28.5.2024 | Svátek má Vilém


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kuchl 26.5.2009 11:24

Krása samozřejmě nemluví pravdu . Proč autor uvádí tuto citaci ,

nebylo by načase lidem vysvětlit , že pojištění zdravotní je fakticky srovnatelné s pojištěním auta ? Když nabourám , porouchá se součástka , musím něco připlatit . A vozítka a hejblátka jsou dnes  součástí života a nahrazují prakticky v mnoha případech i chůzi . ..Samozřejmě k tomu solidarita úpravou placení daní /zdrav. soc. daň z příjmu/ pro sociálně více či méně potřebné ...

Ludva 26.5.2009 10:49

Rozumné reformy ano

Třeba by se mohli specialisti vrátit z růžových zahrad a pronajatých bytů na polikliniky a zdravotní střediska.

Holoveček 26.5.2009 12:33

Re: Rozumné reformy ano

A že těch specialistů za bolševika na poliklinikách a zdravotních střediscích bylo, co?;-D Ještě tak pár let po válce, kdy tam přešli staří doktoři ze svých, bolševiky pozavíraných, ordinací. Postupně však docházelo k výměně za doktůrky z bolševických škol, a bylo po hehe!;-(

Pamětník 2 26.5.2009 13:47

Re: Rozumné reformy ano

Pane Holoveček,řekněte to především lékařům,kteří jsou uznávanými světovými kapacitami,že jsou to "doktůrci z bolševických škol."Nejsem zastáncem kritiky názorů,ale to,co jste vyslovil ,považuji za naprostou hloupost.Nebo jste také "obětí" bolševické školy?

Ladislav N 26.5.2009 10:16

Re: Paroubek, Rath, Dryml, Křeček a další...

ČSSD:  "Už žádné snižování přídavků na děti"  Tomu říkáte volební kampaň do EU? Považujete TOHLE za slušnou kampaň ČSSD?

Valášek 26.5.2009 9:13

Skvělý článek,

pane Jelínku, ale bohužel to těm modrým strakám nedocvakne, ony jsou už z podstaty věci pomalejší a hloupější.

jirka.s. 26.5.2009 9:21

Re: Skvělý článek,

Pozdě bycha honit, kastráte!!! Honíš si triko úplně zbytečně ! Všechna koryta v Masarykově "dělnické" akademii už jsou po zavostálkově reorganizaci obsazena!!! ;-P

Džejpí 26.5.2009 9:58

Re: Skvělý článek,

Být za idiota v očích blbce je největším požitkem pro opravdového labužníka.

Hrad 26.5.2009 10:28

Re: Skvělý článek,

To se idiotům stává. Podívejte nahoru co to ,dělá s Jiřím Sálem alias jirka.s. :-) ... a ten se vyzná. To je opravdový labužník. Ten finální produkt metamorfózy potravin neustále proměňovaný na písmena je jeho trvalá přednost, pardon, úděl. O čem jste to vlastně psal? O svém požitku....?

huhu 26.5.2009 10:23

Re: Skvělý článek,

vy jste snad první, kdo považuje socany za lidi s vyšším IQ nežli příznivci ODS ? ten průzkum dělal STEM ? :-P

:-) 26.5.2009 10:57

Na Valašsku se zpívá jedna lidová ...

Když sa valášek narodí mama ho oknem vyhodí ... A tys dopadl přímo na hlavičku.

baci 26.5.2009 9:13

názor

Vážený pane Jelínku,myslím ,že obě strany ví co je potřeba udělat jedna tvrdí že je to proti chudým,druhá se to bojí prosadit.Zdravotnictví je problém,který je nutné řešit konsesem a domluvou obou stran.Bohužel nynější politika a styl je konfrontační takže jsme všichni proti všem a jen MY /všechny strany/ máme patent na rozum.O zdravotnictví jsem psal 20.1. a nemám co měnit http://bakala.bigbloger.lidovky.cz/c/66369/Pohled-na-ceske-zdravotnictvi-zvenci.html

huhu 26.5.2009 9:05

čssd debatu odmítla

politruku z Liháče - čssd se odmítla podílet na přípravě zdravotní reformy, tedy debatu odmítla.

Ted se začínají ukazovat důsledky demagogie socanů ( nemají sami žádný systém), rušení regulace/proplácení a krize směruje pojišťovny do ztráty.

Jak funguje pojištění je dávno známo, existuje "pojistná matematika" , učí se to na kdejaké škole, je statisticky znám dopad vlivu spoluúčasti v pojištění, bonusů/malusů.  Je známo jaký druh pojištění třeba auta volí sami občané, kolik % je těch, kteří se spoluúčastí.  Zjevně to neznají jen hloupí socani.

A je to 26.5.2009 8:39

K článku

;-PO poplatky ani nejde.I když nevím proč platit lékárníkům 90Kč za recept.To je pro důchodce dost.Jak řekl Ráth ,když šli lékárníci stávkovat-světová rarita stávkují milionáři.Jinak se Julínkovi ani nedivím,že nechtěl debatu o reformě zdravotnictví-skrývala daleko horší věci než poplatky - totální privatizaci státních  zdrav.pojištoven.Pak by následovala dost velká spoluúčšast pacientů na zákrocích, pojištovna by hradila čím dál menší podíl z ceny zákroku(operace)-jinak by nerostly majitelům zisky. Toto je americký styl který by v naší relativně chudé společnosti  byl likvidační i pro vyšší střední třídy,natož pro socky a důchodce.Příklad.po operaci slepáku by pacient dostal složenku třeba na 70-100.tisíc Kč.Za nákladnější operaci  více.Možná by Vám Vaše zdrav.pojištovna poskytla úvěr.HAHAHA  tím by vydělal majitel 2x.

Minutus 26.5.2009 8:47

Re: K článku

Ano, přesně toho jsem se obával. Po neúspěchu s poplatky, které stačilo jen inteligentněji nastavit  se o tom taktně mlčí.

AndyP 26.5.2009 9:03

Re: K článku

taktně se o tom mlčí, protože to není pravda.

Minutus 26.5.2009 9:21

Re: K článku

Chcete říct, že nebyla řeč o privatizaci ZP a velkých nemocnic?

huhu 26.5.2009 9:31

Re: K článku

už aby ta privatizace byla ! R^

AndyP 26.5.2009 9:38

Re: ha ha- zeptejte se Drymla, tomu bych i následující postup věřila

Pak by následovala dost velká spoluúčšast pacientů na zákrocích, pojištovna by hradila čím dál menší podíl z ceny zákroku(operace)-jinak by nerostly majitelům zisky. Toto je americký styl který by v naší relativně chudé společnosti  byl likvidační i pro vyšší střední třídy,natož pro socky a důchodce.Příklad.po operaci slepáku by pacient dostal složenku třeba na 70-100.tisíc Kč.Za nákladnější operaci  více.Možná by Vám Vaše zdrav.pojištovna poskytla úvěr.HAHAHA  tím by vydělal majitel 2x.

Minutus 26.5.2009 15:01

Re: ha ha- zeptejte se Drymla, tomu bych i následující postup věřila

A? Vlastní myšlenka by nebyla?

AndyP 26.5.2009 16:12

Re: ha ha- zeptejte se Drymla, tomu bych i následující postup věřila

vlastní myšlenka je omlácení blbých nesmyslných lží autorovi o hlavu. Myslím že je to velmi správná  myšlenka.

Minutus 26.5.2009 20:38

Re: ha ha- zeptejte se Drymla, tomu bych i následující postup věřila

Vážně? Tak do toho! Jakých lží? Uveďte to na pravou míru, pokud na to máte. Pusťte se do seriózní argumentace, a třeba si vás za to budu vážit, i když nebudu v něčem souhlasit.

AB 26.5.2009 13:33

Re: K článku

Ležel jste v nemocnici? Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že nejlepší péče byla v soukroné nemocnici a nejhorší ve všeobecně prospěšné společnosti.

Minutus 26.5.2009 15:01

Re: K článku

Pokud na ni budete mít. Ležel jsem párkrát v nemocnici. To, co jsem potřeboval, jsem dostal a nic jiného jsem ani nechtěl. Ale připlatit si VIP pokoj je už dnes možné, pokud chcete a máte na to.

brok 26.5.2009 15:11

Re: K článku

Mnohem významnější by pro pacienty bylo, aby si mohli např. zaplatit endoprotézu mimo pořadník daný pojišťovnou, nebo pro staré, kteří jsou z některé péče úplně vyřazeni jako "neperspektivní".

Minutus 26.5.2009 16:15

Re: K článku

Myslím, že může pokud na to má. Třeba v Rakousku, v Německu ... nevím ovšem v čem je u nás problém. V nedostatku chirurgů? Mimochodem podle filmi Sicko by se americká pojišťovna s pacientem taky moc nepárala. Ale zaplatit ze svých by si to mohl, stejně jako my kdekoli v EU

Sauron 26.5.2009 9:16

Re: K článku

Nestydaté je samo o sobě už jen to, že se Jeden veřejného zdravotního pojištění MUSÍ účastnit. Za ty nehorázné částky by měl u komerční pojišťovny smlouvu jak víno, při rozumné výši spoluúčasti (např. jako při havarijním pojištění) by na tom ještě bohovsky ušetřil. A to Jeden nemusí být ani příjmově nadprůměrný...

Jinak -  slyšet od socana, že by věci prospěla diskuse... Jelene, ty umíš pobavit!

Ivan 26.5.2009 11:36

Re: K článku

Sauron spadl z Marsu.  USA si to užívají naplno. 40 milionů bez jakékoliv zdravotní péče, pro ostatní je položka zdravotního pojištění bezkonkurečně nejvyšší položkou výdajů. A pak si docela zámožní američané jezdí do ČR, aby jim tady v tom nedostatečném zdravotnictví spravili zbabrané plastické operace, udělali nové zuby atd., atd..  Konec konců, i emigranti v žoldu propagandy na psu, kteří přece byli jistě pojištěni v USA se nechávají ošetřovat tím kritizovaným českým zdravotnictvím a nehledají spásu v USA.

Sauron 26.5.2009 12:12

Re: K článku

Milý Ivane,

1.Sauron nespadl z Marsu, z Marsu spadnou koaliční partneři Chorche Paroubka.

2.Pro příklad nemusíme chodit do USA. Nejen pro Američana je největší položkou výdajů zdravotní pojištění. Pro mne je největší položkou výdajů (SVĚTE DIV SE) také zdravotní pojištění - tedy pokud nepočítám stejně vydřidušské pojištění sociální. Stačí se kouknout na výplatní pásku...

3.Ani v nejmenším Vám neupírám právo či možnost podílet se na veřejném zdravotním pojištění. Jestli jste tak bohatý, že si ten luxus (platit mnohatisícové částky měsíčně a dostat za to mizerné služby) můžete dovolit, je to Vaše věc a já to plně respektuji. Vy mi naopak neupírejte právo považovat za nestoudnost, pokud mi někdo brání svobodně se (ve stále ještě trochu svobodné zemi) rozhodnout, jaké zdravotní pojištění si zvolím... A jestli potom budu brečet, jako ti "chudáci Američané", bude to můj a zase jen můj problém!

Marat 26.5.2009 14:19

Re: K článku

Ivan jako vždy slintá bolševické žvásty. Američané, jako všichni cizinci musí v ČR platit všechno dráže, jak by je přišlo doma. Byl jsem na pokecu u přítele doktora a ten mě četl dopis jednoho českého krajana který si dal v ČR operovat prostatu

 Ukrutně přeukrutně mu tu  operaci sprasili a on se zoufale v dopise ptal, zda by to šlo napravit. To jen čeští emigranti jezdí do Čech dát vydělat nemocnicím a doktorum. Většinou toho potom litují. Má zklušenosti se zdravotnictvím v ČSSR jako pacient i jako zdravotník  a jako pacient mám zkušenosti i z USA, srovnávat můžu a proto tvrdím, že přece my v USA jsme na tom dalko lépe. Tavariši Ivane. 

Ti kdo nemají na zaplacení operace, nebo léčení v nemocnici, tedy nemají žádné pojištění, tak ani oni neumírají v nemoci bez pomoci. Jsou zde lidé, kteří nikdy nevydělavali, nemají pojištění, ale všechno jím platí Wellfare a žijí si lépe, jak ti, kteří dělají za minimum.