Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Ať pečete, co pečete, vždycky je to hranaté...
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
iva 9.1.2007 14:12Re: Re: A značka? Na naší první pekárně GM odešla nejdříve nádoba, těsněním proteklo těsto a beznadějně se zapeklo. Pře dvěma lety servis veškerý žádný, naštěstí do pekárny přesně pasovala nádoba do ETY. Posléze se začal protáčet náhon, zreklamovali jsme a po roce na nové pekárně stejná závada. Zakoupili jsme v Makru pekárnu ALASKA, opět se uvolňuje těsnění v nádobě, známý zapekl nádobu u ETY, opěr proteklo těsnění. Takže těsnění je nejslabším místem pekáren. Před koupí si zjistěte, zda má značka servis i u nás! Jinak spoustu informací o pekárnách i o pečení najdete na www.pekarny.unas.cz. |
veram 9.1.2007 9:17pekárny Pekárnu (zatím) nemám, ale už se nad ní zamýšlím. Před časem tu byla uvedena stránka , kde se o pečení domácího chleba dočtete opravdu hodně |
tosca 9.1.2007 9:10Pekárna Hezkéééé Předpokládám, že je to začátek seriálku o domácích pekárnách a určitě to mnohé váhající navnadí. Takže moje zkušenosti ... nejlepší mouka na chleba je chlebová. Je trošku dražší , ale z obyč. hladké to neupečete. Zkuste ... prodává Mlýn Korunka (http://www.mlyn-korunka.cz) , posílají i na dobírku (a jejich směsi jsou fakt skvěléééé!!!!). Má-li někdo mlýn "za domem", zkuste se domluvit přímo tam. Místo octu doporučuji do chleba chlebový kvásek. Dodá tu typickou nakyslou chuť. Jnak souhlasím, když ocet, raději jablečný, je lepší A kdo je labužník, ať zainvestuje víc a koupí si pekárnu s nastavitelným programem (už jsme se o ní kdysi v komentářích zmiňovali) a zkusí chleba čistě kváskový. Je jiný, vydrží déle a je zdravější. Jo, ještě jsme si vzpoměla ... kynuté těsto je z ní fakt špičkové, ale nesouhlasím, že v ruce ho neuděláte. Ručně dělané těsto žádný přístroj nedokáže nahradit. Jenom ta dřina, když to děláte v ruce je poněkud nepřiměřená |
jiný Honza 9.1.2007 9:49Re: Pekárna Tosco, jsem rád, že ses objevila. Jak je? |
tosca 9.1.2007 9:51Re: Re: Pekárna Dík, je to každým dnem lepší |
Medvídek 9.1.2007 10:08Re: Pekárna Jedno kuchařské přísloví prý praví že těžká práce se má přenechat strojům. Ale je fakt že ruční těsto je zkrátka nejlepší. Já pekárnu nemám, má ji kamarád a chleba od něho je famózní. |
terra 9.1.2007 15:55Re: Re: Pekárna Dobrý den, Tosco, rád tě vidím. A ruční kynuté těsto? Na co bychom doma měli hnětač, když máme mě... |
VěraZ 9.1.2007 9:05Taky pekařka Asi před rokem se někdo zde na Zvířetníku zmínil o domácí pekárně. Vůbec jsem netušila, co to je, ale internet ví vše. Takže jsem podlehla, zakoupila a peču. Došla jsem už k pečení klasického kvasového chleba , asi jak ho kdysi pekly selky na venkově. Pekárna není velká ani pro dva, nemá složité ovládání. Doporučuji, vybrat si takovou, která má vlastní program - t.j. můžete si navolit jednotlive kroky / míchání, kynutí, pečení / a jejich délku. Později, až se do pečení pustíte, to opravdu oceníte. A ještě snad to, že náš milovaný jezevčík preferuje doma upečený chleba. |
Alča 9.1.2007 7:47žeby, žeby? Už jsem tu o pekárnách leccos četla a sama s úžasem pozoruji, že se od naprostého nezájmu o toto zařízení začínám posunovat k takovému zvídavému nakukování. Aby se můj zájem ještě prohloubil (a děťáka mohly do nové kuchyně, která bude hotova v květnu, pořídit své máteři něco opravdu vhodného), potřebuji nutně zkušenost kuchařinky, která tímto přístrojem spravuje domácnost o pouze dvou lidech.Není to na dva lidi velké, náročné, složité, neefektivní, ....? |
tosca 9.1.2007 9:12Re: žeby, žeby? Alčo .. pro dva lidi v pohodě, pokud jste chleboví. Jsme taky dva a když je "nechlebové" období, tak upeču chleba, půlku nechám na stole, půlku dám do mražáku. Ale v prvních dnech nebudeš stíhat péct Efektivní to je hlavně z hlediska času. Pár minut na nasypání surovin a pak už se stará pekárna. A pak, víš přesně, co jsi do ní nasypala a co máš v pečivu. V kupovaném je těch přísad kolikrát tolik, že člověk uvažuje, jestli je to produkt pekařství, nebo chemické laboratoře. |
Clea 9.1.2007 7:32Jojo Mně přinesl pekárnu Ježíšek a od té doby jsem nekoupila kus chleba v obchodě. Renato, tvůj recept vyzkouším zítra, dneska ještě máme napečeno |
Hana Williamson 9.1.2007 1:44No snad jo.. Uz jsem se Renato zarekla, ze zadny dalsi spotrebic do kuchyne nekoupim. Pred lety jsem si poridila, co jsem chtela - moje nejoblibenejsi takovy robot, co reze, kraji, mele, micha, sleha, strouha na ruzne velikosti. Protoze jsem kuchta pro zabavu, tak mi manzelova rodina obcas poridi elektricke kuchynske spotrebice - uz jsem predala zpravu, at to nedelaji. Co mne uplne vytaci, je elektricky otvirac na konzervy - naprosta blbost, malem jsem se tim zmrzacila (uz jsem to komusi venovala) a pak elektricky nuz - takovy dlouhy, ze by jako s tim slo krajet na platky veprovou nebo krutu. Tak to uz je blbost na entou, pac to clovek stoji nad tou krutou, drzi nuz ne s prilis kvalitni cepeli a nuz si dela sup sem, sup tam. Vetsinou ty platky jsou jak oskubana slepice. Na to ja mam ted po me babicce z Olomouce pravy Henckels Solingen Zwillingswerk, cirka z r. 1930, uz ho tady mam 4 roky a ostrili jsme ho 2x, a nakrajime s tim pecinky i dorty naprosto perfektne. Ale, protoze chleba rada, tak snad, az zas bude prilezitost ... taky pod vlivem JoVa a JoVove, treba mozna se Hanci jednoho dne praskne pres kapsu- zejmena, kdyz jsem ted nasla na internetu zasilkovou prodejnu v New Yorku, ktera prodava hrubou i polohrubou mouku, dovezenou primo z rodne hroudy. Diky za inspiraci. |
RenataE 9.1.2007 1:48Re: No snad jo.. No s tím prásknutím přes kapsu to není žádná tragédie, pekárna stojí asi stejně jako velký porcovací nůž od Zwillings |
Judith Saebel 9.1.2007 4:28Re: No snad jo.. A co teprve elektricky kartacek na zuby - taky pekna blbost! |
Bláža 9.1.2007 10:49Re: Re: No snad jo.. Ano. Chtěla jsem udělat něco pro naše zdraví a zakoupit el. kartáčky, s tím, že jsem byla přesvědčená, že odstraní plak a vše, co ručně děláme "prý"nedostatečně kartáčkem. Tak jsem se na to zeptala svého zubaře a ten se zhrozil. Prý nejhorší jsou ty rotační, ty prý zničí dásně. Když už, tak jedině prý ultrazvukový kartáček, ale ten zase stojí bratru přes 5000,- kč. |
terra 9.1.2007 15:51Re: Re: Re: No snad jo.. Zřejmě to není jediný drzubní, který se rotačních kartáčků děsí. Ten náš taky, když vidí nějaké "doporučení", jak jsou dokonalé, příliš nevybírá slova. Prostě - vyčistí na zubech i to, co už tam mají nechat. Díky, nemusím. |
RenataE 9.1.2007 12:59Re: No snad jo.. Ještě Hano upozornění: chléb se peče v podstatě výhradně z hladké mouky. Ale hrubku a polohrubku samozřejmě užiješ na různé knedle a tak, taky vozíme na návštěvy do zahraničí pytlíky s moukou jako vítaný dar. Taky plnotučnou hořčici, rum a chleba. |