Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Houbové čatní
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LENKA S 14.9.2008 21:58Re: Re: MATYLDO,JÁ TO VIDÍM AŽ TEPRVE NYNÍ, ŽE CHCEŠ MOU KUCHAŘKU. UŽ JSM ODESLA VŠECHNY HOTOVÉ ČTYŘI ČÁSTI. SNAD DOŠLO VŠE. |
MATYLDA 14.9.2008 19:56Re: MATYLDO,JÁ TO VIDÍM AŽ TEPRVE NYNÍ, ŽE CHCEŠ MOU KUCHAŘKU. MEJLÍK UŽ ŠEL |
LENKA S 14.9.2008 16:14MATYLDO,JÁ TO VIDÍM AŽ TEPRVE NYNÍ, ŽE CHCEŠ MOU KUCHAŘKU. POKUD ZÁJEM TRVÁ A NEVVADÍ TI, ŽE JE TO STÁLE JEŠTĚ NEHOTOVÉ K TORZO, KTERÉ MŮŽE BÝT PROSPĚŠNÉ PRÁVĚ TĚM KUCHAŘSKÝM NEUMĚTELŮM A ZAČÁTEČNÍKŮM, MOHU TI JI POSLAT, NEZNÁM VŠAK TVŮJ EMIL. kuchařka je dosti objemná, ale iopravdu zaím chybí rejstřík receptů a ještě mám v hlavě stále další a další její části. snad na ně přijde řada bvěhem zimy.Možná, že někdy jsi mi něco posílala, ale má hlava děravá si nepamatuje a kvůli plným schránkám musím občas čistit a čisti a čistit. ¨Přitom vezmou zasvé i potřebné aderesy.PÍSNI MI PROSÍM NA lenka53@centrum.cz, RÁDA TI JÁ POŠLU. MÁ VŠAK CENU HLAVNĚ PRO ZAČÁTEČNICKÁ UCHA. PSALA JSEM JI PRO SVOU STARŠÍ DCERKU, KDYŽ ZAČALA ŽÍT SAMOSTATNĚ A MĚLA ZÁJEM O NĚCO Z KUCHAŘSKÉHO UMĚNÍ. PRO NAŠI PETRUŠKU JE TOTIŽ KUCHYŇ JEN TO NEBEZPEČNÉ NEPŘÁTELSKÉ ÚZEMÍ, KTERÉ JE NA KAŽDÉM KROKU PLNÉ NEVYBUCHLÝCH MIN. |
MATYLDA 14.9.2008 11:56Re: METEOROLOGICKÉ HLÁŠENÍ Z BĚLÉ MILÁ LENKO, PROBÍRÁM STARÉ MLSOTNÍKY A VŠUDE MOŽNĚ SE PÍŠE O TVÉ KUCHAŘCE. TEHDY JSEM JEŠTĚ O ZVÍŘETNÍKU NEVĚDĚLA NIC, ALE CHTĚLA JSEM SE ZEPTAT, JESTLI BYCH MOHLA BÝT ROVNĚŽ POCTĚNA TVOU KUCHAŘKOU? POKUD JSEM TO SPRÁVNĚ POCHOPILA, POSÍLALO SE TO MEJLEM? PODLE OHLASŮ JE TOTIŽ TVOJE KUCHAŘKA SKVĚLÁ A MOJE RODINA JE TUZE MLSNÁ... |
LENKA S 14.9.2008 0:06METEOROLOGICKÉ HLÁŠENÍ Z BĚLÉ LIDIČKY, U NÁS TO DNES ODPOLEDNE A N EJVÍC K VEČERU VYPADALO, JAKO BY MĚLO ZAČÍT SNĚŽIT. STRAŠNĚ SE OCHLADILO A DUJE PŘÍMO SEVERÁK. VÁŽNĚ TO VYPADÁ NA PRVNÍ VLOČKY. VRÁTILA JSEM SE ZE ZAHRÁDKY, ODKUD MNE TEN CHLAD A STUDENÝ FUKÉŘ DOSLOVA VYŠTVAL. MYSLÍM, ŽE DOSUD KVETOUCÍ OKURKY A CUKETY UŽ NESKLIDÍM. ZCELA ZELENÝCH PÁR POSLEDNÍCH RAJČAT JSEM RISKLA NECHAT NA KEŘÍCH, ALE BUŇKY JSEM ZCELA UZAVŘELA. SNAD MRÁZ NEBUDE MOC SILNÝ A ASPOŇ NĚCO PŘŽEŽIJE. SKLIDILA JSEM LETOS TZELENINY HODNĚ, ALE VE FÓLIÁKU STÁLE JEŠTĚ DOZRÁVAJÍ PAPRIKY. BYLO MI LÍTO OTRHAT JE ZELENÉ, KDYŽ ZRALÉ MAJÍ BÝT DOCELA ČERVENÉ. ŠTĚSTÍ, ŽE JSEM STIHLA SKLIDIT POSLEDNÍ BYLINKY, ALE JE MI TO LÍTO. NAKLÁDAČKY BVENKU NA ZÁHONĚ I NA KOMPOSTU STÁLE KVETLY A DOZRÁVALY. NO, NAHOŘE SI USMYSLILI A ČLOVĚK PŘÍRODĚ A ANI VĚTRU A DEŠTI NEPORUČÍ. JE TO TAK LEPŠÍ. NEDOVEDU SI PŘEDSTAVIT, ŽE BY SI KAŽDÝ NAPOROUČEL, JAKÉ ZROVNA POČASÍ POTŘEBUJE. TO BY BYL JISTĚ ZMATEK A BOR..... UŽIJTE SI HEZKÝ ZBYTEK VÍKENDU, ZDRAVÍM VŠECHNY. |
Jakub S. 12.9.2008 21:37Jo modrák! No konečně su doma. |
Jakub S. 12.9.2008 21:35Re: Re: Sucho, sucho. No terazky jsme dálný východ my... |
Jakub S. 12.9.2008 21:34Tak já ti to řeknu po fandovsku: Sálko di plyc nemám láád! My houbicky nemáme si splostá! |
Medvídek 12.9.2008 18:42Re: Re: Re: Tohle je velice drzá provokace Jo aha, modrák. |
LA 12.9.2008 17:34Re: Re: Tohle je velice drzá provokace Ořešák je hřibovitá houba s hnědozeleným kloboukem a tenkou nožkou. Na řezu modrá. V případě většího výběru druhů je zařazuji do podoubků. |
Xerxová 12.9.2008 17:08Re: Re: Re: Re: Kuřecí štrůdl Kuřecí štrůdl byl nedávno i u nás - a já ho raději studený než teplý. Jinak ořešátky se u nás dělají často - jen Betka už výrazně povyrostla Nějak to letí |
RenataE 12.9.2008 16:19Re: Re: Re: Kuřecí štrůdl Kuřecí svinstvo je vynikající, když si mládě zve domů kamarády na narozky, kamarádi vždycky žádají právě tohle |
Matylda 12.9.2008 15:59Re: Re: Re: Kuřecí štrůdl Je to tam! Uf. Je to Mlsotník o Ořechových šátečcích. Náhodou jsem totiž otevřela následující, co se jmenuje Svinstva (rozuměj rolády svinuté)a kdekdo se k tomu pochvalně vyjadřoval. Mimochodem, je to z listopadu 2006 a u Xerxovic Ořechových šátečníků mlsně obhlíží strakatý čumák |
Matylda 12.9.2008 15:56Re: Re: Kuřecí štrůdl Tak já to teda zkusím, to vkládání mi furt nejde. Je to tady a pak tam jsou na to velmi kladná hodnocení |
zana 12.9.2008 14:44Re: Poučte troubu. Já se nechytám, jenom něco matně... ? Pjosonka takája, feťáckaja - začátkem 80. let, myslím. Když to ještě byla náramná prča. |
Li 12.9.2008 14:44Re: Re: Re: Re: aúúú vaúúú No aby ne Neznám přílohu která by se k tokovým řízečkům hodila |
Medvídek 12.9.2008 14:41Re: Re: Tohle je velice drzá provokace Ořešák královský je strom, oni tam asi rovnou i dřevařili ... ? |
zana 12.9.2008 14:41Re: Re: Re: Re: Tohle je velice drzá provokace Terro, dodatečně mě napadá, že do knedlíků asi ne, ale na knedlíky (ovocné) klidně - a koneckonců ... moje babička dělávala zbylé houskové knedle s omáčkou z povidel (přiměřeně povidel, mléka a rumu, za tepla spojit, omastit - ne, dietní to není). Na tom by se vlašáky vyjímaly docela dobře... |
Medvídek 12.9.2008 14:38Re: Sucho, sucho. Tady na západě to jde, sem tam zaprší a pršením vyhrožují i na dnes večer a víkend prý bude studený. Ostatně ve Středomoří se prý taky prudce ochlazuje, místy až na 11 stupňůch. Jen Řecko a vůbec východ má být ušetřen... |
Medvídek 12.9.2008 14:35Re: Re: Odpověď No to víš, bozi, ti vždycky všechno viděli nějak jinak, po svým... |
Medvídek 12.9.2008 14:33Re: Re: Odpověď Ty si dělám zítra k obědu (ty placky). |
terra 12.9.2008 14:27Re: Odpověď Dobrý, Medvídku - ale to snad ty psychedelické vidiny nevylučuje Spíš bych řekl, že naopak... |
Jakub S. 12.9.2008 14:26Re: Odpověď Já blbec. Ale časem bych nějak na to přišel, kdybych zkusil přemýšlet. Ále jendže zjišťuju, že jsem zase neobědval - tak to vygumuje aji hlavu. Tak du do Vlžanu na velkou tlustou placku (= bramborák, čížečci) a něco dvakrát převařeného k tomu na vydezinfikování |
Jakub S. 12.9.2008 14:23Tohle je velice drzá provokace Ořechů já nemám nikdy dost - do každého koktejlu a vůbec. Do salátů. Pojídat u TV, PC - jako jiní bonbóny. Knedlíky? To se zkusí! Dohromady s něčím jiným. Purkvapa? Ořešák jsem taky neslyšel asi nikdy. |
Medvídek 12.9.2008 14:19Odpověď Z těch dvou hub se nevyrábí nic, podle antických legend jsou tyto dvě houby základem pokrmu bohů, slavné ambrózie. |
Jakub S. 12.9.2008 14:19Sucho, sucho. Břízy s vrškem v mé výši mají svěšené lístky už aji nahoře. A třicet ve stínu, zas... |
Jakub S. 12.9.2008 14:17Poučte troubu. Já se nechytám, jenom něco matně... ? |
Vave 12.9.2008 14:15Re: Kuřecí štrůdl Matyldo, Matyldo! Dělat chutě, to jo, na to Tě užije! Ale kde je odkaz na starý Mlsotník se super vychytávkami, hmmm? Aby to ti mlsní, ale líní nemuseli hledat! |
Bubu 12.9.2008 14:11Re: Re: Re: aúúú vaúúú Ne smažené plněné bedličky jsem neměla, jen kloboukové řezy v trojobalu. Bedly byly velké, takže se nedaly plnit. Ale zato jsem ty řízky žrala jen tak, bez chleba (vždyť houska už v tom byla) a přikusovala jsem k tomu rajčátko právě utržené. A byla jsem pak jak vlk od Karkulky, co mu zašili do břicha kamení. |
Kaštan 12.9.2008 13:55Re: Re: Re: Veram, promiň, že už zase otravuju.... mám otázku... Díky moc za odezvu... Předám dál Já si nebyla jistá, jak to s těmi paprsky v atmosféře vlastně je |