29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zrní (2)

Jáhly mi asi chutnají nejvic ze všeho toho zrní, ale dnes připomenu i burghul, bez kterého by nemohla existovat kuchyně Středního Východu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hana W 18.2.2008 0:51

Lidi

az snime vsechno to zrni, co jsme si tady v poslednich tydnech navarili, tak budem tak zdravi, ze nebudem vedet co se sebou:-D:-D:-D

Jinak bulgur je jedno z mych velmi oblibenych zrni - zejmena v lete ve forme tabouli - s vymackanou salatovou okurkou na kousicky, taktez upravena rajcata, neco cesneku, HODNE zelene petrzelky a pripadne zdibec maty, olivovy olej a citron. To mi sedi v lete v lednici skoro furt. tak brzy zkusim jine variace dle Possum.

Jo, Possum, nasla jsem tve recepty vcera v noci na blogu pri hledani neceho uplne jineho. Dobry!. Treba se dokopu delat vic v mikrovlnce nez ohrivat nebo rozmrazovat. Ale ty vlnene knedliky v hrneckach, jak jsi kdysi mela na Mlsotniku, tak ty delam. Nedavno jsem je delala o svatcich u svagrove a dve svagrove a potomci stali u mikrovlnky jak u televize a jen koukali, jak knedliky vstavaji hore.

Ejška 18.2.2008 7:34

Re: Lidi

;-Dbarevný přímý mikrovlnkový přenos;-D;-D

Já zrní moc nemusím, mám raději chalvu ze sezamu košer nebo slunečnic;-P

terra 18.2.2008 12:12

Re: Re: Lidi

Ekškóóó! Nevyslovovat přede mnou slovo "chalva" prosím. Okamžitě dostanu neodbytnou chuť vstát a jít si koupit alespoň čtvrtkilové balení s pistáciemi (mám tu na dostřel obchod s orientálními potravinami8-o) - a víš, co by to bylo za dřinu přešívat tolik pánských obleků? (Popř. vydělat na nové?)

terra 18.2.2008 12:15

Re: Re: Re: Lidi

Eh, promiň, jistěže mělo být Ejško....Omluva veliká.

Ejška 18.2.2008 12:29

Re: Re: Re: Re: Lidi

Terro, nic se neomlouvej, já mít chutné vidiny, tak taky mám brblavé prstíky;-D Chalvu košer Islaer sezamovou kupuji ve zdravé výživě, ale nejraději mám slunečnicovou neochucenou, nebo vanilkovou, s oříšky, rozinkami a pod. to bývá ponejvíce ukrajinská, no a pak jsou řecký, na kila si je kupuji v Praze v oříškové prodejně, ta je poblíž bývalé Bílé labutě, tam mají různou na váhu, mňam, taky bych si dala, ale nemám ani v šuplíku, zásoby pominuly;-P;-D

chalvu vyrábět neumím:-/;-D

terra 18.2.2008 12:57

Re: Re: Re: Re: Re: Lidi

Ani já ne, a snad je to tak lepší:-D. Ale nějak mám v hlavě zasunutou informaci, že to není vůbec jednoduché...

Ejška 18.2.2008 14:10

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lidi

Domácí výroba chalvy je na Internetu k mání, ale je to pouze náhražka za několik druhů orientálních cukrovinek dohromady:-Dnejchutnější jsou originály;-D;-D;-D

YGA 18.2.2008 7:51

Re: Lidi

Milá Hanko - já ti nevím, ale až sníme všechno to zrní, abychom nezačali kolektivně kvokat ;-D;-D;-D!

alimo 18.2.2008 10:19

Re: Re: Lidi

R^:-D:-D:-D

LENKA S 18.2.2008 10:37

YGO, TVŮJ NÁPAD MNE PŘIMĚL K VARIACÍM NA ZMĚNU JMÉNA MLSOTNÍKU, KTERÁ BY MU V PŘÍPADĚ TOHO KVOKÁNÍ PŘÍSLUŠELA

CO  TAKOVÝ  KVOKÁLNÍK,  KDÁKALNÍČEK  NEBO  KOKODÁČNÍK MÍSTO  MLSOTNÍKU? MÁŠ  SKVĚLÉ  ASOCIACE   A  JÁ  SE  KE  ZTŘEŠTĚNOSTEM  PŘIDÁM RÁDA. A  JEŠTĚ  PRO  EJŠKU  DOTAZ:  PROTOŽE  JÁ   CHALVU  TAKY  RÁDA A  JAKOUKOLIV, MÁM  DOTAZ, ZDA  JI  LZE  SEHNAT  NĚKDE  A  VE  VĚTŠÍM  MNOŽSTVÍ, NEŽ  JEN  ASI  30 G  V Y TČINCE ZE  ZDRAVÉ VÝŽIVY. PAMATUJU  SE, ŽE  DŘÍVE  SE  PRODÁVALA   VÁŽENÁ  CHALVA I V  CUKRÁRNĚ, ALE  TO  JE  HUDBA  HODNĚ  DÁVNÉ   MINULOSTI.  NEBO  TY  SI  JI  SNAD  DOVEDEŠ  NĚJAK  VYROBIT,   MÁ SESTŘENKO  JANO? ANI  BYCH  SE  NEDIVILA, KDYBYS  TO  DOKÁZALA.ZDRAVÍM

YGA 18.2.2008 11:16

Re: YGO, TVŮJ NÁPAD MNE PŘIMĚL K VARIACÍM NA ZMĚNU JMÉNA MLSOTNÍKU, KTERÁ BY MU V PŘÍPADĚ TOHO KVOKÁNÍ PŘÍSLUŠELA

CHICHICHI - LENKO - NO MOŽNÁ MLSOTNÍK ZŮSTANE MLSOTNÍKEM, ALE NAŠE DISKUSE UŽ BUDE KDÁKALEČNÍK ;-D (U MUŽSKÉ ČÁSTI ZVÍŘETNÍKU SE VŠAK BUDE JEDNAT O KYKYRYKÁLNÍK). PŘEJI TI HEZKÝ DEN - TAM NA DALEKÝ A DIVOKÝ ZÁPAD :-).

LENKA S 18.2.2008 11:50

Re: Re: YGO, TVŮJ NÁPAD MNE PŘIMĚL K VARIACÍM NA ZMĚNU JMÉNA MLSOTNÍKU, KTERÁ BY MU V PŘÍPADĚ TOHO KVOKÁNÍ PŘÍSLUŠELA

YGO,  CO  TAKHLE    VŠE  SHRNOUT  ÉOD  POJEM KURNÍK, ABY  SE  DOSTALO  NA  OBĚ  POHLAVÍ  A  NEVYLUČOVALY  SE  Z DIKUSE  NAŠE   MUŽSKÉ PROTĚJŠKY. CO   TY  NA  TO?  TADY  NA   ZÁPADNÍ  VÝSPĚ   JE  NÁDHERNĚ SLUNÍČKOVĚ. SIC  RÁNO  KÁZAL  TEPLOMĚR  ZASE  -10V  NAŠEM  2. PATŘE, ALE  NYNÍ  JE    DOCELA  TEPLOUČKO  A  BEZVĚTRNO. TY  MRAZY  MI  VŠAK  ZŘEJMĚ  POKOSILY  MÉ KRÁSNÉ, ALE  ZVĚDAVÉ  A  MOC  BRZY   VYLEZLÉ  TULIPÁNKY. NO, ŠKODA, ALE  JINAK    TO  JDE  KRÁSNĚ. KAŠEL  A RÝMU JSEM  ZAHNALA  AKUPRESUROU  A  UŽ  JSEM  FIT. HOKINEK  JE   NA  TOM  O  TROŠÍNEK  LÉPE, A  PETRUŠČIN STAV   VYPADÁ SKVĚLE, TAKŽE  VŠE  JE  VESELEJŠÍ.ŽE  BYCH  UŽ  I JÁ  MĚLA  NA  CHVÍLI  KOUSEK  TOHO  ŠTĚSTÍČKA?  NECHCI  NIC   ZAKŘIKNOUT,TAKŽE  UŽ  RADĚJI  MLČÍM.

YGA 18.2.2008 11:54

TAK SLÁVA NAZDAR

- JSEM RÁDA, ŽE MÁŠ SAMÉ POZITIVNÍ ZPRÁVY :-) - AŽ NA TY UBOHÉ TULIPÁNKY :-(. DRŽÍM PALCE, ABY TO VYDRŽELO CO NEJDÉLE.

LENKA S 18.2.2008 12:41

YGO, ZAZNAMENALA JSEM VE VEDLEJŠÍ HOSPODĚ VZKAZ OD PITRÝSKOVI

JÁ   ZHNALA   SVÉ  POČÍNAJÍCÍ  NASTUZENÍ   AKUPRESUROU, KTERÁ  DOCELA  DOBŘE  FUNGUJE.  OZVI  SE  MI  ŘY  NEBO PITRÝSEK, AŤ  MŮŽU  PORADIT. JDE  TO DOBŘE  A  NEMUSÍ  SE  PŘISTRUPOVAT  K   PRÁŠKÉVÉ CHEMII

terra 18.2.2008 16:38

Re: YGO, TVŮJ NÁPAD MNE PŘIMĚL K VARIACÍM NA ZMĚNU JMÉNA MLSOTNÍKU, KTERÁ BY MU V PŘÍPADĚ TOHO KVOKÁNÍ PŘÍSLUŠELA

CHALVA V MNOŽSZVÍ VĚTŠÍM NEŽ MALÉM SE DÁ KOUPIT V PRAZE LECKDE - TA CUKRÁRNA VEDLE LABUTĚ, PRODEJNA FARAH V MYSLÍKOVĚ ULICI (KOUSEK OD MÁNESA), MAROCKÉ BISTRO "CHEZ AMIS" V LAZARSKÉ, NĚKTERÉ ČAJOVNY - JENŽE TO JE PRAHA, A PLZEŇ TAKHLE ZMAPOVANOU NEMÁM...

LENKA S 18.2.2008 19:22

TERRO, VÍM, ŽE V PRAZE SE SEŽENENN LEDACOS, ALE TAM JÁN SE MOC NEDOSTANU

  VPLZNI ZATÍM NEVÍM O ŽÁDNÉ  CUKRÁRNĚ, KDE  BY  SE  CHALVA-HALVA  DALA   SEHNAT  VÁŽENÁ. JESTLIŽE  DORAZÍM DO PRAHY, JEDU  TAM ZPRAVIDLA  ZA  ÍNÝM CÍLEM, NEŽ  SHÁNĚT  MLSOTY.  JSEM   TLUSTÁ  DOST  , TAKŽE  RADĚJI  VYDRŽÍM A   ODEPŘU  SI  TUHLE   DOBRŮTKU  A  KALORICKOU  BOMBU  TAKY. OBČAY  SI SIC  KOUPÍM TYČINKU JEN TAK PRO  CHUŤ A  PŘÍMO LABUŽNICKY  SI  JI  VYCHUTNÁVÁM  A PO OUSÍČKÁCH  NECHÁVÁM  ROZPLÝVAT  NA  JAZYKU. PAMATUJU  SI  DOBŘE  DOBY, KDY  JSEM BYLA  MALÁ  HOLKA  A   CHALVA  BYLA  K MÁNÍ V KAŽDIČKÉ  CUKRÁRNĚ. MLSALA  JSEM JI  RÁDA A  NEBYLA  MI  ODPÍRÁNA  NIKÝM, JAKO  BONBÓNY. PŘÍMO  MI  BYLA   AKO  NEDOCHŮDČETI A  HUBEŃOURKOVI  VYCHRTLÉMU  DOPORUČOVÁNA. A  PODÍVEJ  SE  NA  FOTKY  ZE  SRAZŮ.  BABIČCE  BY  OČI V Z  DŮLKŮ   ÚŽASEM VYPADLY, KDYBY   JEN KOUTKEM  OKA ZAHLÍDLA, CO  Z  TÉ   NESKUTEČNĚ  VYCHRTLÉ  A   NOHATÉ  HOLKY  VYROSTLO  ZA  PÁR  LET.

terra 18.2.2008 12:14

Re: Re: Lidi

Já mám spíš obavu, že možná nezačneme kvokat, ale budeme mít děsný hlad - větší část těch obilovin totiž neumíme zpracovat - nemáme ty čtyři žaludky a přátelské bakterie, o kterých tu posledně tak bezvadně psala EvaŽ:-D. Takže až dojde na celulózu, budeme...no, tam...

possum 18.2.2008 13:23

Ahoj Hanko,

za ty knedliky me tu miluje kdekdo. ;-D;-D  A jsem moc rada, ze je mas taky rada. Oni se lidi moc neozvou. Jako treba na tom blogu. (Myslela jsi Mankuv restaurant? On mi chtel zalozit muj vlastni nebo web page, ale na to bych nestacila. Tak takhle se vlk nazral a koza zustala cela. ;-D)  A vis, me hlavne dokopalo k mikrovlnce to horko tady. A taky lenost stat u plotny pul dne. ;-)

MaRi 18.2.2008 13:36

Re: Ahoj Hanko,

umí vařit i ty nejjednodušší mikrovlnky? Já ji zatím používám jen k ohřívání a trochu mě to mrzí.

Hana W 18.2.2008 15:58

Re: Ahoj Hanko,

Ano, myslela jsem Mankuv restaurant. S tim horkem to chapu- leto u nas muze byt take dost brutalni, teploty nejsou stabilne tak vysoke jak nekdy u vas, ale kombinovane s prisernym dusnem. Ale ja zas na druhou stranu povazuju obcasne stani u plotny za formu relaxace - zejmena, kdyz jsme mame v praci velky shon a pak se to dokoncil, tak jsem schopna prostat u plotny pulku vikendu a vymejslet si jidla nebo je aspon vyhledavat. Proste presaltuju na neco uplne jineho. Mam tu stranku zalozenou a budu se k ni uchylovat. fakt jsem byla inspirovana.