28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Zbytkovník

Znáte to, navaříte víc, než dokážete během oběda zbaštit, a na večeři si zpovykaná rodina už radši namaže chleba, než by si ohřívala zbytky od oběda. A teď, co s tím?!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Matylda 27.2.2015 10:25

Re: hezký den

Kapusta, Vave, moji babi jí říká kél :)

Z. Vave 27.2.2015 11:24

Re: hezký den

Šiškote, tak to je v kélu - kel/kél/kchel bych nejedla ani první den, brrr. To je poživatina mně krajně nesympatická, ani nevím vlastně proč. Nejspíš mi prostě nevoní.

Z. Lika 27.2.2015 16:30

Re: hezký den

Spousta majoránky a česneku to jistí :-)

Z. Vave 27.2.2015 20:44

Re: hezký den

Myslíš do bramboráků? ;o) To jo, to mám ráda. :o)

Z. Lika 27.2.2015 16:29

Přesňáky

Těm se mám dojem u nás říkalo patenty. A kél můžu velmi!

H. Williamson 27.2.2015 19:00

Re: Přesňáky

Kel (keel) miluje nasa mama. Mela jsem k nemu za mlada nevyjasneny vztah (zeli a kel se u nas doma zakhlochavalo, coz byl postrach meho detstvi), ale vzdycky jsem milovala kelove karbanatky, ktere mama dela vynikajici.

Z. Lika 27.2.2015 6:03

Rýže?

Ygo, jak to? :-D

Jinak já jsem veliká milovnice různých rýží a můžu je i jen tak "nasucho".

A fotka těch opečených brambor je vyloženě sugestivní a opět mi připomíná Jadran - tím tymiánem, rozmarýnem a spol. Díky za chutné ráno!

Pokud jde o zbytky, mohu přispět poučkou, že zbytek omáčky je nejlepší druhý den a navíc ze šufánku.

Z. Yga 27.2.2015 7:24

Re: Rýže?

Přiznávám - zbytkové jídlo Maso s rýží je jediné rýžové, na kterém si doma pochutnám, ale že bych se tím přecpala do bezvědomí, tak to mi nehrozí. V podstatě ho vařím pro ostatní (mám taková jídla - kel, zelňačka na kyselo, dušená mrkev, špenát z medvědího česneku - to všecko klohním a dokonce prý moc chutně, ale nejím - všecko toto vaření je z lásky k Jeníkovi - chichichi)

Z. Lika 27.2.2015 7:34

Re: Rýže?

Jeník se má :-) A začíná sezóna medvědího česneku, ten já můžu jen tak nasyrovo jako salát.

Vlastně k té rýži můžu přispět i "receptem" na moc dobré jakobyrizoto: zvlášť podusím nastrouhanou mrkev (s troškou oleje případně kousínkem másla, a s trochou soli), stačí tak 3 - 5 minut, pak přihodím pár nakrájených řapíků celeru (ani ho neloupu a krájím tak na půlcentimetrové kousky) a s tím už spíš jenom prohřeju, a celé to pak smíchám s rýží. Je to dobré i jen tak samotné, případně jako příloha.

M. Šilhanová 27.2.2015 1:00

Pre Liku

Mila Lika nedá sa mi poslať Ti e-mail,tak píšem tu . Na všetky otázky mam kladnú odpoveď len ze Cyro bol papagáj veľkosti holuba.

Z. Lika 27.2.2015 5:56

Re: Pre Liku

Maťo, děkuji :-) Ještě mám dotaz: jako autorka chceš být uvedená Maťa, anebo celým jménem?

To je divné, s tím emailem. Možná mi k adrese přidáváš mezeru na konci nebo jiný překlep. Zkus používat tlačítko "odpovědět". Anebo jít přes "KONTAKT na redakci Zvířetníku je zde", který je uvedený u každého článku vpravo. Když klepneš na to "je zde", otevře se Ti rovnou email s mou adresou.

A ještě jednou děkuji velice!