26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Špagetová dýně pečená s mletým masem, rajčaty a hříbky

V albu ke včerejšímu článku totiž byla jedna sugestivní fotka, tak se dnes dozvíme, jak to bylo :-)

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Hanča 4.11.2022 18:37

Různé varianty s máslovou dýní nebo lilkem a jako nádivka co dům dal - maso mleté nebo kuřecí či krůtí nudličky, zelenina, navrch sýr - dělám ráda. Špagetovou dýni mi jednou můj nákupčí přinesl omylem, tak jsem postupovala obdobně, ty špagety se tvořily až při krájení a nabírání porce a tak trochu vlály kolem vidličky :-P. Možná jsem měla péct ještě déle, ale chuťově dobré - pak už jsem se ke špagetové dýni nevrátila.

Z. Jenny 4.11.2022 14:16

Vypadá to náramně,taky jsem si v létě a raný podzim užila ale spíše cuketkové vášně. Ty dýně co si vařila, pekla ňahňala, mi připomínají tak trochu mandelinku ale jestli někde uvidím, zkusím, přísun nemám. Dnes máme uzený,ne studený,tzv. křupy,část bůčku, co beru od soukromníka,maso Černocký,k tomu zelí a knedlík. Provázeno úslovím pro MLP " najez se ( pejorativně v duchu) a dej mi pokoj. Ámen.;-DV

E. Schlittermann 4.11.2022 15:33

zkusis ... tu mandelinku? ja bych ti jich pristi rok venovala tak minimalne kyblik! S predkladanim krme jsi mi pripomnela uslovi "krmte tu bestii". Chlapi, deti a zviratka se nejen nebudi a hlavne se musi dobre napapat. Pak jsou hodni, miloucti, snesitelni. Amen R^

Z. Jenny 4.11.2022 16:48

;-D;-DR^

Z. Jenny 4.11.2022 16:53

... ááá ještě něco, včera jak byla v Tvých fotkách vulpesvulpes, tak možná, že by se Ti mohlo líbit tohle počteníčko, mně se líbí moc,bohužel nevyšlo knižně

http://budec.net/node/357

E. Schlittermann 4.11.2022 15:44

jsem se jeste chtela zeptat - co Conny dneska a drapky?

Z. Jenny 4.11.2022 16:46

Jo, dík za optání! VUž je v pořádku a běžká,má to zapatlaný něčím, dostala dvě pígára proti všemu a řádí nebo spíš se chodí mazluškat,páč se jí líbí lity,lity. Jenže já jí na to neskočím nicméně hladím.:-)

Z. Yga 4.11.2022 12:09

Tak dneska je k obědu tradiční páteční postní jídlo - fazulnica a beleše! Akorát že ty beleše původně byly zamýšleny jako langoše (těsto a postup výroby stejný, akorát ten tvar trochu jiný - a náplň, že jo). Teda - jak se tak na ně dívám, jsou to spíš beletoše - takové něco mezi ;-D;-D

Z. Jenny 4.11.2022 14:07

Tytýý beletošu!;-D;-DR^

E. Schlittermann 4.11.2022 15:28

ache belese! od babicky byvaly jak kola od vozu a mely velke puchyre. no a s fazolovkou jsi mi taky udelala chute. na tu s ooobrovskyma barevnyma fazolema a cesnekem.

L. Blaza 4.11.2022 11:00

Špagetová dýně mě míjí, recept vypadá ale velmi sympaticky.

Já takto podobně masovou směsí plním cukety a je to moc dobré a rychle měkké. :)

E. Schlittermann 4.11.2022 11:12

Ano! mekka jidla jsou ted moje jidla R^ ... S cuketou nebo lilkem si to taky umim predstavit. Plus spagety k tomu :)

T. Zana 4.11.2022 10:58

Ještě trochu O.T. k včerejšímu článku (návštěva Hřenska): https://1url.cz/1rVAq

E. Schlittermann 4.11.2022 11:09

no vida! R^

T. Zana 4.11.2022 10:54

Špagetová dýně mě taky ještě nepotkala. V zásadě znám jen ty, co rostou našim mladým na zahrádce... a u těch zase nevím jistě, jak se jmenují ;-D.

Ještě si trochu fňuknu - konečně jsem včera nafasovala 4. dávku proti covidu (měsíc se mě držela nějaká viróza, pak to u pídr popletli a neměli mě zapsanou a hlavně započítanou... tak jsem nafasovala aspoň chřipkovou vakcínu. A covid že prý po čtrnácti dnech). Aktuálně mě bolí ruka, mám trochu zvýšenou teplotu a obecně si přijdu jako chudák :-P.

L. Blaza 4.11.2022 10:59

Lity, lity! Já každé očkování nějak zdravotně odnesu, tak zatím vyčkávám.

E. Schlittermann 4.11.2022 11:07

Lity lity, cary mary, at to rychle prejde. Me takovehle bolistky spolehlive zazenou do postele a jsem schopna prospat cele dni.

Z. Lika 4.11.2022 11:18

Vyrábíš pilně protilátky R^

Z. Jenny 4.11.2022 14:09

Vyrábíš, tudíž existuješ! Tak buď zdráva,teda raději! Uf!V

E. Schlittermann 4.11.2022 10:30

Dobre jeste stale rano - venku prsi, je zima, na nakup spagetove dyne se mi moc nechce. Ze bych dneska jakoze varila podle mlsotniku :). Bude chleba.

Z. Lika 4.11.2022 10:43

O "chlebu s něčím" byl i Mlsotník :-)

https://tinyurl.com/245z92u3

V diskusi se objevila taky spousta nápadů. Dostala jsem chuť na vaječnou pomazánku, sakva.

E. Schlittermann 4.11.2022 10:44

dekuji za tip R^

Z. Yga 4.11.2022 9:17

Přiznávám, že na špagetovku jsem ještě nedorostla. Předevčírem jsem poprve vařila polívku z dýně mramorové (s bramborami a trhankami), ale asi se vrátím ke klasické hokaido nebo máslové. Tahle mramorová na první pohled vypadá luxusně (světlá šedozelená slupka), ale loupala se dost blbě, slupka je strašně tvrdá. Navíc jsem naivně myslela, že to mramorování bude i uvnitř ;-D;-D;-D.

Jinak ovšem pečená sekačka v dýni je dobrý nápad - hezky drží tvar.

P.s. zapomněla dát sýr ;-D;-D;-D - to nic není, já takhle zapomněla dát vejce do kynutého těsta. Zjistila jsem to, až byly buchty naplněné a poskládané na pekáči. A víte, že nikdo to nepoznal 8-o8-o

E. Schlittermann 4.11.2022 10:44

Mramorovou na taliri neznam zase ja. Nasi ji vydlabou seminka, zbytek dostanu jako material na Halloweenskou kebuli.

Haha, kdyz muzou byt bezvajecne testoviny, proc by nemohly byt bezvajecne plnene buchty. Nam zazracnym kucharum (zazrak, kdyz se vse povede jak ma) neni improvizace s dobrym koncem cizi R^.

Z. Lika 4.11.2022 10:46

"Zázračný kuchař" - ;-D Díky, to budu s dovolením používat R^

Z. Yga 4.11.2022 10:55

Ano - zázrak ;-)!! Nejvtipnější na tom je, že jsem chtěla mít ty buchty jó dobré, tak jsem si připravila až TŘI vejce - a pak jsem nevěřícně koukala, jak se mi koulí po stole ;-D;-D;-D.

M. Skálová 4.11.2022 19:16

to je horší, když zapomeneš do kynutého těsta dát kvasnice /sušený/ protože tě pořád někdo s něčím otravuje a divíš se, že to nekyne. Ale daly se ještě zapracovat před pečením. O to dýl to pak trvalo ale zachránilo se to.

Z. Matylda 4.11.2022 7:59

Dýně jsem do jídelníčku zařadila, ale na tu špagetovou se pořád dívám podezřívavě...

E. Schlittermann 4.11.2022 10:39

Pokud ji uvaris jako ja, bude z toho dalsi dobra dyne ;-)

Z. Lika 4.11.2022 7:13

Tohle určitě zkusím, a chci přijít na kloub těm "špagetám". Dýní je teď všude spousta, tak ať nepřijdou nezmar.

Vypadá to opravdu náramně, samá chuť. Moc děkuju, Evo, a doufám, že zub už nezlobí a můžeš si pořádně něco zakousnout.