.2.2020 8:51

můžeme se Liko domluvit, přijedu , maso přivezu,umotáme......

Z. Lika 28.2.2020 12:40

Neříkej dvakrát - ale víš, jak to je: jakmile jednou ukážeš, že něco umíš, už to máš nadosmrti :D

Z. Matylda 28.2.2020 8:15

Španělské ptáčky mám ráda, jen mi tam vadí ta kyselá okurka, přijde mi, že to naleze do masa a je to nakyslé jaksi celé. Takže já mám na ty věci uvnitř mírnou variaci- vajíčka míchaná na cibulce a místo špeku pikantní klobáska...

Š. Matyášová 28.2.2020 8:53

miluju ptáčky a znojemskou, právě kvůli těm okurkám a trochu té kyselkavé okurkové chuti...tvoji variantu používám do motaných vepřových nebo krůtích plátků....případně do jehněčí mletiny...

Z. Xerxová 28.2.2020 6:34

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o)

Maminka je tvořila a tatínek motal bílou nití... Každé vánoce byly u nás španěláky na Boží hod. Tradice trvá, jen je dělá sestra a propichuje je jednou jehlou...

Já dělám "falešné" - tj. nezamotané. Máme je rádi všichni - budu je muset zase někdy udělat, dokud nebude vedro. Je to zimní krmě :o)

Š. Matyášová 28.2.2020 8:54

loni jsme jich 40 dělala v srpnu-a bylo velký vedro...snědli je do půlhodiny po zazvonění k obědu...