17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Vaření pro lidi

Čtenáře ujišťuji, že se nechci nikoho dotknout, nedejbože někoho urazit! Nejsem kuchař profesionál, nemám patent na rozum a skutečnost, že někdo vaří jídlo stejného názvu i výsledku jinak než já, že určitou přísadu vloží jindy než já a jinam než já, pro mne rozhodně není důvodem, abych jej prohlásil za nekuchaře!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Iva 20.6.2006 8:28

Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................!

tojefuku, tady je tolik laskominek, až mě z nich začal bolet žlučník;-D;-D, ale on bolí rád a s chutí;-D;-D

jiný Honza 20.6.2006 8:37

Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................!

To už je podruhé. Já si asi zajdu pro něco na zub (inspirace jsi dal dosti) a pak ti pošlu účet! Že se nestydíš! Slintám jak bernardýn.

Lída Š. 20.6.2006 8:43

Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................!

Mno, já už se tu cpu houskou se salámem;-O

tojefuk 20.6.2006 9:04

Re: Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................!

Já mám jen chleba a paštiku z flašky.

tojefuk 20.6.2006 9:36

Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................!

Pane súcí, já su v tem nevinně! Já svoje výlevy posílám zaráz paní D.R. a tosce, a nechávám na děvčatech, jak se podělí, kde co a kdy a jestli vůbec pustí na zvířetník nebo někam jinam! Ještě máš ten bůček? Paštika z flašky právě došla, že bych si dělal chutě zas na něco jinýho!

Rpuť 20.6.2006 9:57

Re: Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................!

Tojefuku, mlít škvarky je zvěrstvo - udělá se z toho takový hatla-patla:-/

Na to mám takovou sekací, dvojitou kolíbku, tou škvarečky posekám, zamíchám do vykynutého těsta a nechám dále kynout. Pak vykrájím placičky, ještě nechám chvíli na plechu v teple a pomažu mlíkem a posypu mořskou solí a pak je strčím do trouby až jsou pěkně do růžova a nadejchnutý - kam se hrabe nějaký celozrný pečivo!

tojefuk 20.6.2006 10:07

Re: Re: Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................!

Mletý hatlapatla - jistě, taky se to maže na chleba! Smíchaný se sádlem! Když dáš do mlýnku větší šajbu - není to tolik práce jako s kolíbačkou. Ta je od kolíbání masa do jitrnic umytá. Taky můžeš rovnou pomlet vnitřní sádlo a vyškvaříš drobenku. ta by do placiček mohla jít rovnu!    Mořská sůl - to ti chutná nebo je to zdravý? Já ji používám na líhnutí žábronožek, jednou jsem si líznul - vždyť je hořká!

jiný Honza 20.6.2006 10:04

Re: Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................!

Mám, ale doma a teď jsem v práci!!!!!!!! 8-((((

tojefuk 20.6.2006 10:11

Re: Re: Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................!

Kdybych nebyl tamtéž, napsal bych: PATŘÍ TI TO!

Lída Š. 20.6.2006 8:00

Tojefuku!

Ty zvíííííře!! Já tu teď slintám jak kavkazák a mám hlad jak slon!!!!!!

tojefuk 20.6.2006 8:03

Re: Tojefuku!

Trdelačku můžeš vařit s majoránkou, na talíř dáš sekaný jedlý solitér z Hadopasů. Taky se dá sníst! Atrochu česneku - taky až na talíř!

Lída Š. 20.6.2006 8:10

Re: Re: Tojefuku!

Brrrrrrrrrrrrrrr, česnek néééééééééééééé, v tom držím basu s Medvídkem;-D

YGA 20.6.2006 8:28

Re: Re: Re: Tojefuku!

No, ale česnek do obarnice patří, bez něj to není ono.

tojefuk 20.6.2006 8:59

Re: Re: Re: Tojefuku!

A jak bez česneku uděláš prejt, uzený atd.? V trdelačce se dá uhnout, ale jinde? Dyť to bude divný! A česnek tam nenechá chuť, ale jen vůni!

Medvídek 20.6.2006 9:08

Re: Re: Re: Tojefuku!

Hosanna superstar !;-D

Medvídek 20.6.2006 9:09

Re: Re: Re: Re: Tojefuku!

(to byl pochvalý výkřik pro Lídu.:-))

tojefuk 20.6.2006 11:25

Re: Re: Re: Re: Re: Tojefuku!

A mám po radosti! Takhle mně vzít po letech, když už jsem začal doufat, že nechuť k česneku jen hraješ!

Fallowa 20.6.2006 7:50

Já mám taky

ze zeleniny nejradši kus vepřového:-D!Mimochodem - už dávno jsem zjistila,že všechno,co má člověk rád,je buď zakázané,nebo nemorální,nebo se po tom tloustne:-/!

Lída Š. 20.6.2006 8:02

Re: Já mám taky

Moje řeč!! Někdy si říkám, že ti co vykřikují do světa co je zdravé a co ne se řídí vlastníma chutěma tak, aby na ně to dobré (nezdravé) zbylo ve vrchovaté míře;-€

tojefuk 20.6.2006 8:08

Re: Já mám taky

Zvířata poznají, co je pro ně dobrý, i když to není z jejich obvyklého krmení. Proč by to nemělo platit i pro lidi? Tělo to žádá, tělo to teda potřebuje, tak si dám pečenou páteř na obírání! Dneska, ta ještě je! 

Bláža 20.6.2006 8:18

Re: Re: Já mám taky

Já si budu opékat páteř na dovolené na slunci, doufám, že se mi dostatečně prohřeje....

tojefuk 20.6.2006 11:28

Re: Re: Re: Já mám taky

Nezapomeň pořádně okmínovat!

Rpuť 20.6.2006 8:09

Re: Já mám taky

;-P;-DR^

Lída Š. 20.6.2006 8:35

Ano ano! Tělo žádá své:-)

A to moje česnek nechce. Třeba je to tím, že mám setrvale nízký až velmi nízký tlak a česnek ho snižuje. Na druhou stranu umí tělo pěkně lhát8-o Kdykoliv jdu kolem cukrárny, tak si žádá rakvičku se šlehačkou či větrník;-D;-D;-D

Medvídek 20.6.2006 9:07

Re: Ano ano! Tělo žádá své:-)

Hallelujah !;-D

Kadlus 20.6.2006 9:43

Re: Ano ano! Tělo žádá své:-)

Tuhle znáte? Jdou dva, co k sobě patřejí, kolem bufáče, co mívali k dostání všechno.

Ona : "Miláčku, kup mi něco, co mi na očích vidíš". -mlsně hledíc na kremrole.

On : "Paninko, dejte tady dámě dršťkovou- tuplovanou. Jó, a pro mně kremrole- taky tuplovaně"

Prosím, nekamenujte proroky, ani slovně !

MaR 20.6.2006 10:19

Re: Ano ano! Tělo žádá své:-)

Když si to žádá, je třeba mu to dát!!! Jen je nutné dbát na množství, fňuk. Zde není možné držet se husitského "... na množství nehleďte."

Tento článek i komentáře jsou balzámem, jak pro vzpomínky na doby minulé, kdy moje účast na zabijačce spočívala v loupání značného množství česneku a hlídání synovců a neteří, aby se nepletli, kde neměli, rovněž tak z hlediska jazykového, protože slyšet správné jméno hřejivé pochoutky - slivovicA či meruňkovicA v kraji kolem Doubravy je vzácností.

tojefuk 20.6.2006 11:33

Re: Re: Ano ano! Tělo žádá své:-)

Dbát na množství - jistě! Dokud dokážu polykat, ještě nemám dost! Měl jsem kdysi kocoura, ten když nedokázal poslední kus spolknout a trčel mu napůl z huby, držel si prackou ještě další kousek. Tak takhle né, přátelé, když už nevleze, nechám na zachvíli!

Mirek 20.6.2006 12:07

Re: Já mám taky

jo a ještě z toho bolí žlučník, zvedá se hladina cholesterolu a kdoví co ještě dalšího.jak říkával pradědeček, nejlepší dietní bílé maso, je dobře upečený, krásně prorostlý bůček.Stejně jsem přesvědčený, že lidi byli mnohem šťastnější, když neznali vegetariánství, diety, dělenou stravu a vím já co ještě horšího.

tojefuk 20.6.2006 7:50

Dobré ráno, Mlsotníci!

Opět jsem k všeobecné spokojenosti zvládl ranní procesování!

Lucko, na moje srandičky nemusíš odpovídat vážně! Příště ti napíšu, kdy je to vtípek, abych tě nerozhazoval víc, než seš!  Rputi, trdelačka - kdybych ji už dávno nezblajz, byla móc fajn! A majoránku až na talíř - nejvíc voní!  Kateřino, tři prasata byla zásoba do příští zimy. Uzený - až za šest týdnů, salámy, klobásy - jen z 25 kil, neměl jsem větší škopek, do skleniček - třídecáků asi stovka, šmarjájózef já bych jed! A ŠPEK! V česnekové paprice vyválený, jen se na jazyku rozpouštěl! Stejně jako ŠKVARKY! Ty bývaly dvoje. Na škvaření a pomletí tak asi centimetrové, na škvarkové vychutnávání jak půl krabičky od sirek, do červena vyškvařené, s okurkama nebo s houbama - taky už došly! Ty jitrnice za zádama při bourání byly až ke svačině. Ráno jsem zahajoval vlastnoručně nakládanýma rybičkama, abych si po večerním rokování neuřezal ruky!