1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ivana borovková 6.4.2006 14:24

Re: Re: Re: "Kontraanalýza"

bohužel,pane doktore,já jsem ten polehávající nevzdělaný a nezodpovědný praktický lékař pro děti a dorost  A mně se dotýkají vyhlášky zřejmě jiným vzorcem- mimochodem-ten vzorec je skutečne excelentní-a hlavně zatím ani nevím,jak se mně budou dotýkat a jak vlastně mám co dělat.Zásadně pacientům žádnou péči neodmítám,léčím je ,tak jak si myslím,že je správné,vcelku bez ohledu na nastalou regulaci ,ale musím říct,že při pomyšlení,že za tohle všechno nakonec zaplatím já  ,mi není zrovna nejlíp.To je myslím pochopitelné pro každého.Jak vidím jste velmi zběhlý v platných nařízeních,možná - pokud máte tu moc,jak se zdá-u vás na ministerstvu- by bylo dost dobré rozumně pohovořit s těmi,kterých se to týká a nekřičet na ně ,jako pan ministr,že nás nemá rád.Rád nás mít nemusí,ale to přeci s proklamovanou péčí o blaho lidu nemá nic společného.Ono není tak jednoduché ,jak to z venku vypadá být lékařem v primární péči a zatím se mi zdá,že  právě o nás se vlastně mluví jen tehdy,když je třeba někoho pohanět a urazit.No ,už dost.Myslím,že hlavně  mělo být jasno  a to tak že pro všechny spravedlivě nejen pro ty,jimž se to vyplatí.
Fafa 6.4.2006 1:03

Pane kolego,

Uz jste v tech Statech v nemocnici nekdy byl?
Jen par poznamek
- nemocnice MUSI na ER osetrit kazdeho, bez ohledu na schopnost platit
- verejne zdroje (Medicare/Medicaid) pokryvaly kolem 30 % celkovych plateb
- universitni nemocnice bezne leci pacienty bez pojisteni (JIP, intervencni kardiologie, kardiovaskularni chirurgie)
- v prepoctu na milion obyvatel se dela vic transplantaci ve Statech nez v NHS systemu v Britanii
- vetsina osetrujicich lekaru v universitnich nemocnicich (ne rezidentu, attendingu) ma i "public" ambulance, kde se platby vlastne ani neocekavaji
- a treba u nas ve meste ordinuje kardiolog, ktery operoval syna sultana z Bruneje a kardiochirurg, ktery trenoval jeste na Barnardove klinice a ktery operoval vnuka Nelsona Mandely. Jejich neplacene ambulance jsou v utery a ve ctvrtek, muzu poslat telefonni cisla. 
Fafa 6.4.2006 0:47

Kdo mluvil o nekonecnu?

Stredni dobu doziti jiste nejde natahovat do nekonecna. Ale bylo by dobre ji natahnout na uroven Islandu nebo Sardinie. V devadesatych letech v Ceske republice vzrostla doba doziti vic nez kdekoliv jinde na svete. A zacala se znovu blizit stredni dobe doziti civilizovanych narodu. Skoda, ze si toho lide tak malo vsimaji.
pavel 99 5.4.2006 23:53

Re: Re: Nekompetentní analýza

Tuhle prostinkou úvahu (v mnoha případech potvrzenou v praxi) socialisticko/bolševický mozek nezvládá.
Jenda 5.4.2006 23:53

Re: "Kontraanalýza"

Mimochodem mohl byste nam nejak ilustrovat jakpak nam ten dluh "zacinal narustat zcela nekontrolovane"? Zcistajasna, z mesice na mesic se zvysily pocty operaci? Nebo snad mnozstvi a cena predepisovanych leku? Nebo si najednou vsichni vzpomeli, ze ten acylpyrin a paralen co susi doma uz je prosly a vsech deset milionu obcanu si slo nechat predepsat novy?
 
Dusledna snaha dr. Koubka je ciste jenom mirne povoleni sroubu. Znamy system, utahnu o dva zavity, chvili pockam a pak povolim o jeden. A vsichni jsou spokojeni jak se maj krasne.
pavel 99 5.4.2006 23:48

Re: Re: Skutečná reforma zdravotnictví.

V systému, kam nás směřuje DRRath, byla kvalitní lékařská péče dostupná v SANOPSu - mělo do SANOPSu přístup alespoň oněch 70% lidí?
Jenda 5.4.2006 23:48

Re: "Kontraanalýza"

"Zvýšit kontrolu státu v ostatních pojiš´tovnách v situaci, kdy jedinými příjmy pojišťoven je státem vybíraná zdravotní daň není nelogické."
Tohle by se melo tesat nejmin do tvarohu. Takze stat vybral od obcanu penize, tudiz stat je vlastnikem onech penez a je logicke kdyz taky rozhodne, prostrednictvim svych zvolenych zastupcu, co s temi penezi provede. Jo vy jste si holoubkove chteli vybrat pojistovnu? Tuuudle. Vyber penez provadi stat takze o nich taky bude rozhodovat.
Jara London 5.4.2006 23:43

Re: Pan prezident nechápe

Dobře řečeno. Dovolil bych si dokonce napsat, že pan prezident je vůl. Uměle vytvořené a udržované mlouvy mezi pojišťovnamy a zdravotnickými zařízeními mají jediný účel - umožnit socanské sebrance za jejich mlhou tunelovat do "vhodných kapes" peníze z naprosto neúměrných zdravotních daní.
Jenda 5.4.2006 23:35

Re: Nekompetentní analýza

Tedy vyvozovat z toho, ze na neco vsichni nadavaj, ze to Rath podnikl "veden objektivnim zajmem resit situaci ve zdravotnictvi" je opravdu sila. Tedy krome pripadu, ze si myslite, ze nejlepsim zpusobem jak neco resit je nasrath vsechny zucastnene.
 
Mimochodem napadlo vas ze by treba take naklady + zisk v jedne nemocnici mohly byt i podstatne mensi nez pouhe naklady v jine? To ze neco vytvari zisk naprosto nemusi znamenat, ze je to drazsi.
Jenda 5.4.2006 23:31

Re: Re: Re: Nekompetentní analýza

Tak tak, staci se kouknout a je jasne, ze z te castecne IP adresy se da zjistit tak maximalne ze jak Vilem tak IS jsou z Prahy a pripojeni prez Karneval.
Novák Jiří 5.4.2006 23:22

Pan prezident nechápe

V první řadě do systému nepatří smlouva zdravotní pojišťovny se zdravotním zařízením. Smkouvu má občan se zdravotní pojišťovnou a ta musí mít povinnost zaplatit libovolnému zařízení, které si občan vybere zdravotní péči danou zákonem. Pokud chce občan běco jiného musí si připlatit. Smlouva mezi pojišťovnou a zařízením je korupční prvek, který zprostředkuje transfér části úplatku do kapsy těch kdo rozhodují o smlouvě.
H.K. 5.4.2006 21:24

Re: Re: Re: A ještě perlička

Mohl by jste napsat, která profesní komora vydává ceník práce. Může Vám pouze ceny doporučit. Nemůže určit ani cenu minimální ani maximální.
H.K. 5.4.2006 21:17

Re: Cesta do pekel

Systém musí být hlavně finančně vyrovnaný. Zdravotní daň se stále zvyšuje a lobistické skupiny loupežníků ověnčené tituly před a za jménem si pěkně hodují. Když bude deficit tak to někdo zaplatí. Nemocnice  nemohou mít vyrovnané finance pokud jim někdo z TRAMTARIE řekne kolik má mít plat doktor nebo sestra a nikdo se nestará jakou a kolik práce odvedl. Pokud někdo bude určovat, které léky budou plně hrazené a které nebudou, tak korupce nemůže zmizet. Pokud někdo říká, že má každý nárok na péči na úrovni dnešních poznatků, tak vědomě lže protože to není nikde na světě možné.
   Systém nemůže fungovat pokud bude zneužívaný uživatelem péče. Pokud bude občan navštěvovat lékaře jenom tak, že jde kolem ordinace, pokud si zavolá rychlou v noci, protože mu už týden nejdou větry, pokud si z nemocnice někdo udělá stravovací a ubytovací zařízení, aby ušetřil důchod, tak to nepůjde.
     Musí to mít nějaké brzdy pro poskytovatele péče i pro uživatele. Na tom nic nezmění dnešní "opatření" MUDr Ratha. To je jenom takový rachot, aby se lidé domnívali, že se něco děje. Neděje se vůbec nic. Dvě volební období se neudělalo vůbec nic, tak by bylo lepší počkat do voleb.
H.K. 5.4.2006 20:44

Re: Re: Re: Re: A ještě perlička

Jeden to nenapíše druhý to "sfoukne" .  Už jsme v socialismu až po uši.
H.K. 5.4.2006 20:31

Re: Jiří

Váš zdravotnický mág, byl jedním z těch, kteří se značnou měrou podíleli na propadu financí ve zdravotnictví. Skokové zvyšování platů byla jedna z nejdůležitějších příčin vzniku dnešního stavu.
kocka ema 5.4.2006 20:30

Re: Re: Re: A ještě perlička

Mate vic nez jednoho kamarada?
kocka ema 5.4.2006 20:26

Re: Re: Re: Re: A ještě perlička

Souhlas, ale zda se mi, ze ten "doktor" je Kubek.Koneckoncu LOK, MZ a CLK jedno jsou.
Doktor 5.4.2006 17:58

Re: Re: A ještě perlička

Existují vyšetření základní a vyšetření pomocná.
Můžeme se pobavit na téma léčby a vyšetření, ale nejprve bych prosil o odpověď na otázku co je vyšetření základní a co je vyšetření pomocné, abychom si ujasnili, že jsme v problému alespoň bazálně orientovaní.
Doktor 5.4.2006 17:23

Re: Skutečná reforma zdravotnictví.

USA - 14% jejich HDP na zdravotnictví a dostupnost zdravotní péče jen pro 70% obyvatel.
Tam používají něco co vy navrhujete. Je to velmi drahé, část obyvatelstva se ke kvalitní péči nikdy nedostane. Velmi výhodné pro farmaceutické firmy a pro lékaře. V důsledku zmanená (při ekonomické síle obvyvatelstva České republiky) likvidaci obyvatelstva nad 70 let věku. (Těch co šli do důchodu před rokem cca 1995).
Doktor 2 5.4.2006 17:16

Re: Re: A ještě perlička

Když přeskočim invektivy ( na které asi nemá cenu reagovat). Za vyšší platy ( či ohodnocení) mimo jiné bojuje každá profesní komora - některé dokonce vydávají ceníky práce. Jmenujte mi prosim jedinou komoru, která to neděla. A až pujde Rath tam kam patří, bojím se, že budu muset (a se mnou nekolik dalších) odejít. Věřím, že Vám to momentálně nevadí. Ale jestli se nedodělají kroky, které ve zdravotnictví zavedl, tak bych tady nechtel zůstat ani jako lékař, ani jako pacient.
P.S. Trochu si protiřečíte, když současně píšete o tom, jak Rath bojuje za platy doktorů ve státních nemocnicích a současně jak nemocniční doktory proti sobě poštval.
Doktor 5.4.2006 17:15

Re: Re: Re: Re: A ještě perlička

UZ vám nikdo bez žádanky neudělá, protože jde právě o tu vyžádanou péči. Ale musíte si najít lékaře - mammologa, který se stará o pacienty, a ne o vlastní kapsu. Doporučuji státní nemocnice - tam mají lékaři fixní platy, nezávisle na počtu pacientů, ale odmítnutí pacienta se obvykle považuje za hrubé porušení pracovní kázně - tudíž se s tím moc nesetkáte. Ale můžou být delší objednací doby. Ale někde je to zcela bez čekání.
Doktor 5.4.2006 17:10

Re: Re: "Kontraanalýza"

Vážená kolegyně.  Cenu práce určuje jiná vyhláška než vyhláška 550, ale máte pravdu, že jde o spojité nádoby.
Nicméně - předpokládám, že jse ambulantní specialista - se to vás dotkne spíše okrajově, protože pro vás platí:  MUo = POPzpo x [(PBPo x CB) x 1,05 + PUZUMo + PUZULPo], celé to je k disposici třeba na http://portal.gov.cz/wps/portal/_s.155/701/.cmd/ad/.c/313/.ce/10821/.p/8411/_s.155/701?PC_8411_number1=550&PC_8411_l=550/2005&PC_8411_ps=10#10821  Studujte platná nařízení, ono se to dost vyplatí.
IS 5.4.2006 17:07

Re: Re: Re: František I neví, co je proxy, že Vilém a IS jsou různí účastníci

Jura Jurax 5.4.2006 15:48

Kdepak dobrý úmysl

... rozhodnutí jsou urychleně přijímána bez odpovídající diskuze a nehledí se dostatečně na jejich důsledky. Jsou ovšem velmi dobře na veřejnosti „prodaná“ neboť jsou vedena dobrými úmysly.
 
Kéž by byla vedena dobrými úmysly! Jak to tak vypadá, jsou vedena úmyslem státně ovládnout zdravotní péči a vrátit ji o 20 let zpět - a to je dobrý úmysl jen pro dost omezenou množinu lidí.
Vlali 5.4.2006 15:33

Jiří

Můžete mi prosím říct co ODS (jejímž bezpřemýšlivým příznivcem jistě jste) udělala (ne nakecala) za doby kdy spravovala zdravotnictví. Proti Rubášům a spol. je Rath hotový mág.
iborovková 5.4.2006 15:25

Re: "Kontraanalýza"

jasně,bez křiku dr \kubek vyjednal zvýšení o 2 procenta .Víte vůbec o čem mluvíte? Myslím,že ne-  vyhláškou  ministerstvo napřed zvýšilo cenu práce navýšením bodové hodnoty jednotlivých úkonu - v mém oboru průměrně o 30 procent- jednoduchou úvahou snadno zjistítě,že pokud bychom pracovali stejně jako vloni,už jen tím ,že pracujeme překročíme stanovený limit o 25 resp.-po tom vyjednání o 23 procent.A ačkoliv proklamativně nejsou v regulaci prevence,je vcelku jasné,že nic jiného regulovat ani nelze.Jestli Váš kamarád specialista je nadšen,moc mu to přeju,možná,že jeho nadšení ochladne,až pojišťovna spočítá jakou regulaci mu udělí.Ale to bude jistě až po volbách.Celé je to tak trochu jen podvod a velký humbuk kolem jediného,jak vydat co nejméně peněz na jakoukolivb medicinu.Čestné podle mého názoru ovšem je,řící to pacientovi!!! rovnou a ne lékaři.
whocares 5.4.2006 15:16

Neziskové nemocnice a co si o nich myslí Češi

Je vidět, že lidi nejsou až takoví blbci,jak si socani myslí. Teď jen aby to ukázali i ve volbách
  http://ihned.cz/1-10076520-18178490-00000K_d-40 
zalozak 5.4.2006 15:04

Re: Skutecna reforma zdravotnicti je predevsim o tom minimalizovat pocet zavislych na statu

zakladni problem ovsem je ze jakykoliv system kde chceme po nekom aby platil neco navic musi neco navic poskytnout (nebo alespon nabidnout). Coz je prave to pro socialisticke rovnostarstvi neprijatelne. Resp. je pro ne prijatelne ze dostanu lepsi peci protoze uplatim pulku nemocnice ale neprijatelne ze ji dostanu protoze platim drazsi soukrome pojisteni.
zalozak 5.4.2006 15:00

Skutecna reforma zdravotnicti je predevsim o tom minimalizovat pocet zavislych na statu

Prave v tom je ta zoufala neschopnost stavu lekarskeho v roli ministru, reditelu ci poradcu videt "z kostky" ven. Prvni reformni krok ktery by se mel udelat je minimalizovat pocet instituci a lidi kteri musi byt zavisli na statu (ci verejnem pojisteni). Prave podporou alternativ... i terba castecnym donucenim (napr. danovym zvyhodnenim tech kteri si budou platit plne privatni pojisteni nebo naopak pokutami tech kteri vydelavaji vice nez x a neplati ) Tim by cely system dostal nejaky smysl a dalo by se zacit pracovat dal... Zoufale na tomhle zejmena je ze tahle prvni reforma by byla naprosto "bezbolestna" protoze tem kteri by nebyli ci nemohli byt pojisteni by zbyvala ta sama pece jako dnes. ovsem... tohle je mimo socialisticky obzor.
Jiří 5.4.2006 14:57

Re: Re: Re: A ještě perlička

aha to jako že tu skutečnou medicínu dělaj ti státní? Hele že ty jseš Drát! Nebo LOKista