17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Novák Jiří 5.4.2006 23:22

Pan prezident nechápe

V první řadě do systému nepatří smlouva zdravotní pojišťovny se zdravotním zařízením. Smkouvu má občan se zdravotní pojišťovnou a ta musí mít povinnost zaplatit libovolnému zařízení, které si občan vybere zdravotní péči danou zákonem. Pokud chce občan běco jiného musí si připlatit. Smlouva mezi pojišťovnou a zařízením je korupční prvek, který zprostředkuje transfér části úplatku do kapsy těch kdo rozhodují o smlouvě.
Jara London 5.4.2006 23:43

Re: Pan prezident nechápe

Dobře řečeno. Dovolil bych si dokonce napsat, že pan prezident je vůl. Uměle vytvořené a udržované mlouvy mezi pojišťovnamy a zdravotnickými zařízeními mají jediný účel - umožnit socanské sebrance za jejich mlhou tunelovat do "vhodných kapes" peníze z naprosto neúměrných zdravotních daní.
Jura Jurax 5.4.2006 15:48

Kdepak dobrý úmysl

... rozhodnutí jsou urychleně přijímána bez odpovídající diskuze a nehledí se dostatečně na jejich důsledky. Jsou ovšem velmi dobře na veřejnosti „prodaná“ neboť jsou vedena dobrými úmysly.
 
Kéž by byla vedena dobrými úmysly! Jak to tak vypadá, jsou vedena úmyslem státně ovládnout zdravotní péči a vrátit ji o 20 let zpět - a to je dobrý úmysl jen pro dost omezenou množinu lidí.
whocares 5.4.2006 15:16

Neziskové nemocnice a co si o nich myslí Češi

Je vidět, že lidi nejsou až takoví blbci,jak si socani myslí. Teď jen aby to ukázali i ve volbách
  http://ihned.cz/1-10076520-18178490-00000K_d-40 
zalozak 5.4.2006 15:00

Skutecna reforma zdravotnicti je predevsim o tom minimalizovat pocet zavislych na statu

Prave v tom je ta zoufala neschopnost stavu lekarskeho v roli ministru, reditelu ci poradcu videt "z kostky" ven. Prvni reformni krok ktery by se mel udelat je minimalizovat pocet instituci a lidi kteri musi byt zavisli na statu (ci verejnem pojisteni). Prave podporou alternativ... i terba castecnym donucenim (napr. danovym zvyhodnenim tech kteri si budou platit plne privatni pojisteni nebo naopak pokutami tech kteri vydelavaji vice nez x a neplati ) Tim by cely system dostal nejaky smysl a dalo by se zacit pracovat dal... Zoufale na tomhle zejmena je ze tahle prvni reforma by byla naprosto "bezbolestna" protoze tem kteri by nebyli ci nemohli byt pojisteni by zbyvala ta sama pece jako dnes. ovsem... tohle je mimo socialisticky obzor.
zalozak 5.4.2006 15:04

Re: Skutecna reforma zdravotnicti je predevsim o tom minimalizovat pocet zavislych na statu

zakladni problem ovsem je ze jakykoliv system kde chceme po nekom aby platil neco navic musi neco navic poskytnout (nebo alespon nabidnout). Coz je prave to pro socialisticke rovnostarstvi neprijatelne. Resp. je pro ne prijatelne ze dostanu lepsi peci protoze uplatim pulku nemocnice ale neprijatelne ze ji dostanu protoze platim drazsi soukrome pojisteni.
Kajan 5.4.2006 11:07

Skutečná reforma zdravotnictví.

1.Zrušit MZ. 2.Prodat VZP. 3.Zřídit náměstka MF pro zdravotnictví s příslušnými kompetencemi. 4. Na MF zřídit účet zdravotního pojištění a každoměsíčně určovat průměrnou solidaristickou platbu na jednoho občana ČR. 5.Do systému pustit jen komerční zdravotní pojišťovny. 6 Stanovit KZP povinnost   vzít každého občana ČR a každý občan ČR smí být jen u jedné KZP. Výpovědní lhůtu ze strany KZP zakázat  a ze strany občana určit na 1 měsíc + zbytek předcházejícího. Průměrná solidaristická platba půjde každý měsíc za tím, kterým občanem ČR do jeho KZP.  7. KZP najmou pro občana zdravotní služby,  včetně nabídky dobrovolného zdravotního připojištění!  8. Umožnit jakékoliv paralelní struktury poskytování zdravotních služeb pro další zájemce, oddělené od tohoto systému. Dzp.
www racek 5.4.2006 11:11

Re: Skutečná reforma zdravotnictví.

ale no tak, kajane. tyhle socialistické návrhy asi nebudí u ods moc nadšení ... i když, v dnešním přerodu je i tohle pravděpodobné=.
fuj, zakazovat, přikazovat, peníze u státu soustřeďovat ... to by se hayek v hrobě obracel, jakýjho má žáka!
Kajan 5.4.2006 11:37

Re: Re: Skutečná reforma zdravotnictví.

Racku, jste totální zmatkař . Právě tohle je kapitalismus bez přívlastků! Bylo-li by to však na mně, zruším ještě ke všemu ten solidaristický výběr. Ale to by nemohlo projít ! Dzp. 
Kajan 5.4.2006 12:43

Re: Re: Re: Skutečná reforma zdravotnictví.

Racku, na to, že tak dlouho se motáte po diskuzních forech, jste nepochopil vůbec nic ! Jestli si myslíte, že kapitalismus je  absenci zákazů, pak jste úpně vedle. Naopak ! Jestliže však trřní prostčedí zničíte povinným solidaristickým výberem, nazbývá, než upravit i pravidla na  příkazová organizační ! Dzp.
Jiří 5.4.2006 14:47

Re: Re: Skutečná reforma zdravotnictví.

si spad z višně ty natvrdlo
Doktor 5.4.2006 17:23

Re: Skutečná reforma zdravotnictví.

USA - 14% jejich HDP na zdravotnictví a dostupnost zdravotní péče jen pro 70% obyvatel.
Tam používají něco co vy navrhujete. Je to velmi drahé, část obyvatelstva se ke kvalitní péči nikdy nedostane. Velmi výhodné pro farmaceutické firmy a pro lékaře. V důsledku zmanená (při ekonomické síle obvyvatelstva České republiky) likvidaci obyvatelstva nad 70 let věku. (Těch co šli do důchodu před rokem cca 1995).
pavel 99 5.4.2006 23:48

Re: Re: Skutečná reforma zdravotnictví.

V systému, kam nás směřuje DRRath, byla kvalitní lékařská péče dostupná v SANOPSu - mělo do SANOPSu přístup alespoň oněch 70% lidí?
Fafa 6.4.2006 1:03

Pane kolego,

Uz jste v tech Statech v nemocnici nekdy byl?
Jen par poznamek
- nemocnice MUSI na ER osetrit kazdeho, bez ohledu na schopnost platit
- verejne zdroje (Medicare/Medicaid) pokryvaly kolem 30 % celkovych plateb
- universitni nemocnice bezne leci pacienty bez pojisteni (JIP, intervencni kardiologie, kardiovaskularni chirurgie)
- v prepoctu na milion obyvatel se dela vic transplantaci ve Statech nez v NHS systemu v Britanii
- vetsina osetrujicich lekaru v universitnich nemocnicich (ne rezidentu, attendingu) ma i "public" ambulance, kde se platby vlastne ani neocekavaji
- a treba u nas ve meste ordinuje kardiolog, ktery operoval syna sultana z Bruneje a kardiochirurg, ktery trenoval jeste na Barnardove klinice a ktery operoval vnuka Nelsona Mandely. Jejich neplacene ambulance jsou v utery a ve ctvrtek, muzu poslat telefonni cisla. 
John 5.4.2006 10:59

Správný lékař

Správně orientovaný lékař má tyto názory:
  1) Lékař rozumí zdravotnictví nejlépe. 2) Když se lékař dostatečně dlouho ve zdravotnictví pohybuje (tj. když dostatečně dlouho operuje, diagnostikuje angíny nebo nejlépe bafuňaří v LOKu je to více než dostatečná kvalifikace k provádění strategických finančních rozhodnutí 3) Obchodní společnosti jsou špatné, státní jsou lepší. 4) Stát a státní lékař ví nejlépe co pacient potřebuje. 5) Stát ví nejlépe kolik má být kde nejdražších přístrojů a kde mají být správně umístěné. 6) Stát také pochopitelně musí lékařům zaručovat přijatelnou mzdu.
Že je to socialismus jako řemen ho nezajímá, on chce ty garance.
gerontusinza 5.4.2006 10:48

Nestačím se divit, jaké autority k nám promlouvají.n Ten pán chce také nějakou nemocnici?

"Prezident Unie zaměstnavatelských svazů ČR
Pavel Ernst" Skutečně nádherný titul. Proboha kdo mu ho dal???!!!!!
František I. 5.4.2006 10:56

Re: Nestačím se divit, jaké autority k nám promlouvají.n Ten pán chce také nějakou nemocnici?

Určitě ne dutoholav vašeho formátu.
www racek 5.4.2006 11:03

Re: Re: Nestačím se divit, jaké autority k nám promlouvají.n Ten pán chce také nějakou nemocnici?

františku, jak tě tak pozoruji, argumenty tvou vyslovené neukazují na nějaký myšlenkový obsah či vyšší kapacitu mozkovou. řekněte, kdo vás učil číst a psát? to musel být opravdu geniální učitel ...
šimon klein 5.4.2006 12:05

Re: Re: Re: Nestačím se divit, jaké autority k nám promlouvají.n Ten pán chce také nějakou nemocnici?

racku - zato ten geront, který soustavně neudrží tři věci najednou (myšlenku, moč a meč), což tady předvádí každým svým příspěvkem - to je opravdu veleduch !!!
No vrána k vráně sedá, že důchodče ????
P.S. pozdravuj v  zaměstnání - v Eltodu !!!
gerontusinza 5.4.2006 12:55

Víte Šimone, já musím pracovat, tak nemám čas se příliš vykecávat. Ale to je můj problém.Re: Re: Re: Re: Nestačím se divit, jaké autority k nám promlouvají.n Ten pán chce také nějakou nemocnici?

Vaším problémem je že vaše klišé (myšlenka.meč, moč) je trochu trapné a používalo se již za Radeckého. Něco originálnějšího prosím. Mé myšlenky nechte napokoji, chytrému lze naznačit a blba ukopat nemá smysl (navíc je to trestné). To že fandím Rathovi? Ano, ale vím na rozdíl od vás o čem mluvím. Jenže máte pravdu, blba ani veleduch nepřesvědčí. Proč? Inu protože je blbej, víte. (to je jenom malá ukázka á la vašich kategorických hodnocení). Když seč rozhodnu glosovat článek a autora, je to má věc, jen vaší utkvělou představou je, že váš názor je jediný a nikdo, NIKDO, nemá právo myslet si něco jiného. Pokud toto je vaše jediná myšlenka, tak je samozřejmě snadno udržitelná.  Zkuste ale myslet aspoň na 2, prosím....
František I. 5.4.2006 13:04

Re: Re: Re: Nestačím se divit, jaké autority k nám promlouvají.n Ten pán chce také nějakou nemocnici?

A máte dojem, ptáku to skřehotavý, že stojí za to si na vás a vám podobným namáhat šedou kůru mozkovou? Zvlášť, když se denně setkávám s praktickými dopady výtvorů vašich rudoorandžových (to "d" je tam podle Džordžína) gurů. Berte to třeba tak, že mi tu sloužíte zhruba jako odreagovávací instrumentum, tedy virtuální fackovací panák, kde mohu z plna rukou vyjádřit, co vůči vaší sockom sběři cítím. A věřte, či nikoliv, pomáhá mi to.
gerontusinza 5.4.2006 14:12

A pak že ten třídní boj neexistuje. Marxe na vás.Re: Re: Re: Re: Nestačím se divit, jaké autority k nám promlouvají.n Ten pán chce také nějakou nemocnici?

gerontusinza 5.4.2006 11:03

Pletete si NET s V. cenovou vy ignorante. Není to nadávka, najděte si to ve slovníku. Troubo (to je nadávka).Re: Re: Nestačím se divit, jaké autority k nám promlouvají.n Ten pán chce také nějakou nemocnici?

Kajan 5.4.2006 9:41

Na tržní vlky v solidaristickém zdravotnictví, tedy na lékaře, dodavatele léků a zdravotních služeb, je nutno nasadit tržní lvy ! A to v podobě

jen komerčních zdravotních pojišťoven, při prodeji VZP a zrušení ministerstva zdravotnictví  ! Dzp.
Jméno 5.4.2006 10:03

Není nad psychoterapii

Taky se mi z té sebranky dělá zle. Zdravotníci a dodavatelé si přerozdělí hezky penízky z pojištění a pacienti včetně duševně nemocných si nějak musí pomoci sami.
gerontusinza 5.4.2006 10:59

A že prý blbostí nelze proti blbosti bojovat! Jak vidno lze. Doufám vsežrání toho pitomce těmi lvi. ALE RYCHLE:!!!!!!Re: Na tržní vlky v solidaristickém zdravotnictví, tedy na lékaře, dodavatele léků a zdravotních služeb, je nutno nasadit tržní lvy

Vlali 5.4.2006 7:43

Cesta do pekel

Nejsem odborník na zdravotnictví to předesílám všem kdo mě budou chtít zkoušet z různých vyhlášek apod. Ovšem o ekonomice (i té krizové ) něco vím. Zdravotnictví se nedá řídit tak jak doposud (bez ohledu na stranickou příslušnost) totiž vyžadovat stále více peněz . Je-li Rath (a že toho ODSČSSD napoleonka nemusím) jediný který se aspoň pokusil začít s ucpáváním děr pak dělá správně. Pokus ztržnit zdravotnictví na Slovensku skončil víceméně krachem. Přesto je nám neustále tvrzeno, že je to jediná cesta. Není. Systém musí být aspoň částečně solidární s těmi co nemohou platit tolik co čerpají plus zisky poskytovatelů. Nemám nic proti omezení nadbytečného čerpání formou různých přímých plateb. Nesouhlasím však s absolutní privatizací a komercionalizací zdravotnictví jako celku. 
A.D. 5.4.2006 9:47

Re: Cesta do pekel

Systém pochopitelně solidární být musí, ale to by se mělo týkat základní úrovně nutné péče. K tomu pak musí existovat systém příplatků za nadstandard, za věci životně nedůlžité, ale třeba příjemnější, pohodlnější.  Za všechno to, co si nyní spousta pacientů dopřává prostřednictvím nedůstojného uplácení, popř. pololegálními "poplatky za registraci" či "sponzorskými dary". Tedy penězi, které zhusta končí v něčí osobní kapse, zatímco služba, kterou si tím pacient "předplatil" je hrazena z prostředků nás všech.  Leckdo si rád připlatí za kratší čekání na operaci, za lehčí sádru nebo lék s pohodlnějším užíváním. A nijak by to neomezovalo ani neohrožovalo "nepříplatkové" pacienty, protože třeba dlouhé čekací doby na operace nejsou dány nedostatkem kapacit, ale nedostatkem peněz v systému.
Kajan 5.4.2006 10:56

Re: Re: Cesta do pekel

Jaké péče ? Služeb ! Dzp.
www racek 5.4.2006 11:05

Re: Re: Cesta do pekel

no, asi přesně takhle. takhle nějak začal julínek, než skluzl do hrubého populismu ... jako celá ods.
stejně, myslíte že by lékaři a lékárníci na slovensku s námi měnili? já myslím že odpověď je jasná.