17.6.2024 | Svátek má Adolf


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kája 20.1.2010 9:00

socialismus?

nevím, jak autor článku zná, jak např.fungujou neziskovky v Německu, Rakousku, ale Rath chce ,aby český zdravotní systém se podobal rakouskému- to je Rathův výrok z roku 2005, když byl ministrem. V Rakousku je 80% nemocnic v neziskovém charakteru a tvoří páteřní síť nemocnic, 20% je akciovek, ale tyto nemocnoice nemají např.- infekční, kožní odd.- tyto nemocnice nedělají " nelukrativní" činnost. I v USA převažujou neziskové nemocnice. Rath chce, aby smlouvu na ambulantní péči měl pacient a ne lékař. Julínek- tzv. jeho  reforma dávala moc jenom pojišťovnám , lékař by byl vazal pojišťovny a pacient taky.Personální devastace nemocnic již je velmi kritická( např.- Louny jsou bez nemocnice, severní , západní Čechy bez lékařů, v ČR- schází asi 2000 lékařů, celá ČR personálně krachuje...) Jedině zvýšení platů lékařům v nemocniích a zavedení opravdového pojištění pro ambulantní péči může zastavit tento proces.Radím autorovi, aby psal o něčem, čemu rozumí. Více taky na www.zdn.cz

pra 20.1.2010 8:57

Re: Bartoň - jako obvykle

Když slyším slovo "nezisková" hned si držím peněženku, aby mi nebyla vykradena.

"Nezisková" znamená, že když náhodou zbydou nějaké peníze hned si si je vyplatím např. za poradenství. Vyplatím si radši víc a řvu na zřizovatele, aby to doplatil.

Nezisková = tunelovaná.  

Haui1 20.1.2010 8:53

Re: Pane Bartoni

Rád bych vás potkal řekněme po osmi letech vládnutí ČSAD, jestli si svoje myšlenky a nadšení pro rudou svoloč podržíte. Nebo jestli nebudete stát na rohu s Novým prostorem v ruce a nadávat na Paroubka.

Doktor 20.1.2010 8:50

Re: Neziskové nemocnice?

Nikoliv. Znamená to: nemocnce, kde se prostředky urečené na léčbu nemocných mohou používat pouze na léčbu nemocných.

Doktor 20.1.2010 8:49

Bartoň - jako obvykle

Bartoň opět plká na téma, o kterém vůbec nic neví. Veřejnoprávní nezisková organizace je nejrošířenejší nejrozšířenejší forma velkých nemocnic v celé civilizované Evropě. Kdo zná zákon o veřejných nemocnicích tak dobře ví, že tato forma kombinuje pružnost řízení a.s., dostupnost dotačních progranmů jako v příspěvkové organizaci, ale hlavně - rozsáhlou kontrolu nad hospodařením. A to je právě to, co se vykradačům zdravotního pojištění nelíbí.

Stanislav Ševeček 20.1.2010 8:48

Neziskové nemocnice?

Bylo by na místě uvádět románové příběhy na pravou míru.

Správně česky to znamená

1. Neprosperující nemocnice, kde zůstávají "zdroje" jenom pro soudružský kolektiv pracujících a jejich přátele.

Frank 20.1.2010 8:09

Rád čtu příspěvky modrého komika Bartoně.

Preference ODS jdou do háje, tak je třeba mobilizovat! Je vidět, že v ODS jde do tuhého, když se modrá trouba odvolává na hasiče z povolání-Bendla. Tak to je opravdu ten pravý. O tom, že Rath je populista, nemá smysl diskutovat, ale je zajímavé, že nikdo už neřekne, v čem se nemýlil. Třeba ve zdražení léků. Když to loni předpovídal, tak modrokabátníci jej málem rozcupovali. A teď je ticho po pěšině. A modří zloději řeší velké celky nemocnic. Chápu, že to jednoho naštve, když měli tak dobře vykročeno k rozkradení toho zbytku. Kdyby ODS šlo opravdu o blaho lidí v této zemi, tak není co řešit. Jenže oni sami jsou zloději největší ale podle starého pravidla ukazují na jiné. Dvakrát vládli a ani jednou nedokončili volební období. Ale teď věrný manžel a starostlivý předseda slíbil, že se bude chovat slušně. Moc hezké.

Pete 20.1.2010 8:08

Re: Pane Bartoni

Jestli je něco zbytečné, tak Tvůj pobyt na tomto světě

tom 20.1.2010 7:39

!!

Cokoli Bartoň objeví, je jedna veliká sranda. Nyní selhávají velké ekonomické celky. Už to někdo řekl např. nadnárodním obchodním řetězcům a drobným prodejcům v okolí? (Neřekl, ti druzí už dávno nejsou.) A co farmaceutické firmy? Jedna fúze za druhou. Asi to bude ten zahnívající kapitalismus a po něm už přijde socialistická revoluce. Slupka puká ... (já taky, ale smíchy).

Vítek 20.1.2010 7:21

Pane Bartoni

hrana zvoní právě vám, vyznavačům ODS a proto začínáte lhát, začínáte si vymýšlet nesmysly a být agresivní. Vaše přízpěvky jsou už takto laděné a je zbytečné je číst.

Vodní břeh 20.1.2010 7:09

Rathovi zvoní hrana

V ČSSD už začíná být obtížný, tak to vypadá, že tento politický turista má našlápnuto.

volič 20.1.2010 7:08

velkohubý populista Rath

Autor má naprostou pravdu. Rath trpí stejným velikáštvím jako jeho vůdce. Nahrabat co nejvíc pro sebe, o všem a o všech rozhodovat, a to vše zabalit do balíčku ,,vše pro lid ". No od socanů se ani nic jiného nedá očekávat !!!

Fleischer 20.1.2010 6:35

Re: Autor má pravdu

Je to zřetelně vidět na příkladu USA, že?

kebule 20.1.2010 6:31

Vzpoura deprivantů

Autor nezmínil jednu podstatnou věc. Hejtman Rath je ve své podstatě deprivant. Pro neinformované - deprivant je člověk, který zcela popírá morálku, soucit, pocit odpovědnosti, sounáležitosti atd. Deprivant je člověk, který tyto pojmy nechápe. je schopen zničit svého dlouholetého přítele v okamžiku, kdy se mu postaví do cesty, kdy jej přátelsky napomene apod. Toto je geneticky založeno a nelze s tím nic dělat. Jiný výraz pro deprivanta je nekriminální psychopat. Zatímco kriminálního psychopata společnost poměrně rychle vyřadí ze své komunity /vrah, lupič/, deprivant je nebezpečný tím, že se těchto činů zpravidla nedopouští. Deprivant bývá vysoce inteligentní a svou chytrost používá jen na svůj osobní prospěch. Pokud mu vysvětlujete základn pojmy, které jsem vyjmenoval výše, vůbec nechápe, o čem je řeč. Kdo se podívá na dosavadní život dr Ratha, tak ví, že je to, co jsem napsal, je skutečnost.

A tento člověk, kdykoli se jedná o jakékoli majetkové přesuny, reorganizace atd, vždy myslí na sebe, nikoli na socio. Z toho poté plynou průšvihy pro ostatní. Autor správně předpokládá, že po likvidaci tohoto kolosu zbude dluh, který však deprivant buď popře, a pokud to nejde, tak to shodí na jiného, většinou nic netušícího nohsleda, který to celé odnese. Ne, že by v jiných stranách deprivanté nebyli /jejich procento v politice je velmi vysoké/, ale zdá se, že v ČSSD je jich velmi mnoho. A kde končí politika ČSSD je zřejmé, je to vábení pro velkou část populace, které chybí silný vůdce, vše zařizující a starosti odnímající. Že za to zaplatí další generace, netřeba pochybovat.

fero 20.1.2010 6:10

Autor má pravdu

"Velké ekonomické celky se postupem času dostávají do výrazných ekonomických potíží" a proto jsem proti EU. A nebo se mýlím?

duo 20.1.2010 2:40

Re: Jak to jen říct

Copak veit , on a bizon - co slovo , to perla .

jirka.s. 20.1.2010 0:59

Re: Jak to jen říct

Připustím-li, že vůbec umíš číst, zkus to zde: http://paroubek.tumblr.com/

ver 20.1.2010 0:28

a Ráth taky tam

Fík 20.1.2010 0:23

Mlčení je výmluvné

.......

veit 20.1.2010 0:10

Jak to jen říct

Napadá mě, že větší blbosti jsem dneska nečetl, ale je na to jedna lidová moudrost: Zloděj křičí chyťte zloděje!