1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H.K. 20.1.2010 13:20

Re: Není nic špatného an jedné pojištˇovně

Pojišťovny si nemůžou konkurovat, protože neexistuje komerční pojištění. Odvádíme zdravotní daň.

H.K. 20.1.2010 13:17

Re: To u nás v Brně...

ČSSD vládla v České republice 8 let a neudělala nic pro řešení systému a financování zdravotní péče.  

Ivan 20.1.2010 13:04

Ten BARTOŇ má ale drzost.

V současné době, kdy kapitalisté fungují tak, že zisky hrabou do vlastních kapes, ale ztráty za ně musí platit daňoví poplatníci,  je obhajoba privatizace zdravotnictví opravdu na pováženou.

Nejdražší zdravotnictví je v USA. Přesto je až za zdravotnictvím chudé Kuby. Pro úroveň zdravotnictví je naprosto nedůležité , jestli na klinice Mayo umí takovou či onakou transplantaci.  Důležité je, že 40 milionů (americký vládní údaj) občanů v USA nemá vůbec žádnou zdravotní péči.  Diktátor Saakašvili nebo Stalin měli jistě také zcela špičkovou zdravotní péči. A jestli o té "špičkovosti" rozhoduje stranická legitimace nebo naditá peněženka je stejné svinstvo.

Omar 20.1.2010 12:52

Re: Vás urazit nejde.... Re: Já jsem se vás na nic neptal a tudíž žádnou odpověď neočekával......Re: Inu bartoni...

Díky za připomenutí těch rodinných osudů... trošku to mi připomíná jednu scénu ze Švejka

R. Janoš 20.1.2010 12:39

Re: Vás urazit nejde.... Re: Já jsem se vás na nic neptal a tudíž žádnou odpověď neočekával......Re: Inu bartoni...

konečně máte pravdu soudruhu. Mě opravdu urazit nemůžete. To je totiž mimo Vaše rozlišovací schopnosti........

Thutmose 20.1.2010 12:21

Re: ..

Ale ne za ni platit několikrát, v pojištění, v daních obecně, a v dalších poplatcích, které se zrodí v plešatých hlavách Julínka, Cikrta a Schneidera. Každý už přece ví, že šlo o to nečerpat rezervní fondy pojišťoven a peníze na účtech pjištˇoven, které měly být zprivatizovány kamarádům Modrého ptáka. Tuto nečerpanou díru, jako rezervu, měla záplatovat veřejnost. Stačilo přitom zvýšit pojistné o cca 10,- Kč měsíčně a nesnižovat příspěvek státu na jeho pojištěnce.

Fidel 20.1.2010 12:20

Re: ..

Příklad "inteligentního" příznivce, nebo i voliče ODS. Dokonce i v opravě napíše ty stejné hrubky (oprava: byli trosky, které si zvykli, že to někdo někdy z CIZIHO zaplatí.........)!!! To i můj desetiletý vnuk ví, k čemu se výrazy byly a zvykly stahují. Opravdu inteligentní volič ODS, který zřejmě studoval vysokou školu ODS v Plzni. A takový modrý "inteligent" má dokonce internet!

ladik53 20.1.2010 12:18

To u nás v Brně...

zase vytvářel velké ekonomické celky jiný pašalík! Rušil nemocnice a zařízení převáděl do té jediné! A dnes, když tam jdete, tak tam trčíte bezpečně celý den ve frontách! Jmenoval se Julínek!!!

Thutmose 20.1.2010 12:15

Není nic špatného an jedné pojištˇovně

Původní, snad bohulibý záměr pravice, a to, že si pojišťovny budou mezi sebou vzájemně konkurovat, vyšel naprázdno. Nelze přece brát jako konkurenci, když některá platí vitamíny, jiná zase více přispívá na brýle a antikoncepci. To je to, čemu se zde rádo říká, že to není systémové. Navíc na skutečnou konkurenci tu nejsou peníze, což je v kapitalistickém státě čím dál tím víc udivující. Nevím, proč se pak systém nazývá kapitalistickým a je to něco jako nedostatkový kapitalismus, který na nic nemá peníze, které mají být krví kapitalistické ekonomiky. Tedy systém je chudokrevný . Dále poznamenávám , že Dr. Slizoun z TABU televize NOVA , který, jako stamilionář jistě nebude fundamentálním příznivcem soc. zdravotnictví, dle jeho vlastních slov přednáší v zahrarničí skripta soc. zdravotnictví a jeho předmosti . Údiv ? Ano, od něj bych to nečekal.

kája 20.1.2010 12:11

Re: Bartoň - jako obvykle

asi jste mi nerozuměl, nemocniční- akutní péče by byla jako nyní ze zdravotní daně, připojištění ( smlouva pacienta s pojišťovnou) by byla na ambulantní péči...

kája 20.1.2010 12:08

Re: Bartoň - jako obvykle

Bernard- Soulier, Gaucher,...  atd. - to je fuk, to tedy jsou asi častá onemocnění. Já myslel systém, jaký funguje v záp. Evropě,není potřeba hledat  třetí cesty jak chtěla dělat ODS, ani sociální inženýřství v podání ČSSD.

kája 20.1.2010 12:04

Re: Kája -jako obvykle

nemám nic proti českobud. nemocnici, máte pravdu, ale jsem si vzpoměl jenom na tuto, co se týče vyvádění peněz mimo zdravotnictví. A co říkáte nemocnicím v Dačicích, Lounech- ty už neexistujou, co říkáte ostatním  bývalým okresním nemnocnicím, kde se zavírají oddělení pro nedostatek personálu? Krajskou nemocnici to postihnout nemůže- je to příliš silné politikum.

Venca007 20.1.2010 12:00

Ve zdravotnictvi se nepodnika az na jednu vyjimku

a tou je kreatura Rath. V budoucnu (po volbach) pujdou vsechny prachy ve zdravotnictvi pres neho.

kája 20.1.2010 11:57

Re: Ano, přesně takhle to funguje v Rakousku, že ?

 Příčina je jednoduché : Je to nízká cena práce lékařů a sester. Média s oblibou uvádějí, že prům. plat lékaře je 44 tis Kč, ale již nenapíšou, že je to i se službami- tedy za cca 300 hodin měsíčně v práci- z toho plyne 150 Kč hrubého   za hodinu. Na západě je zákl. plat atestovaného lékaře na 3 násobku průměru, u nás na cca 1,1 násobku, absolvent má nástupný plat 15 tis hrubého.  Lékaři jsou všude  nedostatkové zboží a když v Sasku dostane absolvent 4 tis Euro, tak není co řešit. U nás to drží jenom lékaři důchodci a předdůchodci, ale ti brzy skončí, takže vetší problémy jenom přijdou.Když je lékař volán v noci na akutní operaci do nemocnice a přijede taxíkem, tak taxikář čekáním na chirurga si vydělá více než ten chirurg při záchraně života...

koloc 20.1.2010 11:51

Re: Bartoň - jako obvykle

To se milý Kájo hluboce pletete. Zkuste jen odhadnout, kolik si sám přímo zaplatíte, když do vás nějaké ožralé pako vletí autem a zpřeláme vám končetiny. Asi namítnete, že to bude platit "ono". Nebude, protože jednoduše nebude pojištěné, nebude pracovat a pokud bude, bude si vykazovat ztrátu. A nemocnice to bude vymáhat na Vás, v pracovní neschopnosti, případně v invalidním důchodu. A třeba Vás bez jistoty úhrady odmítne ošetřit. Ale asi máte spíš na mysli, že si svobodně rozhodnete u koho a jak se pojistíte i pro tento případ. Pka Vám dávám zapravdu, ale iluze "nebudu nic platit, jedině přímo za poskytnutou službu" je hodně mylná. Rozbité auto oželíte, případně koupíte v bazaru jiné. Ale půjdete se nechat léčit, vč. operace u bylinářky?   

jirka.s. 20.1.2010 11:43

Re: Vás urazit nejde.... Re: Já jsem se vás na nic neptal a tudíž žádnou odpověď neočekával......Re: Inu bartoni...

No to určitě, on má gerontosaurus rozvětvené příbuzenstvo:

Autor: gerontusinza IP: 78.41.22.xxx Datum: 24.07.2008 16:04

nežiji v roce 45,48 68, 89, ale teď, právě téď, zažil jsem v rodině perzekuce, děda legionář, jeho dcera (má matka) rok ve vězení, její bratr (ročník21) zažil Drážďany, v rámci zákl.služby musel hlídat pol.vězně v Jáchymově (měl to z první ruky), jeho druhá žena (teta) seděla 8 let pro neoznámení útěku za hranice (spoluúčast), můj tchán 2 roky za útěk přes hranice (jako kluk) pak PTP,  můj další strýc lítal jako palubní střelec nad kanálem, pak 10 (deset) let vězení, repete pak na 2 roky za slovní napadení učitele Vokovické sorbony před jeho žáky v hospodě! !a moje maličkost nesměla na střední školu přes vyznamenání.... atd  

mu1 20.1.2010 11:40

Re: Pane kebule...Re: Vzpoura deprivantů

pane K. s panem Gerontem diskuze sklouzne z jeho strany k urážkám, komolením jmen a jiným slovním perličkám. Jako u každého deprivanta.

V. Kain 20.1.2010 11:35

Re: Inu bartoni...

Tak to jste celý vy.Diskutovat s takovými lidmi je opravdu marné.Zeptejte se jeho kolegů lékařů,ti vám poví co je pan Ráth za kvítko.Že ho nemohou ani cítit to je také fakt.Jen tak mimochodem když mu chcete dělat advokáta,proč chce do zdravotnictví zavádět socialismus,když sám ve zdravotnictví podniká a to tak že velmi.Proč tento bezpáteřní a hamižný chlap nejde příkladem a nezruší veškeré soukromé aktivity ve zdravotnictví,když tak rád vykládá,že zdravotnictví není pro výdělek.

Mráz 20.1.2010 11:35

Další pohůnek ODS

Stále stejně nemocen pan Bartoň. "Kromě ODS, je všechno špatné."

j 20.1.2010 11:29

Re: Vás urazit nejde.... Re: Já jsem se vás na nic neptal a tudíž žádnou odpověď neočekával......Re: Inu bartoni...

asi vás má rádo víc lidí.

mu 1 20.1.2010 11:29

Re: Kája -jako obvykle

káji, ta zatracená budějovická nemocnice se během pár roků stala nemocnicí evrpského průměru. Nevím, kam vyvvedlo představenstvo peníze, ale tak nádherně opravenou a upravenou nemocnici v Cechách hledat.(kardiocentrum !!!) A sjedte si do Thomayerovky v Praze a zkuste  porovnat. Ta je ta vaše pravá, socialistická už od pohledu. A nemelte o výplatách lekařu a sester  v CB a jinde. Víte o tom prd. Mzda lékařů a sester je srovnatelná s  s pražským Ikemem , Homolkou atd. Vím o čem mluvím.

Doktor 20.1.2010 11:13

Re: Bartoň - jako obvykle

Jaká Bulovka?

Zdá se, že tajemství IP adres vám zůstává skryto

jirka.s. 20.1.2010 11:03

Re: Bartoň - jako obvykle

Pane doktore, nemáte náhodou na té Bulovce plnou čekárnu???

http://www.utrace.de/whois/195.113.79.000

jirka.s. 20.1.2010 11:00

Re: ..sociálmní rozměr krize

Kristepane, hoďte na něj někdo už tu deku!!!!

BTW: Už rozumím, proč se zavádí ta registrace!

jirka.s. 20.1.2010 10:54

Re: sociální důraz na zdravotnictví

Jojo! To by byla prča prošátrat kapsu dRátovi!!!!!

jirka.s. 20.1.2010 10:53

Re: Vás urazit nejde.... Re: Já jsem se vás na nic neptal a tudíž žádnou odpověď neočekával......Re: Inu bartoni...

Kurňa, gerontosaurus zase argumentuje!!!!

PH 1/09 20.1.2010 10:46

Re: ..sociálmní rozměr krize

Krize má etický a sociální rozměr, připomínají zvláště církevní hodnostáři, mezi kterými se najde řada Marxových příznivců. Canterburský arcibiskup Rowan Williams například zpochybňuje základy dnešního kapitalismu. V rámci systému jde všem pouze o dosažení co největšího materiálního blahobytu. Zdroje ovšem nejsou pro všechny a tak se čím dál větší část populace se dostává do potíží. Williamsovi to připomíná třicátá léta v Německu, kdy značná část lidí dala přednost jistotě národního socialismu před nejistou existencí v krizí zasaženém tržním prostředí.

Předseda rady Evangelické církve v Německu Wolfgang Huber si v deníku Berliner Zeitung stěžoval, že peníze dnes nahrazují Boha. Výslovně kritizoval předsedu představenstva Deutsche Bank Josefa Ackermanna, který před počátkem krize údajně sliboval svým klientům roční výnosy cenných papírů ve výši 25 procent. „Tím vzbuzoval stále větší očekávání, která nemohla být naplněna,“ upozornil biskup na jednu z příčin krize.

Nejdůkladnější práci si dal s oživením Marxe jeho jmenovec, katolický mnichovský arcibiskup Reinhard Marx, který dokonce napsal knihu s povědomým názvem „Kapitál“. K myšlenkám svého slavného předchůdce se hlásí úvahou, že společnost není pouze souborem jednotlivců, kteří soutěží o ekonomický prospěch, ale zároveň má sociální rozměr.

R. Janoš 20.1.2010 10:39

Re: Pane kebule...Re: Vzpoura deprivantů

pane Kebule, snad si nemyslíte, že bude volič ČSSD soudruh Geron s Vámi polemizovat. Už se ho tady více jak rok ptám včem lhala Kubiceho zpráva (nájemný vrah Srba, kodovaná řeč Doležala, tunelář Svoboda, pozemkový král Zgarba, investor Gross, kakaový Escobar Krauss, odpuštění daňového dluhu hoteliéra, kde měl svatbu Paroubek, šéf pražské galerky Kočka, který je osobní přítel Paroubka, vrah Duričko, také osobní přítel Paroubka atd.atd.) Jestli tohle není prorůstání organizovaného zločinu do státní správy, tak opravdu nevím co víc........... Takže pane Kebule, odpovědi se samo nedočkáte. Ono totiž není co protiargumentovat....

NL 20.1.2010 10:38

Takhle vidí zdravotnictví ideolog a

já ho vidím takhle. Jsem průměrný muž ve věku 26-64 let. Ročně zaplatím na pojištění v průměru 26 000 a čerpám péči za 14 000. Přesto necítím, že by péče odpovídala kvalitě jakou si zaplatím. Ptám se proč to tak je? Standardně dostávám odpověď, že moje peníze mizí v černé díře českého zdravotnictví. Jenže já s vámi tuhle hru hrát odmítám. Moje peníze nemizí ve špatně hospodařícím zdravotnictví, ale v černé díře státního rozpočtu. Přestože jsem každý rok okrádan o nemalé částky na přímých i nepřímých daních, stát není schopen zaplatit za své pojištěnce. Má totiž jiné priority. A tak jsou mé peníze, které dávám do zdravotnictví přerozdělovány ve prospěch státních pojištěnců ve větší míře než by bylo nutné a ne že někde mizí. Na zlodějny politiků tak doplácím nižší kvalitou poskytování péče, ne proto, že by byly ve zdravotnictví rozkradeny a proplýtvány, ale protože někdo musí zaplatit rozdíl, mezi ročními náklady na například průměrného muže ve věku 70-74 let, které činí 44 000, kdy stát uhradí pouhých 8 124Kč. Rok 2007. 4,5 mega zaměstnanců a osob výdělečně činných zaplatilo na pojištění 151 miliard. Stát za 5,7 mega státních pojištěnců uhradil pouhých 34 miliard.

Dále pane Bartoni vím, že české zdravotnictví je vícezdrojové. Což znamená, že v pojištění neplatíme pořízení a obnovu investic. Ty mají být hrazeny z rozpočtu státu a krajů, které nemocnice zřizují, nebo-li opět z našich daní. Jenže stát a kraje házejí ve velké míře tyto investice na nemocnice a pak vykřikují, že nemocnice špatně hospodaří, když nejsou schopny jejich pořízení a obnovu hradit z peněz, které na to nejsou určeny. To opět odnáším horší kvalitou péče, jelikož nemocnice jsou nuceny hradit obnovu a pořízení investic z penz, které by měly jít na platy zaměstnanců nemocnic a na moje léčení. Takže lituji, ale chybu opět nevidím v nějakém špatném hospodaření nemocnic, nýbrž v tom jak s našimi penězi hospodaří politici. Nebaštím vám přestřelky mezi modrými a oranžovými, je to všechno jedna pakáž.

John 20.1.2010 10:32

Nejenom tunelování špitálů, další jsou na řadě léky

Systém Tempus je již vyzkoušen tak se musí znovu zavést. Uvědomte si přátelé, že tato kreatura dělá na prvním místě vše pro sebe a z tohoto pohledu se musí na ty jeho idiotské nápady koukat. Tunel jako Brno do Davídkových kapes.

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/rath-73-miliard-bude-v-rukou-jednoho-ministra_155767.html