Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Co takhle domácí játrová paštička?
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
![]() |
L. Blaza 16.1.2021 9:30Ježiš, to musí být dobrota! |
![]() |
Z. Asteris 15.1.2021 19:59Při jedné oslavě přinesl kamarád domácí paštiku - výbornou. Dal mi recept a už jsem ji taky několikrát dělala. A ten recept je velice podobný Tvému, jen místo másla se v tomhle používá smetana na šlehání. Tedy játra se osmahnou na másle, dál je to stejné, jen se pak jatýrka rozmixují se smetanou, cca 120 - 150 ml na 500 g jater. A Nevím jaká je trvanlivost, vždycky jsem ji dělala pro větší společnost, takže se snědla. Díky, žes mi připomněla ten recept, s máslem musí být taky výborná. |
![]() |
V. Verenková 15.1.2021 19:23Prečítala som si,zaslintala a spomenula som si,že naša mama robila falošnú kačaciu paštiku.I prešla som celú jej knižku receptov a našla. Dovoľujem si recept pridat: Pol kg kuracích pečienok/jatýrek/,15 dkg roztopenej kačacej/alebo husacej/masti,5 vajec,1 šľahačková smotana,1 kávová lyžička soli.Zomlieť,pomiešať všetko a piecť v srnčom chrbáte.Výborné. |
![]() |
A. Zemanová 15.1.2021 19:44Milá Verenko/vá :), ráda Tě tu vidím. Doufám, že už jsi zcela zdravá a že Tě kovid příliš nepotrápil. Tvůj recept je zajímavý, jen nevím, kde sehnat tu husací či kačací mast, protože tuhle velkou drůbež doma nepeču. |
![]() |
Z. Iva 16.1.2021 12:19V obchodě, běžně se prodává v supermarketech v kelímku. |
![]() |
T. Zana 16.1.2021 12:38Ahoj Verenko, doufám, že už jsi v pořádku |
![]() |
Z. Yga 15.1.2021 18:44Milá Petro, recept na paštiky je super a mám takový dojem, že na něj brzo dojde, neb v mrazáku je právě půl kila jater |
![]() |
M. Crossette 15.1.2021 18:07Petro, recept vypadá zajímavě a navíc snadný. Neslibuji, že vyzkouším, ale "nikdy neříkej nikdy" Takže jistě Petro i ty tu svojí můžeš případně mrazit. |
![]() |
Z. Nítkovská 15.1.2021 14:53Jak jsem zblblá z mlsotníku: nahoře na stránce čtu reklamu: SIM s dorty zdarma? COŽE? Petro! Super nápad a ještě lepší popis v diskusi: pohonit játra a bzzzzm. Naprosto výstižné. Líbí. Moc. |
|
E. Šusová 15.1.2021 14:56No, ono to tak zkrátka je, nejni to věda. A pokud to někdo odzkouší a bude mu chutnat budu ráda. |
![]() |
A. Zemanová 15.1.2021 14:18Milá Petro, paštika je pro mě vyšší dívčí, ale třeba se někdy pochlapím a udělám ji. Mívala jsem ráda tu klasickou v alobalu, hranatou, obloženou špekem, voňavou, s čerstvou houstičkou... mňam! |
|
E. Šusová 15.1.2021 14:21Vave - to vůbec právě nejni vyšší dífčí, vážně ne, je to o tom, že pohoníš játro po pánvi a pak uděláš bzzzzm. Éto fsjo, vážně. Tím že to pak zaleješ máslem a přihodíš kuličky pepře - tak v tom nejni žádná věda. Zkus to a budeš neuvěřitelně překvapená, jak to jde snadno a hlavně rychle. |
![]() |
A. Zemanová 15.1.2021 14:30Jsem si to přečetla znovu a nejspíš je vážně zkusím. Jak by to asi fungovalo z krůtích jater? Mám je obecně raději než ta kuřecí. |
![]() |
A. Zemanová 15.1.2021 14:15O.T. pro YGU: Dnes konečně došlo na šumajstra a oba jsme si skvěle pochutnali. Vašek byl přímo nadšen a mám vyřídit poděkování. Jsem za tohle jídlo ráda, protože si škvařím sádlo sama, i když teď jsem si tedy spolu se škvarky koupila od pana hraběte sádlo hotové. Vždycky mi pak zbývají škvarky, protože zažívání už není, co bývalo. A tohle jídlo je skvěle zužitkuje. |
|
E. Šusová 15.1.2021 14:22a druhý O.T. pro Ygu - Vave mě předběhla, šla jsem sem proto, abych napsala, že se právě dneska chystám šumajstra vyrábět, cestou do prasé jsem koupila škvarkyyyy a jsou výborný, tak snad se mi to povede a budem další, kdo si na tom pochutná. |
![]() |
Z. Yga 15.1.2021 18:35Tak to jsem ráda, že tohle jidlo chutná i ostatním. A navíc je to rukcuk, že jo ! |
![]() |
A. Zemanová 15.1.2021 19:09Jojo, je to rukcuk, potvrzuju. Jen brambory by Vašek mohl loupat rychleji. :) |
![]() |
E. Zvolánková 15.1.2021 12:49Jéé, paštika. Já teda paštiku nejím, ale dcera ji zbožňuje, takže to asi zkusím udělat domácí, anebo to deleguju na našeho tatínka...Ten rád zkouší tyhle speciality. |
|
E. Šusová 15.1.2021 14:22Navrhnuju udělat to do hezký skleničky a máte malinkej dárek pro cérku. |
![]() |
Z. Jenny 15.1.2021 12:00Níže je řeč taky o husích játýrkách atd. Na Vánoce jsem objevila toho, kdo se touhle mlsnou výrobou zabývá a tak jsem zakoupila pár skleniček se sádlem s játry, bez jater,husí,kachní,se škvarečky bez škvarků atd. Výrobce znám,vím o koho jde,firma je moravská z Poštorné a mají i eshopík(Šveda). Ještě mám v ledničce pár skleniček na tuhou zimu. |
![]() |
J. Fialová 15.1.2021 12:46Dík za další recept! Píši si do sešitku: "Dobrůtky podle Jenny: Eshop Šveda." Přijedou zítra |
![]() |
Z. Yga 15.1.2021 18:32Jo Švéda, a víte, že má výrobnu na naší ulici? Kdy dělá paštiky nepoznám, za to kdy vaří svíčkovou vždycky |
![]() |
L. Jakovljevičová 15.1.2021 11:19To je ale určitě veliká dobrota! Já mám paštiku ráda, dokonce i kupovanou, ale tuhle zkusím. Petro dík za jednoduchý recept, takové mám ráda. Tady sněží, malinko ale tak nějak furt. A ptícy už od rána vymetly podruhé krmítko. Jdu dosypat! |
|
E. Šusová 15.1.2021 11:22Nejni vůbec zač, budeš unešená. |
![]() |
Z. Jenny 15.1.2021 10:53Petróó! Díky za mňamózní paštiku. Určitě jdu do toho ale až někdy kolem masopustu, to bude akorát vyhladověno chuťově po Vánocích. U nás je sněhu tak na lyžovačku,vytahuji běžky,půjdu se projít,snad to trochu i přimrzne. Zvířectvo chrápe hlasitě,nevím co dělali v noci?! |
|
E. Šusová 15.1.2021 11:21Jenny - vřele doporučuju, pokud jsi milovník paštik, tak budeš nadšená. Mě fakt dostala to jednoduchost a že to nesežere moře času. Určitě se to dá vylepšit o tenké plátky mandlí třebas. Joo, procházku závidím. Trčím v kanclu a ranní procházku, na kterou jsem se těšila, mi Tali zazdila, takže prt. |
![]() |
Z. Lika 15.1.2021 10:17Vypadá to chutně! Já to zatím dotáhla na husí játra zalitá sádlem, tohle je vyšší levl. Ale vypadá to opravdu jednoduše a fakt dobře. Díky za recept! |
![]() |
Š. Matyášová 15.1.2021 10:59a to se pleteš Liko, husí jatýrka v sádle, to je hodně vysokej level...u paštiky konzistenci i chuť můžeš doladit...u poctivejch husích jater v sádle, když je neohlídáš, nedoladíš nic... |
![]() |
Z. Lika 15.1.2021 11:15Tak teď jsi mě znejistěla - jen počkám, až nejsou syrová (dělám je v sádle sebraného z pekoucí se husy), a pak je zaliju do skleničky. Sama to nejím, ale reklamace žádné nebyly, tak se to snad sníst dá. |
|
E. Šusová 15.1.2021 11:22Hmmm husí játra! Bych si dala. |
![](http://1gr.cz/u/IWEB31.gif)
![](http://m.1gr.cz/u/free.gif?r=o52SHuu1HLNukU4&p=aQSA7ym-%7c-Git3BTJuq%7cLTFvo9MH6tZQ0ULyl9%7c36WkOSCAb%7c9B0Esk5RBR&x=0gvsWF)