2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Vločky, vločky a ještě jednou vločky

Ovesné vločky nejsou jenom pro koně, ale i pro lidi. A dnes vám ukážu, že se s nimi dá podniknout pár opravdu zajímavých věcí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zana 1.2.2008 13:34

Re: JE TO UŽ HODNĚ DLOUHO,

AHOJ LENKO, PRIMA RECEPTY, NĚJAKÉ TY PLACKY ASI ZKUSÍM. JSEM RÁDA, ŽE SE TI UŽ PETRA LEPŠÍ.V

radanova 1.2.2008 16:40

Re: Re: JE TO UŽ HODNĚ DLOUHO,

JÁ SE PŘIDÁM, ZA VŠE VLOČKÁCH DÍKY, JIŘÍ MUSÍ MÍT TRÁVÍCÍ SYSTÉM V NAPROSTÉM OUKEJI,TEDA ASPOŇ SI TO MYSLÍM A TAKYJSEM RÁDA ŽE JE PETŘE LÉPE,NEBO ASPOŇ ŽE JE TO NA DOBRÉ CESTĚR^ 

aida 1.2.2008 0:53

Moc pškný mlsotník, opravdu

vločky my doma můžem ve všech podobách.

Protože se sem přes den kvůli banu nedostanu a večer to možná nestihnu, přidám dva naše oblíbence.

1) Domácí müsli: pytlík vloček vysypat na plech (vymazaný nebo vyložený pečicím papírem), pokapat velkou tubou Salka nebo Pikaa. Péct,  občas promíchat. Až jsou skoro hotové, přidat pytlík slunečnicových semínek , kdo chce, i pytlík rozinek. Hotové uložit do vzduchotěsné dózy a  pak podle chuti konzumovat buď jen tak, nebo s bílým jogurtem nebo mlékem. Sladit se nemusí, to Salko nebo Pikao stačí.

2) Vločkový mozeček: půl pytlíku vloček namočit do vody nebo mléka tak, aby byly potopené. Po cca 0,5 až 1 hodině slít. Na pánvi opéct cibulku, pak vmíchat vločky a opékat. Až jsou vločky měkké, vmíchat cca 3 rozšlehaná vajíčka + sůl + pepř + bazalku (nebo jakékoli jiné koření podle chuti). Nechat srazit a pak podávat s bramborem.

Dobrou chuť a těším se na další recepty v diskusi.

aida 1.2.2008 0:54

Re: Moc pškný mlsotník, opravdu

oprava, omlouvám se, pěkný, samozřejmě

LENKA S 1.2.2008 1:19

Re: Re: Moc pškný mlsotník, opravdu

AHOJ, AIDO. PROČ  ŽE  SE  SEM  NEDOSTANEŠ? POUČ  PC  ANALFABETKU, PROSÍM. JÁN  VYBÍRALA   RECEPTY  , KTERÉ  JEŠTĚ  NA  MLSOTNÍKU  NEBYLY. TEN S  PIKAEM  NEBO  SALKEM ZNÁM TAKY,ALE JE  NA  MNE  MOC  SLADKÝ.  VŮBEC  SLAĎÁRNY  NEMUSÍM, I KDYŽ JE  DĚLAT  MUSÍM.  TO  SI  RADŠI  SMLSNU A   SLANÉ  KAŠIČCE. POKUD  JSOU RAJČATA.,DÁM SI JICH  A  SYROVÝCH   HODNĚ  A   PŘIDÁM SI  I  KOUSEK  HRUBĚ  STOUHANÉ SALÁTOVKY. KDO  SNESE  A  MŮŽE, AŤ  SI  DODÁ  I  SYROVÝ PAPRIKOVÝ  LUSK. FANTAZII SE  MEZE  NEKLADOU A  KAŽDÝ  RÁD  NĚCO  JINÉHO.   DO  NĚKTERÉ  ZCHLADLÉ  KAŠE  STROUHNU   NĚKDY  I KOUSČK   EIDAMU. JÁ NIVU  A  PLESNIVÁKY  NERADA, ALE  JIŘÍ   MÁ  SLANOU  FORMU  S   ROZDROBENOU NIVOU RÁD.

Judith Saebel 1.2.2008 2:52

Slaný vločkový mlsotník

Lenko, já tedˇmusím letět, ale až se za pár hodin vrátím, hodim sem velice dobrý recept na rajskou polévku s ovesnými vločkami.  No a pro ty, co mají rádi sladké sem taky něco dám.

Judith Saebel 1.2.2008 14:15

Re: Re: Moc pškný mlsotník, opravdu

Aido, kolik to je ''půl'' pytlíku prosím?

LFSHA 1.2.2008 14:51

Re: Re: Re: Moc pškný mlsotník, opravdu

Jeden pytlík bývá 0,5 kg, půl pytlíku bude asi tak čtvrt kila.

Judith Saebel 2.2.2008 1:19

Re: Re: Re: Re: Moc pškný mlsotník, opravdu

Jo tak.  Dík.