Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Jednou v roce na Vánoce aneb předvánoční poradna
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
YGA 18.12.2009 13:51Re: ehm, nerada to říkám, ale máme tady sněhovou kalamitu:)) ad "Ale být na palubě (a vědět vo co go), asi bych si to moc nevychutnal" - ale to by sis měl, možná by to bylo v životě naposledy ! |
zana 18.12.2009 8:25O.T. - Dede došel prosím Rozcestník? |
Dede 18.12.2009 8:50Re: O.T. - Dede Už jsem ho našla - byl sežraný! Děkuju! |
inka 18.12.2009 8:19tak třeba losůsek Porce lososa odkožím, okrájím na elegantní tvar a všechny ty okrojky drobně nasekám. Porce posolím, popráším bílým pepřem a opeču na másle - nebo to klidně dělejte na grilu. Vedle na másle opeču ty ořezky a po opečení je zamíchám do omáčky - já používám bílou, ale klidně může být holandská nebo jiná, ne však příliš výrazná, jako je třeba bearnaise. Omáčkou se ryba podlije, podává se s brambůrkem a jestliže přidáte jako salát černou ředkev s majonézou, je to mňam |
zana 18.12.2009 8:14Chichi Děti jsou totiž strašně konzervativní bytosti, jsou vánoce, tak se jí kapr. Ale tebe chápu - já ho nejím vůbec. Jsem z nerybí rodiny, u nás byly ty řízky. Ty dneska taky moc nemusím a nakonec jsem se ustálila na vepřový pečeni. Studený. Ta mi k salátu chutná nejvíc. A ostatním to určitě vyhovuje taky (preventivně se neptám, ale když tak si můžou udělat něco jinýho, ne?). |
Li 18.12.2009 7:45Já to mám naopak Maminka kapra nikdy nedělala. Kapříkovat jsem začala až s příchodem Jirky do mé domácnosti a musím se přiznat, že mi sice docela chutná, ale kosti mě štvou neskonale. Takže si dám jednoho kapříka symbolicky a pak se pustím do krůtích řízků, ty považuju za nejlepší A teď tady budu číhat na receptíky, protože Jirka je rybomilný a já kromě klasického obaleného kapra a upečeného filátka nic jinýho neumím |
Han 18.12.2009 7:30Nejlepší kapr je... krkovička. Moje tradice, můj názor. |
zana 18.12.2009 8:14Re: Nejlepší kapr je... Hele, kamarád |
Vave 18.12.2009 9:11Re: Nejlepší kapr je... Taky kamarád! |
JanaM 18.12.2009 11:03Re: Nejlepší kapr je... I můj |
Xerxová 18.12.2009 7:04kapr tak u nás je předkrm z kapra (plněné šnečí ulitky nádivkou z kapřího masa), rybí polévka z kapra, obojí skvělé a mocmoc dobré, ale pak se s polovičkou vzepřeme a dáme si nekapřířízek... Betka si dá "náš" nerybí i babiččin kapří . A na Štěpána dorazí pražská sekce rodiny a podávají se k obědu tradičně pstruzi na mandlích - a to si dáme všichni |
Rpuť 18.12.2009 6:51Já tedy kapra ne! Ale za manu nebeskou považuji ogrilované filety z platýze, jen tak osolené a trochu opepřené.... |
zkumavka 18.12.2009 6:39Mám to stejně.. Zůstáváme při kapříkovi,také už byly filety z něj..,ale také mám trošičku červíčka,jestli bych nezkusila nějakého ,nevim,candáta? Letos to bude opět kapr,nakonec ho můžu i studeného,se salátem..,ráno,v poledne a večer..I třetí den,ne jen druhý.. Nestíhám,chodím po Dr s maminou.nepřečtu skoro nic zde,ale na nápad si počkám.Večer,mrknu.. |
HanaW 18.12.2009 1:26Neco ti najdu ... ja ryby rada. Mam ovsem koncepcni otazku. Kdyz je ryba s nejakou teplou omackou, tak se to krapet mele s brsalatem. Co nemam rada je, kdyz se vezme kvalitni ryba a pak se do toho namasti kde co, pripadne zasype syrem a zapece. Ona se totiz ta ryba v tom pak ztrati. Ale nekde mi v hlave - a asi v pocitaci - lezi recept na "zelenou" omacku ke grilovane rybe. ZXhruba je to nejak tak, ze se smicha Lucina nebo Gervais s hodne jemne usekane petrzelky, zelenych cibulek, cerstvych spenatovych listu, citr. stavy, jemne nastrouhanou salatovou okurkou, osolenou, vypocenou a co nejvic vyzdimanou, a s majonezou, + sul a pepr. Pomery si nepamatuju, ale bajvoko to musi vyjit. Pripadne, je-li ctena libost, neco cesneku. Co taky neni spatne je udelat k pecene/grilovane/ v pare varene bearnaise sauce nebo jeste tu jednu francouzskou slehanou - taky od "b" (a neni to bechamel) - nejak mi ten mozek obcas neslouzi... Taky to pekne podtrne chut ryby. |
HanaW 18.12.2009 1:35Re: Neco ti najdu - uz to vim Jo, tak uz to vim - opravdu je ta omacka od "B" - Hollandaise!!!!! Podobna te prvni ale s redukci bileho vina a neco rybiho vyvaru. A jdu strojit stromek. Chet koupil nadhernou velikanskou jedlicku. tady lidi kupuji stromky casto uz hned po Dikuvzdani, takze ted uz jdou na vyraznou slevu. Ale tahle je perfektne cerstva. cely rok kupujem loajalne ovoce a zeleninu a nejake kytky u jednech lidi, co maji takovy kramek/stan u silnice kousek od nas, a tak Cheta chlapik navedl na cerstvou zasobu. |
zana 18.12.2009 8:17Re: Neco ti najdu - uz to vim Hmmm, to vypadá dobře - takhle rybu můžu ... a už jen ta představa zelený ryby je skvělá |
RenataE 18.12.2009 1:37Re: Neco ti najdu Koncepční otázka - vzhledem k tomu, že tak jako tak dělám dva druhy brsalátu, tak vůbec není problém dát jako třetí přílohu vařené brambůrky. A ta zelená omáčka vypadá velmi dobře, akorát v prosinci je u nás s čerstvým špenátem dost problém. Šel by mražený listový? Aha, teď mi to došlo, já špenát bez mlíka nemůžu. Ale šla by udělat varianta se spařeným špenátem a Gervais nahradit kysanou smetanou. |
Hanaw 18.12.2009 1:46Re: Neco ti najdu Jo, v tom pripade bych bud spenat vynechala anebo ho po spareni tezce vyzdimala, aby z toho nebyl tekuty maglajz |
Matylda 18.12.2009 9:29Re: Neco ti najdu My k rybě rádi studenou omáčku- zakysnaka s cibulkou, nadrceným tymiánem, kdo chce koprem a přisolená. To k jakékolu rybě na másle nebo podobné úpravě. Jinak my kapra ano a ve velkých množstvích. |