28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Co s tvarohem?

Patřím mezi ty, kteří nemají rádi holý tvaroh - prostě mi nechutná. Ale stačí přisolit nebo přisladit - a to už je najednou něco úplně jiného!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dalmatin 28.10.2006 20:38

Re: Re: Re: zano,

Jojo, mám malý šikovný foťáček, jdu do lesa a mám v kapse jen telefon. Skleróza obecná, nemožná. Takový krásný podzim, v mobilu mám fotek spoustu, ale to přece jen není ono.

LENKA S. 28.10.2006 20:21

MIRKO, CO TI VAŠI EMERIČTÍ FARMÁŘI DĚLAJÍ S PŘEBYTKY MLÍKA, ŽE JE UVÁS TVAROH TOLIK DRAHÝ A VZÁCNÝ?!

Olčava 28.10.2006 20:19

Re: Re: zano,

No patří mi to. To přijde líto, ale tys to neplánovala, kdežto já se chystám fotit a nechám ho doma, to jsem fakt potrhlo...:-/. tak holt někdy příště...

dalmatin 28.10.2006 20:15

Re: VÍTEJ MEZI NÁS, PEJSKO STRAKATÁ.

NO PRAVE! KDO TO MA VYDRZET? JSTE SIKOVNE KUCHARINKY A JA TAKY CIM JSEM STARSI (DOSPELEJSI), TIM RADEJI VARIM. MINULY TYDEN JSEM TADY MELA DVANACT LIDI NA VIKEND A FAKT MI DELALO RADOST JAK JIM CHUTNA.

DOCITAM SI CLANKY Z MINULYCH DNI A JE MI TADY S VAMI DOBRE.

LENKA S. 28.10.2006 20:15

ZANO, TO MI TAKY JASNÉ NENÍ. ALE VŽDYŤ VÍŠ SAMA. ZA CHVÍLI BUDOU VÁNOCE

OBCHODNÍCI MUSEJÍ NAHRABAT JEŠTĚ VÍC. NA VÁNOCE MANDLE KOUPÍ KAŽDÝ. TAK PROČ BY SE NA NICH  NEVYDĚLÁVALO UŽ OD KONCE  ŘÍJNA? JÁ JSEM TAKY ZALAPALA PO DECHU. PRÝ SE ALE  HODNĚ VYPLATÍ, KOUPIT  PŮLKILOVÉ BALENÍ MANDLÍ I  LÍSKOVÝCH OŘECHŮ, KTERÉ JSOU  TADY U NÁS  DRAŽŠÍ NEŽ MANDLE, V NĚMECKU. MÁM  TO OD  NAŠÍ VĚRKY. PRÝ VYJDOU O POLOVINU LEVNĚJI. JÍ TO NABÍDLA ZNÁMÁ, KTERÁ JE  V NĚMECKU NAKUPUJE.. UVIDÍM, ZDA TO BUDE PRAVDA

MaRi 28.10.2006 20:06

Re: Re: Re: JoVo

"Ale děti moje, to přece není žádný problém"

Metoda 1. Napsat text, požadovanou pasáž vzít do bloku a tuknout miškou na barevný odstaveček před smajlíky

Metoda 2: Než se začne psát text, který má být barevný, klepne se tamtéž.

julča 28.10.2006 20:00

Re: Re: JoVo

Moje kamarádka tomu říká TÝTRÝJOL;-D;-D;-D

Beda 28.10.2006 19:59

Re: Re: JoVo

jinak se klasicky jizvy mažou vepřovým sádlem:-) ... samozřejmě nesoleným;-D ... prý se tak krásně zahojí, že není vůbec ani vidětR^ (já kdyby se oleje nedostávalo...)

zana 28.10.2006 19:59

Re: zano,

Tak to tě fakt lituju, ještě se vracet -  a nic z toho.;-( Já původně myslela, že spíš jen obejdu sídliště a něco koupím, ale když bylo tak pěkně, tak jsem si řekla, že tam zaskočím (mám to asi čtvrt hoďky pěšky). Už když jsem se blížila k lesu (co je nad botanickou), tak jsem se tloukla do hlavy.;-O

LENKA S. 28.10.2006 19:58

VÍTEJ MEZI NÁS, PEJSKO STRAKATÁ.

TO JE DOBŘE, ŽE SES UKÁZALA. TADY SE ZAS DĚLAJÍ CHUTĚ, VIĎ?

Olčava 28.10.2006 19:57

Re: Re: JoVo

;-D;-D;-Dchi chi teatrální olej;-D;-D ten teda musí určitě zabrat. Apropo, když je to pro JoVa taky jsem si chtěla pohrát s barvičkama, ale ňák mi to nejde:-/. Jak to jenom děláte????

MaRi 28.10.2006 19:47

Re: MAXIMUM. CO TROUBA DÁ, A V NEJVYŠŠÍ POLOZE. I KDYŽ TA JABLKA JSOU BJEMNĚJŠÍ, NEŽ ŠTRŮDLA, TAKŽE BYCH JE DALA SI O PATRO NÍŽE. ALE DOBŘE HLÍDAT, ABY SE NEPŘIPÁLILO. SPÁLENÉ JE HOŘKÉ

TVARŮŽEK UŽ JE VE FORMĚ KOLÁČKŮ ;-P A MUSÍM SE DRŽET, ABYCH NEŠLA OCHUTNAT DALŠÍ. RÁDA POUŽÍVÁM "ČTVRTKILOVÝ" RECEPT BEZ VAJEC A CUKRU - TEDY PO 1/4 KG MOUKY, TUKU A TVAROHU - BALÍČKOVÉHO, NE VANIČKOVÉHO. TYČINKY, ŠÁTEČKY, ZÁVIN SLADKÝ I SLANÝ JSOU Z TOHO VYNIKAJÍCÍ. POHLEDÁM PODOBNÝ RECEPT, VE KTERÉM JE MÍSTO TVAROHU ZAKYSANÁ SMETANA - TAKY MOOOOC MŇAM.

PROBLÉM OVŠEM JE, ŽE MANŽEL JE DIABETIK, JÁ TO MÁM TAK NA HRANĚ, TAKŽE JSEM DNESKA VÍCEMÉNĚ ZKOUŠELA, JESTLI JEŠTĚ UMÍM PÉCT8-o  ALE POSSUMÍ KOLÁČOVÝ RECEPT URČITĚ VYZKOUŠÍM

Olčava 28.10.2006 19:47

Mirko,

jsi moc hodná, že sis vzpomněla. Je to lepší, dík. A máš pravdu, dneska nocovat můžu a ještě ke všemu o hodinu VÍC:-);-D

Eva 28.10.2006 19:41

Re: MAXIMUM. CO TROUBA DÁ, A V NEJVYŠŠÍ POLOZE. I KDYŽ TA JABLKA JSOU BJEMNĚJŠÍ, NEŽ ŠTRŮDLA, TAKŽE BYCH JE DALA SI O PATRO NÍŽE. ALE DOBŘE HLÍDAT, ABY SE NEPŘIPÁLILO. SPÁLENÉ JE HOŘKÉ

Tak vám tu všem moc díky, zítra bych to mohla prubnout. Všechno tu mám, tak... ;-) Teplota mi nevadí, já to dělám baj voko, nejsem zas až tak pečlivka. Jů, já slintám! R^

MaRi 28.10.2006 19:37

Re: MARI, JÁ VÍM, ALE STÁLE SE S TÍM STAVEM SVÉ MPAMĚTI NEMOHU SROVNAT.

ROZUMÍM TOMU MOC DOBŘE, MĚ TAKY DEPTÁ, KDYŽ PŘI PŘEKLADU LISTUJU SLOVNÍKEM A VÍM, ŽE DANÉ SLOVO ZNÁM, ALE V TU CHVÍLI JE NĚKDE NA VÝLETĚ :-) ALE MYSLÍM, ŽE KDYBY SES TÍM ZBYTEČNĚ NETRÁPILA, MOZEK BY SE NEMUSEL ZABÝVAT TOUTO NESPOKOJENOSTÍ A MOŽNÁ BY SE INFORMACE VYNOŘILA JAKO ŠPUNT NA VODĚ.

Olčava 28.10.2006 19:36

Re: Pro všechny od Kardiaka

Jestli můžu, tak se taky připojuji k palcodržičůmR^R^

LENKA S. 28.10.2006 19:34

MAXIMUM. CO TROUBA DÁ, A V NEJVYŠŠÍ POLOZE. I KDYŽ TA JABLKA JSOU BJEMNĚJŠÍ, NEŽ ŠTRŮDLA, TAKŽE BYCH JE DALA SI O PATRO NÍŽE. ALE DOBŘE HLÍDAT, ABY SE NEPŘIPÁLILO. SPÁLENÉ JE HOŘKÉ

JINAK TAKY PRO MARI. POKUD MÁŠ DOMA 250 G TVAROHU, ZKUS TEN KOLÁČ OD POSSUM.  SKORO VŠEHO JE 250 G- HLADKÉ MOUKY,TVAROHU, CUKRU KRUPICE ČI KRYSTALU A 3 VEJCE. NÁRAMNĚ DOBŘE SE TO PAMATUJE , DOBŘE DĚLÁ A JEŠTĚ LÍP SE TO BAŠTÍ. DNES JSEM TO ZKUSILA A JE TO VYNIKAJÍCÍ. TROCHU JSEM UBRALA  CUKRU(  NA 180G A TAKY MÍSTO ROZPOUŠTĚNÍ  HERY NEB MÁSLA  JSEM DALA  NECELÝCH 200G  SLUNEČNICOVÉHO OLEJE . ŠLEHÁ  SE CUKR, CELÁ VEJCE A OLEJ, POTÉ SE PŘIDÁ  TVAROH  A ZAŠLEHÁ SE TO,. POTOM SE DÁ MOUKA S PRDOPEČEM. JÁ TAM NASYPALA TROCHU STROUHANÉHO KOKOSU Z PYTLÍKU A TAKY HRUBĚ SEKANÉ OŘECHY. NAKONEC JSEM OLOUPALA  3 VĚTŠÍ JABLKA, KTERÁ JSEM NAKROUHALA NA TENKÉ  PLÁTKY  NA OKURKOVÉM STRUHADLE A VMÍCHALA DO TĚSTA. PAK UŽ ŠUP NA VYMAZANÝ A HR. MOUKOU VYSYPANÝ VYSOKÝ PLECH. TROUBU JSEM OHŘÁLA NA 180°C A PEKLA JSEM NA HORKOVZDUCH  VE STŘEDU TROUBY DOZLATOVA. MÁM NACPANÉ BŘICHO JEŠTĚ  TEĎ. JE TO FAKT MŇAMKA  A  RYCHLÁ .POSSUM JSEM TAKY POCHVÁLILA ZA TEN SKVĚLÝ RECEPT. ZASLOUŽÍ SI JI . VYZKOUŠEJ, UVIDÍŠ.

Olčava 28.10.2006 19:30

zano,

já jsem takový nemehlo, ze jsem si fotítko zapomněla doma, ale řekla jsem si, tak to nenechám a vrátila se a než jsem se vyhrabala, tak se zatáhlo a bylo po parádě:-/. To jsem tomu dala.Rv:-( A zrovna bylo tak náááááááádherně, ach jo.

dalmatin 28.10.2006 19:27

No, kůlivá buchtám

se neumím podepsat. Ne halama dalamtin, dalmatin.

dalamtin 28.10.2006 19:24

Teda ženský,

vy mě donutíte jít rozpálit troubu - tedy elektrickou. A to jsem nechtěla dnes nic vařit, že se budu věnovat zahrádce. Ale to se nedá vydržet. Pavlovův reflex funguje. 

Lístkové těsto se peče zprudka, 220 stupnů, v horkovzdušné asi 200.

zana 28.10.2006 19:17

Re: Bread and Butter Pudding (neboli anglická žemlovka)

TO MI PŘIPOMÍNÁ, ŽE JSME SVÉHO ČASU DĚLALI V TOUSTOVAČI TAKVOU VĚC - MEZI DVA PLÁTKY ÚÚÚPLNĚ TENOULINCE MÁZLÉHO TOUSTOVÉHO CHLEBA JSME DALI OVOCE NEBO MARMELÁDU A TOUSTILI. TAKY NEBYLO ŠPATNÝ A NAVÍC TO ÚŽASNĚ ODSEJPALO.

LENKA S. 28.10.2006 19:15

MARI, JÁ VÍM, ALE STÁLE SE S TÍM STAVEM SVÉ MPAMĚTI NEMOHU SROVNAT.

VIDÍM, JAK SE VĚDOMOSTI, KTERÉ JSEM DO HLAVY VELICE PRACNĚ NASOUKALA, BĚHEM NĚKOLIKA DNŮ  VYPAŘÍ. A BEZE ZBYTKU. NĚKDY MI TO I NASKOČÍ, ALE JE TO DĚSNÁ BÍDA PROTI TOMU,  CO  BYLO PŘED MOZKOVOU PŘÍHODOU. NEUROLOŽKA MI SICE STÁLE KLADE NA SRDCE, AŤ NEŽEHRÁM NA OSUD A JSEM RÁDA ZATO, ŽE MI ASPOŇ TROCHU PAMĚTI ZŮSTALO,.ALE JÁ TO NEDOKÁŽU. TEN NÁZEV ČLÁNKU SE MI VYBAVIL PROTO, ŽE TAM BYLA KOUZELNÁ ŠAVLOVAČKA MEZI TĚMI TŘEMI ČLOVÍČKY A JÁ SE MOC BAVILA. JÁ V MIKROVLNCE TAKY JEN OHŘÍVÁM JAKOEVY A SPOUSTA JINÝCH LIDIČEK. MÁM UŽ MVT STAROU A  I TO OHŘÁTÍ JE UŽ ENERGETICKY NÁROČNÉ.  NA NOVO JSEMZ MNOHA JINÝCH DŮVODŮ JEŠTĚ NENAŠETŘILA. JE MNOHO  JINÝCH VĚCÍ, KTERÉ POTŘEBUJU K ŽIVOTU VÍC NEŽ MIKROVLNKU.

zana 28.10.2006 19:12

Re: ZANO, ZLATÝ LEN JE TU U NÁS V SOUKROMÉM OBCHŮDKU SE ZDRAVOU VÝŽIVOU ZCELA BĚŽNĚ K DOSTÁNÍ. ,

JÁ ZLATÝ LEN NAKONEC TAKY SEŽENU, ALE DÁ TO PRÁCI. SEZAM NEBÝVÁ PROBLÉM:-P... JÁ NEJRADŠI DÝNĚ;-), TEDA JEŠTĚ RADŠI MANDLE, ALE TY UŽ JSOU DOST LUXUS, TO BY MNĚ ZAJÍMALO, PROČ TAK ZDRAŽILY8-o

MaRi 28.10.2006 19:10

Re: Jablka v županu

ACH JO, JÁ MÁM CHUT NA NĚCO DOBRÝHO:-/ ZKUSÍM PROCHU PROVĚTRAT PAMĚT:

ZÁKLADNÍ RECEPT NA JABLKA V ŽUPANU JE SKUTEČNĚ S LÍSTKOVÝM TĚSTEM. TO SE ROZKRÁJÍ NA VELKÉ ČTVERCE. NA NĚJ  SE POLOŽÍ CELÉ JABLKO S VYLOUPNUTÝM JÁDŘINCEM, MÍSTO KTERÉHO SE DAJÍ NEJRŮZNĚJŠÍ DOBROTY - PIKANTNÍ MARMELÁDA S NASEKANÝMI OŘECHY APOD.   Z TĚSTA SE UDĚLAJÍ ŠÁTEČKY, POMATLAJÍ SE ROZŠLEHANÝM VAJÍČKEM  A PEČE SE TO JAKO OBVYKLE LÍSTKOVÉ TĚSTO. (POZNÁMKA PRO LENKU: TEPLOTU NEVÍM :-( NENÍ TO TAK DÁVNO, CO JSEM TU OBTĚŽOVALA  O RADU OHLEDNĚ TEPLOT PEČENÍ. ŘÍKALA JSEM SI, ŽE SI TO BUDU PAMATOVAT  A NEPAMATUJU;-(  ANI JSEM TO DNES NENAŠLA :-/ 

tosca 28.10.2006 19:05

Re: Jablka v županu

Těsto - listové

Jablka - hlavně dobrá ;-)

Pokud nejsou jablka moc sladká, dovnitř dát aspoň trošku cukru, optimální je ořechová nádivka. Takové mleté ořechy s medem ...:-P

LENKA S. 28.10.2006 18:59

EVI, JE NĚKOLIK RECEPTŮ, ALE U NÁS SE DĚLALA JEN Z TOHO LISTOVÉHO. ALE NYNÍ MNE NAPADLO A ZÍTRA ZKUSÍM. MOŽNÁ,ŽE BY NEBYLO OD VĚCI ZKUSIT ZABALIT JABLKA DO TOHO POSSUMÍHO TVAROHOVÉHO ŽUPANU.

tosca 28.10.2006 18:58

Re: Re: Re: Re: Re: VOJÍN GOTAS - MÁM DOTAZ!

TAK JO, UŽ JSME SI STÁHLA E-MAILY A JE TAM I JEDEN OD KARDIAKA, TAKŽE POSLANÉ E-MAILY MU CHODÍ AŽ NA MOBIL. A MĚLY BY BÝT KRÁTKÉ A OBSAHOVAT POUZE TEXT :-)

JDE O TO, ŽE MÁ PRAVDĚPODOBNĚ ZAPNUTOU SLUŽBU, KDY SMS MŮŽE POSLAT JAKO E-MAIL A Z E-MAILOVÉ SCHRÁNKY MU PŘEPOŠLOU KOPII NA MOBIL VE FORMĚ SMS. FUNGUJE TO JAKO UPOZORNĚNÍ, ŽE MÁ ČLOVĚK NOVÝ E-MAIL. ALE dÉLKA SMS JE OMEZENÁ, TAKŽE POKUD MU POŠLETE DLOUHÝ TEXT, NEBO PŘÍLOHU, TEK SI MOC NEPOČTE. DOSTANE JEN PRVNÍCH (A TEĎ NEVÍM PŘESNĚ KOLIK) ZNAKŮ

LENKA S. 28.10.2006 18:57

ZANO, ZLATÝ LEN JE TU U NÁS V SOUKROMÉM OBCHŮDKU SE ZDRAVOU VÝŽIVOU ZCELA BĚŽNĚ K DOSTÁNÍ. ,

JE SIC 2X DRAŽŠÍ NEŽTEN ČERNÝ, ALE JE. ASI S E NEKAZÍ TAK RYCHLE JAKO SEZAM.

Eva 28.10.2006 18:56

Jablka v županu

Tak jsem se prokousala k tomu, abych si zkopírovala všechny recepty za včerejšek. Všechny mě děsně lákaj, hádám, že zpracuju asi hektolitr mlíka (na tvaroh) a metrák jablek. Přesto bych měla ještě jeden dotaz: Umíte někdo jabka v županu. Od mala mi to straší v hlavě (Felix Holzman), ale stále neznám do jakého těsta se ty jabka dělaj. Listové? Jaká mají být ta jablka? Asi ne moc šťavnatá

MaRi 28.10.2006 18:53

Re: Re: Re: Re: Re: EVI. O TÉ MIKROVLNCE PSALI VOJÁČKOVI A TUŠÍM, ŽE SE TO JMENOVALO NĚJAK JAKO MIKROVLNKA NENÍ ŽÁDNEJ TROUBA. BYLA BYCH RÁDA, KDYBY SE JOVO OZVAL A UPŘESNIL TEN NÁZEV. VYŠLO TO NĚKDY SNAD V ÚNORU,

A POSLALA JSEM TI TESTOVACÍHO EMILA