Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Chlebánek sladký Pepánek
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Iva 23.6.2006 13:19No jenže to by v něm musela být voda |
tojefuk 23.6.2006 14:07Re: No jenže to by v něm musela být voda Proč? Když je samozalívací, ať si vodu sežene! |
Iva 23.6.2006 7:26Jéjejejejeje napřed chlebík a ten vypadá dost dobře a pak slivovička. Lidi, lidi, co mi to děláte. Včera měli miláčci závěrečné vystoupení a zjevila se tam i moje rodička. Syneček k ní přiběhl a s úsměvem jí povídá, "babi, ty jsi říííkala, že mám hlad na párek....." |
Vakandi 23.6.2006 7:20Mńam to vypadá velmi chutně, asi bych se měla naučit péct v domácí pekárničce od Ježucha...... |
Alča 23.6.2006 7:00Domácí chleba je jistě báječná, avšak na můj vkus velmi pracná a nejistá záležitost. Tak raději využívám služeb zdejších několika pekáren (dvě jsou i jako večerka) a zajdu si pro čerstvý, teploučký a měkoučký do obchodu. |
JoVo 23.6.2006 7:14Re: Domácí chleba je jistě báječná, My také kupujeme normálně chléb, ale ty naše pečeme občas místo dortíků a jiných pochutin. |
Medvídek 23.6.2006 8:59Re: Domácí chleba je jistě báječná, Není Alčo. Domácí pekárny nejsou drahé a peče se v nich dost jednoduše. A výsledek bývá skvělý. |
gabinas 23.6.2006 10:44Re: Re: Domácí chleba je jistě báječná, Dobrý den, prosím vás co jsou to ty domácí pekárny? To jakože v normální troubě chlebánek neupeču? |
MaR 23.6.2006 10:53Re: Re: Re: Domácí chleba je jistě báječná, Domácí pekárnička je fakt šikovná holka! Dá se do ní materiál v pořadí daném od výrobce mašinky a spustí. Sama míchá, sama kyne, sama peče, sama vypne... Jen jíst už musíme my. Loni k Vánocům jsme zakoupili jednu v ceně cca 25OO Kč od známého českého výrobce - od dětství ho mám spojeného zejména s vysavači - a děláme si mlsky. |
gabinas 23.6.2006 11:11Re: Re: Re: Re: Domácí chleba je jistě báječná, aha, takový vymoženosti že existují... ufff, díky, já se už bála, že nebudu moct pokusovat ! výrobce tedy vim, tak jestli mě to pečení konečně chytne, třeba jednou pořídím |
tosca 23.6.2006 10:57Re: Re: Re: Domácí chleba je jistě báječná, Určitě upečete, recept je pro normální troubu Jinak vše o domácích pekárnách lze najít na internetu na různých stránkách. Třeba tady: www.domaci-pekarny.cz nebo mé oblíbené http://sweb.cz/hafca.h Domácí pekárna je šikovný pomocník, ale co jde upéct v domácí pekárně, lze upéct i v normální troubě. Jenom je s tím víc práce |
gabinas 23.6.2006 11:21Re: Re: Re: Re: Domácí chleba je jistě báječná, nový svět... moc děkuji! |
JoVo 23.6.2006 20:02Re: Re: Re: Domácí chleba je jistě báječná, Upečete, upečete v normální troubě,nebo hrkovzdušné, tak jako ty chleby pečeme u nás doma. |
Hana Williamson 23.6.2006 3:13Nocni hlidka Nazdar Zviretnici: Sice v jinem casovem pasmu, ale zacinam mit opet podobny rezim jak WWWecko, s tim rozdilem, ze po produktivni nocni pracovni cinnosti se presunu rano do prace a pokracuju. tak snad v patek v pet odpoledne budeme za vodou a zas bude zabava. I kdyz to, co ted delam, je sice drina, ale je to zabava, protoze se nam dari a je to pekne bizardni - takova pravni Emanuela. A musim se pochlubit - verte mi, nevymejslim si. Dnes rano jsem v praci na psacim stole mela zavarovacku s cirou tekutinou a napisem "slivovice". Mame na leto v urade studenta prav na praxi. Je to svarny hoch tak odhadem 35 let a mluvi cesky (a dobre), protoze tam 4 roky zil a ma manzelku nekde od Brna s rodinou v prilehlych viskach. A dostavaji pravidelne zasilky domaci (A VYNIKAJICI) slivovice. Teda otevrela jsem zavarovacku, znala veci sirokych variant techto pokoutnich vyrobku jsem k tomu cuchla a ocka se mi rozzarila. Nejen, ze to vonelo, ale byla takova do husta, zalezena. A pratele, ja jsem odrostla na slivovicce pana Kolacii z Louky (nekde mezi Veselim nad Moravou a Lipovem - pod Svatym Antonickem) a to bylo neco. Tam jsem se taky naucila domaci slivovici napred ocuchnout, nez se ji napiju, zejmena, neznam-li zdroj - protoze jeden nikdy nevi, neni-li to patok.Ta dnesni ranni nebyla uplne jak z Louky za mlada, ale byla velmi blizko.V poledne prituhovalo, telefony se kutalely jeden za druhym, sef odesel k holici, tak jsem si dala mini panacka a odsejpala ta prace radostne. Vojackovi: Hergot, u vas se dobre ji ... |
tojefuk 23.6.2006 6:21Re: Nocni hlidka Dobré ráno, Hano W. Slivovice - jéjej! Bejvávalo! Teď sehnat dobrou slivovici je práce pro vraha! Švestky sežrala šárka, tak se kvas nastavuje jiným ovocem a je to znát! Ty napřed očuchneš - já otevřenou láhev ucpu dlaní, dlaň navlhčím obsahem láhve, rozetřu palcem a čuchnu až pak. A ucítím buď kvalitu, nebo případné smrady! Tak dobrou chuť! |
Alča 23.6.2006 6:58Zdravím Hano (zdravím i ostatní zvířetníky po delší nepřítomnosti) a slivovičku z Louky - tu já dobře znám! Pochází odtamtud rodina mého manžela - po válce se vydali na sever Moravy k dosídlení pohraničí a už tu zůstali. V Louce a blízkém okolí máme ještě spostu příbuzných, každým rokem tam jezdíme, i letos - už za 14 dní bude výtečná slivovička! Musím podotknout, že jinou nedokážu pozřít, spíš si dám dvě deci dobrého červeného. Už se těším na tu chuť - jemná, voňavá, nepálí, neřeže - a to těch svých 52 má ... |
RenataE 23.6.2006 0:27Zdravím plší hlídku a všechny pekaře! Právě jsem z mojí třetí nejlepší kamarádky vytáhla čerstvě upečený chlebík a ejhle, na Mlsotníku taky o chlebu! Zkusím si recept upravit pro zmíněnou kamarádku pekárnu, vypadá moc zajímavě. Taky jsem v průběhu pečení uvařila první várku jahodové marmelády, a ta by se ke sladkému Pepánkovi asi taky hodila. Jo, a ta první nejlepší kamarádka je pračka a ta druhá myčka. Omlouvám se svým člověčím kamarádkám za to pořadí, ale ty plechové mi dávají čas na ty člověčí. |
veram 23.6.2006 0:32Re: Zdravím plší hlídku a všechny pekaře! |