Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Vločky, vločky a ještě jednou vločky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Judith Saebel 1.2.2008 13:32Rajská polévka s ovesnými vločkami Na rozpuštěném másle lehce osmahneme ovesné vločky (nesmějí zhnědnout, jen do růžova), pak zalijeme vývarem, přidáme rajský protlak, a na mírném ohni za častého míchání lehce povaříme. Dochutíme solí, troškou mletého hřebíčku, popřípadě cukrem a strouhanou citronovou kůrou. Nemixujeme! |
zana 1.2.2008 14:02Re: Rajská polévka s ovesnými vločkami Hmmm |
terra-san 1.2.2008 16:00Re: Re: Rajská polévka s ovesnými vločkami To vypadá dóóóóbře Že bych snad přece jen mohla vločky? Alespoň naslano? |
Jakub S. 1.2.2008 18:58Re: Rajská polévka s ovesnými vločkami Bude zkouška ohněm: tohle zítra či pozítří zkouším. Ale esli to nebude m o c dobré - chraň tě austrálský pámbů! (Bude, nebojím se) |
Jaňyčka 30.12.2008 12:45Re: Rajská polévka s ovesnými vločkami Místo protlaku zkus rajčata naložená ve vlastní šťávě, prodávají je v plechovce. Rozmixuj - je to daleko lepší, než protlak. |
zana 1.2.2008 13:32Jo, vločky tak vločky docela můžu, i když spíš syrové (promiň, Štětí), jen tak, do jogurtu - ale spíš ty tvrdší, třeba z ječmene. Pak občas přednosta žádá vločkovou kaši nebo polívku, a to je legrace. Obé si představuje tak, že uvařím vločky (ovesné) v lehce osoleném mléce, na kaši trochu hustší, ale ne o moc. A pozná se to od sebe tak, že v kaši trůní broskev z kompotu, v polífce vařený vejce. No... v obou případech vločky jenom nechám přejít varem, jestli něco opravdu nesnáším, tak je to rozvařená vločková hmota obzvlášť vhodná k lepení tapet Jinak vločky nemilosrdně přihodím ke všemu, co potřebuje zahustit a pražené používám do vánočního cukroví, když mám málo ořechů/nechce se mi je loupat. Melu na masovém strojku.
|
Štětinka 1.2.2008 15:28Re: Jo, vločky hale, necháš to těm nebohejm zvířátkům!!! |
possum 1.2.2008 12:50AHOJ LENKO, ZE SE TAKY OZVES! :-) TAK VLOCKY JA MUZU V JAKEKOLIV PODOBE. UZ JE TO SCHOVANY. Tady jedna buchta. Puvodni recept byl na Labuznikovi, ale ja si ho trochu upravila. Vlocky v ni nejsou citit. 300g mouky, 250g cukru, 3 hrnky ovesných vloček (ja pouzivam minutove, ale i normalni jsou OK), 1 1/2 lžíce sody, 1 vejce, ½ hrnku olivoveho oleje, 750ml kefíru (nebo mléko smichane s jogurtem nebo zredena kysela smetana). Vse se smicha, a da na vymazany, vysypany plech. Do testa muzeme pridat treba kakao, kokos, orisky, susene ci cerstve ovoce, co zrovna mame doma nebo mame radi. Pece se na 180 stupnich asi 40 minut. |
possum 1.2.2008 12:52Re: AHOJ LENKO, ZE SE TAKY OZVES! :-) Teeda!! Co mi to udelalo!!! Samozrejme, oleje je 1/2 hrnku. |
LENKA S 1.2.2008 20:33Re: Re: AHOJ LENKO, ZE SE TAKY OZVES! :-) POSSUM, ZDRAVÍM DO KLOKÁNIE.CELÝ DEN JSEM TU NEBYLA. MĚLA JSEM U SEBE NA NÁVŠTĚVĚ KAMARÁDKU. I KDYŽ JE TU HODNĚ VĚTRNO, VYRAZILY JSME HNED KOLEM 9.HODINY I SE PSEM A DLOUHO PĚŠÍ VYCHÁZKU. KDYŽ KAMARÁDKY VEČER ODJELA, UŽ TU NIKDO NENÍ. AK VÍŠ, MÁME STAROSTI S PETROU A MOC SE NEVYSKYTUJU. |
zana 1.2.2008 13:11Re: AHOJ LENKO, ZE SE TAKY OZVES! :-) Ahoj Possum, včera jsem na tebe při pečení muffin náramně vzpomínala. Tohle taky zkusím... |
Štětinka 1.2.2008 11:44jejda, vločky můj bejvalej je po mě furt chtěl uvařit jako sladkou ovesnou kaši, vzpomínal na základku,kde se toho v jídelně mohl už/rat, ale já to neumím. Tuto surovinu používám pro zvířata. Jednou jsem je teda lehce nasekala v robotu, opražila nasucho a přidala do dortovýho těsta místo oříšků, mělo to veliký úspěch. No, jak si to tak kupuju pro ty morčata a kočky, tak mi to stále mizí. nakonec jsem zjistila, že manža (posléze to naučil i děti) mi na to chodí a jen tak, z pytlíku to dlabe lžičkou. Za syrova, nenamočený, neumím si to představit. Vločkám se nijak nebráním, ale fakt je, že s nima moc zacházet neumím |
possum 1.2.2008 12:54Re: jejda, vločky Stetinko, takze kdyz je bejvalej, tak uz recept nechces? V mikrovlnce je to v cukuletu. |
Štětinka 1.2.2008 15:33Re: Re: jejda, vločky possum, dede byla rychlejší, ale třeba máš jinej postup? |
Dede 1.2.2008 13:07Re: jejda, vločky Štětinko, vločková kaše - mlska pro děti, hotové za pár minut: Do mísy, která snese mikrovnku dáš vločky, vodu a mlíko (v tomto pořadí) v poměru 1:1:1, vodu dávám horkou z rychlovarné konvice. Trochu posolíš (špetička), osladíš (cukr - med kdyžtak až do hotového), můžeš přihodit rozinky, oříšky nebo nic a dáš dělat normálně do mikrovlnky. Pro množství 1 hrnek (běžný čtvrtlitrák) vloček, horké vody a mléka se drcené vločky se to dělá asi 6 min, nedrcené chvilku déle. Je to strašně rychlé, v jedné míse, nikdy se to nepřipálí a dá se to to zdobit čerstvým nebo kompotovaným ovocem (kvůli zdraví, jinak čímkoliv - čokoládou, vanilkovým krémeme nebo jen cukrem a skořicí). Vřele doporučuju! |
Štětinka 1.2.2008 15:27Re: Re: jejda, vločky Teda Dede, to vypadá jednoduše! předpokládám, že v té mikrovejvce to má být na plný výkon? Mně z toho vždycky vyšlo takový šlejzlo. Já to nikdy nejedla, tak jsem nemohla ani jednat intuitivně. Ale tohle je jednoduchý! p.s. tenhle příspěvek píšu podruhý, Milý Ondrášek mi jako obvykle vlez pod stůl a zmáčkl tlačítko na bedně. Takže jsem si počkala celý restart |
radanova 1.2.2008 16:36Re: Re: Re: jejda, vločky to je, ale pusinka, to chce PC do klece, asi i tak by na něco přišel Štěti na tvůj mejl ještě dnes odepíšu |
Dede 1.2.2008 17:42Re: Re: Re: jejda, vločky Dělám to na plný výkon na těch 3 MW co střídám a ani u jedné netuším, jaký to je Víš, tu první musíš prostě odhadnout, radši na míň než víc. Já mám na kaši radši nemleté, obyčejné vločky, (tady v Norsku se dá koupit bezvadná směs všelijakých vloček) protože kaše pak není jako lepidlo, ale relativně pevné vločky spojí taková ta vláčná sladká hmota. Recept je fajn i proto, že já i Marek nesnášíme příliš mléko a to ředění s vodou věci pomůže. Ona ta kaše pak není taková těžká. Jo a řídkou mixovanou jsem krmila dětičky i z flašky. (Poslouží i oslabeným mláďatům jiných živočišných druhů ) Když jsem totiž já měla mimina, tak se o alergii na lepek vůbec nemluvilo, takže "kašičky do lahvičky" sloužily zcela samozřejmě k ucpání hladovců před spaním |
zana 1.2.2008 13:12Re: jejda, vločky já je za syrova nejradši, ale ne ovesné, nějaké tvrdší. A pokud je k nim ještě nějaká rozinka, jsem absolutně spokojená |
terra-san 1.2.2008 14:10Re: Re: jejda, vločky Tak ty ovesné doporučuji opražit na másle. Ztvrdnou, skvěle křupou a chutnají jako oříšky... Kdysi jsem je pražila předtím, než se staly kaší. Teď už ovesnou kaši jen z nouze a hladu. Moc zdravím. |
Zdena 1.2.2008 8:49Nenávidíme vlčky, ale 2 recepty doma smím dělat: 1) Pánev - 2 lžíce másla (oleje) - 1/2 pytlíku vlček = pražím do žluta, 3 lžíce cukru = rozpouštět a míchat! míchat! + kakao nebo skořice (nebo kokos) + rozinky (oříšky) + NAKONEC 2 lžíce vody. Míchat! VYPNOUT a MÍCHAT. Vyklopit na porcelánový tác a nechat vychladnout. mělo by to mírně zahrudkovat. 2) koláčky - poměr z hlavy neznám, ale tipovala bych to na "vločkové vanilkové rohlíčky" - viz originál v článku, zkrátka mouka hladká + vločky nemleté + prášek do pečiva + vejce + cukr. Pěkně promíchat, vytvoří to mazlavou polotuhou hmotu, spíše tužší . ŽÁDNÉ MLÉKO, žádná tekutina!!!!!!!! Dělám malé kuličky (a nadávám, protože se to, mrcha, lepí na ruce) - do nich dírku a tuhou marmeládu. DALEKO OD SEBE - ono se to rozkydne při pečení. Dobrota. Mělo by to být trvanlivé, leč NENÍ, chichi.... Pokud někdo chce, najdu prigilál recept a dodám přesný poměr. Mám pocit, že je to po 12 dkg Hery, mouky i vloček, půl lžičky prášku do pečiva a 1 vejce. |
Zdena 1.2.2008 8:50a ještě: péci na pečicímpapíru, jinak se ta vyteklá marmoška přilepí na plech! |
zana 1.2.2008 13:14Re: Nenávidíme vlčky, ale 2 recepty doma smím dělat: Zdeno, mohla bys, prosím? |
Vave 1.2.2008 8:25Sákryš! Včera jsem u nás v Bille viděla v akci levnější vločky, ale statečně jsem odolala, že jako mlsat nebudu a nebudu, aby se mě jarní sluníčko neleklo. Tohle je, milá Lenko, ale pěkná kudla do zad, tohle je pátá kolona, to je prostě děsné pokušení, a už se vidím, jak odpoledne kupuju vločky, sleva nesleva. |
LENKA S 1.2.2008 19:18Re: Sákryš! VAVE, TO , JÁ NECHTĚLA. NEBÍT, PROSÍM, A KDYŽ UŽ, TAK JEN MÍRNĚ A NĚŽNĚ PLÁCNOUT JAKO TVÉ KOSOURKY. |
Alča 1.2.2008 8:03Já se přiznám bez mučení - vločky nerada! Jedinou výjimku tvoří bašta, kterou dělají v naší jídelně - ale nechtějí mi prozradit recept. Tak se zeptám tady: neví někdo návod na výrobu ovesných placiček ( slané, určitě je tam česnek a majoránka, asi se to peče na sucho na pečícím papíře, protože je to opečené, ale nemastné). Přelívají nám to sýrovou nebo bylinkovou omáčkou a je to moc mňam (nejsou tam totiž cítit a vidět ty vločky ...). |
Karolína 1.2.2008 8:22Re: Já se přiznám bez mučení - vločky nerada! Alčo já taky ne!!! Vločky mám ráda jen ve formě vločkové polévky, kterou mi vařívala maminka. Tu jsem milovala jako dítě. Ona se s tím, chudinka, vždycky natrápila: vločky se uvařily ve vývaru se zeleninou, pak se pasírovaly přes cedník, byla to děsná práce, ale výsledek dokonalý. Přidalo se vajíčko, čerstvé bylinky z terasy, mohla jsem se po té polévce utlouct. Když maminka nebyla, zkusila jsem uvařit polévku já sama. Dopadlo to katastrofálně i přesto, že si troufám říci, že kuchařka jsem dobrá! Nechtělo se mi pasírovat, tak jsem to rozmixovala. Ale nějak se nepovedlo dochucení, prostě byla to taková divná kašovitá hmota bez chuti a bez zápachu a ať jsem do toho přidávala cokoliv, výsledek byl stejný - nejedlé! Nevím, v čem byl problém, ale maminčiny speciality jsem nikdy nedokázala uvařit. Např. má rybí polévka vánoční! Nejedly ji ani ty polodivoké kočky v kůlně a že jsou nějak vyhládlé! A to jsem dodržela přesný postup tak, jak jsem to od ní odkoukala. Nevím dodnes v čem dělám chybu. Jsou prostě věci nenahraditelné!!!! |
LFSHA 1.2.2008 8:26Re: Re: Já se přiznám bez mučení - vločky nerada! Já taky ne. Vločky můžu jen v kaši a to dávám přednost míchané (vločky + krupička) před čistě vločkovou. |
terra-san 1.2.2008 10:07Re: Re: Re: Já se přiznám bez mučení - vločky nerada! Tak já se přidám do fronty. Vločky nemusím (co, přímo nesmím!), ale bývalo tomu jinak - asi tak do mých 17 let jsem je mohla ve všech podobách a v každou denní dobu. Ale pak jsme se nějak navzájem znelíbily nebo co... Zato mám jinou úchylku, a ta mi zatím vydržela - pohanku. Rodina se s tím smířila a občas si dá se mnou, ale nesmím to přehánět. Jedovaté poukazy na to, jak je zdravá, a jak naši předkové měli problémy s křečovými žilami jaksi nezabírají... |
EvaŽ 1.2.2008 12:01Re: Re: Re: Re: Já se přiznám bez mučení - vločky nerada! MLP s kamarádem kdysi experimentovali s vločkami v tábornickém provedení. Dělali placičky, které nazývali Hodnotný Ovesný Výrobek Nevšední Kvality, obvykle však jen akronymem z prvních písmen. Znám však jen z vyprávění. Ten název byl poněkud odrazující |