17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Moje první vaření

Je to hodně dávno, vlastně 41 let, co jsem se rozhodla, že mamince „pomůžu“...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 25.8.2017 6:46

Re:

moje mamka je vyučená kuchařka, postupy měla zajeté z učení a hospod,kde vařila,než od plotny odešla dělat jinou , pro ni lehčí práci..uměla z ničeho uvařit velice dobré jídlo.a to umí i dnes....talent mám po ní, ale holt si vařím po svém...je pár jídel,kde dodržuju její recepturu a postup , protože jsou skvělá a lepší je neudělám.

Z. Maw 25.8.2017 8:30

tak to je opravdu dar uvarit z niceho skvele jidlo a jiste se to hodi:)

Š. Matyášová 25.8.2017 9:07

Re:

ano,taková sekyrková polívka....to je skvělý jídlo :-D

ne, vážně, ze zbytků nebo z mála, dovedla a dovede vytvořit chutné jídlo...

A. Lex 25.8.2017 9:34

Re:

Sharko, to je ta válečná generace! On ten šílený nedostatek surovin na přípravu jídla, naučil ženy skvěle vařit " z ničeho". Stále si pamatuji, co mi vyprávěla moje babička, která prožila obě světové a byla skvělá kuchařka a hospodyně. Ta musela ve válečných letech ovládat kouzla.

Š. Matyášová 25.8.2017 10:07

Re:

přesně tak Alex a i ta poválečná,taky skoro nic nebylo....