Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Svatební česnečka
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RenataE 2.2.2007 8:59Re: Re: česnek můžu Není to Sychrov. Zkuste svatbu na zámku. |
Beda 2.2.2007 9:03Re: Re: Re: česnek můžu mě při čtení napadly Roztoky... je to snad zámek, doufám... |
RenataE 2.2.2007 9:06Re: Re: Re: Re: česnek můžu Je to zámek a tam to nebylo. Zkuste holky guglit svatbu na zámku, ať to nemáte tak lehký! |
Hanča 2.2.2007 9:22Re: Re: Re: Re: Re: česnek můžu První se nabídl zámek Jemniště. |
Julča 2.2.2007 9:23Re: Re: Re: Re: Re: česnek můžu Jemniště? |
JoVo 2.2.2007 12:20MEDVÍDKU KDE JSI? Koukám, že se ještě k danému problému s česnekem nevyjádřil Medvídek. |
Beda 2.2.2007 12:37Re: MEDVÍDKU KDE JSI? možná upadl do bezvědomíl, když spatřil název článku |
Zdena b.p. 2.2.2007 8:18tak dost! Gugluju tady a nemám tolik času. I na "La cucina Italiana" jsem nepochodila. Mají tam 2 receptíky, ale obrázek žádný. Prosím poučte venkovanku, jak vypadá a co je to KRUTON! Počítám, že osmažený chlebíček? Nebo ne? |
Beda 2.2.2007 8:27Re: tak dost! he he, taky nevím, ten dotaz mě předběhl... jinak česnek já jooooo |
RenataE 2.2.2007 8:30Re: tak dost! Ano ano, kruton je vznešený název pro osmažené kostičky pečiva. |
aida 2.2.2007 8:38Re: Re: tak dost! Ano, přesně, opečené pečivo to je. |
Beda 2.2.2007 8:40Re: Re: tak dost! HEK ... a já si teď právě vzpomněla, že jsem ale slyšela něco o prasečích krutonech... nebo zas blbnu??? |
aida 2.2.2007 8:45Re: Re: Re: tak dost! To jsou krupony. |
Beda 2.2.2007 9:05Re: krupony hihi, teď jsem za vola, já se picnu ... no nic, třeba si to dokonce i zapamatuju, když jsem se teď tak posmála |
Zdena b.p. 2.2.2007 8:50Re: Bedo To je, myslím, krupon. Jo, a ta usmažená kolečka do polévky jsme dělali v 7. třídě ve vaření. 2 placky nudlového těsta dát na sebe a vykrajovat. My jsme to dělali trubičkou d =8 - 10 mm . Úžasná piplačka. Na jedné straně jsme to smažili a na druhé uzobávali. Měli jsme veliké starosti, aby tam něco zbylo do té polévky. |
Zdena b.p. 2.2.2007 8:51Re:se tady datluju s Princeskama a krupon se už vyřešil |
zana 2.2.2007 16:43Re: Re:se tady datluju s Princeskama se vyřešil pro tebe, ale né pro mne. Už vím, jak se to jmenuje, ale nevím, co to je |
RenataE 2.2.2007 18:29Jestli myslíš ten krupon tak je to střední, nejhodnotnější část kůže (usně), praví encyklopedie. Že je to kůže jsem věděla, ale myslím, že to má i něco společného s hojením popálenin - přikládá se prasečí krupon, prasata jsou nám v některých ohledech velmi příbuzná a kůže je jeden z těch ohledů |
zana 2.2.2007 20:44Re: Jestli myslíš ten krupon no jo, kůže - když mi to někdo (děkuju) strčí pod nosy, tak už si vzpomenu, že jsem to někdy slyšela |
julča 2.2.2007 8:42Re: tak dost! Moje maminka dělá do krémových polévek tzv. Princesky. Vyloudím recept, jsou to taková malinká kolečka, která se při smažení nafouknou. To by se sem taky hodilo. |
LENKA S. 2.2.2007 9:35Re: tak dost! ZDENI B.P. ,TENHLE NÁZEV UŽ BYS MOHLA ZNÁT Z MÝCH RECEPTŮ. JSOU TO FAKT NA TUKU OSMAŽENÉ(NA MÁSLE, NA SÁDLE NEB NA OLEJI)KOSTIČKY STARŠÍHO PEČIVA. |
Zdena b.p. 2.2.2007 10:04Re: LENKO, JA SE KAJU - KAJKAJ. TO VIS, KDYZ TO NENI S MARMELADOU, NEBO S OVOCEM, TAK SE ZDENA B.P. CHOVA JAKO ESUSIK. PROSTE MAM VSECHNY 2 PAMETOVE BUNKY . |
julča 2.2.2007 7:57Česnečka pro princezny To je pohádkový povídání! Renato, ten česnek tím pečením asi ztratí tu ostrou chuť a zjemní se aroma? Mně překvapilo, že je možný na svatbě podávat česnečku. Ale recept vypadá jako aristokrat mezi oukropy |
aida 2.2.2007 8:38Re: Česnečka pro princezny Přesně tak, upečený česnek ztratí takové to štiplavé aroma, je jemný, krémový a chutná trochu po oříškách. Moc velká dobrota. |
julča 2.2.2007 8:40Re: Re: Česnečka pro princezny To musím vyzkoušet, vypadá to báječně. |
aida 2.2.2007 8:49Re: Re: Re: Česnečka pro princezny No, a moc dobré je ten neloupaný česnek přidat k takovému tomu kuřeti (nebo kotletám), co se peče rovnou s bramborama a se šlehačkou (my tam ještě dáváme šalotky a proužky kapie). A pak si to ze slupky na talíři každý nožem vymačká . |
Vakandi 2.2.2007 7:20:-p Slint, to se dělá, po ránu představit takovou mňamku Jdu si uvařit kafe |
Vave 2.2.2007 6:09HIHI, TENTO ČLÁNEK MĚL MÍT PODTITUL MEDVÍDKŮM A OSTATNÍM UPÍRKŮM VSTUP PŘÍSNĚ ZAKÁZÁN! Ale pro mě je to bašta baštoucí! Vyzkouším! A milý JakubeS., povídejte! (silně prosící smajlík) |
Mirka - Houston 2.2.2007 5:09Renatoooo...... Cesnecku na zamku ?! Doufam, ze tomu odpovidala i cena pronajmu zameckych prostor. Cesnecku snad v podzamci.... No co, proti gustu, zadny disputat ! |
Jakub S. 3.2.2007 22:01Re: Ale milá růže z Texasu, - to se velice mýlíš, pokládáš-li cokoliv s česnekem za plebejskou krmi. Zrovna teď nedávno jsem někde upozorňoval, že právě u vás, a to v Kalifornii, je městečko, dříve dokonale neznámé, které si, když jim přestalo prosperovat sadařství, nedávno založilo slávu jako hlavní město česneku (nevím, jestli v US či world měřítku, to já nemajnduju), pořádající každoročně Garlic Festival. Vyšla jejich unikátní a úžasná kuchařka pokrmů, vymyšlených fanatickýma místníma patriotama a patriotkama. Ještě ji mám schovanou. - Ne, to bohužel nevím, lituju. Někde. V některé knihovně nebo hromadě naštaplovaných knih / lejster / novin / dokumentů / všeho, doma / na venkovském sídle / u syna1 / u syna2 / u cerky. |