18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
huhu 3.2.2009 14:43

Re: Jirko

to je jen nepoučitelný blb, který žije v představě, že státní je efektivnější. Nepoučitelná blb, který stále žije v představě, že úředník ve státní planovací komisi řídí efektivněji nežli objektivní soudce - svobodný trh....nepoučitelný blb, ktrému nestačí ani zkušenost desetiletí plánované státní ekonomiky, zkušenost SSSR, ČSSR o KLDR a Kubě nemluvě...Rv

hulwat 3.2.2009 14:43

Re: Tak jak pokročila diskuse - předpokládám, že trvá jásot nad skutečností, kdy si neprůhledností úplatkového systému - (tomu 30 - tomu 60) - systému Julínek naběhl na vidle.....

Ty a zajištěn? Leda tak svou idiocií.

Ladislav N 3.2.2009 14:43

Re: Můj pohled

Jo. Ať stát zruší regulace cen léků a léky si pacienti platí hotově a nechají si je proplácet pojišťovně. Pak jsem pro, aby se prodávaly ty bez předpisu všude. ;-P Mimochodem, on takový aspirin či paralen můžou být taky pěkně nebezpečné.

j 3.2.2009 14:42

Re: Tak jak pokročila diskuse - předpokládám, že trvá jásot nad skutečností, kdy si neprůhledností úplatkového systému - (tomu 30 - tomu 60) - systému Julínek naběhl na vidle.....

To ti tak někdo bude věřít ty závistivej ubožáku. Taková Mazda 626 chodidla se ti musejí svírat v pěstí nad tou nespravedlností

Nomen 3.2.2009 14:39

Vzpomínáte, jak lékárníci bojovali, že pouze oni mohou prodávat prezervativy, protože jedině oni mohou podat odborný výklad i s ukázkami....

;-D;-D;-D

Nomen 3.2.2009 14:38

Tak jak pokročila diskuse - předpokládám, že trvá jásot nad skutečností, kdy si neprůhledností úplatkového systému - (tomu 30 - tomu 60) - systému Julínek naběhl na vidle.....

a chuděrka ODS, která ani ve snu nepředpokládala, že pros... volby 0:13 a 3:23 nyní za pomoci svých prostodušších politruků nám vysvětluje, že důchodkyně, která nechce přispívat panu lékárníkovi na Mercdes svými 60 Kč ( které stejně nemůže regulovat, protože ty recepty píše doktor) je stará komunistická sv...anebo je tomu jinak???

PS: pro obvyklé modroblbé nápady ..jsem dobře finančně zajištěn, nikomu nezávidím a  poplatky budu platit jak u doktora, tak při hospitalizaci, tak na pohotovosti, ale pro léky budu chodit pouze do nemocniční lékárny, kde poplatky budu také hradit.....

miki 3.2.2009 14:36

Re: Blabol

jsi excelentní, školní ukázka typického, závistí pokřiveného, socanského voliče. Mezi námi, kdo ti brání dělat "podavače krabiček" za ty prachy? 

Jiří 3.2.2009 14:33

Můj pohled

Dávám autorovi článku za pravdu. Lékáren je mnoho. Dovoluji si ale upozornit na obyčejné řešení proti kterému lékárníci silně protestovali. Tím je, že jednoduché a ne nebezpečné léky prodávané bez receptu (tedy odborně a rozumně vybraný sortiment léků) se  prodávají obecně vzato všude, kde budou vytvořeny podmínky pro skladování,manipulaci  atd. Povídky o tom, jak lékárník dává odborné rady k požíváná aspirinu, paralenu,nosních kapek, mastiček a podobných léků jsou obecně lživé. Oficiální krajské, případně další stanovené lékárny pak budou vrcholem odbornosti a budou bez jakýchkoliv poplatů za recept či položku prodávat hlavně podle receptů.. Doplácet či platit za lék se samozřejmě bude. A kdo si založí soukromou lékárnu tak ať se snaží, ať vymyslí čím přitáhne zákazníky ale hlavně ať nemá žádný státní, krajský či obecní monopol.

John 3.2.2009 14:30

Re: Je třeba...

Dovzdělej se v nákupu a v prodeji, u lékáren navíc ještě o státem regulovanou marži.

John 3.2.2009 14:25

Re: PS: ta pojišťovna má ty peníze odkaď???

A oni si platili na nějaký svůj osobní účet nebo ty prachy protekly průběžným systémem? Tak co?

Ladislav N 3.2.2009 14:23

Re: Chudý lékárník

A ty bys tam, troubo komunistickej, ty fronty chtěl mít? Kolik je takových "Karláků" v Česku? 8-o

Mozek 3.2.2009 14:19

Re: PS: ta pojišťovna má ty peníze odkaď???

Pokud nevíte, tak důchodci za 43 roků práce odevzdali státu nemalé peníze nejen na nemocenskou, ale i daních a přesto po nich chce tento režim, aby neustále platili. Velká většina z nich si v produktivním věku moc nezastonala, tudíž má předplaceno. Za těch pár dělňasů může opět tento režim. Za komunistů se říkalo, že dva dělníci dělají na jednoho úředníka. Dnes je to obráceně. jeden dělník dělá na dva úředníky a přesto je uživí, protože tento dělník vytváří skutečné hodnoty už odjakživa, kdežto úředník a dnes i kapitalista z jeho práce jen profituje.

Fafa 3.2.2009 14:14

Jirko

Ze zdravotnictví musí být vyloučeny jakékoliv soukromé firmy. Včetně firem vyrábějících přístroje, léky, zdravotní pomůcky a materiál. Od nich to musí nakupovat ministerstvo zdravotnictví za ceny stanovené parlamentem ČR a MZDR to má zdarma přidělovat do zdravotnictví.

Jeste jste zapomenul na firmy stavejici pavilony nemocnice,  na CEZ, dodavajici do nemocnice elektrinu a na pekarnu, prodavajici do nemocnice rohliky. ;-)

A ted vazneji. Co kdyz soukrome firmy, doktori a lekarnici za cenu stanovenou parlamentem proste nebudou chtit dodavat a pracovat? Zavedete pracovni povinnost a umistenky?  

Lad 3.2.2009 14:13

Kdyř vidět, tak všecko

Ten váš přítel neviděl chudého lékárníka, protože takoví distributorské firmy nezajímají. Zajímají je někteří lékaři, kteří za jakkoli kamuflovaný úplatek, třeba luxusní dovolenou, jsou ochotni vypsat recepty na X balení jejich drahého léku. Pacienti se jen můžou divit, čím to najednou  hromadně onemocněli. Tímto netvrdím,že  neexistují movité řetězce lékáren a bohatí lékárníci. Ale jsou takoví, kteří se musí vyrovnat se stoupajícími nájmy prostor, stoupajícími náklady na  provoz a mzdy kvalifikovaného personálu a do první příjmové ligy zdaleka nepatří.

Pan Rath celkem záměrně a účelově neřekl svým voličům, že těch 30 Kč, které hamižní lékárníci vyberou, jim srazí zdravotní pojišťovny z úhrady za léky, kterou si pojišťovna sama stanovuje. To by pak lidi tak pořádně nenaštvalo a vy, pane Vernere, jste na to taky nevzpoměl.  

John 3.2.2009 14:11

Re: Naprosto přesné, pane Vernere

U řezníka si také vše platíš na dřevo. Nebo oni komanči zavedli pojištění na maso?;-D

John 3.2.2009 14:09

Re: Naprosto přesné, pane Vernere

Nejsem lékárník vemeno. A žž bude kraj dotovat tvojí konkurenci dej vědět.

Fafa 3.2.2009 14:09

Minute

to bychom se docela i dohodli.

Co chci ja? Zdravotni pojisteni s povinnou spoluucasti ve vysi (placnu) 10,000 Kc rocne a neregulovane ceny leku. Tim pro podstatnou cast pojistencu zacnou byt lekarny beznymi obchody.

Minutus 3.2.2009 14:07

Re: Naprosto přesné, pane Vernere

Tak o kolik jste za leden přišel na tržbách? Budete zavírat?

Minutus 3.2.2009 14:06

Re: Naprosto přesné, pane Vernere

Pravda, neměl by ji dostávat nikdo. Poplatky do kasy szrdavotních pojišťoven a zpět do zdravotnictví. U řezníka taky neplatí nikdo 30 Kč poplatek.

John 3.2.2009 14:05

Re: Blabol

Řeč je o poplatcích vemeno a ty jsou dané zákonem. Ale co je pro vemena zákon, že. Volič rozhodl..;-D

Minutus 3.2.2009 14:03

Re: Blabol

Chtělo by to tu marži snížit ještě víc a bude to OK. Zatím si ji mohou o ty poplatky snížit ty nešťastné lékárny sami. Lítat do Karibiku pak nebudu, ale na CHorvatsko zbyde dost. Co víc by taly chtěl podavač krabiček?

Kolda 3.2.2009 14:01

Re: přeapatykováno jen pro KOLDA,jestli se ještě vrátí jen pro takytrisha

Léta beru prakticky stejné léky na diabetes, hypertensi, dnu a dia. neuropatii. Konkretně: Glucophage 1000 - 2007 bez doplatku, 2008 19 - 24 Kč. Glicirex be doplatku zrušen, nahrazen Diaprelem MR, doplatek 40Kč. Lomir, Lokren, Rhefluin - trvale stoupající doplatky. Milurit taktéž. Enelbin, Timonil, Ibalgin taktéž. Pouze Tramal zatím bez doplatku. Celá léta schovávám účty z lékáren, chodím do nejlevnější v místě bydliště. Evidenci léků si vedu na PC. Pro léky si chodím jednou za 3 měsíce, prakticky stejné množství a cena pravidelně o 4 až 7% vždy stoupne. No a k těmto doplatkům nyní ještě průměrně 240 Kč poplatků v lékárně. Lékaři - obvodní, dia, neurolog, cévní a občas oční po 30 Kč. Pro důchodce dost velký zásah do rozpočtu. Z doplatků se započítává do možné náhtady (5000 Kč), pouze zlomek ceny. Chytře vymyšleno, ale pro koho? 

Fafa 3.2.2009 13:59

Jirko

jak toho ale chcete dosahnout bez postaveni plotu s ostnatym dratem? Prece uz dneska je pro dostatecne bohate lidi plne legalni se jet lecit mimo republiku.

Minutus 3.2.2009 13:59

Re: Soudruh autor má pravdu.

No, když tam bude maso zadarmo, anebo s doplatkem a za ceny, za které by řezník jinak neprodal, bude řezník na každém rohu.

Jarin 3.2.2009 13:58

bez ohledu na blaboly s. Vernera

zdaleka nejnebezpecnejsi na cele veci je, jak socdem nadrazuje stranickou politiku nad zakon... Chci rict: OK, nesouhlasim s poplatky, tak parlamentem protlacim novelu, ktera je zrusi, to je podle mne jedina cesta. Proc bych mel mit jako obcan respekt k zakonu, kdyz ho nemaji hejtmani? Tohle je hnus, velebnosti Rv

JanaB 3.2.2009 13:57

Re: Pane autrore,

Vy jste asi upadl na hlavu. Takže vy byste stanovil ceny léků všude stejné, ať je lékárna na Karlově náměstí, nebo ať je někde v Horní Dolní, a mají tedy například absolutně nesrovnatelné nájmy. Rovněž výše platů personálu se bude zřejmě odvíjeti od lokality.  Proboha, to komoušské myšlení, to je opravdu nářez. Každému podle jeho potřeb, že ano.

Fiter 3.2.2009 13:55

Re: Pane Werner jste lhář!

Pan Werner není lhář on je duší oddán socialismu.Je smutné se dívat jak všichni ti darmožrouti,líní a neschopní závidí těm pracovitým a schopným.Socani nás zadluží,že se tomu ani nebudeme stačit ani divit.

John 3.2.2009 13:51

Re: Blabol

Dovzdělej se negramote

http://www.poliklinika-chotebor.cz/pomucky_soubory/Vestnik_MZd_01_08.pdf

Vážený 3.2.2009 13:48

Re: Je třeba...

Honzo.  No  nic.

Květoslav 3.2.2009 13:47

Re: Blabol

Kraj tedy podporuje své lékárny tím, že jejich zákazníky dotuje 30 Kč ze státního rozpočtu. To je úplně to samé, jako kdyby 30 Kč ze státního rozpočtu dotoval zákazníky vybraného pekařství. Máte pocit, že by tím nebyla narušena rovná soutěž?

Oněch 30 Kč maskovaných jakožto dar jde ovšem z daní a to i z daní těch nedotovaných lékáren. Kraj tedy dotuje vybrané lékárny z peněz jejich konkurence.

To je naprosto jasné porušení hospodářské soutěže.