14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NumLock 25.6.2009 8:21

Re: Clay to už nakous

Acute care beds are hospital beds in hospitals (or wards) which are not long-stay psychiatric nor dealing with tuberculosis, geriatric or other patients, the treatment of which requires a long stay. An alternative criteria used by OECD to define acute care beds is the average length of stay of 30 or less days until 1980s and 18 days or less after.

Definition harmonized with EUROSTAT and OECD in 2006: Curative care (acute care) beds in hospitals (HP.1) are hospital beds that are available for curative care (HC.1 in the SHA classification excluding psychiatry).

Vilda 25.6.2009 8:04

Výše poplatků podle movitosti?

Tak to je dobré pouze jako předvolební žvást pro hloupější voliče. Ono totiž, čím sociálně slabší člověk, tím více nadužívá lékeřskou péči a tím vnikají náklady ve zdravotnictví. Takže ani plně hrazené zdravotnické služby bohatšími to vznikající nadužívání nezalepí.

Fascinuje mě, jak se stále hledají cesty vyhnout se tržnímu mechanismu. I ten, kdo kupuje jen podle slevovových letáků se chová tržně a klidně může volit sockoumouše, kteří na trh nadávají kudy chodí!! 

NumLock 25.6.2009 7:59

Clay to už nakous

Z tohohle se vypočítávají ty slavné průměry z kterými nás pán srovnává a ještě z toho vyvozuje závěry.

Netherlands - Acute care hospital beds per 100000 - Statistics Netherlands: Statistics of intramural health care. Excluded are beds in private day hospitals. The data cover beds in general, university, and short-stay specialized hospitals. Excluded are cots for healthy infants and beds for nursing day care. See also the definition for Hospitals.

A tady proč se máme kouknout na definici nemocnic.

The number of hospitals includes: general, specialized, acute care and long-stay hospitals. The number of hospitals excludes: balneological institutes, health resorts, sanatoria, nursing homes for the physically and mentally disabled, homes for the elderly (i.e. establishments providing principally custodial care), day centres, day hospitals.Variations in interpreting the meaning of nursing home' are a major source of differences between countries in the content of data on hospitals. Whenever possible, it is recommended to make a distinction between institutions providing principally nursing care (`nursing hospitals') and those providing principally custodial care (nursing homes). In the former case the establishment should be counted as a hospital, while in the latter case it should not.

egoist 25.6.2009 7:27

Pane jo, vrchnost zase perlí.

No pán začal dobře. Naznačil , že nejen tzv. reg. poplatky  zvětšující objem lékařovi kešeně,  ale že jsou nutné zásahy i na straně zdravotnického  systému. No čtu dál a ono se už rozebírá jen kolik by měl a  kdo  platit poplatky s důrazem na dojemnou starost  o bohaté . Ti chudí  a staří jsou k ničemu, inzerci nezadávají a utrácí za laciné zboží, čert je vem.  Bohužel  a na začátku článku  to vypadalo velmi nadějně.

V. Hoffman 25.6.2009 7:19

Re: zas se jeden HRADNÍ IDIOT vyjadřuje k věcem, o kterých prd ví

Pod terminom kontrola myslite kontrolnu navstevu u lekara po prekonani choroby alebo navstevu u lekara ako taku? Pokial ide o ten druhy pripad, ako sa rozlisia zbytocne navstevy od potrebnych? A preco sa potom vyzaduje poplatok za "potrebnu" navstevu? To uz mohla poistovna kludne vyhlasit "vazeni pacienti, my tie peniaze potrebujeme na dolezitejsie veci ako platby za bezne ukony, to si laskavo zaplatte sami". Lenze to by asi bolo dost nepopularne.

belami 25.6.2009 6:07

Koukám,

že ti naši prezidenti si ale umějí vybárat poradce!8-o

Slavek 25.6.2009 5:59

Re: zas se jeden HRADNÍ IDIOT vyjadřuje k věcem, o kterých prd ví

Snížila se úhrada za kontroly, které jsou zbytečné (zvýšil se počet"člověkohodin" lékaře k jiným - odbornějším pracem, které jsou navíc většinou lépe hodnocené bodníkem).

Toť vsjo.

Stran akutních lůžek pan Petřík opomíjí jejich razantní redukci v posledních 15 letech. Současně stále velká část akutních lůžek supluje následnou péči, která u nás pro špatné ohodnocení z pojišťoven a praktickou nemožnost ji hradit ze svého není rozvinutá. Přístrojové vybavení a počty lékařů navíc zkracují dobu pobytu na akutních lůžkách. "Neefektivitu" českého zdravotnictví vyjádřila Evropská zdravotní organizace, že na množství vynaložených peněz vykazuje nejlepší péči pacientům. Proto pan Petřík rozsévá "blbou náladu" a měl by být za to adekvátně odměněn.

V. Hoffman 25.6.2009 5:43

Re: zas se jeden HRADNÍ IDIOT vyjadřuje k věcem, o kterých prd ví

Pocujte clayi, ked to je tak ako hovorite a v podstate nula od nuly pojde, ako je mozne, ze sa rozlicne nemocnice a lekari chvalia, co vsetko si za nazbierane fondy z poplatkov dokazali kupit?  To bol koniec koncov aj jeden z hlavnych argumentov v prospech poplatkov.

Pokial im poistovna adekvatne  znizila uhrady, nemal by tam byt ziadny profit. A naopak, ked si pri rovnakej bilancii dokazali nieco usetrit, preco to nedokazali uz v predoslom roku?

A dalej, pokial teda poistovna zaplatila nemocniciam a lekarom menej a od poistencov vybrala rovnako, kde su tie peniaze? Pokial za ne poistovne nezaplatila ine vykony, tak len sysli do rezervy. Pokial zaplatila, tak ide o cisto uctovny presun. Z toho teda vyplyva, ze celym ucelom poplatkov bolo /v najlepsom pripade/ odradit ludi od "zbytocnych" navstev u lekara, cize presne to, co im vytykali.

Tak ako to je?

 

clay 25.6.2009 0:34

Re: zas se jeden HRADNÍ IDIOT vyjadřuje k věcem, o kterých prd ví

a podobnými statistikami "machroval" svého času Miroslav Macek. Dokazoval, jaký že máme nadbytek lékařů a zubařů tak dlouho, až mu realita ukázala jaký je pravý stav věcí, jak těmnto statistikám "rozumí".....Takže autorovi se může lehce stát, že, tak jako Macek, uvidí ráno v zrcadle idiota....Rv

clay 25.6.2009 0:27

zas se jeden HRADNÍ IDIOT vyjadřuje k věcem, o kterých prd ví

Lékaři....by se mohli zdravotních pojišťoven, ministerstva zdravotnictví, vlády i parlamentu ptát, proč by jejich celkové příjmy z poplatků nemohly být vyšší, nebo dokonce mnohem vyšší než dnes... když se v novinách ptá čtenář Jiří Foral 18.6. 22:50 Dobrý den, ještě stále jsem nepochopil, proč příjmy z poplatků za vyšetření nejsou příjmem zdravotní pojišťovny,která platí péči, ale platem lékaře.....tak to se dá byť po mnoha měsích vysvětlování jakž takž pochopit. Ale když se stejného omylu dopouští poradce prezidenta, tak to už člověk jen nevěřícně kroutí hlavou...a dostává vztek;-O

realita je pochopitelně jiná. Ordinace a nemocnice financovány pojišťovnami. Ty vzaly při cenových jednáních o cenách výkonů v úvahu, kolik zdravotnická zařízení na poplatcích vyberou a o alikvotní část jim úhradu snížily. Poplatek za pojišťovnu vybere nemocnice nebo ordinace a od pojišťovny dostane o to méně. Toto řešení je prostě mnohem efektivnější.!!