Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Inka 21.7.2017 12:09Re: to je on Konický koláč!!!! Z RYBÍZU SE U NÁS to už sis u Šári za ta leta nezvykla?? |
Š. Matyášová 21.7.2017 12:25Re: to je on Konický koláč!!!! a mě se líbí Inko,že nad tou mojí dysleksií přemýšlí :-D |
O. Joklová 21.7.2017 14:08Re: to je on Konický koláč!!!! já to nakonec pochopila, Inko - jen mě samotnou konkrétně tato interpretace pobavila :-DDDDDDDDD |
Z. Xerxová 21.7.2017 6:36hezký den hezký den všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ... Ano - je doba rybízáku. Já dělám těsto klasické kynuté (zadělávám v pekárně - to je rychlé a stoprocentní.Navíc bez kvásku) naleju jednu a půl decky mléka, pokrájím 5 dkg másla na malé kostičky, osolím, přidám tři rovné lžíce cukru, 20 dkg polohrubé a 10dkg hladké mouky a navrch nadrobím půlkostičky droždí. A pustím program na kynuté těsto - 30 minut to matlá a hodinu kyne... Stejné těsto jde pochopitelně udělat i bez pekárny, jen toho mlíka tam dám o trošku víc. Je to tenké těsto na jeden velký plech. Většinou dávám jen rybíz a drobenku - kyselost nám nevadí. Někdy i tvaroh (to, když je zeťák), a zbytek tvrdých broskví, maliny, pozdní jahody... prostě co zahrada či lednička právě dá... |
Z. Lika 21.7.2017 7:03Re: hezký den Ano ano, doba ovocných koláčů a dezertů. Díky za osvědčený recept na kynuté těsto a přeji pěkný ovocný den. |
T. Zana 21.7.2017 6:35Chachá Tak tomu mému meruňkovému ze včerejška se to kupodivu podobá jen tvarohem :-) Ale dala bych si říct, on rybíz a tvaroh je skvělá kombinace! Dělávám ho občas taky,ale na piškotovém těstě a bez žmolenky , asi dávám sladší tvaroh. Ty jsi ale experimentátor! Jsi dobrá a koláč byl určitě dobrej taky :-) |
Z. Lika 21.7.2017 6:59Re: Chachá Zano, určitě počítám s meruňkovým mlsotníkem na příště! A máš pravdu, rybíz na koláči je moc dobrý, hrozně dlouho jsem ho už neměla. |