Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Vločky, vločky a ještě jednou vločky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Karolína 1.2.2008 8:22Re: Já se přiznám bez mučení - vločky nerada! Alčo já taky ne!!! Vločky mám ráda jen ve formě vločkové polévky, kterou mi vařívala maminka. Tu jsem milovala jako dítě. Ona se s tím, chudinka, vždycky natrápila: vločky se uvařily ve vývaru se zeleninou, pak se pasírovaly přes cedník, byla to děsná práce, ale výsledek dokonalý. Přidalo se vajíčko, čerstvé bylinky z terasy, mohla jsem se po té polévce utlouct. Když maminka nebyla, zkusila jsem uvařit polévku já sama. Dopadlo to katastrofálně i přesto, že si troufám říci, že kuchařka jsem dobrá! Nechtělo se mi pasírovat, tak jsem to rozmixovala. Ale nějak se nepovedlo dochucení, prostě byla to taková divná kašovitá hmota bez chuti a bez zápachu a ať jsem do toho přidávala cokoliv, výsledek byl stejný - nejedlé! Nevím, v čem byl problém, ale maminčiny speciality jsem nikdy nedokázala uvařit. Např. má rybí polévka vánoční! Nejedly ji ani ty polodivoké kočky v kůlně a že jsou nějak vyhládlé! A to jsem dodržela přesný postup tak, jak jsem to od ní odkoukala. Nevím dodnes v čem dělám chybu. Jsou prostě věci nenahraditelné!!!! |
Bubu 1.2.2008 8:13Re: JE TO UŽ HODNĚ DLOUHO, Aby ti to, LenkoS, nebylo líto, trochu prskání se dočkáš . Od ortodoxní masožroutky jako jsem já. Ovesnou kaši bys do mne nedostala, ani kdyby za to byl roční plat. Ale domácí müsli taky dělám - na plechu promíchám 0,5kg ovesných vloček a celkem asi 0,75kg různých oříšků, semínek, rozinek, sušených meruněk, švestek, apod., pokropím teplým medem a peču do křupava, pak nasypu do sklenic a za týden můžu dělat nové. Můj nejdražší si vezme kilovou sklenici a polévkovou lžíci, sedne do křesla a cpe a cpe a cpe. A slané placičky zkusím. Poraď nezkušené. Píšeš mleté ovesné vločky. Nikdy jsem to nedělala, na čem se to mele? Vločky asi nejdou strouhat jako oříšky? A nebo se koupí už mleté? Jednu vzpomínku: za totáče se prodávaly sušenky s ovesnými vločkami, tuším, že se jmenovaly "Start", a můj dědeček je miloval. Odpoledne ke kafíčku musel mít sušenky Start (i když babička pekla něco sladkého i několikrát týdně) a říkal jim "voves". |
Alča 1.2.2008 8:03Já se přiznám bez mučení - vločky nerada! Jedinou výjimku tvoří bašta, kterou dělají v naší jídelně - ale nechtějí mi prozradit recept. Tak se zeptám tady: neví někdo návod na výrobu ovesných placiček ( slané, určitě je tam česnek a majoránka, asi se to peče na sucho na pečícím papíře, protože je to opečené, ale nemastné). Přelívají nám to sýrovou nebo bylinkovou omáčkou a je to moc mňam (nejsou tam totiž cítit a vidět ty vločky ...). |
Judith Saebel 1.2.2008 2:52Slaný vločkový mlsotník Lenko, já tedˇmusím letět, ale až se za pár hodin vrátím, hodim sem velice dobrý recept na rajskou polévku s ovesnými vločkami. No a pro ty, co mají rádi sladké sem taky něco dám. |
Judith Saebel 1.2.2008 2:47OT - advokátní poplatky v Čechách Milí Zvířetníci, můžete mi někdo, prosím, říct kolik si advokáti v Čechách můžou účtovat za vyřizování dědictví? Vypadá to, že si budu muset najmout advokáta or advokátku, aby mě zastupovali v řízení. Jaký je zhruba možný rozsah sazeb? Moc děkuju předem. |
LENKA S 1.2.2008 1:19Re: Re: Moc pškný mlsotník, opravdu AHOJ, AIDO. PROČ ŽE SE SEM NEDOSTANEŠ? POUČ PC ANALFABETKU, PROSÍM. JÁN VYBÍRALA RECEPTY , KTERÉ JEŠTĚ NA MLSOTNÍKU NEBYLY. TEN S PIKAEM NEBO SALKEM ZNÁM TAKY,ALE JE NA MNE MOC SLADKÝ. VŮBEC SLAĎÁRNY NEMUSÍM, I KDYŽ JE DĚLAT MUSÍM. TO SI RADŠI SMLSNU A SLANÉ KAŠIČCE. POKUD JSOU RAJČATA.,DÁM SI JICH A SYROVÝCH HODNĚ A PŘIDÁM SI I KOUSEK HRUBĚ STOUHANÉ SALÁTOVKY. KDO SNESE A MŮŽE, AŤ SI DODÁ I SYROVÝ PAPRIKOVÝ LUSK. FANTAZII SE MEZE NEKLADOU A KAŽDÝ RÁD NĚCO JINÉHO. DO NĚKTERÉ ZCHLADLÉ KAŠE STROUHNU NĚKDY I KOUSČK EIDAMU. JÁ NIVU A PLESNIVÁKY NERADA, ALE JIŘÍ MÁ SLANOU FORMU S ROZDROBENOU NIVOU RÁD. |
LENKA S 1.2.2008 1:07JE TO UŽ HODNĚ DLOUHO, SKORO DVA ROKY, CO JSEM TYHLE RECEPTY PŘIPRAVILA PRO TEHDY VZNIKAJÍCÍ MLSOTNÍK. TEHDY MNE PŘEDBĚHLA IVA, KTERÁ SI JIŽ ŘÍKAL RÁKŠASÍ. A JÁ SE TOLIK TĚŠILA PRÁVĚ NA TOJEFUKOVO ŠAVLOVÁNÍ, ROZČÍLENÉ PRSKÁNÍ, PROTESTY A PRŮPOVÍDKY. SVÉ RECEPTY JSEM SCHOVALA DO NITRA PC A VYTÁHLA JE AŽ V DOBĚ, KDY SI DEDE POSTĚŽOVALA NA SKOMÍRÁNÍ MLSOTNÍKU. UŽ SICE NENÍ TOJEFUKA, , ALE DOUFÁM, ŽE SE OD OSTATNÍCH DISKUTÉRŮ DOZVÍM NĚJAKOU ZAJÍMAVOU NOVINKU . VLOČKY JSOU VHODNÉ NEJEN PRO KONĚ, ALE I PRO LIDI A DOKONCE MALÁ MIMČA. MŮJ JIŘÍ JE JAK KRÁLÍK , JELIKOŽ SNÍ DENNĚ VELIKÉ MNOŽSTVÍ JOGURTŮ S JAKÝMIKOLIV VLOČKAMI. U NÁS DOMA BY SI VYBRAL KAŽDÝ MILOVNÍK TÉTO POTRAVINY. VE SPÍŽI JSOU STÁLE K DISPOZICI SKORO VŠECHNY V ČR DOSTUPNÉ DRUHY (ŠPALDOVÉ, POHANKOVÉ, ŽITNÉ, PŠENIČNÉ, OVESNÉ SÓJOVÉ). OBČAS SI PŘIPADÁM, ŽE VÁŽNĚ SDÍLÍM SPOLEČNOU DOMÁCNOST S KRÁLÍKEM. NECHTE SI CHUTNAT A NEBIJTE MNE MOC ,KDYŽ SE NĚCO NEBUDE LÍBIT. MŮJ EBOŽTÍK TCHÁN SKVĚLE POMOCÍ OVESNÝCH VLOČEK VYŘEŠIL PROBLÉMY SE ZÁCPOU. KAŽDÝ VEČER DAL DO HRNKU 4 VRCHOVATÉ LŽÍCE OVESNÝCH VLOČEK, PŘIDAL TROCHU MEDU , OVOCNÉHO SIRUPU, JABLEČNÉHO MOŠTU NEBO MARMELÁDY, DOPLNIL VŠE PROSTOU VODOU Z VODOVODU NA TROŠKU HUSTĚJŠÍ KAŠI A NECHAL VŠE STÁT. RÁNO TUTO KAŠI NALAČNO SNĚDL A ZAPIL VŠE JEŠTĚ POŘÁDNOU DÁVKOU VLAŽNÉ VODY. ÚČINNEK SE DOSTAVIL NEJVÝŠM ZA HODINKU. |
aida 1.2.2008 0:54Re: Moc pškný mlsotník, opravdu oprava, omlouvám se, pěkný, samozřejmě |
aida 1.2.2008 0:53Moc pškný mlsotník, opravdu vločky my doma můžem ve všech podobách. Protože se sem přes den kvůli banu nedostanu a večer to možná nestihnu, přidám dva naše oblíbence. 1) Domácí müsli: pytlík vloček vysypat na plech (vymazaný nebo vyložený pečicím papírem), pokapat velkou tubou Salka nebo Pikaa. Péct, občas promíchat. Až jsou skoro hotové, přidat pytlík slunečnicových semínek , kdo chce, i pytlík rozinek. Hotové uložit do vzduchotěsné dózy a pak podle chuti konzumovat buď jen tak, nebo s bílým jogurtem nebo mlékem. Sladit se nemusí, to Salko nebo Pikao stačí. 2) Vločkový mozeček: půl pytlíku vloček namočit do vody nebo mléka tak, aby byly potopené. Po cca 0,5 až 1 hodině slít. Na pánvi opéct cibulku, pak vmíchat vločky a opékat. Až jsou vločky měkké, vmíchat cca 3 rozšlehaná vajíčka + sůl + pepř + bazalku (nebo jakékoli jiné koření podle chuti). Nechat srazit a pak podávat s bramborem. Dobrou chuť a těším se na další recepty v diskusi. |