Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Jenny
Karolíno,díky
za včerejší Mlsotník, už mám chuť na něco lehkého,dnes připravím salátek.
Z. Lika
Karolína všechny zdraví
a je potěšena, že se Mlsotník líbil a přišel vhod. Všem mává a děkuje, a to v zastoupení, neb se sem osobně nedostane.
Odpověď na dotaz na sýr je uvedena přímo u tazatelky Hanky W.
Jak prihodne - prinesla jsem domu kren!
Cestou od doktora jsme se stavili v mem oblibenem obchode, kde jsou zajimave a kvalitni potraviny, a hle, meli koreny krenu. Pekne, macate - a drahe. 400 + gramu skoro 6 dollaru. Ale byla jsem od rana inspirovana Karolinou, a krom toho, jak je tady furt jeste chladno a nevlidno, zatouzila jsem po poctive smetanove krenove omacce s varenym hovezim a knedlickem. Uz se tesim.
Z. Lika
Re: Jak prihodne - prinesla jsem domu kren!
Tedy Hanko, udělalas mi chuť! Dneska tu z modrého nebe padaly kroupy a zase se má ochladit, takže omáčka by bodla. Do teplejšího počasí se takové jídlo nehodí, tak je třeba využít ještě zbytky předjaří :-)
Jsou to mňamky
Jak už psala Lika, take si nepamatuji, že bych byla jedla brambory s tvarohem. Ale jsem si jistá, že teď by mi určitě chutnaly - jen tu není tvaroh na strouhání a ani ten měkký ne.
Často dělám vařené br. jako přílohu a většinou je "vlhčím" jen máslem a pokrájeným šnitlýkem. Tak teď příště určitě udělám tvoji omáčku, jen ne křenovou, ale česnekovou. Křen se tu prodává jen velice vzácně, draze a ještě jen takové tenké pahýlky, že to na strouhání moc není. Ale pamatuji se, že když jsem ho strouhala v Evropě, tak jsem z toho nejen slzela a z výparů jsem skoro kašlala, takže nastrouhat "mističku" musí být jako zdravotní inhalace :) Ale křen miluji, tak si ho tu kupujeme strouhaný ve skleničce, vice ale vmíchaný do hořčice. Ten ve skleničce bývá dost octový, nebo co to přidávají jako konzervační prostředek.
Zajímavě vypadá i to soufflé, zrovna nedávno jsem uvažovala, že udělám sýrové, že už jsem ho dlouhooo nedělala. Ale to je jídlo fakt fofrem z trouby na talíř, jinak hodně splaskne. Tohle tvoje vypadá vice zajímavě. Navíc jsem před pár dny dala sazenice na záhon a koupila jsem i tři vaničky špenátu, tak bych mohla mít i vlastní sklizeň čerstvých listů.
Petro - gratuluji oběma zrzavcům k narozeninám - ano souhlasím, že to není jen náhoda !!!! Ať se spolu Bubiška a Štajník ještě spoustu let zakusují, okusují a vůbec provádějí "radostné neplechy". Moc ti tu radost přeji.
A mockrát ještě jednou upřímně děkuji za projevy soustrasti na Lucy, pomáhají.
Kdyz vari Karolina
...tak peclive ctu a posloucham. A mam chute. Nove brambory s tvarohem a pazitkou, nebo s podmaslim - moje laska. Ovsem v nasich koncinach se nove brambory tezko sezenou. Prodavaji neco, co tak vypada, ale neni to to ono. Je to spis odruda malych brambor.
Dotaz: Na tu studenou rolku davas do mikrotenu jeden us syra nebo nekolik platku? Mne by se zdalo, ze spis jeden kus, kdyz se to musi rozvalet, ale nejsem si tak zcela jista.
Z. Lika
Re: Kdyz vari Karolina
Tlumočím odpověď Karolíny (nedostane se sem):
"A co se dotazu týče na sýr - tak to musí být bloček několik cm tlustý, pokud možno tučný sýr, ne ty 30% hnusy.
Nechá se ohřát v mikrotenovém sáčku a pak se rozválí, musí se to dělat rychle, protože jinak rychle tuhne. Chce to mít připravené všechny ty přísady a rychle pracovat, aby sýr neztuhnul. Pak už se nedá zabalit roláda, sýr se láme."
E. Šusová
Něco milého k pokouknutí a
i k zamyšlení nad lidským přístupem k jiným živým bytostem:
Z. Dalmi
Brambory s tvarohem
jsou ňamka. Já totiž můžu brambory na všechny způsoby. Křenovou omajdu udělám. Dělávám podobnou česnekovou, takové doplnění jídla je prima a není to jen kečup nebo tatarka.
A. Bytová
Re: Brambory s tvarohem
Na křenovou se taky chystám, budu ji uvádět pod názvem Majda ala Karolína.
Z. Jitur
zalíbila se mi
Liko, brambory s tvarohem jsme doma dělávali, tedy z nových brambor, "posypaných" měkkým tvarohem a zalitých rozpuštěným máslem - takže myslím, že máslo to dostatečně provlhčí... a je to fakt dobrota
Z. Vave
Jelikož stále
nemluvím a pořádně nepolykám, tak možná bych si mohla dát leda tak hodně rozmačkané brambory s tvarohem a šnytlíkem, to by možná šlo. :o)
Přeju všem dobrý den. <3 Pro mě zatím dobrý je, zatím první bez vysokých horeček.
Z. Lika
Re: Jelikož stále
Tak to už vypadá na dobré cestě. Pokračuj s vyzdravováním, ať si můžeš dát i tu feferonkovou roládu s křenovou omáčkou :-)
Z. Yga
MIlá mlsná Karolíno
Super recepty - hlavně ta křenová omáčka mne nadchla (jako Liku). Ty špenátové recepty jsem si přečetla a pak tak trochu odvrhla, neb já špenát nerada (ani ten listový). Ale pak jsem se poklepala na čelo - ty důro hloupá, vždyť ho mohu nahradit tím, co naopak mám moc ráda - listy medvědího česneku. Takže až se začne zelenat tak se začne zelenat i náš jídelníček.
Poznámka - z medvědího česneku je právě výborný i "klasický špenát", dá se z něj udělat i pasta (plus olej, sůl, balsamikový ocet), do které nakládám kuřecí či rybí maso, které pak rychle "ošlahnu" na panvici. Mňam.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz