Úterý 13. května 2025, svátek má Servác
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Jarní

Je jaro a já mám chuť na něco lehkého, dobrého, trochu zeleného...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ZJ

Z. Jenny

28. 3. 2015 12:24
Karolíno,díky

za včerejší Mlsotník, už mám chuť na něco lehkého,dnes připravím salátek.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

28. 3. 2015 6:32
Karolína všechny zdraví

a je potěšena, že se Mlsotník líbil a přišel vhod. Všem mává a děkuje, a to v zastoupení, neb se sem osobně nedostane.

Odpověď na dotaz na sýr je uvedena přímo u tazatelky Hanky W.

0 0
možnosti
HW

27. 3. 2015 20:25
Jak prihodne - prinesla jsem domu kren!

Cestou od doktora jsme se stavili v mem oblibenem obchode, kde jsou zajimave a kvalitni potraviny, a hle, meli koreny krenu. Pekne, macate - a drahe. 400 + gramu skoro 6 dollaru. Ale byla jsem od rana inspirovana Karolinou, a krom toho, jak je tady furt jeste chladno a nevlidno, zatouzila jsem po poctive smetanove krenove omacce s varenym hovezim a knedlickem. Uz se tesim.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

27. 3. 2015 21:21
Re: Jak prihodne - prinesla jsem domu kren!

Tedy Hanko, udělalas mi chuť! Dneska tu z modrého nebe padaly kroupy a zase se má ochladit, takže omáčka by bodla. Do teplejšího počasí se takové jídlo nehodí, tak je třeba využít ještě zbytky předjaří :-)

0 0
možnosti
MC

27. 3. 2015 19:16
Jsou to mňamky

Jak už psala Lika, take si nepamatuji, že bych byla jedla brambory s tvarohem. Ale jsem si jistá, že teď by mi určitě chutnaly - jen tu není tvaroh na strouhání a ani ten měkký ne.

Často dělám vařené br. jako přílohu a většinou je "vlhčím" jen máslem a pokrájeným šnitlýkem. Tak teď příště určitě udělám tvoji omáčku, jen ne křenovou, ale česnekovou. Křen se tu prodává jen velice vzácně, draze a ještě jen takové tenké pahýlky, že to na strouhání moc není. Ale pamatuji se, že když jsem ho strouhala v Evropě, tak jsem z toho nejen slzela a z výparů jsem skoro kašlala, takže nastrouhat "mističku" musí být jako zdravotní inhalace :) Ale křen miluji, tak si ho tu kupujeme strouhaný ve skleničce, vice ale vmíchaný do hořčice. Ten ve skleničce bývá dost octový, nebo co to přidávají jako konzervační prostředek.

Zajímavě vypadá i to soufflé, zrovna nedávno jsem uvažovala, že udělám sýrové, že už jsem ho dlouhooo nedělala. Ale to je jídlo fakt fofrem z trouby na talíř, jinak hodně splaskne. Tohle tvoje vypadá vice zajímavě. Navíc jsem před pár dny dala sazenice na záhon a koupila jsem i tři vaničky špenátu, tak bych mohla mít i vlastní sklizeň čerstvých listů.

Petro - gratuluji oběma zrzavcům k narozeninám - ano souhlasím, že to není jen náhoda !!!! Ať se spolu Bubiška a Štajník ještě spoustu let zakusují, okusují a vůbec provádějí "radostné neplechy". Moc ti tu radost přeji.

A mockrát ještě jednou upřímně děkuji za projevy soustrasti na Lucy, pomáhají.

0 0
možnosti
HW

27. 3. 2015 13:42
Kdyz vari Karolina

...tak peclive ctu a posloucham. A mam chute. Nove brambory s tvarohem a pazitkou, nebo s podmaslim - moje laska. Ovsem v nasich koncinach se nove brambory tezko sezenou. Prodavaji neco, co tak vypada, ale neni to to ono. Je to spis odruda malych brambor.

Dotaz: Na tu studenou rolku davas do mikrotenu jeden us syra nebo nekolik platku? Mne by se zdalo, ze spis jeden kus, kdyz se to musi rozvalet, ale nejsem si tak zcela jista.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

28. 3. 2015 6:30
Re: Kdyz vari Karolina

Tlumočím odpověď Karolíny (nedostane se sem):

"A co se dotazu týče na sýr - tak to musí být bloček několik cm tlustý, pokud možno tučný sýr, ne ty 30% hnusy.

Nechá se ohřát v mikrotenovém sáčku a pak se rozválí, musí se to dělat rychle, protože jinak rychle tuhne. Chce to mít připravené všechny ty přísady a rychle pracovat, aby sýr neztuhnul. Pak už se nedá zabalit roláda, sýr se láme."

0 0
možnosti

E. Šusová

27. 3. 2015 13:20
Něco milého k pokouknutí a

i k zamyšlení nad lidským přístupem k jiným živým bytostem:

https://www.facebook.com/video.php?v=4207934614309...

0 0
možnosti
VG

V. Glover

28. 3. 2015 0:02
Re: Něco milého k pokouknutí a

to je pěkné video

0 0
možnosti
ZD

Z. Dalmi

27. 3. 2015 13:09
Brambory s tvarohem

jsou ňamka. Já totiž můžu brambory na všechny způsoby. Křenovou omajdu udělám. Dělávám podobnou česnekovou, takové doplnění jídla je prima a není to jen kečup nebo tatarka.

0 0
možnosti
AB

A. Bytová

27. 3. 2015 14:04
Re: Brambory s tvarohem

Na křenovou se taky chystám, budu ji uvádět pod názvem Majda ala Karolína.

0 0
možnosti
ZJ

Z. Jitur

27. 3. 2015 10:19
zalíbila se mi

Liko, brambory s tvarohem jsme doma dělávali, tedy z nových brambor, "posypaných" měkkým tvarohem a zalitých rozpuštěným máslem - takže myslím, že máslo to dostatečně provlhčí... a je to fakt dobrota

0 0
možnosti
AB

A. Bytová

27. 3. 2015 11:22
Re: zalíbila se mi

Jojo, dobrůtka z nejdobrůdkovatějších.

0 0
možnosti
ZV

Z. Vave

27. 3. 2015 9:23
Jelikož stále

nemluvím a pořádně nepolykám, tak možná bych si mohla dát leda tak hodně rozmačkané brambory s tvarohem a šnytlíkem, to by možná šlo. :o)

Přeju všem dobrý den. <3 Pro mě zatím dobrý je, zatím první bez vysokých horeček.

0 0
možnosti
ZL

Z. Lika

27. 3. 2015 16:46
Re: Jelikož stále

Tak to už vypadá na dobré cestě. Pokračuj s vyzdravováním, ať si můžeš dát i tu feferonkovou roládu s křenovou omáčkou :-)

0 0
možnosti
ZY

Z. Yga

27. 3. 2015 9:12
MIlá mlsná Karolíno

Super recepty - hlavně ta křenová omáčka mne nadchla (jako Liku). Ty špenátové recepty jsem si přečetla a pak tak trochu odvrhla, neb já špenát nerada (ani ten listový). Ale pak jsem se poklepala na čelo - ty důro hloupá, vždyť ho mohu nahradit tím, co naopak mám moc ráda - listy medvědího česneku. Takže až se začne zelenat tak se začne zelenat i náš jídelníček.

Poznámka - z medvědího česneku je právě výborný i "klasický špenát", dá se z něj udělat i pasta (plus olej, sůl, balsamikový ocet), do které nakládám kuřecí či rybí maso, které pak rychle "ošlahnu" na panvici. Mňam.

0 0
možnosti
ZD

Z. Dalmi

27. 3. 2015 11:49
Re: MIlá mlsná Karolíno

Se ti to mluví. U nás neroste :-(

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz