27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Pstruh na másle a trocha poezie

Dnešní Mlsotník je tak trochu skládačkou. Mám tu dva příspěvky, krátké na samostatné vydání, takže o dnešní čtení se podělí Julča se svým pstruhem a Lapil se zadumaným pohledem na prodej nápojů... D. R.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karolína 9.2.2007 13:15

Re: Re: Re: slintám

Ještě lepší je s kváskem a smaženými vajíčky. To je taková ta pravá krkonošská.

Karolína 9.2.2007 13:13

Re: Re: krevetový salát

Tak s ovocem jsem to neznala, zase jsem se něco přiučila, to bude super nedělní večeře! Už mám balíček mražených krevetek v šuplíku mrazáčku a už se na to těším, pěkně toustíček nasucho opečený v toustovači z bílého křehkého chlebíčku a k tomu v elegantní skleničce na nožce, ozdobený citronkem, krevetový salátek s ovocem, suché bílé chardonnay.............. jen by to chtělo nějakého pěkného číšníka k tomu, uvidíme, zda má drahá polovice bude při servírování tak působivá!!! No, doufám, že to nečte! Ale čas od času přijde z kanceláře a hlásí, že mne jeho kolegyňky práskly, že jsem zase něco psala! Tak Vás, milé kolegyňky mého muže, srdečně zdravím!

To mi to po takových dobrotách bude běhat! Už teď je to skvělé, chodím pomalu jak zamlada! Možná i na ten quick-step dojde!

Tak a vypínám počítadlo a jdu bydlet, všem přeji nádherný a pohodový víkend.................

kocourová 9.2.2007 12:52

Re: Re: Re: Re: Re: Julčo,

Na Hrnčířské, v areálu SFINX ( je tam Albert, lékárna, parfumérka a další obchůdky + ta Rybenka a vaří tam dobře, nejen rybí jídla, ale mají na výběr i "normální" a nad tím vším jsou byty, taková novostavba. Je to vidět i ze Štefánikovy.

julča 9.2.2007 12:44

Re: Re: Re: Re: Julčo,

A Kocourová, kde to přesně je?

julča 9.2.2007 12:43

Re: oprava

To znám!!! ;-D 

LENKA S. 9.2.2007 12:24

CHUDINKO ŠTĚTINKO!!! TY MÁŠ DÁREČKY.

kocourová 9.2.2007 12:22

Re: Re: Re: Julčo,

Jo jo, je co závidět:-) Plánovala jsem si, jak jsem si udělala chutě s rybama, že si v poledne sjedu na tu Božetěchovu,protože ji mám z práce asi15 min, ale pak jsem  si uvědomila, že přímo před prací máme rybí jídelnu, kam občas zajdem a oni nabízejí i chlazené ryby z Pohořelic, tak jsem hópla tam a už mám v tašce dva velké pstruží macky ( každý cca 400 g. )a v neděli už se těším, jak je dle receptu zvířretníkového šoupnu do trouby:-)

LENKA S. 9.2.2007 12:21

ZPRÁVA PRO VAVE

VAVÍSKU, NAŠOUPALA JSEM TI TO VŠE  DO EMÍLKŮ, ALE VIDÍM, ŽE BYLI JINÍ POHOTOVĚJŠÍ. BRZY SE UZDRAV!!!

jiný Honza 9.2.2007 11:58

Téééda, před víkendem a takové mlsoty?

Tak pstruh, losos, krevety, víno, whisky? No, ryby a veškerou vodní žoužel můžu, ale bohužel jako jediný z rodiny, takže až jindy. A teď se asi spousty lidí dotknu, ale moc se těším na zítřejší oběd - mám slíbené špenátové palačinky (na sádle dělané, domácím uzeným plněné). Vínečko by se našlo, dobré, moravské (když člověk zkusí a pak ví, kam sáhnout, tak se dá koupit i v Tescu), krapánek w. taky, ale jen Ballentines a to není to pravé, irská není, takže když stopečku něčeho, tak koňáček - holandský, dobrý. No uvidíme...

Štětinka 9.2.2007 11:53

oprava

nemám hotovo, začínám znova.

Malý a drahý Ondrášek mi tam nasypal cca půl kg soli a při loupání si do polévky odkládal i skořápky z vajec8-o8-o8-oRv

.

;-D;-D;-D

Štětinka 9.2.2007 11:47

Re: Re: slintám

Děsně jednoduchý a rychlý:

do osolené vody dám vařit erteple , nakrájené, oškrabané, přidá se i pro vývar cibule (ta se pak vyndá), houby. Vedle v kastůlku vyrobím vajíčka na tvrdo. Když jsou brambory měkké, zahustím smetanou s moukou. Po provaření vypnu a přidám kopr a nakrájený vejce.

My máme rádi kyselou verzi, tak ochucuji citronem a solí. Kdo je na sladší způsob přidává i cukr.

Už bude hotovo,jdu nalívat dětem do misek (snědí každej 2 misky na posezení) R^;-D

LENKA S. 9.2.2007 11:47

Re: Re: Re: Julčo,

JÁ TAKY  ZÁVIDÍM A STRÁÁÁŠNĚ!! RYBY  MILUJU A POKUD JE CHCI, MUSÍM SI PRO NĚ DOJET  VLAKEM AŽ DO 60 KM VZDÁLENÉ PLZNĚ- POUHÉ 3 HODINKY JEDNA CESTA. MALIČKOST,ŽE?

LENKA S. 9.2.2007 11:43

Re: Re: Re: Re: Mám velkou radost!

JÁ JI TAKY VLASTNÍM A RÁDA SI V NÍM POČÍTÁM. JE SKVĚLÁ

Ejška 9.2.2007 11:40

Re: Re: Re: Mám velkou radost!

;-Djá mám tu samóR^

julča 9.2.2007 11:33

Re: Re: Mám velkou radost!

Ano ano ano, je to to krásné vydání z roku 1983:-)

julča 9.2.2007 11:32

Re: slintám

Štětinko a jak kulajdu vaříš? Já jsem ji ještě nikdy nevařila, tak bych se mohla inspirovat :-)

YGA 9.2.2007 11:31

Re: Mám velkou radost!

Nedá mi to a musím se pochlubít - minulý týden jsem ji vytáhla z knihovny - máš ji taky ilustrovanou A. Bornem?

Hanako 9.2.2007 11:28

Zazovr

Zazvor postrouhat na jemno zalit varici vodou, nechat vylouhovat tak 15 minut, ocitrnovat a o medit. Pit horke

Davkovani zalezi kolik snesete. Ja davam tak poradnou polevkovou lzici 1.5l konvici. Ale mam trenink, pro ostatni je to dost silne. Niceme je to osvedceny recept na prohrati organismu, odhlenni atd.

aida 9.2.2007 11:25

Re: Prozradím ti tajemství, milá aido

:-)

Ejška 9.2.2007 11:20

Re: Pstroužky na másle miluji!

Pstroužky taky miluji a na hodně způsobů;-D (i když to ještě není "Pstruh 100 x jinak");-D Toho číšníka je škoda v tom testovaném hotelu, když umí tak bravurně žehlit ubrusy, já bych měla asi hlemýždí kukadla, tohle jsem neznala, :-D

YGA 9.2.2007 11:19

Prozradím ti tajemství, milá aido

- nejlépe víno chutná ve sklepě (myslím vinném, ne na uhlí) s dobrými přáteli. Když se natahne z bečky a koštýřem se pustí do štamprlky či pohárku, všichni stojíte družně s nohama zapřenýma o kantnýře a od pusy vám jde pára a vedou se takové obyčejné řeči - no, jak mezi kamarádama - to je opravdu pohoda a klid a mír.

Jé, teď jsem si vzpoměla na hezký vtip: vinař říká svým hostům ve sklepě - "Eště nechoďte, šak néni ani osum hodin." Ale někteří z nich přesto znejistěli, když viděli jít děcka s kabelama do školy. :-)

julča 9.2.2007 11:16

Mám velkou radost!

Vyhrála jsem v jakési internetové aukci knihu Achille Gregor: Muž v zástěře, to všechno za pár korun, ochotný pán knihu hned poštou zaslal, je ve velice zachovalém stavu. Tuhle knihu má v knihovně můj táta a zásadně ji NIKOMU nepůjčuje...A já si ji celý roky tak moc přála! ;-D  

Štětinka 9.2.2007 11:13

slintám

jdu vařit kulajdu, je rychlá a děti jí vyžblochtal litry. Pstroužky jsem měla naposled před dvěma lety, přivezla mi je Zkumavka z chalupy (jižní Čechy), dělám je obdobně, jen je obalím paj ještě se směsi drceného kmínu s moukou

aida 9.2.2007 11:09

Re: aido, mimo téma

Nemělo by, nepasterizuje se.

julča 9.2.2007 11:09

Re: Re: Re: Julčo,

Ano, je to přesně tak, ve stálé nabídce jsou k vylovení kapři, pstruzi, líni a teď i candát. :-)

Štětinka 9.2.2007 11:08

aido, mimo téma

už delší dobu se chci zeptat, jestli nevíš, jestli je tvaroh (měkký) taky živej nebo jestli je to v něm zničený

Ejška 9.2.2007 10:54

Re: Re: Placky na sucho

asi zaslintaná klávesnice-to povidlí je švestkový:-D

aida 9.2.2007 10:54

Re: Re: Re: Nu vot, daragije druzja

No jo no, YGO, tohle se "nemoravákům" špatně vysvětluje, viz. těch pár (poměrně nechutných)diskusí pod články pana Neffa o víně, hlavně moravském. 

Ejška 9.2.2007 10:51

Re: Re: Julčo,

Brňandy, tak vám tu rybárnu závidím, tady  široko daleko takového nic néni;-)

Ejška 9.2.2007 10:48

Re: Placky na sucho

placky na sucho jsem zbožňovala, byly tenounce vyválené a opečené přímo nasucho na plotně a pak maštěné sádle a mazané švetkovým povidlím, říkalo se jim pekače a byly hlavním jídlem po dobré kulajdě;-Djujky, to slintám;-P, nemám plotnu na šiškyRv