2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Janoš 20.1.2010 10:27

Re: ..

oprava: byli trosky, které si zvykli, že to někdo někdy z CIZIHO zaplatí.........

gerontusinza 20.1.2010 10:27

Vás urazit nejde.... Re: Já jsem se vás na nic neptal a tudíž žádnou odpověď neočekával......Re: Inu bartoni...

vy jste splachovací....... vypěstoval jste si na můj nick podmíněný reflex a slintáte radostně, abyste mohl plivnout.... sbohem a šáteček milý troubo....

R. Janoš 20.1.2010 10:25

Re: ..

Trefil jste do černého............ S voliči ČSSD je to stejné jako s narkomanama. Za malou dávku na začátku (30Kč poplatek) se zvyšuje jejich závislot. Ta se čím dál tím víc prohlubuje (velká mateřská, školství "zadarmo", 13 důchody atd.), aby následně z těchto lidí byli trosky, které si zvykli, že to někdo někdy z CIZÍHO Výsledek je stejný: narkoman umírá a u dveří voliče ČSSD zvoní exekutor, který sebere to poslední co má volič ČSSD, jen proto, že si volič zvykl na iluzi slova ZADARMO....................

R. Janoš 20.1.2010 10:18

Re: Já jsem se vás na nic neptal a tudíž žádnou odpověď neočekával......Re: Inu bartoni...

na levičácké sebrance se mi líbí, že když dojdou argumenty, tak začnou urážet. Jak říkám, na chátru jako jste Vy platili bratři Mašínové. Doporučuji Vám přečíst si tento článek a pochopíte, proč opovrhuji z 90% Vaší generací. Vy obránče vlasti z roku 68 :-))   http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-narod-slabochu-dc5-/p_spolecnost.asp?c=A100118_171626_p_spolecnost_wag 

Doktor 20.1.2010 10:16

Re: Bartoň - jako obvykle

A určitě si dokážete ve své pojistné smlouvě kvalifikovaně ošetřit, jaké hrazení vám pojišťovna poskytne v případě, že onemocníte Bernard–Soulierovým syndromem nebo  

kebule 20.1.2010 10:13

Re: Pane kebule...Re: Vzpoura deprivantů

Vůbec nejde o to, jestli ho mám rád nebo ne. Zkuste polemizovat s těmi "blbostmi". Působení dr Ratha v jeho funkcích umožňuje tuto diagnosu. Bez mrknutí oka odstřelil MUDr. Klimovičovou, když se dostala jeho vinou do úzkých s Pfizerem, bez mrknutí oka odstřelil MUDr. Fouskovou, která byla jaho zástupkyní v  lékařské komoře. Nikdy mu nešlo o blaho okolí, ale jen o svůj zisk. Zkuste to nějak vyvrátit.

gerontusinza 20.1.2010 10:12

Já jsem se vás na nic neptal a tudíž žádnou odpověď neočekával......Re: Inu bartoni...

k modrým tlučhubům a idiotům nemám žádné dotazy a to že ze zásady......a proč? Odpovědi jsou všeobecně známé a nezkonale blbé...

Doktor 20.1.2010 10:11

Re: Bartoň - jako obvykle

Plete si pojmy. Veřejná nezisková nemocnice je něco jiného než příspěvková organizace. Příspěvkové organizace jsou nyní - jsou to např. všechny fakultní nemocnice a některé z krajských nemocnic. Problém je v tom, že zákon o příspěvkových organizacích počítá s dvojím zdrojem příjmů - z vlastní činností a z příspěvku zřizovatele. Ideální pro organizace, které fungují ve veřejném zájmu, ale nejsou schopny si provzní náklady krýt ze svých výnosů (muzea, divadla atp). Příspěvek zřizovatele má být stanovený dopředu - jako pevná součást příjmové stránky rozpočtu organizace. Nemocnice mají provoz krytý převážně z veřejných zdrojů - zdravotního pojištění, s příspěvkem zřizovatele se nikdy dopředu nepočítalo, tím se kryly až ex post ztráty. To vedlo k nehospodárnému jednání. U veřejné neziskové nemocnice se s příspěvkem zřizovatele automaticky nepočítá, ale je možný.

Veřejná neziskovka navíc nemůže ze zákona zkrachovat, resp. nemůže jít do konkursu. Pokud se dostane do ztráty, pak zákon řeší i to, jak má být ztráta hrazena a jaký má být v nemocnici nastevený režim.

A hlavní je to, že veškeré příjmy a výdaje, všechny smlouvy - v podstatě celé hospodaření nemocnice - je pod veřejnou kontrolou. Tedy vyplácení nějakých peněz na "poradenské služby" je v podstatě nemožné.

gerontusinza 20.1.2010 10:08

to víte že jo modrý šmoulo......Re: Inu bartoni...

ghost.hardware 20.1.2010 10:08

..

A opět tu máme iluzi bezplatného zdravotnictví pro všechny ve špičkové kvalitě.. Hovoří o něm majitel polikliniky a současný středočeský jeliman.. Není mi jasné , jak mu to může někdo baštit.. Veškerou péči musí nakonec někdo zaplatit..

brabus 20.1.2010 10:03

Re: Inu bartoni...

Myslíte, že Ráth zapomene na paní Klimovičovou? Slyšel jsem u nás v Hostivicích, že se má dostat do nově vytvořeného seskupení "neziskových středočeských nemocnic" Třeba, až budete nucen navštívit nemocnici ve středočeském kraji, tak Vám tato osoba řekně: dejte si reklamu do časopisu Tempus Medical a Ráth Vám pak řekne: podejte si žádost o jednolůžkový pokoj a dostanete ho.............. :-)))  Takže soudruhu Gerone, to je odpověď na to, jak bude Ráth řídít neziskové (pardon: ziskové pro pana Rátha) nemocnice v mém kraji.

Hobo 20.1.2010 9:57

Re: Ano, přesně takhle to funguje v Rakousku, že ?

Čím to asi bude, že tu muziku nemá pomalu kdo poskytovat? Mohl byste mi, prosím, vysvětlit i tuto potíž?

brabus 20.1.2010 9:54

Re: Vzpoura deprivantů

není co dodat.

pampucha 20.1.2010 9:52

Re: Inu bartoni...

Co může napsat tapetář z lihového domu,než papouškovat lži Rátha,tak jak to má příkazem z liháče.A hrubky v textu to už je levičácká nemoc.

pra 20.1.2010 9:48

Re: Bartoň - jako obvykle

Popsal jste to přesně. V příspěvkové nemocnici se zisk - jak hnusné slovo - rozdělí na platy. Pracovat se nemusí, zlepšovat vybavení se nemusí, jen se musí řvát, že nejsou peníze na další zvýšení platů. 

Bruno 20.1.2010 9:39

Re: sociální důraz na zdravotnictví

Zdravotnictví je po zbrojení největší byznys, i když všichni tvrdí pravý opak. Obchod s lidským strachem o vlastní zdraví a život je přirozený, protože každý je ochoten zaplati cokoli, když si myslí, že mu to pomůže. Stačilo by prošátrat kapsy mnohým doktorům, slušným vyjímkám se omlouvám.

gerontusinza 20.1.2010 9:38

Pane kebule...Re: Vzpoura deprivantů

vy jste ale kebule...... tolik blbosti a plků najednou......vy toho Ratha asi skutečně nemáte rád, co?

jirka.s. 20.1.2010 9:35

Re: Ano, přesně takhle to funguje v Rakousku, že ?

Evidentně citace nestačila, že? Tož pro méně chápavé: Soudruh dRát přece chtěl, aby ta spoluúčast byla jako v Rakousku, jenom ta "muzika", by pak byla kapánek falešná, že?

BTW: Nejzajímavější na tom ovšem je ten sociálně-politický vývoj soudruha dRáta! Já osobně bych si od takovéhoto "muzikanta" nenechal přilepit ani náplast!

kája 20.1.2010 9:33

Re: Bartoň - jako obvykle

já jsem pravičák, t.j. beru zodpovědnost sám za sebe, požaduji svobodu v rozhodování na co připojistím( a nebudu platit ani těch směšných 30 Kč) a na co ne( a budu platit u lékaře v hotovosti) Bez svobody lékaře a pacienta nemůže být kvalitní zdravotnictví. Tzv. české zdravotní pojištění- daň má být na nemocniční péči a péči pro chron. nemocné. Čekám až české zdravotní přerozdělovny zdravotní daně se stanou opravdovými pojišťovnami, až s nimi JÁ uzavřu smlouvu podle mého svobodného rozhodnutí podle nabídnutého pojistného plánu.

gerontusinza 20.1.2010 9:29

Pane, taková proklamace nemá cenu...... Re: sociální důraz na zdravotnictví

budou se míchat, protože to je příležitost k lizu......  dokonce se nestyděli vytvořit penězovody do soukromých rukou a vydávat to za "reformu" zdravotnictví.....  je nutno konat ato rath koná, proto je neustále napadán člověkem, který svou volební platformu na hejtmana vytvořil na pohádkách, že rád hraje na kytaru a rád zpívá country (pokud to nevíte tak to byl  pan Ing. Bendl, odborník na hasení..)..... to je ovšem kvalifikace jakonoha..... ani se nedivím že dopadl tak jak dopadl... a jeho kamarádi si ještě stačili zaopatřit zlaté padáky jako hrom díky jeho přičinění...... a tento exemlář má drzost mluvit o tunelech......

Vodička-sapér 20.1.2010 9:26

Re: socialismus?

kájo, jesliže pan Bartoň poslechne Vaši dobrou a upřímnou radu, kterou mu dáváte v závěru Vašeho ,myslím celkem objektivního, odborného,   věci znalého disk př., tak se potom začnou houfně na Nev. psu registrovat  vášniví zahrádkáři a pěstitelé zeleniny. Pan ing. Bartoň Csc., tady  bude totiž psát vědecké statě o pěstování modré petržele.

kája 20.1.2010 9:26

Re: Ano, přesně takhle to funguje v Rakousku, že ?

vážený pane, když to srovnáme např. s tim Rakouskem, tak tam jde na léčení jednoho pacienta ročně asi 2800 Euro, u nás 750 Euro ( 220 mld Kč celkem), spoluúačst u nás a v Rakousku jste napsal. Tak mi vysvětlete, jak je možné, že to u nás funguje, když čeští lékaři poskytujou péči stejnou, ne-li lepší za 1/4 peněz a pro pacienta s menší spolúčastí?

Podle WHO je ČR 1. na světě co se týče cost- benefit v poskytování zdravotní péče. Jinak řečeno, český pacient má za málo peněz moc muziky. Ale tu muziku nemá pomalu kdo poskytovat.

ucitelas 20.1.2010 9:25

Re: sociální důraz na zdravotnictví

svatá prostoto......nebo blbe NIC není zadarmo.

Öman 20.1.2010 9:24

Re: Bartoň - jako obvykle

Magoři a zloději se můžou vyskytovat všude. Když zbankrotuje jedna nemocnice, není to v celku až taková tragédie. Když je na buben přiveden celokrajský moloch, tak to už průser bude. Máte pocit, že pod "moudrým" vedením managementu (jaký div - ten se bude nacházet i zde) grázla Ratha to může fungovat? Já osobně o tom značně pochybuju. Leda na úkor něčeho jiného, což je vám krátkozrakým příznivcům levice ale fuk. O rozkrádání, tentokrát ve velkém, nepochybujte. Hlavně ale, že ušetříte třicetikorunu :-/...

jirka.s. 20.1.2010 9:24

Re: Jojo, dRát to zdražení léků předvídal už dávno !!

9. 6. 2003 14:49 - PRAHA

"Jestliže dnes je spoluúčast zhruba devět procent, což ročně dělá asi 14 miliard korun, které pacienti většinou připlatí na léky, pak tato spoluúčast měla stoupnout na 18 až 20 procent a měla by být zavedena nejen na léky, ale na veškerou péči, která není přímo spojena s ohrožením života," řekl v pondělí na dotaz Práva Rath a dodal, že touto spoluúčastí mohlo být zatíženo až 40 procent veškeré péče.

http://www.novinky.cz/clanek/9339-rath-pozaduje-vysokou-spoluucast-pacientu.html

gerontusinza 20.1.2010 9:21

Inu bartoni...

nehospodárnost? inu proč ne, na omezenou dobu než Rath vyhraje volby .... pak se uvidí jak se dál nemocnice budou řídit..... je to totiž lepší než je nechat Bendlovi rozkrást...... pokud se zatím projevovala ve středočeském kraji zlodějna, byla vždy pod ochranou bendla a jeho spolku...... lituji, vy skutečně máte vytříbený vkus jak ochraňovat ten spolek padlých holek z ODS...... vždytˇna co ti pánové sáhly tak tekly peníze ..... ovšem jen pro ně.....

jirka.s. 20.1.2010 9:11

Re: Ano, přesně takhle to funguje v Rakousku, že ?

9. 6. 2003 14:49 - PRAHA

"Jestliže dnes je spoluúčast zhruba devět procent, což ročně dělá asi 14 miliard korun, které pacienti většinou připlatí na léky, pak tato spoluúčast měla stoupnout na 18 až 20 procent a měla by být zavedena nejen na léky, ale na veškerou péči, která není přímo spojena s ohrožením života," řekl v pondělí na dotaz Práva Rath a dodal, že touto spoluúčastí mohlo být zatíženo až 40 procent veškeré péče.

http://www.novinky.cz/clanek/9339-rath-pozaduje-vysokou-spoluucast-pacientu.html

kája 20.1.2010 9:08

Re: Bartoň - jako obvykle

nezisková nemocnice -podle zákona- taky tvoří zisk, ale ten je povinna vracet do provozu nemocnice- t.j. hlavně na platy. Kdežto u akciovek lze zisk  vyvést mimo zdravotnictví, třeba postavit bowlingové centrum, jak udělala před léty českobudějovická nemocnice. Proč jsou již nyní mzdy v akciovkách cca o 15% nižší než platy v příspěvkových nemocnicích? - Protože management krade a dělá předražené nákupy přístrojů, materiálů a samozřejmě to vše do vlastních kapes. Na mzdy lékařů a sestry tito managoři serou.Krásný je příklad Cikrtovy  akciovky nemocnice v Brandýse, kde pro nedostatek personálu na 2 měsíce zavřeli internu-  základní to obor!!! Dal byste se vy léčit v tyhle nemocnici?

Devden 20.1.2010 9:06

sociální důraz na zdravotnictví

Zdravotnictví opravdu není byznys a vydělávat na nemocných je nemorální. Lékaři a zdravotnický personál si zaslouží to nejvyšší uznání. A ti různí kšeftmani, kteří už roupama něvědí kdeby ještě více zbohatli ať se do toho nemíchají.

jirka.s. 20.1.2010 9:03

Re: Pane Bartoni

No, kdybys, soudruhu vítku, měl na to svém detašovaném "pracovišti" Ministerstva práce a sociálních věcí v Teplicích opravdu co na práci, pak bys asi neměl čas číst v "pracovní" době agresivní přízpěvky pana Bartoně! Ty by ses tím vyhnul rannímu rozrušení a my bychom byli ušetřeni tvých připitomělých sosáckých výlevů!

http://www.utrace.de/whois/91.214.158.000

pana Bartoně! Ty by ses tím vyhnul rannímu rozrušení a my bychom byli ušetřeni tvých připitomělých sosáckých výlevů!

http://www.utrace.de/whois/91.214.158.000