21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Svatební česnečka

Bylo-nebylo, jednoho velmi sychravého lednového dne jsem byla na svatbě na zámku nedaleko od Prahy. Zámek je zařízen na letní provoz, teplo tam nebylo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
RenataE 2.2.2007 8:59

Re: Re: česnek můžu

Není to Sychrov. Zkuste svatbu na zámku.

Beda 2.2.2007 9:03

Re: Re: Re: česnek můžu

mě při čtení napadly Roztoky... je to snad zámek, doufám...

RenataE 2.2.2007 9:06

Re: Re: Re: Re: česnek můžu

Je to zámek a tam to nebylo. Zkuste holky guglit svatbu na zámku, ať to nemáte tak lehký!

Hanča 2.2.2007 9:22

Re: Re: Re: Re: Re: česnek můžu

První se nabídl zámek Jemniště.

Julča 2.2.2007 9:23

Re: Re: Re: Re: Re: česnek můžu

Jemniště?

JoVo 2.2.2007 12:20

MEDVÍDKU KDE JSI?

;-DKoukám, že se ještě k danému problému s česnekem nevyjádřil Medvídek.;-D

Beda 2.2.2007 12:37

Re: MEDVÍDKU KDE JSI?

možná upadl do bezvědomíl, když spatřil název článku? :-/ 8-o ;-( ;-P

Zdena b.p. 2.2.2007 8:18

tak dost!

Gugluju tady a nemám tolik času. I na  "La cucina Italiana" jsem nepochodila. Mají tam 2 receptíky, ale obrázek  žádný. Prosím poučte venkovanku, jak vypadá a co je to KRUTON! Počítám, že osmažený chlebíček? Nebo ne?

Beda 2.2.2007 8:27

Re: tak dost!

he he, taky nevím, ten dotaz mě předběhl... jinak česnek já jooooo:-);-P

RenataE 2.2.2007 8:30

Re: tak dost!

Ano ano, kruton je vznešený název pro osmažené kostičky pečiva.:-)

aida 2.2.2007 8:38

Re: Re: tak dost!

Ano, přesně, opečené pečivo to je. :-)

Beda 2.2.2007 8:40

Re: Re: tak dost!

HEK8-o ... a já si teď právě vzpomněla, že jsem ale slyšela něco o prasečích krutonech... nebo zas blbnu???:-/

aida 2.2.2007 8:45

Re: Re: Re: tak dost!

To jsou krupony.;-)

Beda 2.2.2007 9:05

Re: krupony

;-D;-D;-D;-D;-D hihi, teď jsem za vola, já se picnu8-o8-o;-D;-D;-D ... no nic, třeba si to dokonce i zapamatuju, když jsem se teď tak posmála!!;-P

Zdena b.p. 2.2.2007 8:50

Re: Bedo

To je, myslím, krupon.

Jo, a ta usmažená kolečka do polévky jsme dělali v 7. třídě ve vaření. 2 placky nudlového těsta dát na sebe a vykrajovat. My jsme to dělali trubičkou  d =8 - 10 mm . Úžasná piplačka. Na jedné straně jsme to smažili a na druhé uzobávali. Měli jsme veliké starosti, aby tam něco zbylo do té polévky:-).

Zdena b.p. 2.2.2007 8:51

Re:se tady datluju s Princeskama

a krupon se už vyřešil :-)

zana 2.2.2007 16:43

Re: Re:se tady datluju s Princeskama

se vyřešil pro tebe, ale né pro mne. Už vím, jak se to jmenuje, ale nevím, co to je8-o8-o

RenataE 2.2.2007 18:29

Jestli myslíš ten krupon

tak je to střední, nejhodnotnější část kůže (usně), praví encyklopedie. Že je to kůže jsem věděla, ale myslím, že to má i něco společného s hojením popálenin - přikládá se prasečí krupon, prasata jsou nám v některých ohledech velmi příbuzná a kůže je jeden z těch ohledů:-)

zana 2.2.2007 20:44

Re: Jestli myslíš ten krupon

no jo, kůže - když mi to někdo (děkuju) strčí pod nosy, tak už si vzpomenu, že jsem to někdy slyšela;-)

julča 2.2.2007 8:42

Re: tak dost!

Moje maminka dělá do krémových polévek tzv. Princesky. Vyloudím recept, jsou to taková malinká kolečka, která se při smažení nafouknou. To by se sem taky hodilo.

LENKA S. 2.2.2007 9:35

Re: tak dost!

ZDENI B.P. ,TENHLE NÁZEV UŽ BYS MOHLA ZNÁT  Z MÝCH RECEPTŮ. JSOU TO FAKT  NA TUKU  OSMAŽENÉ(NA MÁSLE, NA SÁDLE NEB NA OLEJI)KOSTIČKY STARŠÍHO PEČIVA.

Zdena b.p. 2.2.2007 10:04

Re: LENKO,

JA  SE KAJU - KAJKAJ. TO VIS, KDYZ TO NENI S MARMELADOU, NEBO S OVOCEM, TAK SE ZDENA B.P. CHOVA JAKO ESUSIK. PROSTE MAM VSECHNY 2 PAMETOVE BUNKY 8-o.

julča 2.2.2007 7:57

Česnečka pro princezny

To je pohádkový povídání! Renato, ten česnek tím pečením asi ztratí tu ostrou chuť a zjemní se aroma? 8-oMně překvapilo, že je možný na svatbě podávat česnečku.;-D Ale recept vypadá jako aristokrat mezi oukropy:-)

aida 2.2.2007 8:38

Re: Česnečka pro princezny

Přesně tak, upečený česnek ztratí takové to štiplavé aroma, je jemný, krémový a chutná trochu po oříškách. Moc velká dobrota.

julča 2.2.2007 8:40

Re: Re: Česnečka pro princezny

To musím vyzkoušet, vypadá to báječně.!!

aida 2.2.2007 8:49

Re: Re: Re: Česnečka pro princezny

No, a moc dobré je ten neloupaný česnek přidat k takovému tomu kuřeti (nebo kotletám), co se peče rovnou s bramborama a se šlehačkou (my tam ještě dáváme šalotky a proužky kapie). A pak si to ze slupky na talíři každý nožem vymačká .

Vakandi 2.2.2007 7:20

:-p

Slint, to se dělá, po ránu představit takovou mňamku ? ;-P Jdu si uvařit kafe ;-€ ;-)

Vave 2.2.2007 6:09

HIHI, TENTO ČLÁNEK MĚL MÍT PODTITUL

MEDVÍDKŮM A OSTATNÍM UPÍRKŮM VSTUP PŘÍSNĚ ZAKÁZÁN! ;-P

Ale pro mě je to bašta baštoucí! Vyzkouším! :-)

A milý JakubeS., povídejte! (silně prosící smajlík)

Mirka - Houston 2.2.2007 5:09

Renatoooo......

Cesnecku na zamku ?!   Doufam, ze tomu odpovidala i cena pronajmu zameckych prostor. Cesnecku snad v podzamci....   No co,   proti gustu,  zadny disputat ! ;-P

Jakub S. 3.2.2007 22:01

Re: Ale milá růže z Texasu,

- to se velice mýlíš, pokládáš-li cokoliv s česnekem za plebejskou krmi. Zrovna teď nedávno jsem někde upozorňoval, že právě u vás, a to v Kalifornii, je městečko, dříve dokonale neznámé, které si, když jim přestalo prosperovat sadařství, nedávno založilo slávu jako hlavní město česneku (nevím, jestli v US či world měřítku, to já nemajnduju), pořádající každoročně Garlic Festival. Vyšla jejich unikátní a úžasná kuchařka pokrmů, vymyšlených fanatickýma místníma patriotama a patriotkama. Ještě ji mám schovanou. - Ne, to bohužel nevím, lituju. Někde. V některé knihovně nebo hromadě naštaplovaných knih / lejster / novin / dokumentů / všeho, doma / na venkovském sídle / u syna1 / u syna2 / u cerky.