Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
BTW: Psi se dvěma jazyky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Hana W 14.11.2008 13:53Re: Děti, děti |
PetraK 14.11.2008 9:46Dede!! Šíkala osoba něco? My nerozuměla! Némlufím tvůj jazyk!" Osoba mě sničiláá Díky moc, dneska to fakt potřebuju |
jiný Honza 14.11.2008 11:47Re: Dede!! Jo, taky jsem tak reagoval. Na článek i na toho placatého psa, jak se bál, že ho praštíš jako ten věšák. |
PetraK 14.11.2008 12:05Re: Dede!! No tohle je fakt páteční perla. Potřebovala jsem to jako sůl, jinak bych tu hubu dneska kolem celý hlavy asi nedokázala roztáhnout |
Li 14.11.2008 9:36OT - Pomóc:-) Ptala jsem se Jiříka co chce uvařit na víkend. Pravil že segedínek, nebo kachnu Na co mám pokoupit? |
LA 14.11.2008 9:37Re: OT - Pomóc:-) Víkend je delší, tudíž na obojí. |
Zdena b.p. 14.11.2008 9:49Re: OT - Pomóc:-) Kdysi bylo skvělé silvestrovské povídání, ke kterému pozvali i doktory a meteorology a kdekoho, kdo umí vyprávět. Jeden slavný endokr. se rozhovořil o své lásce - vaření. Nakonec z něj vypadlo heslo (v naší rodině dlouuuho tradované). "Kachna je blbej pták. Pro dva je málo, pro jednoho moc. Husa je rozměrově lepšííí." |
Dede 14.11.2008 10:25Re: OT - Pomóc:-) Li, to je jednoznačné - segedín Je to rychlé, nijak extra drahé a vynikající - když si dáš jen trošku práci. Navíc se toho dá uvařit kotel, ohřívané to chutná báječně a nestrávíš víkend v kuchyni. Já bych si dala segedín! Ale Norové jaksi nemají kysané zelí - nebo jsem ho za ty roky ještě neobjevila |
Kaštan 14.11.2008 10:48Re: OT - Pomóc:-) Milé dámy, nemohly byste mi sem některá přihodit na segedín receptík? Miluju ho, nevím, co budu o víkendu vařit a všechny kuchařky jsou ještě někde uvězněné v bednách, které vypadají jedna jako druhá a protože jsme balili fofrem fofrem, zapomněli je je popisovat A nejhorší je, že si tam ty kuchařky ještě asi pěkně pobudou, protože se mi to ale vůbec nechce vybalovat. Okolo beden již 14 dní chodím a s úspěchem dělám, že je nevidím... |
Dede 14.11.2008 11:09Re: OT - Pomóc:-) No já nejsem nijak extra kuchařka, jsem spíš na to rychlé a jednoduché, takže asi takhle - zpěnit cibulku (dost), na to vepřové nakrájené na kousky (používám plecko), osolit, trochu popepřit, opékat, potom posypat sladkou paprikou (pozor na připálení), zalít horkou vodou - nepřehnat! - přidat nové koření a bobkový list (já dávám i čili papričku) - podusit - přidat kysané zelí (já kupuju ty sáčky , většinou dělám ze dvou) - dusit, občas míchat. Ochutnat - posoudit jak je to slané, případně dosolit. Může to být výraznější, protože se to ještě zahustí šlehačkou s rozmíchanou moukou. Jiná varianta je zahustit moukou rozmíchanou v trošce studené vody, vařit, potom přidat šlehačku a už nevařit |
Kaštan 14.11.2008 11:30Re: OT - Pomóc:-) DĚKUJU!!! Přesně nějaký takový recept jsem si představovala. Lety vyzkoušený, na minimum zjednodušený. Existují v Oslo nějaké venkovní trhy s potravinami? Pokud ano, možná by to zelí měli tam. Třeba v Mníšku ho prodávali ze soudků vážené... V obchodech měli jen zelí převařené, již ochucené, které se ale hodilo pouze jako příloha k pečenému koleni. Jen jednou jsem z něj vyzkoušela zelňačku a byla vycmrndlá... |
Dede 14.11.2008 11:40Re: OT - Pomóc:-) Milá Kaštan, chodím občas k Turkům, mají spoustu inspirativních věcí, ale kysané zelí ne. Jinak se tu dostane přesně to zelí, o kterém mluvíš - to předvařené. Jako rychlá příloha k masu - ale jo, když ho povařím a dokořením. Jinak jen to syrové. Však taky když přijedu do ČR, jdu po kysaném zelí jak narkoman Jen ho hůř snáším, trávení si prostě odvykne |
YGA 14.11.2008 12:00Re: OT - Pomóc:-) No - nechcu teda jako tento - rýpat, ale ... když je zelí syrové, tu hospodyňka zajásá, nakoupí ho plnou káru, po NEVYUŽITÝCH dlouhých večerech se jme ho krouhati, k tomu několik kilíček cibule, soli i koření, mužíček mezitím vystrouhá necičky či stluče bečičku, synkové našlapou nožkami pět a čtyříctkami a v poklidu zelíčko může kysat . Kde je problém ?? |
jiný Honza 14.11.2008 12:08Re: OT - Pomóc:-) Pětačtyřicítka je bouchačka, nohy jsou do velikosti 43, pak následují sněžnice. |
Dede 14.11.2008 12:30Re: OT - Pomóc:-) Ehm... na Markovy sedmačtyřicítky by to skutečně nesměl být soudek ale ty necky! Jo a kysat by to musela hóódně dlouho, abych zapomněla na přítomnost synkvých nohou v něčem, co se má jíst! |
zana 14.11.2008 13:01Re: OT - Pomóc:-) Jen počkej, až ti chlapeček doroste, uvidíš, jak vypadá noha mladého muže. Jestli to bude třiačtyřicítka, tak máš doma Popelku. |
jiný Honza 14.11.2008 13:08Re: OT - Pomóc:-) ... a otec mě zmlátil, že mám velkou nohu (c) Š+G |
Bubu 14.11.2008 13:14Re: OT - Pomóc:-) Tak Popelku doma nemám, oba - malej (190cm/18let) i velkej (194cm/42let) mají 45. Ale zelí nešlapou - matinka i časovaná tchýně nášlapná (bože jak přesný termín. který ze Zvířetníků to tu dal do placu? nezná náhodou i tu moji?) kysané zelí dělají a já je pak sprostě využívám. Nemohu jinak, hrnec zelák má rezervovaný šašlik. |
jiný Honza 14.11.2008 13:28Re: OT - Pomóc:-) Sím, já to byl, má tygrmutra jest učitelkou na prvním stupni na penzi. Velmi rychle jsem pochopil, že obliba tchýně časované nášlapné roste se čtvercem vzdálenosti od ní a ona to naštěstí respektuje (většinou). |
Bubu 14.11.2008 13:53Re: OT - Pomóc:-) jo, to je její jediná klika - do Studénky je to pěkných 150km |
jiný Honza 14.11.2008 16:45Re: OT - Pomóc:-) Hele, Studénka, kousek od nás. To mi připomíná, že ČD drží rychlostní rekord: studénka - most za 5 sekund. |
Jakub S. 15.11.2008 0:11Re: OT - Pomóc:-) Sakra to je černý humor - !! No jo, tak to je... |
Kaštan 14.11.2008 12:09Re: OT - Pomóc:-) ha háááááá báječných nápadů není nikdy dost, že.... |
Kaštan 14.11.2008 12:08Re: OT - Pomóc:-) Ono je Norsko od Balkánu už poměrně daleko, proto se tam kysané zelí nesežene. Moje kolegyně, co má za manžela Bulhara si to zelí doma vyráběla sama a nakládala celé syrové hlávky do slaného nálevu, který po někalika měsících přepuštění a vypouštění zkyselil, stejně jako kamarádi Rumuni, kteří postrádali nakládané okurky stejným způsobem. Zajímalo by mě, jestli by to kysané zelí šlo zamrazit. Přivézt si ho s sebou a šoupnout do mrazáku... Na jídlo už by asi nebylo, ale na vaření by možná ušlo.... |
jiný Honza 14.11.2008 12:10Re: OT - Pomóc:-) Nešlo. Ono je po rozmrazení jako rozvařené - taková kaše, no.. jako když už to někdo jednou jedl. |
Kaštan 14.11.2008 12:29Re: OT - Pomóc:-) Sugestivně popsané ... Takže nešlo |
LA 14.11.2008 12:40Re: OT - Pomóc:-) Šlo by zavařit. |
Li 14.11.2008 13:03Re: OT - Pomóc:-) Díky Vyhrál segedínek a proložím ho meruňkovýma knedlíčkama, mńam mňam |
jiný Honza 14.11.2008 13:10Re: OT - Pomóc:-) Tak to já raději segedin s bramborovým knedlíčkem nebo s nokama, ovocné knedle mi k němu moc nejedou. |
Li 14.11.2008 13:14Re: OT - Pomóc:-) Jirka bramborové knedlíky nejí a kdyby zahlédl noky, tak by už bylo jedno co je k nim, byl by bez jídla a vnitřních zásob beruňkový knedlíci budou s tvarůžkem a cukříčkem polité máslíčkem k nějaké večeři |