7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jovo Miks 27.5.2009 14:32

At odhlasuji obe verze zakona

To by nebylo v tomto Kocourkove nic neobvykleho. Ve sporech pak stejne plati, ze pachatel se posuzuje podle toho mirnejsiho.

Z hlediska nemocnice budou mit pravo aspon od nekoho vybirat.

Z hlediska pacienta: bude mit pravo nic nedat anebo vysoudit zpatky.

Richard III. 26.5.2009 22:15

Autor neví o zdravotnictví vůbec nic

Autor přečetl pár článků v posledních číslech novin a tváří se jako expert. Přitom na politické politické scéně existují dostatečně rozpracované návrhy zdravotních reforem. Stačí jen chvíl pátrat nebo to sledovat delčší dobu. To, co dnes autor napsal, je akorát tak na dvě věci.

Tůček 27.5.2009 14:05

Re: Autor neví o zdravotnictví vůbec nic

Autor přesně vystihl smysl tak zvané zdravotnícké reformy.

Stačí jen chvíli pátrat, jak uvádíte, ale né u politiků.Ti Vám svůj skutečný záměr reformy "privatizace"naprozradí.Pátrat musíte v běžné praxi.Tam se dozvíte , že z vybraných peněz se žádná operace nazaplatí.Soukromé ordinace si vezmou svou výslužku pro svou potřebu, a tak jak je bez dokladu vaberou tak ji utratí.A kdo si myslí, že peníze vybrané v lékárnach jdou na nákladné operace tak je opravdu naivní.

Dolly 26.5.2009 21:54

Ve zdravotnictví potřeba věcné debaty???

Kdo, s kým, kdy, za kolik? Tento obor je v podstatě v chaosu, kde jakákoliv debata vede pouze k tomu, která ze stran urve z mrtvoly největší kus. Je třeba zvolit nezaujatý krizový management a ne lepit finační díry poplatky, které platí důchodci a nemluvňata.

PP2 26.5.2009 21:45

Potřeba věcné debaty

 Proč je tolik zdravotních pojišťoven?   Jediný rozumný důvod.  Podle mne je to obrtunel. Článek je blábol jak je u Jelínka obvyklé.

Luboš 26.5.2009 19:04

Vážený pane Jelínku, ODS ale diskusi o zdravotnictví odmítla

a odmítla splnit i svůj program  zdravotnictví uvedený v Modré šanci a místo toho vytáhla ze šuplíku "utajený" Julínkův plán amerického zdravotnictví a protiústavních poplatků. Pokud se "radila" s někým z opozice, byli to pouze zkorumpovaní poslanci ČSSD a s těmi se ani radila neradila, ale dala jim nůž na krk. Neříkejte, že pokud by ČSSD vyhrála volby, bude se od října radit s Julínkem, Hroboněm, Cikrtem, Šnajdrem, Filipiovou či třeba s původním hybatelem věcí Dalíkem?  Diskusi ano, ale ne s korupčníky a zloději.

Rad 26.5.2009 19:53

Re: Vážený pane Jelínku, ODS ale diskusi o zdravotnictví odmítla

no jo, ale kdo by pak diskutoval? možná by tam musel zůstat z celý sněmovny sám švarcnberk

Minutus 26.5.2009 20:42

Re: Vážený pane Jelínku, ODS ale diskusi o zdravotnictví odmítla

ČSSD pokud bude něco chtít ve zdravotnictví vylepšit, MUSÍ se dohodnout s opozicí. Jinak udělá stejnou chybu jako ODS. Při poměru sil 50:50 se nedají dělat revoluční změny a myslím, že ve zdravotnictví nejsou ani potřeba. Co je potřeba, zvýšit výdělky zdravotníků a také nároky na ty z nich, kteří na to nestačí. Neboli odpovídající odměňování a dobrý management.

Rad 26.5.2009 20:51

Re: Vážený pane Jelínku, ODS ale diskusi o zdravotnictví odmítla

podle mě je potřeba začít omezovat plýtvání a také zajistit, aby lékař, který neléčí, nebo léčí špatně nedostal za šlendrián zaplaceno (totéž analogicky platí o právnících, soudcích, učitelích...). pak by se mohlo začít přidávat.

milan007 26.5.2009 21:56

Re: Vážený pane Jelínku, ODS ale diskusi o zdravotnictví odmítla

Jasně, diskutovat budeme jen s tím, kdo s námi souhlasí :-D

Vladimir 26.5.2009 17:18

Snad to je už všem jasné

Jo, to jsme už dávno poznali, že Topolova vláda byla prlhaná skrz naskrz. Když to uvádí i bývalý pravicový (ODS, později US) poslanec Krása, musí to být hodně zřetelné. A Julínek je lump nad lumpy, a včetně svého bývalého mluvčího Cikríska.

Rad 26.5.2009 19:55

Re: Snad to je už všem jasné

nojo, jenže topol lže jen někdy, ale jyrka dycky

st 26.5.2009 14:26

Julínek

Opravdu neumíme si vážit lidí, kteří jsou experty v mnoha oborech, zejména kde se dobře pobírají peníze. Třeba ve zdravotnictví a elektrické energii.

NObody 26.5.2009 16:50

Re: Julínek

Kolego, nebo možná kolegyně 'st', vyjádřil-a jste to přesně, leč příliš delikátně. Na lidi Julínkova typu je třeba používat silnějšího kalibru. Jen jeden případ nepoctivého jednání za všechny, a nebylo jich málo, ten jímž pomáhal tunelovat VZP svým nedopečeným a navíc nedokončeným projektem všeobecné databáze pacientů, za který VZP předem zaplatila okolo 60 milionů. Tento hochštaplér mínil reformovat naše zdravotnictví? Může být rád, že ho chrání senátorská imunita, jinak by patřil do kriminálu. A těch, co se v obou komorách naší sněmovny schovávají před možnými následky svých nepoctivbých poklesků je ovšem mnohem víc. Proč myslíte, že se nikdy nepodaří zrušit  tu jejich doživotní poslaneckou imunitu, která je trapně směšná a průhledná. Kdyby se nebáli a měli čisté svědomí, dávno by ji sami zrušili.

Slavek 26.5.2009 17:24

Re: Julínek

Ten systém, který kritizujete se dál rozšiřuje a funguje. To, že šetří peníze je jedna věc, to že šetří pacienty od zbytečných vyšetření je druhá věc, že zkvalitňuje péči pak z toho vyplývá.

S Vaším názorem nesouhlasím, podobný koncept jsem prosazoval v rámci nemocnice od roku 1996 a nemocniční informační systémy, které fungují ve všech současných zařízeních jsou jen podmnožinou tohoto zavedeného. Náš nemocniční systém se nyní bude napojovat přes rozhraní a bude to znamenat rychlý přenos informací o zdravotním stavu rámcově u 50 - 100 tis pacientů hospitalizovaných ročně.

Informace o výsledcích vyšetření zpřesní hned při prvním kontaktu další postup. Pana dr. Horáka si vážím i díky tomu, že jej znám osobně. Vaše pokřikování, které není založeno na faktech ale jen doměnkách novinářů a nebo vědomých lžích lidí typu dr Ratha, se bohužel rozšířilo v rámci starého stokrát opakovaná lež je pravdou. To se v dalším průběhu stejně ukáže, jen Vy a Vám podobní budou mít selektivní ztrátu paměti a nevzpomente si, že věc, která by Vám mohla pomáhat již několik let, jste poslali k ledu.  

Malý Aston 26.5.2009 14:22

Vše se vyřeší samo!

Pokud se podaří odvolat a následně zavřít přítele Ratha, na čemž se usilovně pracuje bude problém vyřešen. Pak se to vyřeší samo, neboť nebudou peníze na nic a zase se namalují po nemocnicích plagáty " Ticho léčí ". Jednoduché a prosté řešení.;-)

Vladimir 26.5.2009 17:20

Re: Vše se vyřeší samo!

Asi neumíš číst. Zopákni si obecnou.

Tůček 27.5.2009 13:47

Re: Vše se vyřeší samo!

Ještě bych dodal, že hlavně neumí přemýšlet.

L&L 26.5.2009 13:23

Privatizace zdravotních pojišťoven.

Jsem pravicový volič, volil jsem ODS, myslím, že poplatky přinesly více kladů, než záporů a vadí mě jejich úplné zrušení.

Když proběhlo zprávami, že Julínek chce privatizovat pojišťovny, tak mě přešel mráz po zádech, to by byl největší průser za posledních dvacet let a to velice těžko, nebo spíše nenapravitelný, v ten okamžik bych dal hlas libovolné straně, která by byla schopna privatizaci pojišťoven zastavit, klidně i komunistům.

Problémy, které by to přineslo, už nastínili někteří diskutující.

pája 26.5.2009 14:10

Re: Privatizace zdravotních pojišťoven.

není pro pacienty žádným velkým nebezpečím! Stát má dostatek legislativních prostředků, aby je ochránil! Co mě ovšem také děsí, je skutečnost, že by se to uskutečnilo v Čechách!

Ludva 26.5.2009 17:02

Re: Privatizace zdravotních pojišťoven.

Hlavně český stát, ten tak někoho ochrání.:-D

j 26.5.2009 14:43

Re: Privatizace zdravotních pojišťoven.

Problém asi bude v tom, že si každý pod privatizací pojišťoven představí něco jiného i když valná většina o tom nemá ani páru. Mě stačí zkušenosti se soukromým sektorem a státním či polostátním

Tůček 29.5.2009 15:39

Re: Privatizace zdravotních pojišťoven.

Provatizace po odeesácku je rozkradení.

dhimmi 26.5.2009 12:36

A jejda,tučný JELEN se vrací,už tady dlouho

nebyl a docela mi chyběl.JELENVVNA HRAD!!

Holoveček 26.5.2009 12:28

Když má někdo v hlavě

místo mozku másla kostku, tak je mu jedno, zda kvůli třiceti korunám pojde:-( Hlavně, že má na cikárko a pivíčko! Takoví jste, vy levicoví magoři, všichni, Jelínku!Rv

Rambo 26.5.2009 12:58

Re: Když má někdo v hlavě ..

Tak taky něco zprava. přestože jsem pravicový volič, Julínkovu reformu jsem nikdy neskousl, protože se jednalo o reformu na zakázku, přesně jak zmiňuje pan Jelínek.  Nemluvím o poplatcích ty jsou podle mně v pořádku, zakrývají však daleko větší problém, tím je tunel. Přestože se nepovedla můžeme některé její důsledky. Zajisté jste si všimnul že Chrenkovu pojišťovnu Agel v likvidaci, kterou od oficiálního bankrotu a hlavně od vyrovnání závazků zachránilo jen spojení s Hutnickou pojišťovnou. Závazky Agelu údajně činí 250 milionů Kč neoficálně až 0,5 mld. Kč. ani to dlouho netrvalo. Kdo si myslíte, že tento schodek uhradí? Dá se předpokládat, že půjde z prostředků současných klientů HZP.  Nemusím doufám připomínat poslední Chrenkův "úspěch" krach Moravia Energo kde zahučel 4 mld. a nehodlá je uhradit. Podobně nehodlá platit ani závazky z Agelu. jenom na okraj. Chrenek vlastní podstatnou část nemocnic na severní Moravě, jeho lidi seděli spolu s Hroboňěm v dozorčí radě společnosti pro řízenou  lékařskou péči.  Navíc víme jak to u nás chodí, takže je jasné o co tady jde. Dutinu lebeční si zrevidujte raději vy.

AB 26.5.2009 13:28

Re: Když má někdo v hlavě ..

Co tím chtěl ranbo říct? Nepochopila jsem. 8-o(Y)

Hrad 26.5.2009 16:43

Re: Když má někdo v hlavě ..

Děvčico, nech se raději pozvat na panáka, !!... nebo něco podobného. Neváhej. Biologické hodiny jsou neúprosné...

j 26.5.2009 14:47

Re: Když má někdo v hlavě ..

A co Všeobecná ta taky dlužila na koho se podívala. Taky tunel? Já osobně bych se nepojistit ani u zkostnatělé Všeobecné ani v nějakým Agelu o kterým jsem nikdy neslyšel

jeff 26.5.2009 21:46

Re: Když má někdo v hlavě ..

 Kdo si myslíte, že tento schodek uhradí? Dá se předpokládat, že půjde z prostředků současných klientů HZP. 

Strašíte jako Paroubek. On snad někdo těm pojištěncům HZP brání přejít třeba do té skvělé VZP?