Pátek 11. července 2025, svátek má Olga
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Orientální recepty

Občas v "Mlsotníku" narazím na české variace "číny", což je skvělé, rychlé jídlo, které se dá vyrobit prakticky ze všeho. V Čechách se většinou klade důraz na maso, ale čínská kuchyně jako taková ho zase tak moc do jídla nedává. Nahrazeno je hodně zeleninou a dalšími přísadami, oříšky, různými zrnky, semínky, kořínky atd.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L

13. 3. 2008 18:33
Tak jsem se tím nechala inspirovat

a vyrobila k večeři něco na dané téma. Jen mě zaskočila ústřicová omáčka - já čekala, že poteče.

0 0
možnosti

LENKA S

13. 3. 2008 11:27
PROSBA NA KAROLÍNU

KAROLÍNKO, JÁ TVOU  KACHNU   V  MEDOVÉ  OMÁČCE  VYZKOUŠELA   UŽ  DVAKRÁT A  VŽDY  S  VELIKÝM  ÚSPĚCHEM. CHUTNALA  NÁM   TŘEM(PETRA  ODMÍTLA( NEVĚŘILA, ŽE JE TO  DOBRÉ) MOC  A  MOC. ALE  NĚJAK  SE  MI  STÁLE   JEŠTĚ NEPODAŘILO  TO, O  ČEM  PÍŠEŠ. JÁ  MÁM VŽDY   TY  PORCE SPÍŠE  DUŠENÉ, NIKOLIV KŘUPAVÉ.  DĚLAL  JSEM TO  VŽDYCKY  JEN  Z PŮLKY  KAČENY A  PCTIVĚ  TO  DUSÍM TY 4 HODINY V LITIŃÁKU.  MŮŽEŠ MI  PROSÍM  SDĚLIT, KOLIK  TOHO  VÍNA  DÁT, ABY  SE   OPRAVDU  UDĚLALA  TA SPRÁVNÁ KŘUPAVÁ KŮŽIČKA? DÍKY  DOPŘEDU  A  VŠEM, KDO   SE BOJÍ  EXPERIMENTOVAT, TUHLE "  MEDOVOU " KACHNU  DOPORUČUJU. CHUŤ JE ZNAMENITÁ  A  RÝŽI   K TOMU  ANI  NEVAŘÍM. MUŽ  JI  SKOUSNE  JEN   S KOUSKEM  CHLEBA, JÁ  ZAS  JEN TAM  BEZ. KACHNIČKU  PROTO   PO   DOKONČENÍ VYKOSTÍM A  JÍME LŽÍCÍ JAK  NEANDRTÁLCI. ŠŤÁVIČKA  ZMIZÍ NEJDŘÍVE. MŇAM. YGO, ZKUS  TO, NEBUDEŠ  LITOVAT. UŽ   TEN  KAROLÍNIN  "KAČENÍ " RECEPT  KDYSI NA  MLSOTNÍKU  BYL A JMENOVAL  SE  KACHNA  V  MEDOVÉ OMÁČCE, TAKŽE  TAM NAJDEŠ  VÍCE  PODROBNÝ  POPIS INGREDIENCÍ. STOJÍ TO  ZATRO  OCHUTNAT. I  MÍ  RODINNÍ  KONZERVATIVCI   JEDLI  JAK  NEZAVŘENÍ.

0 0
možnosti

Bláža

13. 3. 2008 9:56
Jůůů, jééé,

To je ono! Tisknu, přečtu doma pozorně, máme to dnes i s cestopisem :))

0 0
možnosti

YGA

13. 3. 2008 9:05
Já vám nevím

v jídle jsem velký zpátečník. Ze sladkokyselých omáček můžu pouze rajskou a moravské zelí (ovšem ty miluju). Zkrátka tato cizokrajná krmě (ač v mistrovském Karolílině podání) jde šíííírokým obloukem kolem mne. Prosím, milí moji gurmánší zvířetníci - nekamenujte mne, ale moje kačení prsíčka (teda né moje 8-o, ale prsíčka kačeny, která bude naší rodinou konzumována) budou opět trapně tradičné pomalu pečená v troubě :-/;-(. Ale všem ostatním přeji dobrou chuť.

0 0
možnosti

terra-san

13. 3. 2008 10:55
Re: Já vám nevím

YGO, proč by tě měl kdokoliv kamenovat? Vždyť taková p o m a l o u n k u pečená kačenka je přímo báseň psaná na vodu! Kdybys viděla, jak tu slintám už při pouhé představě...;-)

0 0
možnosti

Vave

13. 3. 2008 6:41
Teda

Karolínko! VV Číst Tvoje recepty to je jako číst básně! R^:-)

A máš mě na svědomí: dneska mě bude honit čínská mlsná celý den! ;-):-)

0 0
možnosti

L

13. 3. 2008 6:44
Re: Teda

Mě taky a ještě ke všemu nevím, co k večeři.

0 0
možnosti

Paja

13. 3. 2008 0:53
Potrebuji recept z datli

Mam cca kilo a pul datli - prave fainove z Emiratu - mate nejaky bezva recept?

0 0
možnosti

Hana W

13. 3. 2008 0:35
Tohle je velmi mnamozni

Kachnicka mne inspirovala; myslim, ze brzo se zhmotni v nasi domacnosti. Popis mongolskeho kotliku mne primo fascinoval, ale musim priznat, ze jsme neco podobneho spontanne provozovali v kotliku na fondue vcetne te zaverecne polevky. Je to uz mnoho let, skoro jsem na to zapomnela, ale muzu dodat, ze to bylo velmi dobre. Akorat uz nevim, jestli jsem to tehdy vycetla z nejakeho casopisu nebo jestli jsem byla zazracne inspirovana...

0 0
možnosti

Jakub S.

13. 3. 2008 0:31
Tak to je dokonalá tečka, před odchodem na kutě (mmch: keskysé kutě?!)

Všecko si to představuju, čínskou kulturu miluju od dětství, mám různé vzácnější publikace atd., Starého mistra atd. totéž - včetně O skrytém mudrci, Zpěvy všech Čín znám asi nazpaměť a různé Hrdličky a Průchy... a je mi jako frantíkům jasné, že kuchyně přirozeně do kultury patří, jak jinak. Vím, v které pražské galerii mají vzadu v soukromí na stěně Čchi Pai-šiho a viděl sem 63 další u Adolfa Hoffmeistera v jeho kubistickém býváku. A teď si to všecko  kompletuju tímhle. A zítra - é dnes - pudu na NĚCO ke Zlatému kohoutovi nebo Zlatému draku nebo nahoru do jednoho hotelu, kde vede restaurant v neuvěřitelné symbióze s baťovským prostorem (moduly, ano?) mladý jihočínský pár... a může za to Karolína, esli mě bude špatně. Ale nebude - sklenička husté nádherně rezavé švestkové pálenky, kterou mi tam beztak zase přinesou jako pozornost podniku, udělá svoje...

Jestlipak pálíš i z rýže podsvětí pálenku vonnou, stařečku milý? Tam v říši stínů však není Li Po: komu to prodáš, kdo vypije ti to - ?! - To nic, jenom sem trochu popíjel. Však na jezero na člun nepudu, abych skončil jako On. Jenže ovšemže všichni si nejsme rovni... pro Li Pa rychle přisvištěla veliká ryba a na hřbetě ho odvezla do nebes...

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz