1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JP 3.2.2009 11:45

Re: Kam kracis pse?

Jenze Nova je prvoplanovity bulvar a kazdy se na to tak diva. Na Ct24 je nebezpecna ta jakoby serioznost. Dost lidi to ovlivni a nemaji potom vlastni nazor. Nova je proste "zabava" a nazory ani moc neprezentuje.

Ypsilon 3.2.2009 11:44

Re: Je třeba...

Mluvím o obecných podmínkách pro pekaře a llékárníky  ne o součaném "poplatkovém zápase".

Vilda 3.2.2009 11:44

Re: Je třeba...

Vo to ale jde. Za peníze daňových poplatníků zlikvidovat ty, co oranžovorudé většinou nevolí. Mají totiž vlastní rozum a ty lze špatně ovládat, tak je nutné je zlikvidovat:-(.

Starý J. 3.2.2009 11:44

Tak je to správné

....nikdy jsem nepotkal chudého lékárníka…..Neprozíraví z lékárníků začali bez ohledu na riziko trhu stavět vily, prostě se rozšoupli. Závaží rizika teď dopadlo.....

Správně, to zabere soudruhu Vernere, na to voliči sockomunistů oprřavdu slyší! Nač jim vysvětlovat skutečný důvod zavedení poplatků, úspory, které větší šetření léků zdravotnictví přineslo? Nepotkal jsem chudého lékarníka, začali, zloději jedni, stavět vily, rozšoupli se.

Teď tvrdě dopadla soudružská pěst! Tak je to správné, tak to má být.

Představte si soudruhu Vernere, že já zase nepotkal chudéko komunistického, nebo socanského politika a zvláště ne odborového předáka! Stačí se podívat na vyžrané špičkové politiky těchto stran!Co teď s tím? Uslyší na to jejich voliči, nebo ti jejich politici jsou hájeni a bohatí nesmějí být jen lékárníci?

Opravdu začali ti lékárníci stavět své vily ....bez ohledu na riziko trhu .....nebo bez ohledu na to, že už se zase derou k moci ti, co jim to díky všudypřítomné a jimi dobře živené závisti našeho lidu, znovu spočítají?

Vasekpasek 3.2.2009 11:44

Re: Je třeba...

Tak tak, chtěl jsem napsat něco podobného. Dokud jednu firmu nezvýhodňuje stát (resp. kraj) z našich peněz, je to v pořádku. Tak to ale v současnosti evidentně není.

vytyk 3.2.2009 11:44

hloupé

Je to přesně v paroubkovském duchu, naznačit, že se lékarníci mají nějak moc dobře, takže je nemá nikdo litovat, jen ať dostanou, zaslouží si to, hnusný kapitalistický pijavice. Takhle ten problém vůbec nestojí, problém je v tom, že nějaká strana veřejně obchází zákon, že části vyčuraných konzumentů hradí jejich povinnost z veřejných peněz. A většinou z peněz lidí, který do těch prostředků přispívají nejvíc a ještě je jim trapný nezaplatit těch30,- Kč.

Kovář 3.2.2009 11:43

Re: a vadí to někomu?

Toto ustanovení se týká viz:

f) o poskytování věcných a finančních darů do 100 000 Kč v jednotlivých případech. To ta rada řeší skutečně každý dar individuálně? Podle znění zákona by měla.

Ale na takové "drobnosti" v zákoně se přece moc koukat nemusí!;-(

pig 3.2.2009 11:42

Re: Je třeba...

...se jim nechce nebo nevyplatí.

Vypadl mi konec věty

Ypsilon 3.2.2009 11:40

Re: Hmm, páně Vernerovo hořekování

Aha, takže  Vy s předpisem z pohotovosti na antibiotika ze sobotního dopoledne rád posečkáte až do pondělního rána, že? 8-o Zvlášť pokud půjde o mrně  se zánětem středního ucha

pig 3.2.2009 11:40

Re: Je třeba...

Nu, to připrovnání tak docela nesedí. Představte si, že máte pekárnu a prodáváte housky za 2,50 a pekař vedle jen 1,50. To je v pořádku jen do té doby, než zjistíte, že tu 1,- Kč mu dotuje kraj. Notabene z peněz vybraných na daních obyvatel, kteří bydlí na druhém konci kraje a jezdit pro levné housky k tomu jednomu pekaři.

Vilda 3.2.2009 11:40

Re: rčení

Pche, v Česku se jich pohybuje, jen jim teď otrnulo a znovu vylézají z děr;-€. S přesvědčením o svém všeználkovství, opět zvedají prapor a hrozí pěstí znovu hledajícíc třídní nepřátele:-/!!

viktor čistič 3.2.2009 11:36

Re: trh

býku kastrovaný, Kubek je volený lékařský funkcionář, s ministerstvem ani jeho komisemi nemá co do činění, takže si může projevovat sympatie ke komu chce.

Vilda 3.2.2009 11:35

Re: Chudý lekárník?

R^;-(

Ypsilon 3.2.2009 11:34

Re: Je třeba...

Ve srovnatelném postavení s ostatními podnikateli je lékárník pouze v prodeji potravinových doplňků a podobných nesmyslů. Ceny léků jsou regulovány. V současnostii je stanovuje Státní ústav pro kontrolu léčiv

westík 3.2.2009 11:34

Re: Hmm, páně Vernerovo hořekování

no, Y, když zrovna v noci máte po flámu chuť  si jít vybrat něco proti kocovině :-P Předvídavý flamendr si  prášek proti bolení hlavy koupí před návštěvou hospody ;-D

viktor čistič 3.2.2009 11:33

Re: trh

on se asi před dvěma roky uvedl do stavu hibernace a právě ho probrali, je třeba mu trpělivě vysvětlit, že na křesle MZ se v mezidobí prostřídal jeden lékař (ale ne Rath) a jedna ing.arch.

Ypsilon 3.2.2009 11:31

Re: Troufalé

Vy jste snad platil poplatek za recept celej socík?

berg 3.2.2009 11:31

Re: trh

tam? to určitě, a ještě mi napište, že dráth nemá pod kontrolou ani kubka a je jasné, jaký máte přehled

viktor čistič 3.2.2009 11:30

Re: Troufalé

ty to ovšem totálně obracíš ve stylu demagogie, pokud vím, řeč byla o porušování (obcházení) zákona těmito dary, nikoliv o jejich správném zaúčtování. a šlo o to, že co se vyčítá Rathovi, tiše se toleruje soukromým lékárníkům, kteří kopírují jeho postup.

Honza 3.2.2009 11:28

Je třeba...

si uvědomit,že majitel soukromé lékárny je stejný podnikatel,jakopekař,řezník,sklenář a pod. Tedy jde do podnikání s rizikem neúspěchu jako každý jiný.Tak nač ten řev že jim někdo přetahuje zákazníky ??? Je to konkurenční boj jako např. u supermarketů,řezníků,autoopravců. Vidím to jako snahu oblbnout široké masy lidí,že lékárníci jsou ti největší chudáci - opak je pravda.

Ladislav N 3.2.2009 11:27

Re: Troufalé

Několik let? 8-o No, hlavně tehdy spousta léků nebyla vůbec k mání, leda tak pro soudruhy z ÚV KSČ....

berg 3.2.2009 11:27

Re: "živnost lékárnická byla po změně politických poměrů jednou z nejlukrativnějších"

právěže takové krásné místa v nějaké komisi pro určování počtu lékaren jsou volná a tak je tady pár zájemců, kteří by to brali, a potom to lobování, to by se krásně rozhodovalo, prostě socanův sen

Ypsilon 3.2.2009 11:26

Re: trh

ceny stanoveny jakousi komisí( s dráthovymi lidmi8-o  Vy jste nepostřehl výměnu garnitury ?

Ladislav N 3.2.2009 11:24

Re: rčení

.... a k tomu už jenom zbývá dodat: "...ale komunistického vola, jako je Pavel Verner, jsem ještě neviďél...";-P

Ypsilon 3.2.2009 11:22

Re: trh

Jistě, lékárenská lobby má prsty jak v cenách, tak podmínkách prodeje léků

viktor čistič 3.2.2009 11:20

Re: mnoho hospod ?

doplňuji - i pan starosta z ODS se někdy objeví, potom ho domů odváží auto městské policie.

jirka.s. 3.2.2009 11:19

Re: Soudruh autor má pravdu.

;-DR^;-D

viktor čistič 3.2.2009 11:18

Re: mnoho hospod ?

a vy jste, huhu, nikdy nebyl v hospodě na pivku? já nad počtem hospod neuvažuji, mám totiž "svoji" a mohu ujistit, že se tam schází velmi pestrá společnost od "levicové chátry - socek" (jak tomu někdy říkáte) až po echtovní pravičáky,  restituenty apod.

jirka.s. 3.2.2009 11:18

Re: Právo není dávno rudé ???

V období 1948-89  bylo Rudé právo deníkem s nejvyšším nákladem (přesahujícím dva milióny výtisků) a sehrávalo klíčovou roli v ideologické propagandě. Posledním komunistickým šéfredaktorem  Rudého práva byl Zdeněk Hoření, jeho zástupcem pak současný šéfredaktor a většinový majitel Zdeněk Porybný.  Porybný Hořeního ve funkci nahradil krátce po sametové revoluci na podzim 1989 a současně převzal i vedení vydavatelství Rudé právo, později vydavatelství Florenc. V září 1990 pak založil akciovou společnost Borgis a část akcií nabídl členům tehdejší redakce Rudého práva. Díky své trojjediné roli ředitele vydavatelství Florenc, šéfredaktora Rudého práva a předsedy představenstva a. s. Borgis se mu podařilo společně s dalšími členy redakce realizovat sled právních kroků, v jejichž důsledku začal od 1. ledna 1991 vydávat Rudé právo sám jako soukromý vydavatel. Podtitul „Deník KSČ“ byl pouze nahrazen obecnějším „levicový list“.

Vydavatelství Florenc na Porybného za tuto operaci podalo trestní oznámení, na jehož základě bylo proti němu zahájeno v roce 1992 trestní stíhání. Porybný byl okázale zatčen a transportován s pouty na rukou, což okamžitě vyvolalo hlasitou kritiku nejen na stránkách Rudého práva (pro nějž se trestní stíhání jeho šéfredaktora stalo hlavní náplní několika dalších vydání), ale bylo i předmětem interpelace několika levicových poslanců na tehdejšího předsedu české vlády Petra Pitharta. Porybný byl brzy propuštěn a o devět měsíců později bylo trestní stíhání zastaveno.

Opravdu si, magore, představuješ, že soudruh Porybný vydává "nezávislé" noviny???

BTW: Rozdělení akcií a.s. Borgis: Zdeněk Porybný 91,4 %. drobní akcionáři 8,6 % !!!

Ypsilon 3.2.2009 11:17

Re: Hmm, páně Vernerovo hořekování

ale není mně lhostejné,zda je vůbec v nějaké rozumné vzdálenosti přítomný a ochotný mně vydat lék  Jo, zvláště o víkendu nebo v noci :-/