14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tom 25.6.2009 16:22

pane Petřík

mě třeba nevadí ani tak ten poplatek, jako princip. Jako pravičák a podnikatel jsem diskriminován jinou profesní skupinou a to navíc tou, která má státem zajištěn monopol. Já nemám čas chodit k lékaři a preventivní očkování si stejně platím celé. Mě vadí, že ty poplatky nejdou do zdravotnictví, ale do soukromých kapes. Já chci také monopol pro stavební firmu ve městě a ještě povinnost platit poplatky za zakázku. Proč mám já přispívat někomu na dovolenou nebo Mercedes? Navíc někomu, kdo je i tak dost bohatý. A ještě k tomu státem nařízený dar? Kdyby to nebylo tak výdělečné, tak nerostou lékárny jako houby po dešti. A to jsou ty vyhozené peníze, když to musí živit tolik lidí. Já jsem pro osobní účty, když už mám povinnost platit zdravotní pojištění. A když vyčerpám svůj díl, tak STÁTU přispívat.

pinochet 25.6.2009 16:21

Re: Dobrý článek- špatný konec

všelék nejsou ,ale lék učitě ano,takový malý paralenek,který je dosti často také potřebný ,aby se lépe překonaly nějaké zdravotní problémy.

pinochet 25.6.2009 16:14

Re: "vstupné" se platí i ve vyspělých státech

absolutní souhlas

Kajda 25.6.2009 15:51

Re: Výše poplatků podle movitosti?

Co to melete? Já jsem u nás v lékárně pře měsícem platila za živočišné uhlí v kapslích  (tabletovou formu nesnáším) 28 Kč. A zatímco jsem před rokem doplácela dceři 1000 Kč za lék tak dnes jsem doplácela jenom 350 Kč. Jenomže chodím pořád do stejné lékárny a nejezdím kilometry do krajských lékáren, kde sice nezaplatím regulační poplatek, ale zato mám vyšší doplatky než v soukromé lékárně. Navíc krajské lékárny rozpouštějí ztrátu z nevybírání regulačních poplatků i do cen léků za hotové. Takže  někam zalezte se svými vylhanými žvásty. 

Kajda 25.6.2009 15:25

Re: "vstupné" se platí i ve vyspělých státech

R^R^R^

Kajda 25.6.2009 15:24

Re: Dobrý článek- špatný konec

Máte pravdu, že poplatky nejsou všelék. Také Julínek, když je uváděl do ži ota, tak říkal, že se jedná o první krok, aby se zabránilo největšímu plýtvání. Problém je v systémových změnách, do kterých se politikům příliš nechce, protože se jedná o nepopulární kroky a mohlo by je to stát sesli. Julínek byl první ministr po plyšáku, který se do stojatých vod nebál šlápnout. Populistické kvílení nejen v opozici, ale i v koalici zamezilo dalším krokům k zamezení plýtvání ve zdravotnictví, hlavně pak vymezení standardní a pojišťovnami plně hrazenou zdravotní péči s možností komerčního připojištění.

jirka.s. 25.6.2009 15:23

Re: Tomu nerozumím

Jóóó, statistika, to je panečku věda!!! ;-)

Dodo 25.6.2009 15:15

"vstupné" se platí i ve vyspělých státech

U nás pitomých 3O kaček je politikum.Přitom i trotl chápe, že kombinace tržního prostředí a socialistického zdravotnictví je stejná blbost, jako roubovat jablko na ořech. Když si pojistíte dům, tak vám pojišťovna nezaplatí za kapající kohoutek, ani hotel při havárii. Tady to socani požadují a lid tleská. Jenom do té doby než bude čekat a čekat s úrazem na pohotovosti, protože se doktor věnuje někomu se zaraženými prdy.

drak 2 25.6.2009 14:38

Re: Zřejmě jsme se doposud nevymanili z téze: Zdraví pro všechny.

jaronymo- a ostatní říkali: A ty kur.o ušatá, ty si žereš kuřata!:-D

janoryna 25.6.2009 14:29

Re: Zřejmě jsme se doposud nevymanili z téze: Zdraví pro všechny.

souhlas, dědeček babička ujídají chlebíčka.

Míra 25.6.2009 14:10

Teda na tom Hradě, to je sestava,

Klaus, Hájek, Jakl a tadytento Petřík, Společení hlupců. Všude byli, všechno znají, jsou nejchytřejší - hlavně pro sebe.

Petřík asi nebyl nikdy u normálního doktora na obvodě - jinal by nepsal, že máme 300 pacientů na praktického lékaře, je jich totiž několikanásobně víc. A vůbec nejlepší je, jak brouk Petřík Pytlík srovnává hrušky s jablky; třeba co se týká akutních lůžek, zeptejte se ho, jaký je rozdíl mezi akutním a neakutním lůžkem a bude dělat jenom ble,ble, ble.

miroslav.vojta@volny.cz

Abraham 25.6.2009 13:50

Dobrý článek- špatný konec

Kdo se o věci ve zdravotnictví zajímá, ví, že autor článku poukazuje na známá fakta. Špatný konec se dal předpokládat v počátku 90 let ( tvoření bodového sazebníku, živelný nástup neadekvátního množství praktických a odborných lékařů ,o kapacitách lůžkových zařízení nemluvě)..Kdo by v této době chtěl určovat lůžkové kapacity nemocnic v daném regionu, případně řešit množství soukromých ambulancí, byl předem odsouzen. Ředitelé nemocnic,  v té době po rozpuštění KÚNZ a OÚNZ si počínali jako utržení ze řetězu.Prostřednictvím poslanců a již v té době lobbistů některé zařízení vzkvétalo, jiné živořilo bez ohledu na systémovou potřebu. Metodika z MZ pokud vůbec nějaká byla ,se mnohdy obcházela. Po této sitaci se zařízení předávala krajům opět nesystémově, bez potřebného krytí finančními prostředky. Mezi tím se vysřídaly vlády ČSSD a ODS, ale obě si nad touto problematikou vylámaly zuby. Je dobře, že  tento článek spatřil světlo světa.

Nepřeji si  špatný konec, pouze chci aby už konečně někdo pochopíl, že regulační poplatky nejsou všelék, a že problematika zdravotnictví je jinde.       

pinochet 25.6.2009 13:31

Re: Už jste se nechal ošetřit ve VB nebo CA?

Jste pravičák,ale schvalující a zneužívající možnost bahnit se v socialistickém zdravotnictví,přestože jste pravíčák,líbíse vám v tom jako hovádku v teplém chlévě

Jura Jurax 25.6.2009 13:27

Re: Jde to jednoduše

vše ostatní mělo jen zvýšit plat lékařům. - i kdyby tomu tak bylo (jakože nebylo, což tady bylo nesčetněkrát ozřejmeno), tak by to bylo v pořádku. Lékaři jsou finančně podhodnoceni, o ostatním zdravotnickém personálu nemluvě.

Jura Jurax 25.6.2009 13:25

Re: Jde to jednoduše

R^R^R^

vysvětlujte vystresované mamince, že řvoucí dítko s odřeným kolínkem opravdu není důvod k návštěvě pohotovosti a buď žádejte poplatek, nebo je vyhoďte bez ošetření :-/

RomanL 25.6.2009 13:22

Re: Jde to jednoduše

Za to se pokud vím neplatilo ani teď. Alespoň po mně to nikdo nechtěl...

Jura Jurax 25.6.2009 13:21

Re: Od dob, kdy nám Klausovi hoši vnucovali singapurský model, udělali na Hradě určitý pokrok...

ad 1) false

ad 2) false

ad 3) false

;-)

Kuchl 25.6.2009 13:18

Poradce prezidenta , záslužná činnost ,

ale v řešení problémů ve zdravotnictví nepoužitelné . Jednoduše řečeno zdravotní péče není a nebude zdarma . A stávající systém je předimenzovaný i díky politické tahanici o reformy .  Doménou starosti o zdraví jsou poplatky a doplatky , bez ohledu na kvalitu léčby . Zásadní změnou musí projít především pojišťovny .

mlg 25.6.2009 12:54

Re: Nejpodstatnější údaj

souhlasím a doplňuji pro pořádek: nejvíc je cítí ti, kterí mají medián a méně. Souistředění na 5 mld vybraných při poměru k celkovým tokům (za péči, za léčiva, investice a vybavení) a absenci (téměř) kontrolních mechanizmů u všech zúčastněných v oblasti financí i kvality je vypouštění mlhy a odvádění pozornosti. Platy, hodnocení odchody do zahraničí - to by asi bylo na dlouho ...

jirka.s. 25.6.2009 12:28

Re: Od dob, kdy nám Klausovi hoši vnucovali singapurský model, udělali na Hradě určitý pokrok...

Tož ale ty, noumene, ty jsi100% problém zdravotnický! ;-P

Mirek 25.6.2009 12:08

Re: Jde to jednoduše

Co to provést trochu jinak, Poplatek zvýšit na příklad na 6o KČ, To by simulanta odradilo spíš,Přestat platit za kontroly, převazy  do ukončení nemoci, případně zavész třeba 5x ošetření zdarma.Přestali by tím tpět skutečně nemocní, kteří na kontroly chodí pravidelně.

Honza II 25.6.2009 12:08

Re: Jde to jednoduše

:-D:-D ta valorizace činila asi 340kč. K lékaři obden ? I vy humoristo, jak víte jaká byla původní cena léků ? Je to podobné,jako když udělají v marketu ""slevu"",když předtím tu původní cenu navýšili o tolik procent,kolik pak dělá sleva. Jediný správný poplatek je za stravu v nemocnici,vše ostatní mělo jen zvýšit plat lékařům.

OMar 25.6.2009 11:39

Re: Výše poplatků podle movitosti?

panečku černý uhlí, to je teda vopravdu UKAZATEL. Holt ten svět jde vod desíti k pěti

Pava 25.6.2009 11:37

Zřejmě jsme se doposud nevymanili z téze: Zdraví pro všechny.

Mnoho liberálních zemí již dávno ví, že řádná zdravotní péče je jen pro vyvolené. Vždyť vymírání slabých jen ozdravuje populaci a uvolňuje místo bohatým.

OMar 25.6.2009 11:34

Re: Poplatky

zatímco vyhrajou-li vaši rudí bratři, bude mít sice celý národ povinně pojištění, ale tak nějak si za něj nebude moct co pořídit. Moderní léky ani zločinný farmaceutický  firmy tady v každým případě nebudou (takže si nebude třeba vymejšlet ty diagnozy). ..... ale sakra, nebylo už to jednou tady takhle?

pinochet 25.6.2009 11:34

Re: zas se jeden HRADNÍ IDIOT vyjadřuje k věcem, o kterých prd ví

na tomto systému není zdravého vůbec nic,kromě toho,že léčí a uzdravuje (zatím) na poměrně slušné evropské úrovni.Je to ovšem za cenu odírání a odříkání zaměstnanců ve zdrav.systému a jejich sockomoušskému zneužívání (aby vlk dostal nažrat a koza zůstala celá).Nápodobně školství.Odvětví se kterými pracující lid vždy uměl patřičně zatočit ke svému prospěchu.Dnes jde o strach z neustále kvičících pseudochudých,válících se 2x ročně na zahraničních dovolených,a grilujících si na svých zahradách pravou svíčkovou a chlastajících pivo od rána do večera.

Modrá volička 25.6.2009 11:30

Od dob, kdy nám Klausovi hoši vnucovali singapurský model, udělali na Hradě určitý pokrok...

Pokud ovšem modří soudruzi nepochopí, že

a) regulační poplatky od liberálních ekonomů...to zní rozkošně že..

b) regulační poplatky opravdu téměř prd regulují..to jen zcela zmatený Julínek vykřikoval, že puberťák než by zaplatil 30 Kč, tak raději půjde do školy...

c) tzv regulační, v dešní době  nic neregulující poplatky ale nejsou problém zdravotnický, ale sociální...  

OMar 25.6.2009 11:25

Re: Nejpodstatnější údaj

... ale je to zase snažší, že áno. To je typický socanský přístou k věci -von to někdo nakonec zatáhne.

poplatník 25.6.2009 11:19

Re: zas se jeden HRADNÍ IDIOT vyjadřuje k věcem, o kterých prd ví

A co takhle onu zdravotní daň (nic jiného naše pojištění není) rozdělit: určitá část jako solidární spoluúčast, zbytek na individuální účet, z něhož zaplatím za návštěvu u lékaře, za léky, za odborné vyšetření ...

Bylo by přesně definováno, co vše by se z položky solidární platilo a co by si dotyčný musel platit sám. Navíc by se mohl připojistit, opět na přesně vymezené druhy ošetření. Ale každý z nás by se dostal do situace, že by byl rovnoprávnou stranou, přijímal by za přesně daných podmínek službu, a tu by přímo či nepřímo hradil. A mohl by si sám vybrat, kde onu službu převezme, čímž by vytvářel tlak za kvalitu oné služby. V současné době totiž není možné tuto kvalitu nijak vynutit, je závislá jen na profesionalitě zdravotníka.

Kiri 25.6.2009 11:13

Už jste se nechal ošetřit ve VB nebo CA?

Až se necháte ošetřit ve VB nebo CA, tak už nikdy takovýhle blábol nenapíšete! V poměru toho, co zaplatím zde a jakou mám péči bych ČR rozhodně za CA či VB nevyměnil! Až to zažijete, pochopíte. Český člověk jen nadává a chce mít stále lepší péči, nevěda, jak to funguje ve "vyspělých kapitalistických zemích. A to jsem ortodoxní pravičák!;-O