Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Vaření pro lidi
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Iva 20.6.2006 8:28Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................! tojefuku, tady je tolik laskominek, až mě z nich začal bolet žlučník, ale on bolí rád a s chutí |
jiný Honza 20.6.2006 8:37Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................! To už je podruhé. Já si asi zajdu pro něco na zub (inspirace jsi dal dosti) a pak ti pošlu účet! Že se nestydíš! Slintám jak bernardýn. |
Lída Š. 20.6.2006 8:43Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................! Mno, já už se tu cpu houskou se salámem |
tojefuk 20.6.2006 9:04Re: Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................! Já mám jen chleba a paštiku z flašky. |
tojefuk 20.6.2006 9:36Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................! Pane súcí, já su v tem nevinně! Já svoje výlevy posílám zaráz paní D.R. a tosce, a nechávám na děvčatech, jak se podělí, kde co a kdy a jestli vůbec pustí na zvířetník nebo někam jinam! Ještě máš ten bůček? Paštika z flašky právě došla, že bych si dělal chutě zas na něco jinýho! |
Rpuť 20.6.2006 9:57Re: Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................! Tojefuku, mlít škvarky je zvěrstvo - udělá se z toho takový hatla-patla Na to mám takovou sekací, dvojitou kolíbku, tou škvarečky posekám, zamíchám do vykynutého těsta a nechám dále kynout. Pak vykrájím placičky, ještě nechám chvíli na plechu v teple a pomažu mlíkem a posypu mořskou solí a pak je strčím do trouby až jsou pěkně do růžova a nadejchnutý - kam se hrabe nějaký celozrný pečivo! |
tojefuk 20.6.2006 10:07Re: Re: Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................! Mletý hatlapatla - jistě, taky se to maže na chleba! Smíchaný se sádlem! Když dáš do mlýnku větší šajbu - není to tolik práce jako s kolíbačkou. Ta je od kolíbání masa do jitrnic umytá. Taky můžeš rovnou pomlet vnitřní sádlo a vyškvaříš drobenku. ta by do placiček mohla jít rovnu! Mořská sůl - to ti chutná nebo je to zdravý? Já ji používám na líhnutí žábronožek, jednou jsem si líznul - vždyť je hořká! |
jiný Honza 20.6.2006 10:04Re: Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................! Mám, ale doma a teď jsem v práci!!!!!!!! 8-(((( |
tojefuk 20.6.2006 10:11Re: Re: Re: Re: Re: Tojefuku - a což teprve takový škvarkový kynutý placky................! Kdybych nebyl tamtéž, napsal bych: PATŘÍ TI TO! |
Lída Š. 20.6.2006 8:00Tojefuku! Ty zvíííííře Já tu teď slintám jak kavkazák a mám hlad jak slon |
tojefuk 20.6.2006 8:03Re: Tojefuku! Trdelačku můžeš vařit s majoránkou, na talíř dáš sekaný jedlý solitér z Hadopasů. Taky se dá sníst! Atrochu česneku - taky až na talíř! |
Lída Š. 20.6.2006 8:10Re: Re: Tojefuku! Brrrrrrrrrrrrrrr, česnek néééééééééééééé, v tom držím basu s Medvídkem |
YGA 20.6.2006 8:28Re: Re: Re: Tojefuku! No, ale česnek do obarnice patří, bez něj to není ono. |
tojefuk 20.6.2006 8:59Re: Re: Re: Tojefuku! A jak bez česneku uděláš prejt, uzený atd.? V trdelačce se dá uhnout, ale jinde? Dyť to bude divný! A česnek tam nenechá chuť, ale jen vůni! |
Medvídek 20.6.2006 9:08Re: Re: Re: Tojefuku! Hosanna superstar ! |
Medvídek 20.6.2006 9:09Re: Re: Re: Re: Tojefuku! (to byl pochvalý výkřik pro Lídu.) |
tojefuk 20.6.2006 11:25Re: Re: Re: Re: Re: Tojefuku! A mám po radosti! Takhle mně vzít po letech, když už jsem začal doufat, že nechuť k česneku jen hraješ! |
Fallowa 20.6.2006 7:50Já mám taky ze zeleniny nejradši kus vepřového!Mimochodem - už dávno jsem zjistila,že všechno,co má člověk rád,je buď zakázané,nebo nemorální,nebo se po tom tloustne! |
Lída Š. 20.6.2006 8:02Re: Já mám taky Moje řeč Někdy si říkám, že ti co vykřikují do světa co je zdravé a co ne se řídí vlastníma chutěma tak, aby na ně to dobré (nezdravé) zbylo ve vrchovaté míře |
tojefuk 20.6.2006 8:08Re: Já mám taky Zvířata poznají, co je pro ně dobrý, i když to není z jejich obvyklého krmení. Proč by to nemělo platit i pro lidi? Tělo to žádá, tělo to teda potřebuje, tak si dám pečenou páteř na obírání! Dneska, ta ještě je! |
Bláža 20.6.2006 8:18Re: Re: Já mám taky Já si budu opékat páteř na dovolené na slunci, doufám, že se mi dostatečně prohřeje.... |
tojefuk 20.6.2006 11:28Re: Re: Re: Já mám taky Nezapomeň pořádně okmínovat! |
Rpuť 20.6.2006 8:09Re: Já mám taky |
Lída Š. 20.6.2006 8:35Ano ano! Tělo žádá své:-) A to moje česnek nechce. Třeba je to tím, že mám setrvale nízký až velmi nízký tlak a česnek ho snižuje. Na druhou stranu umí tělo pěkně lhát Kdykoliv jdu kolem cukrárny, tak si žádá rakvičku se šlehačkou či větrník |
Medvídek 20.6.2006 9:07Re: Ano ano! Tělo žádá své:-) Hallelujah ! |
Kadlus 20.6.2006 9:43Re: Ano ano! Tělo žádá své:-) Tuhle znáte? Jdou dva, co k sobě patřejí, kolem bufáče, co mívali k dostání všechno. Ona : "Miláčku, kup mi něco, co mi na očích vidíš". -mlsně hledíc na kremrole. On : "Paninko, dejte tady dámě dršťkovou- tuplovanou. Jó, a pro mně kremrole- taky tuplovaně" Prosím, nekamenujte proroky, ani slovně ! |
MaR 20.6.2006 10:19Re: Ano ano! Tělo žádá své:-) Když si to žádá, je třeba mu to dát!!! Jen je nutné dbát na množství, fňuk. Zde není možné držet se husitského "... na množství nehleďte." Tento článek i komentáře jsou balzámem, jak pro vzpomínky na doby minulé, kdy moje účast na zabijačce spočívala v loupání značného množství česneku a hlídání synovců a neteří, aby se nepletli, kde neměli, rovněž tak z hlediska jazykového, protože slyšet správné jméno hřejivé pochoutky - slivovicA či meruňkovicA v kraji kolem Doubravy je vzácností. |
tojefuk 20.6.2006 11:33Re: Re: Ano ano! Tělo žádá své:-) Dbát na množství - jistě! Dokud dokážu polykat, ještě nemám dost! Měl jsem kdysi kocoura, ten když nedokázal poslední kus spolknout a trčel mu napůl z huby, držel si prackou ještě další kousek. Tak takhle né, přátelé, když už nevleze, nechám na zachvíli! |
Mirek 20.6.2006 12:07Re: Já mám taky jo a ještě z toho bolí žlučník, zvedá se hladina cholesterolu a kdoví co ještě dalšího.jak říkával pradědeček, nejlepší dietní bílé maso, je dobře upečený, krásně prorostlý bůček.Stejně jsem přesvědčený, že lidi byli mnohem šťastnější, když neznali vegetariánství, diety, dělenou stravu a vím já co ještě horšího. |
tojefuk 20.6.2006 7:50Dobré ráno, Mlsotníci! Opět jsem k všeobecné spokojenosti zvládl ranní procesování! Lucko, na moje srandičky nemusíš odpovídat vážně! Příště ti napíšu, kdy je to vtípek, abych tě nerozhazoval víc, než seš! Rputi, trdelačka - kdybych ji už dávno nezblajz, byla móc fajn! A majoránku až na talíř - nejvíc voní! Kateřino, tři prasata byla zásoba do příští zimy. Uzený - až za šest týdnů, salámy, klobásy - jen z 25 kil, neměl jsem větší škopek, do skleniček - třídecáků asi stovka, šmarjájózef já bych jed! A ŠPEK! V česnekové paprice vyválený, jen se na jazyku rozpouštěl! Stejně jako ŠKVARKY! Ty bývaly dvoje. Na škvaření a pomletí tak asi centimetrové, na škvarkové vychutnávání jak půl krabičky od sirek, do červena vyškvařené, s okurkama nebo s houbama - taky už došly! Ty jitrnice za zádama při bourání byly až ke svačině. Ráno jsem zahajoval vlastnoručně nakládanýma rybičkama, abych si po večerním rokování neuřezal ruky! |