Diskuse
MLSOTNÍK: Orientální recepty
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L
Tak jsem se tím nechala inspirovat
a vyrobila k večeři něco na dané téma. Jen mě zaskočila ústřicová omáčka - já čekala, že poteče.
LENKA S
PROSBA NA KAROLÍNU
KAROLÍNKO, JÁ TVOU KACHNU V MEDOVÉ OMÁČCE VYZKOUŠELA UŽ DVAKRÁT A VŽDY S VELIKÝM ÚSPĚCHEM. CHUTNALA NÁM TŘEM(PETRA ODMÍTLA( NEVĚŘILA, ŽE JE TO DOBRÉ) MOC A MOC. ALE NĚJAK SE MI STÁLE JEŠTĚ NEPODAŘILO TO, O ČEM PÍŠEŠ. JÁ MÁM VŽDY TY PORCE SPÍŠE DUŠENÉ, NIKOLIV KŘUPAVÉ. DĚLAL JSEM TO VŽDYCKY JEN Z PŮLKY KAČENY A PCTIVĚ TO DUSÍM TY 4 HODINY V LITIŃÁKU. MŮŽEŠ MI PROSÍM SDĚLIT, KOLIK TOHO VÍNA DÁT, ABY SE OPRAVDU UDĚLALA TA SPRÁVNÁ KŘUPAVÁ KŮŽIČKA? DÍKY DOPŘEDU A VŠEM, KDO SE BOJÍ EXPERIMENTOVAT, TUHLE " MEDOVOU " KACHNU DOPORUČUJU. CHUŤ JE ZNAMENITÁ A RÝŽI K TOMU ANI NEVAŘÍM. MUŽ JI SKOUSNE JEN S KOUSKEM CHLEBA, JÁ ZAS JEN TAM BEZ. KACHNIČKU PROTO PO DOKONČENÍ VYKOSTÍM A JÍME LŽÍCÍ JAK NEANDRTÁLCI. ŠŤÁVIČKA ZMIZÍ NEJDŘÍVE. MŇAM. YGO, ZKUS TO, NEBUDEŠ LITOVAT. UŽ TEN KAROLÍNIN "KAČENÍ " RECEPT KDYSI NA MLSOTNÍKU BYL A JMENOVAL SE KACHNA V MEDOVÉ OMÁČCE, TAKŽE TAM NAJDEŠ VÍCE PODROBNÝ POPIS INGREDIENCÍ. STOJÍ TO ZATRO OCHUTNAT. I MÍ RODINNÍ KONZERVATIVCI JEDLI JAK NEZAVŘENÍ.
Bláža
Jůůů, jééé,
To je ono! Tisknu, přečtu doma pozorně, máme to dnes i s cestopisem :))
YGA
Já vám nevím
v jídle jsem velký zpátečník. Ze sladkokyselých omáček můžu pouze rajskou a moravské zelí (ovšem ty miluju). Zkrátka tato cizokrajná krmě (ač v mistrovském Karolílině podání) jde šíííírokým obloukem kolem mne. Prosím, milí moji gurmánší zvířetníci - nekamenujte mne, ale moje kačení prsíčka (teda né moje , ale prsíčka kačeny, která bude naší rodinou konzumována) budou opět trapně tradičné pomalu pečená v troubě
. Ale všem ostatním přeji dobrou chuť.
terra-san
Re: Já vám nevím
YGO, proč by tě měl kdokoliv kamenovat? Vždyť taková p o m a l o u n k u pečená kačenka je přímo báseň psaná na vodu! Kdybys viděla, jak tu slintám už při pouhé představě...
Vave
Teda
Karolínko! Číst Tvoje recepty to je jako číst básně!
A máš mě na svědomí: dneska mě bude honit čínská mlsná celý den!
Paja
Potrebuji recept z datli
Mam cca kilo a pul datli - prave fainove z Emiratu - mate nejaky bezva recept?
Hana W
Tohle je velmi mnamozni
Kachnicka mne inspirovala; myslim, ze brzo se zhmotni v nasi domacnosti. Popis mongolskeho kotliku mne primo fascinoval, ale musim priznat, ze jsme neco podobneho spontanne provozovali v kotliku na fondue vcetne te zaverecne polevky. Je to uz mnoho let, skoro jsem na to zapomnela, ale muzu dodat, ze to bylo velmi dobre. Akorat uz nevim, jestli jsem to tehdy vycetla z nejakeho casopisu nebo jestli jsem byla zazracne inspirovana...
Jakub S.
Tak to je dokonalá tečka, před odchodem na kutě (mmch: keskysé kutě?!)
Všecko si to představuju, čínskou kulturu miluju od dětství, mám různé vzácnější publikace atd., Starého mistra atd. totéž - včetně O skrytém mudrci, Zpěvy všech Čín znám asi nazpaměť a různé Hrdličky a Průchy... a je mi jako frantíkům jasné, že kuchyně přirozeně do kultury patří, jak jinak. Vím, v které pražské galerii mají vzadu v soukromí na stěně Čchi Pai-šiho a viděl sem 63 další u Adolfa Hoffmeistera v jeho kubistickém býváku. A teď si to všecko kompletuju tímhle. A zítra - é dnes - pudu na NĚCO ke Zlatému kohoutovi nebo Zlatému draku nebo nahoru do jednoho hotelu, kde vede restaurant v neuvěřitelné symbióze s baťovským prostorem (moduly, ano?) mladý jihočínský pár... a může za to Karolína, esli mě bude špatně. Ale nebude - sklenička husté nádherně rezavé švestkové pálenky, kterou mi tam beztak zase přinesou jako pozornost podniku, udělá svoje...
Jestlipak pálíš i z rýže podsvětí pálenku vonnou, stařečku milý? Tam v říši stínů však není Li Po: komu to prodáš, kdo vypije ti to - ?! - To nic, jenom sem trochu popíjel. Však na jezero na člun nepudu, abych skončil jako On. Jenže ovšemže všichni si nejsme rovni... pro Li Pa rychle přisvištěla veliká ryba a na hřbetě ho odvezla do nebes...
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz