Zvířetník Neviditelného psa
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996MLSOTNÍK: Pstruh na másle a trocha poezie
Odležení dělá divy
U nás v Brně máme velkou výhodu, že máme při cestě domů rybárnu se stálou nabídkou čerstvých ryb. Využíváme ji nejen na Vánoce...
Kapra obvykle připravujeme obaleného v mouce nebo bramborákovém těstě, ale jako obměna se hodí i pstruh. Děti ho mají raději a nám také moc chutná.
Pstruh na másle
Vykuchaného pstruha dostatečně osolíme, opepříme a pokapeme za všech stran citronem. Přidáme plátky másla a vložíme do alobalu. Můžeme přidat i trochu bílého vína, v tom případě dáme méně citronu.
Necháme jej odležet v chladnu do druhého dne. To je velmi důležité, odležení způsobí ty pravé divy!
Druhý den vložíme do trouby a pečeme. Je to výborné, zkuste to!
Dobrou chuť
Julča
Sonet o ekonomicky vzdělané prodavačce nápojů
Přišla paní do obchodu
a pravila tiše,
že chce aby Dobrá voda
žbluňkala jí v břiše.
Prodavačka - moudrá žena
do regálu sáhla
a vyndala láhev whisky
zpoza hrnce sádla.
Dobrou vodu dobrá ženo
tu lze jen tak ssát,
Whisky lze však nalít na led
nechat chvilku stát.
Líp chutná a vyšší daně
ocení náš stát...
Lapil
Vše potřebné zjistíte zde...