23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


MLSOTNÍK: Pstruh na másle a trocha poezie

9.2.2007

Odležení dělá divy

U nás v Brně máme velkou výhodu, že máme při cestě domů rybárnu se stálou nabídkou čerstvých ryb. Využíváme ji nejen na Vánoce...

Kapra obvykle připravujeme obaleného v mouce nebo bramborákovém těstě, ale jako obměna se hodí i pstruh. Děti ho mají raději a nám také moc chutná.

Pstruh na másle

Vykuchaného pstruha dostatečně osolíme, opepříme a pokapeme za všech stran citronem. Přidáme plátky másla a vložíme do alobalu. Můžeme přidat i trochu bílého vína, v tom případě dáme méně citronu.

Necháme jej odležet v chladnu do druhého dne. To je velmi důležité, odležení způsobí ty pravé divy!

Druhý den vložíme do trouby a pečeme. Je to výborné, zkuste to!

Dobrou chuť

Julča

Sonet o ekonomicky vzdělané prodavačce nápojů

Přišla paní do obchodu
a pravila tiše,
že chce aby Dobrá voda
žbluňkala jí v břiše.

Prodavačka - moudrá žena
do regálu sáhla
a vyndala láhev whisky
zpoza hrnce sádla.

Dobrou vodu dobrá ženo
tu lze jen tak ssát,
Whisky lze však nalít na led
nechat chvilku stát.

Líp chutná a vyšší daně
ocení náš stát...

Lapil

Julie Kalodová, Láďa Pícha



KONTAKT na Liku z redakce Zvířetníku je zde více... 
ARCHIV ZVÍŘETNÍKU od února 2010 do prosince 2013 najdete na stránkách Dagmar Ruščákové DeDeník
HLEDÁTE POMOC PRO NALEZENOU VEVERKU?
Vše potřebné zjistíte zde...
Víte, jak správně psát - a to nejen na Zvířetník? Podívejte se do Nápovědníku !