Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Jenny 28.3.2015 12:24Karolíno,díky za včerejší Mlsotník, už mám chuť na něco lehkého,dnes připravím salátek. |
Z. Lika 28.3.2015 6:32Karolína všechny zdraví a je potěšena, že se Mlsotník líbil a přišel vhod. Všem mává a děkuje, a to v zastoupení, neb se sem osobně nedostane. Odpověď na dotaz na sýr je uvedena přímo u tazatelky Hanky W. |
H. Williamson 27.3.2015 20:25Jak prihodne - prinesla jsem domu kren! Cestou od doktora jsme se stavili v mem oblibenem obchode, kde jsou zajimave a kvalitni potraviny, a hle, meli koreny krenu. Pekne, macate - a drahe. 400 + gramu skoro 6 dollaru. Ale byla jsem od rana inspirovana Karolinou, a krom toho, jak je tady furt jeste chladno a nevlidno, zatouzila jsem po poctive smetanove krenove omacce s varenym hovezim a knedlickem. Uz se tesim. |
Z. Lika 27.3.2015 21:21Re: Jak prihodne - prinesla jsem domu kren! Tedy Hanko, udělalas mi chuť! Dneska tu z modrého nebe padaly kroupy a zase se má ochladit, takže omáčka by bodla. Do teplejšího počasí se takové jídlo nehodí, tak je třeba využít ještě zbytky předjaří :-) |
H. Williamson 27.3.2015 21:59Re: Jak prihodne - prinesla jsem domu kren! Kroupy??? No, ze soboty na nedeli ma zde na hranici subtropu mrznout.... |
Z. Lika 27.3.2015 22:01Re: Jak prihodne - prinesla jsem domu kren! Nestraš, už mám venku ibišek! Musím okouknout předpověď, byla by ho škoda. |
H. Williamson 27.3.2015 22:52Re: Jak prihodne - prinesla jsem domu kren! Tady se vsechno otvira do kvetu, okrasne stromy zari, kamelie se taky jeste drzi, zacinaji se otvirat azalky a psi drevo :), tedy dříny. Predpovidany nocni mrazik by mel byt tak minus 1 C. Tak snad... Co je na tom zvlastni je, jak dlouho a soustavne tady to neprijemne pocasi trva. |
M. Crossette 27.3.2015 19:16Jsou to mňamky Jak už psala Lika, take si nepamatuji, že bych byla jedla brambory s tvarohem. Ale jsem si jistá, že teď by mi určitě chutnaly - jen tu není tvaroh na strouhání a ani ten měkký ne. Často dělám vařené br. jako přílohu a většinou je "vlhčím" jen máslem a pokrájeným šnitlýkem. Tak teď příště určitě udělám tvoji omáčku, jen ne křenovou, ale česnekovou. Křen se tu prodává jen velice vzácně, draze a ještě jen takové tenké pahýlky, že to na strouhání moc není. Ale pamatuji se, že když jsem ho strouhala v Evropě, tak jsem z toho nejen slzela a z výparů jsem skoro kašlala, takže nastrouhat "mističku" musí být jako zdravotní inhalace :) Ale křen miluji, tak si ho tu kupujeme strouhaný ve skleničce, vice ale vmíchaný do hořčice. Ten ve skleničce bývá dost octový, nebo co to přidávají jako konzervační prostředek. Zajímavě vypadá i to soufflé, zrovna nedávno jsem uvažovala, že udělám sýrové, že už jsem ho dlouhooo nedělala. Ale to je jídlo fakt fofrem z trouby na talíř, jinak hodně splaskne. Tohle tvoje vypadá vice zajímavě. Navíc jsem před pár dny dala sazenice na záhon a koupila jsem i tři vaničky špenátu, tak bych mohla mít i vlastní sklizeň čerstvých listů. Petro - gratuluji oběma zrzavcům k narozeninám - ano souhlasím, že to není jen náhoda !!!! Ať se spolu Bubiška a Štajník ještě spoustu let zakusují, okusují a vůbec provádějí "radostné neplechy". Moc ti tu radost přeji. A mockrát ještě jednou upřímně děkuji za projevy soustrasti na Lucy, pomáhají. |
H. Williamson 27.3.2015 13:42Kdyz vari Karolina ...tak peclive ctu a posloucham. A mam chute. Nove brambory s tvarohem a pazitkou, nebo s podmaslim - moje laska. Ovsem v nasich koncinach se nove brambory tezko sezenou. Prodavaji neco, co tak vypada, ale neni to to ono. Je to spis odruda malych brambor. Dotaz: Na tu studenou rolku davas do mikrotenu jeden us syra nebo nekolik platku? Mne by se zdalo, ze spis jeden kus, kdyz se to musi rozvalet, ale nejsem si tak zcela jista. |
Z. Lika 28.3.2015 6:30Re: Kdyz vari Karolina Tlumočím odpověď Karolíny (nedostane se sem): "A co se dotazu týče na sýr - tak to musí být bloček několik cm tlustý, pokud možno tučný sýr, ne ty 30% hnusy. Nechá se ohřát v mikrotenovém sáčku a pak se rozválí, musí se to dělat rychle, protože jinak rychle tuhne. Chce to mít připravené všechny ty přísady a rychle pracovat, aby sýr neztuhnul. Pak už se nedá zabalit roláda, sýr se láme." |
E. Šusová 27.3.2015 13:20Něco milého k pokouknutí a i k zamyšlení nad lidským přístupem k jiným živým bytostem: https://www.facebook.com/video.php?v=420793461430972&set=vb.238076883035965&type=2&theater |
V. Glover 28.3.2015 0:02Re: Něco milého k pokouknutí a to je pěkné video |
Z. Dalmi 27.3.2015 13:09Brambory s tvarohem jsou ňamka. Já totiž můžu brambory na všechny způsoby. Křenovou omajdu udělám. Dělávám podobnou česnekovou, takové doplnění jídla je prima a není to jen kečup nebo tatarka. |
A. Bytová 27.3.2015 14:04Re: Brambory s tvarohem Na křenovou se taky chystám, budu ji uvádět pod názvem Majda ala Karolína. |
Z. Yga 27.3.2015 21:21Re: Brambory s tvarohem A kdybys to zkrátila, tak by to mohla být Majda Kajda (:o))) ... |
Z. Jitur 27.3.2015 10:19zalíbila se mi Liko, brambory s tvarohem jsme doma dělávali, tedy z nových brambor, "posypaných" měkkým tvarohem a zalitých rozpuštěným máslem - takže myslím, že máslo to dostatečně provlhčí... a je to fakt dobrota |
A. Bytová 27.3.2015 11:22Re: zalíbila se mi Jojo, dobrůtka z nejdobrůdkovatějších. |
T. Zana 27.3.2015 12:01Re: zalíbila se mi určitě. Jen to chce ty dobré brambory, což v Praze bývá potíž... |
Z. Lika 27.3.2015 21:22Re: zalíbila se mi Na trhu už se dají dobré brambory sehnat! Tedy nové ještě ne, ale budou. |
Z. Vave 27.3.2015 9:23Jelikož stále nemluvím a pořádně nepolykám, tak možná bych si mohla dát leda tak hodně rozmačkané brambory s tvarohem a šnytlíkem, to by možná šlo. :o) Přeju všem dobrý den. <3 Pro mě zatím dobrý je, zatím první bez vysokých horeček. |
Z. Lika 27.3.2015 16:46Re: Jelikož stále Tak to už vypadá na dobré cestě. Pokračuj s vyzdravováním, ať si můžeš dát i tu feferonkovou roládu s křenovou omáčkou :-) |
Z. Vave 27.3.2015 17:34Re: Jelikož stále Eh, milá Liko, říká se po právu Nechval dne před večerm. :o( A feferonky? Ani se zdravým krkem ne! |
Z. Yga 27.3.2015 9:12MIlá mlsná Karolíno Super recepty - hlavně ta křenová omáčka mne nadchla (jako Liku). Ty špenátové recepty jsem si přečetla a pak tak trochu odvrhla, neb já špenát nerada (ani ten listový). Ale pak jsem se poklepala na čelo - ty důro hloupá, vždyť ho mohu nahradit tím, co naopak mám moc ráda - listy medvědího česneku. Takže až se začne zelenat tak se začne zelenat i náš jídelníček. Poznámka - z medvědího česneku je právě výborný i "klasický špenát", dá se z něj udělat i pasta (plus olej, sůl, balsamikový ocet), do které nakládám kuřecí či rybí maso, které pak rychle "ošlahnu" na panvici. Mňam. |
Z. Dalmi 27.3.2015 11:49Re: MIlá mlsná Karolíno Se ti to mluví. U nás neroste :-( |
T. Zana 27.3.2015 12:02Re: MIlá mlsná Karolíno Hele a víš, že v Praze taky ne? |
Z. Yga 27.3.2015 12:24Re: MIlá mlsná Karolíno Lála trala - zase další výhoda života na jihu Jižní Moravy, potažmo v dosahu lužních lesů (:o)) - a potom že zlatá Praha! Pche!! |
Z. Lika 27.3.2015 16:43Re: MIlá mlsná Karolíno Dalmi, jak to, že u vás neroste? Jak vysoko bydlíte? Jsem zvyklá, že v takových 600 mnm normálně plevelil... V Praze za třicet kaček hrst k mání, no, to do hrnce strkat nebudu, ale vychutnám si každé stéblo v salátu :-) |
Z. Lika 27.3.2015 8:47Zalíbila se mi ta křenová omáčka. A víte, že jsem v životě nejedla brambory s tvarohem? Doma jsme je nedělali, takže nejsem zvyklá. Brambory s kyškou, to jo. Ale s tvarohem? Připadá mi, že to musí být asi suché? |
E. Šusová 27.3.2015 8:40ešče než půjdu jíst ty dobroty hlásím, že Dnes je významný histerický den milí Zvířetníci. Dnešního dne se narodil totiž kdo?? To neuhodne asi nikdo, protože narozeniny má BUBIŠTAJN a to doslova. Oba se narodili ve stejný den, 27. března. Jen Bubi o třináct let dříve! Popřála jsem jim pevného zdraví a spokojený psí život. A vyrobilo dva sulcový dortiky. A Karolíně děkujiza dobré nápady, na brambůrky mám velkou chuť. |
Z. Lika 27.3.2015 8:46Re: ešče než půjdu jíst ty dobroty hlásím, že Páni, tak to není žádná náhoda, takové narozeniny. Tak oslavencům přeji hodně zdraví - toho ostatního mají u vás vrchovatě. A možnost pomuchlat si paničku :-) |