Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Zrní (2)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Hana W 18.2.2008 0:51Lidi az snime vsechno to zrni, co jsme si tady v poslednich tydnech navarili, tak budem tak zdravi, ze nebudem vedet co se sebou Jinak bulgur je jedno z mych velmi oblibenych zrni - zejmena v lete ve forme tabouli - s vymackanou salatovou okurkou na kousicky, taktez upravena rajcata, neco cesneku, HODNE zelene petrzelky a pripadne zdibec maty, olivovy olej a citron. To mi sedi v lete v lednici skoro furt. tak brzy zkusim jine variace dle Possum. Jo, Possum, nasla jsem tve recepty vcera v noci na blogu pri hledani neceho uplne jineho. Dobry!. Treba se dokopu delat vic v mikrovlnce nez ohrivat nebo rozmrazovat. Ale ty vlnene knedliky v hrneckach, jak jsi kdysi mela na Mlsotniku, tak ty delam. Nedavno jsem je delala o svatcich u svagrove a dve svagrove a potomci stali u mikrovlnky jak u televize a jen koukali, jak knedliky vstavaji hore. |
Ejška 18.2.2008 7:34Re: Lidi barevný přímý mikrovlnkový přenos Já zrní moc nemusím, mám raději chalvu ze sezamu košer nebo slunečnic |
terra 18.2.2008 12:12Re: Re: Lidi Ekškóóó! Nevyslovovat přede mnou slovo "chalva" prosím. Okamžitě dostanu neodbytnou chuť vstát a jít si koupit alespoň čtvrtkilové balení s pistáciemi (mám tu na dostřel obchod s orientálními potravinami) - a víš, co by to bylo za dřinu přešívat tolik pánských obleků? (Popř. vydělat na nové?) |
terra 18.2.2008 12:15Re: Re: Re: Lidi Eh, promiň, jistěže mělo být Ejško....Omluva veliká. |
Ejška 18.2.2008 12:29Re: Re: Re: Re: Lidi Terro, nic se neomlouvej, já mít chutné vidiny, tak taky mám brblavé prstíky Chalvu košer Islaer sezamovou kupuji ve zdravé výživě, ale nejraději mám slunečnicovou neochucenou, nebo vanilkovou, s oříšky, rozinkami a pod. to bývá ponejvíce ukrajinská, no a pak jsou řecký, na kila si je kupuji v Praze v oříškové prodejně, ta je poblíž bývalé Bílé labutě, tam mají různou na váhu, mňam, taky bych si dala, ale nemám ani v šuplíku, zásoby pominuly chalvu vyrábět neumím |
terra 18.2.2008 12:57Re: Re: Re: Re: Re: Lidi Ani já ne, a snad je to tak lepší. Ale nějak mám v hlavě zasunutou informaci, že to není vůbec jednoduché... |
Ejška 18.2.2008 14:10Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidi Domácí výroba chalvy je na Internetu k mání, ale je to pouze náhražka za několik druhů orientálních cukrovinek dohromadynejchutnější jsou originály |
YGA 18.2.2008 7:51Re: Lidi Milá Hanko - já ti nevím, ale až sníme všechno to zrní, abychom nezačali kolektivně kvokat ! |
alimo 18.2.2008 10:19Re: Re: Lidi |
LENKA S 18.2.2008 10:37YGO, TVŮJ NÁPAD MNE PŘIMĚL K VARIACÍM NA ZMĚNU JMÉNA MLSOTNÍKU, KTERÁ BY MU V PŘÍPADĚ TOHO KVOKÁNÍ PŘÍSLUŠELA CO TAKOVÝ KVOKÁLNÍK, KDÁKALNÍČEK NEBO KOKODÁČNÍK MÍSTO MLSOTNÍKU? MÁŠ SKVĚLÉ ASOCIACE A JÁ SE KE ZTŘEŠTĚNOSTEM PŘIDÁM RÁDA. A JEŠTĚ PRO EJŠKU DOTAZ: PROTOŽE JÁ CHALVU TAKY RÁDA A JAKOUKOLIV, MÁM DOTAZ, ZDA JI LZE SEHNAT NĚKDE A VE VĚTŠÍM MNOŽSTVÍ, NEŽ JEN ASI 30 G V Y TČINCE ZE ZDRAVÉ VÝŽIVY. PAMATUJU SE, ŽE DŘÍVE SE PRODÁVALA VÁŽENÁ CHALVA I V CUKRÁRNĚ, ALE TO JE HUDBA HODNĚ DÁVNÉ MINULOSTI. NEBO TY SI JI SNAD DOVEDEŠ NĚJAK VYROBIT, MÁ SESTŘENKO JANO? ANI BYCH SE NEDIVILA, KDYBYS TO DOKÁZALA.ZDRAVÍM |
YGA 18.2.2008 11:16Re: YGO, TVŮJ NÁPAD MNE PŘIMĚL K VARIACÍM NA ZMĚNU JMÉNA MLSOTNÍKU, KTERÁ BY MU V PŘÍPADĚ TOHO KVOKÁNÍ PŘÍSLUŠELA CHICHICHI - LENKO - NO MOŽNÁ MLSOTNÍK ZŮSTANE MLSOTNÍKEM, ALE NAŠE DISKUSE UŽ BUDE KDÁKALEČNÍK (U MUŽSKÉ ČÁSTI ZVÍŘETNÍKU SE VŠAK BUDE JEDNAT O KYKYRYKÁLNÍK). PŘEJI TI HEZKÝ DEN - TAM NA DALEKÝ A DIVOKÝ ZÁPAD . |
LENKA S 18.2.2008 11:50Re: Re: YGO, TVŮJ NÁPAD MNE PŘIMĚL K VARIACÍM NA ZMĚNU JMÉNA MLSOTNÍKU, KTERÁ BY MU V PŘÍPADĚ TOHO KVOKÁNÍ PŘÍSLUŠELA YGO, CO TAKHLE VŠE SHRNOUT ÉOD POJEM KURNÍK, ABY SE DOSTALO NA OBĚ POHLAVÍ A NEVYLUČOVALY SE Z DIKUSE NAŠE MUŽSKÉ PROTĚJŠKY. CO TY NA TO? TADY NA ZÁPADNÍ VÝSPĚ JE NÁDHERNĚ SLUNÍČKOVĚ. SIC RÁNO KÁZAL TEPLOMĚR ZASE -10V NAŠEM 2. PATŘE, ALE NYNÍ JE DOCELA TEPLOUČKO A BEZVĚTRNO. TY MRAZY MI VŠAK ZŘEJMĚ POKOSILY MÉ KRÁSNÉ, ALE ZVĚDAVÉ A MOC BRZY VYLEZLÉ TULIPÁNKY. NO, ŠKODA, ALE JINAK TO JDE KRÁSNĚ. KAŠEL A RÝMU JSEM ZAHNALA AKUPRESUROU A UŽ JSEM FIT. HOKINEK JE NA TOM O TROŠÍNEK LÉPE, A PETRUŠČIN STAV VYPADÁ SKVĚLE, TAKŽE VŠE JE VESELEJŠÍ.ŽE BYCH UŽ I JÁ MĚLA NA CHVÍLI KOUSEK TOHO ŠTĚSTÍČKA? NECHCI NIC ZAKŘIKNOUT,TAKŽE UŽ RADĚJI MLČÍM. |
YGA 18.2.2008 11:54TAK SLÁVA NAZDAR - JSEM RÁDA, ŽE MÁŠ SAMÉ POZITIVNÍ ZPRÁVY - AŽ NA TY UBOHÉ TULIPÁNKY . DRŽÍM PALCE, ABY TO VYDRŽELO CO NEJDÉLE. |
LENKA S 18.2.2008 12:41YGO, ZAZNAMENALA JSEM VE VEDLEJŠÍ HOSPODĚ VZKAZ OD PITRÝSKOVI JÁ ZHNALA SVÉ POČÍNAJÍCÍ NASTUZENÍ AKUPRESUROU, KTERÁ DOCELA DOBŘE FUNGUJE. OZVI SE MI ŘY NEBO PITRÝSEK, AŤ MŮŽU PORADIT. JDE TO DOBŘE A NEMUSÍ SE PŘISTRUPOVAT K PRÁŠKÉVÉ CHEMII |
terra 18.2.2008 16:38Re: YGO, TVŮJ NÁPAD MNE PŘIMĚL K VARIACÍM NA ZMĚNU JMÉNA MLSOTNÍKU, KTERÁ BY MU V PŘÍPADĚ TOHO KVOKÁNÍ PŘÍSLUŠELA CHALVA V MNOŽSZVÍ VĚTŠÍM NEŽ MALÉM SE DÁ KOUPIT V PRAZE LECKDE - TA CUKRÁRNA VEDLE LABUTĚ, PRODEJNA FARAH V MYSLÍKOVĚ ULICI (KOUSEK OD MÁNESA), MAROCKÉ BISTRO "CHEZ AMIS" V LAZARSKÉ, NĚKTERÉ ČAJOVNY - JENŽE TO JE PRAHA, A PLZEŇ TAKHLE ZMAPOVANOU NEMÁM... |
LENKA S 18.2.2008 19:22TERRO, VÍM, ŽE V PRAZE SE SEŽENENN LEDACOS, ALE TAM JÁN SE MOC NEDOSTANU VPLZNI ZATÍM NEVÍM O ŽÁDNÉ CUKRÁRNĚ, KDE BY SE CHALVA-HALVA DALA SEHNAT VÁŽENÁ. JESTLIŽE DORAZÍM DO PRAHY, JEDU TAM ZPRAVIDLA ZA ÍNÝM CÍLEM, NEŽ SHÁNĚT MLSOTY. JSEM TLUSTÁ DOST , TAKŽE RADĚJI VYDRŽÍM A ODEPŘU SI TUHLE DOBRŮTKU A KALORICKOU BOMBU TAKY. OBČAY SI SIC KOUPÍM TYČINKU JEN TAK PRO CHUŤ A PŘÍMO LABUŽNICKY SI JI VYCHUTNÁVÁM A PO OUSÍČKÁCH NECHÁVÁM ROZPLÝVAT NA JAZYKU. PAMATUJU SI DOBŘE DOBY, KDY JSEM BYLA MALÁ HOLKA A CHALVA BYLA K MÁNÍ V KAŽDIČKÉ CUKRÁRNĚ. MLSALA JSEM JI RÁDA A NEBYLA MI ODPÍRÁNA NIKÝM, JAKO BONBÓNY. PŘÍMO MI BYLA AKO NEDOCHŮDČETI A HUBEŃOURKOVI VYCHRTLÉMU DOPORUČOVÁNA. A PODÍVEJ SE NA FOTKY ZE SRAZŮ. BABIČCE BY OČI V Z DŮLKŮ ÚŽASEM VYPADLY, KDYBY JEN KOUTKEM OKA ZAHLÍDLA, CO Z TÉ NESKUTEČNĚ VYCHRTLÉ A NOHATÉ HOLKY VYROSTLO ZA PÁR LET. |
terra 18.2.2008 12:14Re: Re: Lidi Já mám spíš obavu, že možná nezačneme kvokat, ale budeme mít děsný hlad - větší část těch obilovin totiž neumíme zpracovat - nemáme ty čtyři žaludky a přátelské bakterie, o kterých tu posledně tak bezvadně psala EvaŽ. Takže až dojde na celulózu, budeme...no, tam... |
possum 18.2.2008 13:23Ahoj Hanko, za ty knedliky me tu miluje kdekdo. A jsem moc rada, ze je mas taky rada. Oni se lidi moc neozvou. Jako treba na tom blogu. (Myslela jsi Mankuv restaurant? On mi chtel zalozit muj vlastni nebo web page, ale na to bych nestacila. Tak takhle se vlk nazral a koza zustala cela. ) A vis, me hlavne dokopalo k mikrovlnce to horko tady. A taky lenost stat u plotny pul dne. |
MaRi 18.2.2008 13:36Re: Ahoj Hanko, umí vařit i ty nejjednodušší mikrovlnky? Já ji zatím používám jen k ohřívání a trochu mě to mrzí. |
Hana W 18.2.2008 15:58Re: Ahoj Hanko, Ano, myslela jsem Mankuv restaurant. S tim horkem to chapu- leto u nas muze byt take dost brutalni, teploty nejsou stabilne tak vysoke jak nekdy u vas, ale kombinovane s prisernym dusnem. Ale ja zas na druhou stranu povazuju obcasne stani u plotny za formu relaxace - zejmena, kdyz jsme mame v praci velky shon a pak se to dokoncil, tak jsem schopna prostat u plotny pulku vikendu a vymejslet si jidla nebo je aspon vyhledavat. Proste presaltuju na neco uplne jineho. Mam tu stranku zalozenou a budu se k ni uchylovat. fakt jsem byla inspirovana. |