16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jonatan 20.1.2010 15:33

Re: Asi před...

Pokud máte na mysli české pravičáky, to s vámi souhlasím, protože tady žádní nejsou. jsou to jenom převlečení komouši.  Jinak, nebýt kapitalismu, celý svět by se zmítal v bídě a utrpení. Stačí se podívat na SSSR, a ostatní jeho satelity, kam to se svým socialismem dotáhli!

Hobo 20.1.2010 15:20

Re: Není nic špatného an jedné pojištˇovně

Co je proboha na našich pojišťovnách kapitalistického?

H.K. 20.1.2010 15:16

Re: Ten BARTOŇ má ale drzost.

Stát nemá z čeho přicmrdávat, protože nemá peníze. Má jenom dluhy. Stát rozdává peníze daňových poplatníků. Nevím jaký je systém a financování zdravotní péče v USA. Kolik tam přicmrdává stát na financování zdravotní péče?

Hobo 20.1.2010 15:15

Re: Ano, přesně takhle to funguje v Rakousku, že ?

Sakra, vypadá to, že si rozumíme. Proč medle začínáte jako socan? Nebo si prostě myslíte, že socanismus na západ (popř. jih, chceme-li zmiňovat Rakousko) od našich hranic, je v pořádku? No, já si to nemyslím, on je všude stejný. Jestli se všude na západ (př. jih) od nás praktikuje socialistická regulace, neznamená to, že je to v pořádku, ale pouze to, že bordel je všude.

Přirovnání s restaurací je namístě, a dokud nebude zdravotnictví fungovat na stejném principu, žádný systém to nenapraví.

Malé doporučení si dovoluji, jen proto, že jsem to právě dočetl - Ayn Rand: Zdroj. Zdánlivě je to o architektuře, ve skutečnosti o socialistických cestách do pekla.

H.K. 20.1.2010 15:09

Re: Asi před...

Díky za přání. Já Vám přeji taky pevné duševní i tělesné zdraví.Ať se Vám vyhnou zdravotní problémy až bude v pojišťovně kasa prázdná. 

Hobo 20.1.2010 15:06

Re: Bartoň - jako obvykle

Veřejná kontrola - moje láska.

kája 20.1.2010 15:01

Re: Ten BARTOŇ má ale drzost.

 v USA je to 15 % HDP,  u nás  je to 6.5 %- jsme 3. od konce z krajín OECD,  v USA 4000 Euro na občana na rok, u nás 750 Euro na občana na rok- 220 mld Kč celkem.

Uvědomte si, že u nás je 6 milonů tzv státních pojištěnců( 3,5 mil. důchodců,. 600 tis nezam., vězni 30 tis., ženy na MD, děti, a studenti do 26. roku života atd.... ),za které přicmrndává stát 830 Kč měsíčně.

Ender 20.1.2010 14:57

Re: Ten BARTOŇ má ale drzost.

A nemůže to být třeba tím, že z nižšího základu se roste rychleji? Každopádně to bude pro nás úspěch až s naším špičkovým zdravotnictvím dostupným pro každého doženeme zaostalé a upadající USA. Je také zajímavé, že doba přežití v případě onemocnění rakovinou je v USA výrazně vyšší než v Evropě a to dokonce i když se bere v úvahu pouze málo pojištěné černošské obyvatelstvo. Pak to platí s výjimkou Švýcarska.

http://mjperry.blogspot.com/2009/08/us-vs-europe-life-expectancy-and-cancer.html

kája 20.1.2010 14:56

Re: Ano, přesně takhle to funguje v Rakousku, že ?

nemocnice, soukromí lékaři žijou v tržním prostředí- tržní ceny nájmů, energií, oprav, jídla, léků, přístrojů, postupů- tedy de facto stejné ceny jako v záp. Evropě. A když naše zdravotní přerozdělovny vyberou na občana 3-4x méně, tak jediné v čem lze ubrat, jsou platy. Je to stejné, jako kdybych přišel do restaurace a chtěl za 200 kč oběd pro celou rodinu a ze zákona by mi to musel kuchař a číšník doplatit ze svého.  A mladí lékaři odmítají pracovat za těchto podmínek, proto ta personální devastace. Politici namlouvají lidem, že mají nárok na nejmoderněšjší léčbu podle posledních poznatků vědy( tedy drahou) a již neřeknou, že české zdravotnictví za současných socialistických podmínek prostě na to nemá. Podle HDP jsme na úrovni Portugalska, Řecka a tam je spoluúčast přes 25% a úroveň je tam nižší. U nás je na úrovní vyspělé Evropy jen proto, že to zdravotníci dotujou ze svého.

R. Janoš 20.1.2010 14:44

Re: ..

Fidele, máte bohužel pravdu. Samo, že tam má být y, ale já byl zahlcen tím "lidem", takže mi utekl správný podmět. Takže ano,  je to chyba jako poleno. A slibuji, že se přihlásím na práva v Plzni :-) P.S. Ano, máte pravdu. Jsem modrý volič a mam internet. Ale rozdíl je v tom, že já internet používám z domova a za své. Zatím co Vy ho používáte na účet zaměstnavatele, protože je to co? ZADARMO :-) Za pravopisné chyby se dopředu omlouvám :-) 

Alena 20.1.2010 14:41

Re: Ten BARTOŇ má ale drzost.

Něco na tom bude. Proč by se jinak čeští emigranti léčili ve své původní domovině.

Doktor 20.1.2010 14:41

Re: Ten BARTOŇ má ale drzost.

Podívejte se raději na fundované stránky

http://apps.who.int/whosis/database/life_tables/life_tables.cfm

a provnejte trendy. zatímco v USA se střední délka živoat zvyšuje jen málo, u nás soupá poměrně výrazně

Alena 20.1.2010 14:38

Re: Asi před...

Přeju hodně zdraví. Pokud vás něco potká utěště se tím, že minulá vláda udělala alespoň něco na rozdíl od ČSSD. Ty poplatky vám v léčbě hodně pomohou.

Hobo 20.1.2010 14:33

Re: Ano, přesně takhle to funguje v Rakousku, že ?

Omlouvám se co nejpokorněji, že opět otravuji, ale stále mi to není jasné. Potřeboval bych vědět, proč mají lékaři a sestry tak nízké platy? Pak snad z toho vyleze nějaká logická linka, kterou budu schopen uchopit a dobrat se k vysvětlení.

Kecal. 20.1.2010 14:30

Re: to víte že jo modrý šmoulo......Re: Inu bartoni...

Geropitomče ty si fakt myslíš že je každej jenom modrej?

Ender 20.1.2010 14:30

Re: Ten BARTOŇ má ale drzost.

A máte nějaké vysvětlení, proč ja v USA střední délka života vyšší než u nás, když se u nich péče omezuje na podávní morfia a každý důchodce u nás má přístup k lepší zdravotní péči? http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C5%99edn%C3%AD_d%C3%A9lka_%C5%BEivota

Kecal. 20.1.2010 14:26

Re: Nejenom tunelování špitálů, další jsou na řadě léky

Dokál houno.

Didi 20.1.2010 14:25

Re: Ten BARTOŇ má ale drzost.

Tak prosím ty absolutní čísla uveďte. A porovnejte je s tím, co průměrný daňový poplatník platí ročně na zdravotní dani u nás.

Doktor 20.1.2010 14:15

Re: Nejenom tunelování špitálů, další jsou na řadě léky

David Rath byl jediný ministr zdravotnictví, který dokál to, že výdaje na léky meziročně klesly.

Tím se stal nejnenáviděnějším mužem v očích kapitánů farmaceutických firem. A všech kteří konají v jejich žoldu.  

Doktor 20.1.2010 14:09

Re: Ten BARTOŇ má ale drzost.

To, že v USA má v případě potřeby zdtravotnickou péči každý je jistě pravda. Alůe je také pravda, že v případě nepojištěných Američanů ( a je jich 40 milionů) se tato péče omezuje na podání morfia.

Ani ti Američané, kteří zdravotní pojištění mají, nemají ve velké většině zdaleka tak široký přístup ke kvalitní zdravotní péči jako průměrný důchodce v České republice. A to USA vydávají ze všech států světa na zdravotnictví bezkonkurenčně nejvyšší sumy (v absolutních i relativních číslech)

H.K. 20.1.2010 13:45

Re: ..

....zřejmě studoval vysokou školu ODS v Plzni....... Na které dělá rekrora člen ČSSD.

H.K. 20.1.2010 13:43

Re: Takhle vidí zdravotnictví ideolog a

...ve prospěch státních pojištěnců ..... Co je to státní pojištěnec? Důchodce, který si 45 let platil zdravotní daň?

H.K. 20.1.2010 13:41

Re: Asi před...

Napište něco víc co tito pánové udělali za jeden a půl roku.

Alespoň se snažili. ČSSD za 8 let vládnutí se vystřídalo několik ministrů. Nemůžu si vzpomenout, co udělali pro změnu systému a financování zdravotní péče.

MeKu 20.1.2010 13:40

Máte krásný nick

rudá stvůro. A ač mne pravopisné chyby v příspěvu na který reagujete též udeřily do očí, rozhodně bych nedával rovnítko mezi úroveň zvládnutí české gramatiky, povědomí o základních ekonomických pravdách a stranickou příslušnost.

Marat 20.1.2010 13:39

Re: Ten BARTOŇ má ale drzost.

Ivane, jako vždy idiotský žvaníš. Vůbec nic o USA neznáš. To co myslíš že znáš tak to znáš z propagačních tiskovin KSSS(b. V USA má zdravotnickou pečí v případě potřeby každý. A hlady zde nikdo neumírá.Chudým platí všechno stát. I lékaře a nemocnici.  Ty jsi idiotské bolševické hovado a pravda tě nezajímá a znát ji ani nechceš. Stačí ti bolševická propaganda.

Kež by jsi idiote psal jen o tom co znáš, ale ne z  bolševické propagandy

Martin II 20.1.2010 13:34

Asi před...

dvěma až třemi lety se Julínek s Cikrtem a Šnajdrem postarali o tak nepřehledný systém řízení celého zdravotnictví,ve kterém se už ztratilo mnoho milionů do farma firem i soukromých rukou,že to nedá nikdo do pořádku ani za 10 let. Jak něco vemou do rukou pravičáci,je z toho bordel.

jirka.s. 20.1.2010 13:27

Re: "vrátíte se v zinkové truhle..."

Nemalujte čerta na zeď !!!

jirka.s. 20.1.2010 13:24

Re: Vás urazit nejde.... Re: Já jsem se vás na nic neptal a tudíž žádnou odpověď neočekával......Re: Inu bartoni...

Jojo, známý příběh učitele- dezertéra ze Švejka:

Otec že byl alkoholik a zemřel sebevraždou před jeho narozením, matka že byla prostitutkou a opíjela se a zemřela na delirium. Mladší sestra že se utopila, starší že se vrhla pod vlak, bratr že skočil s železničního mostu na Vyšehradě, dědeček že zavraždil svou ženu a polil se petrolejem a zapálil se, druhá babička že se toulala s cikány a otrávila se ve vězení sirkami, jeden bratranec že byl několikrát souzen pro žhářství a podřezal si v Kartouzích žíly na krku kouskem skla, sestřenice z otcovy strany že se vrhla ve Vídni s šestýho patra, von sám že je strašně zanedbanýho vychování a do deseti let že neuměl mluvit, poněvadž ve věku šesti měsíců, když ho převazovali na stole a někam vodběhli, kočka ho stáhla se stolu a pádem že se uhodil do hlavy. Mívá též občasné silné bolení hlavy a v takových okamžicích že neví, co dělá, a v takovým stavu že taky vodešel z fronty do Prahy, a teprve když ho zatkla ,U Fleků’ vojenská policie, že přišel k sobě.

Gerontosaurus jak vyšitej!!!!

Bruno 20.1.2010 13:23

Re: Ten BARTOŇ má ale drzost.

40 milionů Američanů má pouze základní zdravotní péči, protože si z vlastního rozhodnutí neplatí pojištění. Máte snad něco proti tomu, aby ten, kdo si ho platí, byl léčen na stejné úrovni? Jinak vám doporučuji péči na Kubě na vlastní kůži vyzkoušet, vrátíte se v zinkové truhle.

H.K. 20.1.2010 13:21

Re: Další pohůnek ODS

Něco k věci byste asi nenapsal?