Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H. Williamson 20.3.2016 18:08Smazene kousky aligatora jsem parkrat mela. Zas tak nic divokeho to neni. Spis se to v Jizni Karoline malo vidi. Pouziva se jen maso z ocasu a chutove je to jak tuzsi kure. Prekvapive svetle maso. Podava se bud smazene nebo jako grilovany kebab a v Louisiane nebo castech Floridy se z toho delaji klobasky. Aligator byl jednu dobu na seznamu ohrozenych zivocichu, ale uspesne se opet rozsiril (a i premnozil) v nekterych primorskych castech JV USA a kontrolovany lov je povolen na specialni permity. |
Z. Lika 20.3.2016 18:15Re: Smazene kousky aligatora Hanko, když píšeš smažené, znamená to ochucené kousky masa v rozpáleném oleji, anebo je to maso v trojobalu? |
H. Williamson 20.3.2016 18:51Re: Smazene kousky aligatora V trojobalu nebo v testicku. Ale spis ten trojobal. |
Z. Nelina 20.3.2016 18:52Re: Smazene kousky aligatora Ano, aligátoři se úspěšně rozšířili, dívám se dost pravidelně na golfové turnaje z Floridy, každé hřiště má naprojektováno dost vodních ploch a každou chvilku se někde vynoří z vody otevřená aligátoří hlava. Když začne lézt po hřišti, hra se přeruší a "asi" ochránci ho technikou vracejí do vody. |
H. Williamson 20.3.2016 19:57Re: Smazene kousky aligatora Nelinko, co se tech golfovych hristi tyce, tam se aligatori zas tak moc nerozsirili. Tam jim lidi sebrali a vysusili jejich puvodni habitat a oni nemaji kam jit. S tema golfovyma hristema je to dost prusvih - zejmena na Floride a v Jizni Karoline. Je tech hrist strasne moc - napr, v oblasti Myrtle Beach v JK je 100+ hrist. Ta se vydatne hnoji a ten odpad jde do slanisk a oceanu. Trpi tim krevety, ustrice, vytvari se choroby na rybach a nedavno, jeste pred otevrenim sezony v Myrtle Beach,, byl vydan zakaz koupani v mori a bude platit celou sezonu..... |
Z. Nelina 20.3.2016 21:06Re: Smazene kousky aligatora S golfovými hřišti je průšvih všude, jinde zase jiný. Kromě té chemie jsou velmi náročná na spotřebu vody, dennodenní zvlažování, a deficit vody se ukazuje v posledních letech při sušším počasí a to i v Evropě. Třeba v Kalifornii razí směr místo rozsáhlých zelených ploch písek a vysazovat kaktusy. U San Francisca jsou už taková hřiště dávno. Svět se zbláznil, když je něco in tak předimenzovat. Vždyť u nás je 102 normovaných hřišť. |
Š. Matyášová 20.3.2016 19:07Re: Smazene kousky aligatora taky jsem ochutnala ne aligátora,ale krokodýla, maso z krokodýlí farmy na Znojemsku..nic moc teda.... |
M. Pajakerryková 20.3.2016 13:55nedělní zprávičky z porodní bedničky takhle v neděli zaznamenané dva úspěchy, Nany lépe baští a jak jsem se vrátila ze cvi sama poprvé odešla od prcků a šla se vyčurat. Pominu, že venku chtěla oba kluky spapat najednou... a tím končí výčet dobrých zpráv a jedna smutná přesmutná, včera umřel jeden pejsek, prostě se to stává, první tři dny jsou kritické, mrzí mě to velice a proto opět prosím žádné smutné komentáře.... musíme se radovat s těch třech cipisků a cácorky!!!! |
Z. Lika 20.3.2016 15:13Re: nedělní zprávičky z porodní bedničky Hlavně že Nastěnka je dobrá a už si i odskočila, je vidět, že už víc důvěřuje, a i s ostatními štěňaty budete mít dost práce a radosti :-) |
T. Zana 20.3.2016 16:40Re: nedělní zprávičky z porodní bedničky Mamina se vrací do normálu :-) |
M. Pajakerryková 20.3.2016 17:00Re: nedělní zprávičky z porodní bedničky a konečně jsem je zvážila a vypadá to, že přibrali všeci skoro jednou tolik :) a to by měli mít v týdnu, takže mlíčka má Nanynka dost a to je dobře, jdu jí nachystat baštu |
Z. Lika 20.3.2016 17:33Re: nedělní zprávičky z porodní bedničky A s tím vápníkem už to jde? |
M. Pajakerryková 20.3.2016 19:05Re: nedělní zprávičky z porodní bedničky zatím jsem jí ho nedala ale zítra ho dostane do pribináčku a vylezla se napit a vyčurat a Chic pako se nachomejtl a taktak jsem mu zachránila za/del jo zvědavost se někdy nevyplácí a dráždit matku čumáčkem.... ale je fajn, že už od nich odejde :) |
H. Williamson 20.3.2016 19:58Re: nedělní zprávičky z porodní bedničky :) |
Z. Verenka 20.3.2016 13:31vratila som sa na značku/nie z Hradu,ale z Tatier/Všetko bolo báječné,počasie,hory,deti i dospelí.Teraz sa začínam prekopávať príspevkami-bude to fuška.Závidím Jajke ten prekrásny vistáriovník/správne slovensky tú prekrásnu vistériu.Mala som podobnú.ťahala som ju do výšky,lenže neďaleko sídli trubec,ktorý úspešne a krásne obrastá chatku, kvitne ako ďas a ničí všetko dookola,dusí ďalšie rastlinky,vyráža cez trávnik a úspešne mi zadusil vistériu, zaslzela som u Macešky a teraz budem študovať tie exotické jedlá. |
Z. Lika 20.3.2016 13:37Re: vratila Verenko, to je fajn, že sis na horách užila a zřejmě i odpočinula. Nebyl by z toho Rozcestník? V Tatrách už jsem dlouho nebyla, takže bych se aspoň pokochala, a určitě bych nebyla sama :-) To jsem zvědavá, jak to s trubačem u Jajky nakonec dopadne. Vláčela se s ním přes devatero hor a devatero řek, piplala ho láskyplně, a teď ze všech stran duní varovné volání :D |
Z. Matylda 20.3.2016 13:01Speciality jsem tenhle víkend měla maďarské, páč jsme byla dělat manželku v Budapešti. Takže paprikáš s haluškami, husí játra s jablky a plněný zelný list na debrecínský způsob, což byl ten list plněný mletým masem, opečený ostrá klobáska, zelí se smetanou a teplý domácí chleba. Bylo to úžasné :) |
Z. Lika 20.3.2016 13:38Re: Speciality Koukám, že si manželek v Budapešti považují, taková hostina! |
Z. Jenny 20.3.2016 14:23Re: Speciality Po mnoha letech jsem byla v Budapeti v předloňském roce v době adventu. Jój Maďár, to byla jídélka, mňam, mňam,masa se zeleninou na grilu na jejich způsob a ty marcipány jako zákusky, ty taky a vínečko, to taky. :-) |
H. Williamson 20.3.2016 15:38Re: Speciality Jo, tak to pravidim. Musim se do te Budapesti zase jednou vypravit. Coz by zahrnovalo i navstevu velke trznice, ktera v mych vzpominkach se blizi kulinarnimu raji. Mne ta madarska kuchyne vzdycky moc sedla - krome langosu. Po tom se mi jednou davno udelalo tak strasne spatne, ze dodnes se pri te vzpomince orosim. |
Z. Jenny 20.3.2016 18:04Re: Speciality No, jo Hani, tržnice, tam taky, husí játra,papričky,koření,pořád je to tam stejný, kvanta kvalitní zeleniny, dá se vydržet a obdivovat věnce česneku ,cibulí, všechno voní, opravdu voní a nééé umělohmotné márketové. |
T. Zana 20.3.2016 16:56Re: Speciality Hmmm, Budapešť jsme měli naplánovanou, předloni jsem měla zlomenou nohu, loni jsem nějak neměla elán tam vlakem jet... Taky už jsme tam nebyli (velmi drahně) let. |
Z. Jenny 20.3.2016 18:09Re: Speciality Spojit krásnou, hrdou Buudapešť a kulinářský zážitek, je fajn, doporučuji. Taky jsme absolvovali adventní Kraków, jak k nám Poláci nedovážejí žádné chuťově vyvážené věci, tak svoje domácí jídlo, podávané v tom hanzovním městě, je skvělé.Spojení s historií a procházkou městem je vše moc hezký zážitek. |
Z. Jenny 20.3.2016 18:18Re: Speciality Tak třeba mrkněte na kulinářský Krakow tady: http://www.kuchniaubabcimaliny.pl/galeria/dekoracja-stolow-w-stylu-regionalnym_4.html |
Z. Jajka 20.3.2016 10:53Brudet Teď mi to konečně došlo... brudet jsem jedla na Hvaru. Byl z různé směsky ryb a jejich vnitřností a jestli je moje vzpomínka správná, byly v tom i brambory a nějaká zelenina. S bílým chlebem kompletní letní oběd. Každopádně to bylo moc dobré. Když jsem dala slovo "brudet" do vyhledávače, ukázala se spousta receptů i v češtině. |
Z. Lika 20.3.2016 12:09Re: Brudet Bude to něco jako s gulášem - co kraj, to způsob. A na Neretvě evidentně měli víc jiné žoužele :-) |
Z. Xerxová 20.3.2016 6:19hezkou neděli Hezkou neděli všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) těm, co dneska něco slaví, přeji vše nej nej. A těm, co potřebují pofoukat bolístka na těle či na duši, držím palečky, ať je brzy líp. počasí nic moc - ale přesto na chvilku někam vyrazíme. |
Z. Nelina 19.3.2016 22:26Jenny, topinambury mají zvláštní chuť ale jsou dobré. Při vaření se má přidat trošku octa. Uvařené jen tak s máslem jsou fajn. Ty ze zahrádky jsou podobně pokroucené asi jako zázvor ale prodávají pěkné rovné. Z talíře na mě také nesmějí koukat žádná, ani sebemilejší, očička. Exotika to určitě není, ale v Mondellu u Palerma byly na náměstíčku stánky s hotovými produkty z ryb. Ale stánek, kde sekali tu růžovoučkou klepavou chobotnici a plnili s ní žemle, tak ten jsem zdaleka obcházela. |
Z. Jajka 20.3.2016 10:43Re: Jenny, Chobotnice nejím. Pod vodou je s nimi občas sranda. Hlavně s těmi malými. Velké jsou ve dne většinou zalezlé v nějaké škvíře, zabarikádované kameny a není síla, která by je dostala ven. |
Z. Lika 20.3.2016 12:10Re: Jenny, No jo, asi volá "do salátu nééé" |