Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 27.4.2018 11:46Re: Milá liko Hezkyyy. Jo, to jsou ty konce, když někdo nemá správné vyžití. |
Z. Iva 27.4.2018 14:58Re: Milá liko Liko, ta tvá verze je zahuštěná tím protlakem. Chuť ten tvůj guláš bude mít dobrou. Dělám "perkelt" z vepřového masa - cibule, paprika, maso, rajský protlak, ke konci přidat sterilovaný hrášek, taky to s tím protlakem nemá chybu. |
Z. Lika 27.4.2018 17:12Re: Milá liko To je dobrý námět na oběd, obměny perkeltů a gulášů se hodí vždycky. Tak protlak zahušťuje? Má snad v sobě pektin nebo něco podobného? |
Z. Inka 27.4.2018 11:54Re: Milá liko Ygo, prosím Tě, nepsala jsi, že má Jeník cukrovku?? Já kvůli tomu sádlu, Bimboušovi naměřili zvýšenou hladinu a ač mu leta říkám, že by měl vysadit brambůrky, sušenčičky......tak jsem nijaká autorita. Když to řekla paní doktorka, nastal doma přímo potravinový teror. No a protože se asi nedostane do diabetické poradny - minulý týden se šel objednat a sestra mu řekla, ať přijde v září či říjnu, že teď nemá lékaře......, tak nějaké to co smí a nesmí a v jakém množství leda na netu a to zase není ta autorita! Takže se zatím řídíme tím, co mu - údajně - řekla naše paní doktorka. |
Z. Yga 27.4.2018 12:04Re: Milá liko NO přímo cukrovku zatím ne, taky "jen" zvýšenou hladinu cukru - takže jsme vysadili cukr (a k jeho žalosti i buchty a jiná sladiska), omezili ty brambory a bílou mouku (používám celozrnnou i na to zahušťování) - a sádla jenom trošku, i mastné jsme omezili. Jedeme v masu a zelenině (;o)) |
Z. Svobodová 27.4.2018 18:53Re: Milá liko Ygo, doma skoro nic nezahušťuje moukou.Raději tam, kde se to hodí, zahustím oloupanou a jemně nastouhanou syrovou bramborou. Třeba guláš , ptáčky i roštěnku zahuš ́tuji tak, že na malých dírkách struhadla nastrouhám kousek dobře usušeného selozrnného chlebaJiný chleba nekupujeme, takže když kousek nebo patka zbyde, hned suším v papírovém pytlíku od mouky a používám k zahuštění.mám i sklvělý stařičký nožový mixér, na kterém se dá tahle chlebová strouhanka taky vyrobit. |
Z. Iva 27.4.2018 15:03Re: Milá liko Pokud se mi podaří najít, tak ti pošlu ofiko dietu, kterou jsem dostala od diabetoložky - vytištěná (ne na kancelářské tiskárně). Třeba by to vzal. Večer se po tom podívám. |
E. Žampachová 27.4.2018 10:46Buřtguláš u nás vaří drahá polovice. Umí ho lepší, než já. Ten recept jsou čarodějnice z Macbetha, pokud se nepletu. Nebo podle pana Kaplana Mak Pet a Žespír. (jo pardon, teď jsem si všimla, že nejsem priginální, že to samozřejmě poznaly i kolegyně. Jinak zprávy z psince: ještě u nás máme kromě malé černé příšery její sestru. Je to akční dvojka, ani vyfotit to nejde. Je legrační jak naš Skye napodobuje hlavně Derču, která se o ni celkem stará a vychovává. Máma je v druhém domově, ale když je vidí, je nadšená a hraje si s nimi (už nesajou, nekoušou ji do břicha, takže dobrý). Už bereme štěňata na procházky, líbí se jim voda a Skye už plave (jen pár metrů, ale zatím ji spíš brzdím). |
Z. Lika 27.4.2018 11:31Re: Buřtguláš Eva Ž. rovněž získává bod. Dík za připomenutí pana Kaplana, ráda po něm znovu sáhnu. Napííííš o příšerách, hrozně rychle rostou :-) |
Z. Jenny 27.4.2018 10:43Buřt guláš,jídlo mého mládí a vařím dodnes, vlastně je to jediné jídlo, které vaří MLP a to s láskou. Ráda se nechám pozvat. :-) Kupuji určitý druh buřtů a to z obchodu co začíná na L. a končí dl.Značka PI...ok. Jsou fakt dobrý. nebo beru u našeho oblíbeného řezníka. Díky Liko, tu čarodějnou směs bych někdy ráda někomu nabídla ale raději ne,karma by mi to hned vrátila. :-) |
Z. Lika 27.4.2018 11:42Re: Buřt Díky za tip na slušné buřty - pokud nebudou jen v obrbalení, ráda vyzkouším. Ty, co jsem z nich vařila, byly sice od řezníka, ale ne moc povedené (podle mě) - jednolitá hmota s bublinkami jako nákyp. Ale příslušně dochucené, takže v guláši to šlo. S čarodějnými směskami opatrně - nabízet leda s informovaným souhlasem :D |
T. Zana 27.4.2018 12:03Re: Buřt Potvrzuji, obchod o L je má dobrý. Balení je velký, zamrazuju. |
Z. Lika 27.4.2018 13:11Re: Buřt A když je rozmrazíš, tak žijou? |
T. Zana 27.4.2018 15:36Re: Buřt Po rozmrazení už tepelně zpracovávám. Tečko, napiš recept :-) |
Z. Tečka 27.4.2018 16:42Re: Buřt Dám ale radši na Hady, sem by se to nehodilo. |
Z. Lika 27.4.2018 17:32Re: Buřt Kdyby z toho byl Mlsotník, bylo by to ještě lepší :-) |
Z. Tečka 27.4.2018 18:44Re: Buřt Teď "vařit" nebudu, je uvařeno, čeká na konzumaci :) |
T. Zana 27.4.2018 18:56Re: Buřt Taky se přimlouvám za Mlsotník - obvykle k tomu ještě někdo něco připíše a člověk si víc užije:-) |
Z. Tečka 27.4.2018 20:03Re: Buřt No jo, to abych dojela v pondělí koupit buřtíky, abych měla co fotit. :-) Ale ty moje fotky, no nevím... |
Z. Lika 27.4.2018 21:58Re: Buřt To neřeš, zapni blesk a to půjde :-) Těším se! |
Z. Tečka 27.4.2018 15:07Re: Buřt nějaké pokrájej, hoď do větší sklenice, prolož cibulí a zalej lákem. Mám recept na moc dobrý, lehce pikantní, ale dá se upravit jak kdo má rád, uvařila jsem si ho víc a zbytek schovala do PETky, a příležitostně používám. Teď zrovna jsou dva buřtíky naložené a už chodím ujídat. |
Z. Matylda 27.4.2018 10:17Buřtguláš se u nás dřív vařil často, dneska už míň. A zaklínadlo je podle mě z Žekspíra, jak ty čarodějka vařily v kotli :) |
Z. Lika 27.4.2018 11:28Re: Buřtguláš Máš bod za hádanku! Ještě k tomu buřtguláši - ke svému smutku jsem zjistila, že se nedá zamrazit. Teda dá, ale kvůli těm bramborům, co získají jakousi zrníčkovou strukturu, se to moc nedá jíst. |
Z. Tečka 27.4.2018 11:31Re: Buřtguláš Ano, na to jsem teda přišla už dřív. Dokonce ani bramknedlíky mi po rozmrazení nechutnají. |
Z. Verenka 27.4.2018 9:10Myslela som si, že buřtguláš som nikdy nevarila,ani nejedla.Ale nie,toto skvostné jedlo poznám pod názvom krumpli papikáš.Po cibuľke,mletej paprike dávam na kolieska pokrájané špekačky,alebo safaládky,alebo párky.Hne ́d po osmahnutí krumple/zemiaky/ a podlievam a dusím.Pretlak som nedavala-skúsim.Je to výborné dovolenkové jedlo do kampu i na lod/súhlasím s Likou/V máji odchádzam na welnes do HU,budú mi tam hýčkať telo,knižky budú na dušu a jeden večer si k pivku dáme aj krumplipaprikáš. |
Z. Lika 27.4.2018 9:24Re: Myslela som si, No ano, krumple. Nebo krumpir (krompir?) v Chorvatsku. Verenko, přeji krásné hýčkání. A doufám, že budou mít i dobré pivo :-) |
T. Zana 27.4.2018 10:15Re: Myslela som si, Užij si dovču! |
Z. Yga 27.4.2018 10:37Re: Myslela som si, Krásnou dovolenou přeju - doufám, že tělo ti bude hýčkat nějaký mladý svalovec ... myslím samosebou na klasickou masáž (;o)) |
A. Rgova 27.4.2018 9:02Parádní recepis na jedy
|
A. Rgova 27.4.2018 9:05Re: Parádní recepis na jedy a tu kuchařku neznám. Buřtguláš vypadá fakt jedinečně a protlak do gulášů obecně potvzuju. I tu bramboru, ta se nakonec dá nastrouhat už syrová. Používám ji na zahuštění zelí. Třeba. A Liko, krásně sepsáno. Moc ráda jsem si po ránu početla. Díky |