Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 2.11.2018 11:25Re: Už delší dobu mám chuť na čočku obráceně to má bejt, zkus bulvovej.... |
V. Glover 2.11.2018 9:46pěkný recept Liko, skoro přesně tohle dělám, ale ve formě polévky. Používám do ní slaninu místo klobásy, nebo jen tak bez masa. |
Z. Lika 2.11.2018 11:08Re: pěkný recept No bezva, to jsem ráda, že to někdo dělá. A slaninou se nic nezkazí. I když byla jsem překvapená, jak je to dobré i úplně bez masa. |
Z. Jitur 2.11.2018 9:02neznámé... ...a určitě láká k vyzkoušení! :-) |
Z. Lika 2.11.2018 11:30Re: neznámé... Jitur, směle do toho! |
Z. Yga 2.11.2018 8:13A OTéčko Tady je pár fotek ze 30. října - silně fučelo, ale větr byl teplý a sluníčko svítilo ... https://yga.rajce.idnes.cz/2018_Tricateho_rijna/ |
Z. Yga 2.11.2018 8:07Milá liko, mám ráda čočku - jak polívku, tak na husto anebo i salát. Toto by snad šlo taky zkusit, když teda říkáš, že je to dobré (:o)). Akorát ten cerel, ten cerel, tam si nejsem jistá ... třeba by to šlo o něj ošidit (;o)). |
Z. Jajka 2.11.2018 9:08Re: Milá liko, Také ošidím o celer a s tou kapustou nevím nevím... Zkusím místo kapusty zelí. A možná kousek pórku a jeden špekáček. Jednoznačně recept jednohrnec, to vyzkouším. |
Z. Lika 2.11.2018 20:31K tomu zelí Napadlo mě, jestli se teda nepletu, že zelí se při vaření nemá solit, to až na konec, jinak nezměkne. Tak pozor na to! Kapustě to tolik nevadí. |
Z. Lika 2.11.2018 9:29Re: Milá liko, Řapíkatý celer chutná dost jinak než bulvový, zvykla jsem si ho dávat spolu s mrkví a cibulí i do základu buloňské omáčky, což jsem pochytila v Chorvatsku, a už na něj nedám dopustit. Ale samozřejmě není nad osobní chuť a preference :-) |
T. Zana 2.11.2018 10:21Re: Milá liko, ... já ho nerada ;-) |
Z. Jajka 2.11.2018 10:45Re: Milá liko, Tady nejde o preference, tady jde o potravinovou alergii... |
Z. Lika 2.11.2018 11:04Re: Milá liko, Aj, tak alergiky na celer lituju, to je škoda. |
Z. Nítkovská 2.11.2018 10:44Re: Milá liko, wellmi mě to láká, wellmi! Jen budu muset nahrazovat :-( ... řapíkatý celer bulvovým a kapustu zelím, anžto tyto dva "vzácné" druhy zeleniny obchod v naší vísce ani pojízdná zelenina nevedou. Bude to jiné, ale co nadělám. |
Z. Lika 2.11.2018 11:14Re: Milá liko, Dejte pak vědět, jaké to bylo se zelím, jsem zvědavá. |
Š. Matyášová 2.11.2018 6:58koukám, že vaříš jídlo, co občas dělávala mamka,když bylo vysoký datum...ale bylo to dobrý....já zas ráda dělám třeba v létě čočkovej salát, tohle je takový dobrý podzimní jídlo, na zahřátí a zasycení...a připravuje obranu organismu před chřipkama.... ale jinak jsem konzerva jako Xerxová,miluju čočkovou polívku..... |
Z. Lika 2.11.2018 9:31Re: koukám, že vaříš jídlo, No tak to tvoje mamka vařila moc dobře, totiž jak je to nabité živinami, tak je tělo spokojenější a tak nějak líp spolupracuje. |
Š. Matyášová 2.11.2018 11:28Re: koukám, že vaříš jídlo, jen v tom nebyl ten řapíkáč...ten se sem nevozil,ale dávala petrželovou nať...hodně mám okoukáno, ale nevaříme spolu,neb bychom se asi pozabíjely.... |
Z. Lika 2.11.2018 11:32Re: koukám, že vaříš jídlo, Ten celer udělá hodně dobrou chuť, určitě zkus. Jo jo, dva kuchaři nebo kuchařky v jedné kuchyni, o tom je spousta detektivek :D |
Z. Jenny 2.11.2018 13:45Re: koukám, že vaříš jídlo, Jo, to by bylo taky dobrý! Jídla při vysokým datumu, chtělo by to recepty. Většinou jsou to chutná a zdravá jídla. :-) ̈ Používala jsem často,hlavně bramborové úpravy. Za totáče to byla někdy nutnost. Platy byly tenkrát akorát dobrý k nastrouhané cibuli. Jistě, všechno bylo levné, to jo ale co bylo k dostání? V masně to vypadalo jako v šatně, prázdné háky. :-) |
Z. Xerxová 2.11.2018 6:44hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ... s čočkou nejvíc miluju čočkovou polívku |
Z. Lika 2.11.2018 9:29Re: hezký den Já myslela, že tu klobásku :D |