18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Eva D. 3.2.2009 18:24

Re: typicke pravo

Evidentně, vládíku. Bohužel. Je to k ničemu,cesta do pekel, ale zabírá to.

Eva D. 3.2.2009 18:21

A proč by lékárník měl být chudý, či neměl být bohatý?

Pokud nekrade, ať si vydělá, studuje na to dlouho, laciné to není, zodpovědnější práce to je. Když může být bohatý můj hospodský, můj instalatér, můj majitel klenotnictví, lecjaká herečka...

Jen ať je můj lékárník klidně bohatý, já s tím problém nemám.

neri 3.2.2009 18:18

typické právo

převlečenej komouš zase slintá.

Beri 3.2.2009 18:17

Re: Minute,

To je celkem sranda, číst tvé názory, jen na okraj otázku: Kolik si myslíš, že mají lékárny v tuto chvíli marži? pro info tady celkem trefně připojil link, myslím že to byl John,

http://www.poliklinika-chotebor.cz/pomucky_soubory/Vestnik_MZd_01_08.pdf

Tam se odčteš, že není jen minimální "pevná"cena za léky, ale hlavně maximální a upozorniju, že ta maximální marže je stanovena v systému od výrobce po prodejce (lékárnu). Kdyby si snížili, podle tebe povinně lékárny marži o 10%, jde většina lékáren do mínusu v drtivé většině přípravku. Navíc žádný jiný obor nemá takovou regulaci jako lékárníci. Pokud já chci vyhrát nějaký kšeft, můžu jít s marží třeba na 10 - 15%, ale vím, že v budoucnu to klientovi na "dokupu"můžu zvýšit třeba na 50, 70% - to lékárny ze zákona nemůžou.

Druhá otázka je kolik by podle tebe měl vydělávat majitel lékárny, který dejme tomu zaměstnává 6 lidí na plný úvazek? Kolik je to nadprůměrný příjem, ukaž mi jakéhokoliv jiného podnikatele, ketrý má firmu o 6 lidech a má plat dejme tomu 50 tis Kč (což je nadprůměrný příjem, ne?)... žádný neexistuje, nikdo by se za ty prach ynenamáhal živit 6 lidí a mít zodpovědnost za výdej správných léků.

Ke tvým větám, že prostě by měli víc práce (teďka jsou z nohama na stole asi), záležitostí konkurence se nemuseli tak moc zabývat - konkurence  byla a byla celkem solidní, pamatuju si volání fingovaného pacienta a vyzvídání ceny za cokoliv z jiné lékárny asi před 7 - 8 lety a následné přizpůsobení ceny o pár desítek haléřů (no prostě normální konkurence jako kde jinde), se nebudu vyjadřovat, souvisí s nefundovaným názorem, ty se jen domníváš, ty si jen myslíš že to tak je a myslíš si že by to mohlo být jinak bez informací zevnitř.

neri 3.2.2009 18:17

typické právo

Převlečený komouš zase slintá. Se zavřením Práva souhlasím.

Minutus 3.2.2009 18:09

Re: vývoj plateb za léky - nějak ty poplatky nezafungovaly či co ..

Jak jsem uvedl. Rathova politika byla snížení marží tuším o 3% Bylo to tenkrát provázeno velkým pokřikem farmaceutické lobby a vyhrožováním stávkami. Ano, drahé léky byly regulovány v tom smyslu, že by průměrné náklady na pacienta měly být o 3% nižší. Dost záleželo na lékaři, na čem ty 3% ušetří. Mohl třeba nechat umřít drahého pacienta s rakovinou anebo odepřít předepisovat ty acylpiriny, které se tu tak okecávají. Na nich se asi tak moc ušetřit nedá, tedy rozumné je jít cestou středu. Tedy nepředepisovat ty drahé léky tam, kde to není nezbytně nutné. Snad mi tu někdo nechce namluvit, že se dnes předepisují drahé léky bez kompromisů? Regulační poplatek nezastaví totiž nikoho před tím, aby si šel vyzvednout drahý lék za tisíce. Maximálně si tak odřekne penicilín, pokud ještě nepadá na hubu. Tudíž regulace poplatkem je v případě drahých léků neúčinná. Pokud Julínek zrušil veškerá regulační omezení (o čemž pochybuji) mohlo se taky spotřebovat dvojnásobek. Je to vždy bohužel otázkou kompromisu a lékařům ta rozhodnutí nezávidím. Lékárníci to už jen vydají.

Minutus 3.2.2009 17:55

Re: vývoj plateb za léky - nějak ty poplatky nezafungovaly či co ..

Já si vzpomínám, že dráth snížil marže. Omezování léků (doktoři pokutováni za limity) bylo i před dráthem a myslím, že je stále. Nevím nic o tom, že by ty limity byly zrušeny, nebo zvýšeny, vy ano? Ale budiž, o struktuře a cenách konkrétní údaje nemám.  Pokud budou ovšem léky každý rok o 10% dražší (což se mi nezdá), za chvíli budeme platit jen léky. Regulace snad měla tento trend alespoň poněkud zbrzdit?

j 3.2.2009 17:36

Re: Nikoli, pouze neustále opruzují a poučují hlupáčci, kteří neumí ani pravopis .

To tvůj charakter ale nevylepší

Nomen 3.2.2009 17:26

Nikoli, pouze neustále opruzují a poučují hlupáčci, kteří neumí ani pravopis .

Správný pravopis  vzniká automaticky a to čtením  literatury v příslušném jazyce ...mimochodem Verner píše hezky ... ale  samozřejmě pokud někdo nečte, tak prasí pravopis....nečtu, tak dělám chyby..podle toho se ti mamlásci poznají

berg 3.2.2009 17:24

Re: vývoj plateb za léky - nějak ty poplatky nezafungovaly či co ..

neví, ale počkám, možná překvapí

vládík 3.2.2009 17:23

Re: Nepochopil jste...Víte to blbě...naposledy

Nebo za politika, ne?

vládík 3.2.2009 17:22

Re: typicke pravo

Píšeme o autorovi blogu. A ten evidentně s lidskou závistí ve své nenávisti počítá.

vládík 3.2.2009 17:20

Několik žvástů

1. Julínek navrhl poplatky, které byly kompenzovány snížením marže. Nikoliv naopak. A bylo to tak od počátku. Chce to podívat se do vlastních článků.

2. Ano, podnikatelé jsou bohatší (když se podniku daří), než ti, kdo se nechají vláčet událostmi. Ovšem pokud jim někdo (neústavně) nezmrší podnikatelské prostředí.

3. Krajské lekárny toho Julínka zrušily úplně - i s tou sníženou marží (takže lék tam stojí stejně, jako dříve s poplatkem; jen se tomu říká vyšší doplatek).

Pavla B. 3.2.2009 17:19

Re: Zatím se připravuju na to, že lékárníci neschudnou

Největší sranda je s vámi, nikdy nezapomenete úporně utěšit se výsledkem krajských voleb a v nejhorším případě, když už nevíte kudy kam, je tady pravopis - občas udělá chybu každý, i ten, kdo nežije léta v USA.

Nomen 3.2.2009 17:15

No nic, správně by bylo lékárnicí, když už....

Už mne ta debata nudí...moji sousedé mají jaksi uklizeno, nekradou, pijou přiměřeně atd., děti mají na studiích, akorát prostě neseženou jinou práci než za minimální mzdu...takže nashledanou..

Inka 3.2.2009 17:09

proboha překlep!!

Lékárnici!  ( mám pravou ruku po operaci):-(

Inka 3.2.2009 17:08

Re: Ano a co mají vaši sousedi společného s bankroty lékáren to jsme jaksi nepochopil??? v lékárně???

s řečmi vašich sousedů o vaší léhárnici možná mnoho. Ona si aspoň založila lékárnu.... Oni jen závidí a řeční

Cricket 3.2.2009 17:07

Tooohle!

Viděl jsem hada chcát, koně blejt, ale starýho socialistu přísahat ne prospěšnost neviditelné ruky trhu jsem ještě neviděl...

Nomen 3.2.2009 17:04

Ano a co mají vaši sousedi společného s bankroty lékáren to jsme jaksi nepochopil??? v lékárně???

Nomen 3.2.2009 17:01

Zatím se připravuju na to, že lékárníci neschudnou

My, co nemáme vzdělání, neschudnou (neschůdná je třeba pěšina, mamlásku) píšeme nezchudnou..

A jinak je s Vaší úporností sranda.....

Fafa 3.2.2009 16:55

Mato Mato,

ovsem logika veci taky rika, ze

a) v Cesku uz ted je jeden z nejnizsich Giniho koeficientu na svete a uz jej neni celkem kam snizovat 

b)obchod s leky byl a je vynosnym obchodem vsude na svete

Takze mozna ne Vy, ale rozhodne Nomeni tohoto sveta by se meli pripravit na fakt, ze majitele lekaren zrejme neschudnou. A taky budou zrejme jezdit svymi auty bez ohledu na ekonomickou situaci kraje. Dokonce se da spis cekat, ze v porovnani se svym okolim zbohatnou. Prece jenom na rozdil od automobilek je poptavka po lecich mene pruzna a zrejme bude zdravotnictvi v dobe recese stale lepsi kseft.  

Inka 3.2.2009 16:51

Re: Nomene,

překlep, patřilo Nomenovi

Inka 3.2.2009 16:46

Re: Nomene,

Taky máme chaloupku v chudém kraji. ( Pro závistivé - zříceninu na úvěr) A když se rozhlížím po sousedech, tak vidím, že oni vlastně nic nedělají, kolem domů bordel, padají jim na hlavu, ale na pivo, nákupy v hypermarketech ve větších městech a tudíž i na autíčka mají. Z naší zahrady si berou co potřebují a jen žasnou, jak se dá svépomocí něco udělat. Jde jen o to, co kdo chce vidět.

hulwat 3.2.2009 16:46

Re: vývoj plateb za léky - nějak ty poplatky nezafungovaly či co ..

Já bych raději komentář od Minutuse. :-) Já doufám, že ví o čem ta statistika vypovídá.

j 3.2.2009 16:45

Re: typicke pravo

Mato nechci vám brát iluzi. Jaký máte pocit když jedete šalinou a vedle vás zaparkuje dvacetiletej cápek v meďourovi? Aha logika věci s vámi cloumá akorát Noumen má tepovku 170 a vynechává mu kardiostimulátor

j 3.2.2009 16:41

Re: Další frustrovaný b.b:

Ty najivo ty si snad myslíš jak jsi nás vytočil ale opak je pravdou. Je s tebou strašná sranda až je mi tě líto. A to jseš takový bojovník- co máš starýho fanouša. Určitě vydělanýho poctivou prací.

Mata Mata 3.2.2009 16:41

Re: typicke pravo

Ale kecáte. To není závist co lidi rozčiluje ale logika věci.RvRvRv

ttt 3.2.2009 16:39

Re: vývoj plateb za léky - nějak ty poplatky nezafungovaly či co ..

Okomentovat se to da snadno:

- Julinek rekl: budete mit leky, ale date 30 korun za jeden ( a jak je videt, tak spotreba leku zustala priblizne stejna)

-Rath rekl: budete mit leky sice zadarmo, ale mit je nebudete (ze je to logicky nesmysl nevadi, v politice se to schova). Proste ty leky zarazil, dal limity a zakazal je predepisovat, pacient nepacient.

A kdo tady brani pacientum v lecbe prosim?

j 3.2.2009 16:35

Re: Fako, Váš kamarád:

Co bychom si  potom bez Nomena  počali. Takový sranda dědek co má nadhled a vše bere s nadsázkou sobě vlastní.

ttt 3.2.2009 16:35

typicke pravo

Nejdrive zanotujeme trochu na notu zavisti. Pripomeneme ze oni maji vily, zatimco mi mame prd (ze makaji, maji vzdelani, investuji atd, to zanedbame).

Potom pripomeneme, ze je normalni kdyz obcas neco zkrahuje (ne ze by to nebylo normalni, akorat ze pro Pravo je to normalni jen kdyz se to zrovna hodi).

A pak uplne opustime puvodni tema. Coz je to, ze kraje z verejnych penez dotuji nektere lekarny. Tam prestava politicky boj, to uz je proste svinarna. Predstavte si pane Verner, ze by na tom sidlisti byli dve pekarny. A v jedne z nich by vam za rohliky zaplatil kraj z verejnych penez. A vy by jste prisel za majitelem te druhe pekarny a rekl mu, ze pekaren je moc a ze je normalni ze prave on zkrahuje???? To jestli je lekaren moc necht urci trh (ne Rath). O vysi marzzi se da diskutovat, pokud jsou skutecne moc velke, tak se daji snizit.

A ps: uz jste nekdy videl chudeho majitele novin? Ja ne. Takze podle vasi logiky, pojdme zavrit Pravo, novin je tu moc.