1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří 5.4.2006 14:53

Re: Cesta do pekel

no je vidět, že té krizové ekonomice fakt hovíte! Když považujete drátovo hraní si s bábovičkami za ucpávání děr...taky patříte k těm, co maj bordel v měřítcích
Vlali 5.4.2006 15:33

Jiří

Můžete mi prosím říct co ODS (jejímž bezpřemýšlivým příznivcem jistě jste) udělala (ne nakecala) za doby kdy spravovala zdravotnictví. Proti Rubášům a spol. je Rath hotový mág.
H.K. 5.4.2006 20:31

Re: Jiří

Váš zdravotnický mág, byl jedním z těch, kteří se značnou měrou podíleli na propadu financí ve zdravotnictví. Skokové zvyšování platů byla jedna z nejdůležitějších příčin vzniku dnešního stavu.
H.K. 5.4.2006 21:17

Re: Cesta do pekel

Systém musí být hlavně finančně vyrovnaný. Zdravotní daň se stále zvyšuje a lobistické skupiny loupežníků ověnčené tituly před a za jménem si pěkně hodují. Když bude deficit tak to někdo zaplatí. Nemocnice  nemohou mít vyrovnané finance pokud jim někdo z TRAMTARIE řekne kolik má mít plat doktor nebo sestra a nikdo se nestará jakou a kolik práce odvedl. Pokud někdo bude určovat, které léky budou plně hrazené a které nebudou, tak korupce nemůže zmizet. Pokud někdo říká, že má každý nárok na péči na úrovni dnešních poznatků, tak vědomě lže protože to není nikde na světě možné.
   Systém nemůže fungovat pokud bude zneužívaný uživatelem péče. Pokud bude občan navštěvovat lékaře jenom tak, že jde kolem ordinace, pokud si zavolá rychlou v noci, protože mu už týden nejdou větry, pokud si z nemocnice někdo udělá stravovací a ubytovací zařízení, aby ušetřil důchod, tak to nepůjde.
     Musí to mít nějaké brzdy pro poskytovatele péče i pro uživatele. Na tom nic nezmění dnešní "opatření" MUDr Ratha. To je jenom takový rachot, aby se lidé domnívali, že se něco děje. Neděje se vůbec nic. Dvě volební období se neudělalo vůbec nic, tak by bylo lepší počkat do voleb.
Doktor 5.4.2006 3:02

A ještě perlička

Vyhláška 550 limituje množství léků lékařem předepsaných, limituje množství indikovaných vyšetření laboratorních a rentgenových. Obecně se tyto limity pohybují kolem 100 - 105% ve srovnání s r. 2005.
Z vcelku splehlivých zdrojů: farmaceutické firmy již teď vykazují nervozitu, protože jejich zisky na rok 2006 se rýsují  menší v řádech stamilionů. Některá zařízení komplementu (to jsou třeba právě laboratoře a rentgeny) zaznamenala pokles vyšetření indikovaných praktickými lékaři o 70 - 80% - zdůrazňuji - ne na 70% ale o 70%.  Žádné známky stoupající úmrtnosti nebyly zaznamenány.
Mimochodem - kroky ministra Ratha  se dají označit lecjak, ale určitě ne populismem. Ta razantní opatření mu určitě přidala hodně nepřátel, ale vyjma úzké skupiny orientovaných, mu nemohla zvednout popularitu. Nemůže být populismem říkat lidem to, co nikdy nechtěli slyšet, a co jim nikdo 15 let ze strachu neřekl - totiž, že na úroveň našeho zdravotnicví prostředky námi vynakládané prostě nestačí.
Petr 1 5.4.2006 7:28

Re: A ještě perlička

Doktore, souhlasíte s tím, že synek z STBácké rodiny Rath rozvrátil zdravotnictví, že poštval proti sobě soukromé doktory a doktory ze státních špitálů? Souhlasíte s tím, že když šéfoval LOK
/ Lékařské odborové komoře/, že mu šlo v prvé řadě o platy doktorů ve státních nemocncích ? Na to přece byl LOK2/Lékařský odb. klub/. Ukažte jedinou další profesní komoru, která by bojovala o platy svých členů.  Musíme to již dva měsíce vydržet, aby Rath šel tam, kam patří.
Doktor 5.4.2006 10:45

Re: Re: A ještě perlička

Rath proti sobě poštval hlavně dojiče systému.  Lékaře, kteří dělají skutečnou medicinu zas tak ne.
Zdravotnictví rozhodně není v rozkladu. Není na tom nejlíp, ale stále funguje. Pokud se bude postupovat tak jak se začalo letos, pak bude fungovat spíše lépe. Samozřejmě, že to odskáčí ti, kteří pouze dojili peníze. To jsou ti, kteří organizovali řev na staromáku. Dost dalších se přidalo z pouhé neznalosti.
Andy 5.4.2006 12:09

Re: Re: Re: A ještě perlička

To jsou ti, kteří organizovali řev na staromáku
 
víc než deset let to byl Rath
jo,korouhvičky, ty se točí a točí a točí.
takydoktor 5.4.2006 14:48

Re: Re: Re: A ještě perlička

pane,co ta nabubřelost,co je to skutečná medicina?Kdo jsou ti dojiči?Přesně na tyhle blbé řeči slyší většina nepřemýšlějících lidí,stačí to přec z pusy vypustit a už je to venku a to je přece účel,ne starost o opravdovou medicinu a opravdového pacienta.Pokud snad jste skutečně lékař,měl byste se stydět.Ten řev na Staromáku nakonec pomohl jistě i vám,který jste v teple a souznění s ministrem seděl doma.Typické pro tento národ.Ať to za mně vymlátí někdo jinej,já sám přece vím,že lepší je chválit než si "hubu spálit"
Jiří 5.4.2006 14:57

Re: Re: Re: A ještě perlička

aha to jako že tu skutečnou medicínu dělaj ti státní? Hele že ty jseš Drát! Nebo LOKista
kocka ema 5.4.2006 20:26

Re: Re: Re: Re: A ještě perlička

Souhlas, ale zda se mi, ze ten "doktor" je Kubek.Koneckoncu LOK, MZ a CLK jedno jsou.
www racek 5.4.2006 11:09

Re: Re: A ještě perlička

podívej se, synku od nevím čeho, koho chleba jíš, toho píseň zpívej. z vaší logiky by zájmový svyz měl asi navrhovat zhoršení podmínek pro sebe.
a nemysli si, julínek je horší populista než rath.
Doktor 2 5.4.2006 17:16

Re: Re: A ještě perlička

Když přeskočim invektivy ( na které asi nemá cenu reagovat). Za vyšší platy ( či ohodnocení) mimo jiné bojuje každá profesní komora - některé dokonce vydávají ceníky práce. Jmenujte mi prosim jedinou komoru, která to neděla. A až pujde Rath tam kam patří, bojím se, že budu muset (a se mnou nekolik dalších) odejít. Věřím, že Vám to momentálně nevadí. Ale jestli se nedodělají kroky, které ve zdravotnictví zavedl, tak bych tady nechtel zůstat ani jako lékař, ani jako pacient.
P.S. Trochu si protiřečíte, když současně píšete o tom, jak Rath bojuje za platy doktorů ve státních nemocnicích a současně jak nemocniční doktory proti sobě poštval.
H.K. 5.4.2006 21:24

Re: Re: Re: A ještě perlička

Mohl by jste napsat, která profesní komora vydává ceník práce. Může Vám pouze ceny doporučit. Nemůže určit ani cenu minimální ani maximální.
A.D. 5.4.2006 9:37

Re: A ještě perlička

jestli jste Doktor-MUDr., měl byste vědět, že následky zanedbání potřebných vyšetření a tím i včasné a správné diagnózy se nemusí projevit vzápětí, ale třeba o mnoho měsíců později.
Ano, lékaři se zdráhají předepsat "zybtečná" vyšetření, protože mají přísnější limity. Takže se  mi například nepodařilo získat doporučení na kontrolní ultrazvuk prsu, rok poté, co mi tam objevili malou cystu a doporučili sledovat její vývoj. Připadá vám to normální, vzhledem k proklamované potřebě prevence a včasné diagnostiky právě nádorových onemocnění?
František I. 5.4.2006 10:43

Re: Re: A ještě perlička

Soudruh "doktor", alias "Kateřina Dostálová", je jeden z dalších příkladů, kterak soudruzi ze soc. kom. aparátů bojují z jednoho počítačed za práva levice na Netu.(asi aby to vypadalo, že je jich více.) Proto tyto zcela nepodložené žvásty berte s humorem. Pro blbce je argumentů škoda.
gerontusinza 5.4.2006 10:52

Františku, z vás a z vašich příspěvků blbost je září. Neotravujte lidí znalé svými stupidními kecy. Nesaháte "Doktorovi" ani po ... Hádejte.Re: Re: Re: A ještě perlička

František I. 5.4.2006 10:55

Re: Františku, z vás a z vašich příspěvků blbost je září. Neotravujte lidí znalé svými stupidními kecy. Nesaháte "Doktorovi" ani po ... Hádejte.Re: Re: Re: A ještě perlička

Ach, jak dojemně hovoříte. Vaše slova tesat do mramoru. Ani nevíte, jak mne vaše hodnocení mrzí a slzy s líce stékají.
Doktor 5.4.2006 10:54

Re: Re: A ještě perlička

Normální to není. Pouze demonstruji hloupost některých kolegů lékařů. Není pravděpodobné, že dříve ordinovali 70% vyšetření zbytečně.  Určitě ale šlo o cca 20% - takový pokles je reálný. Je pouze vidět, že praktičtí lékaři v obecné rovině vůbec nemají přehled o tom, co u svých pacientů ordinují.
Oni to řeší tak, že posílají pacienty k vyšetřením do nemocnic. jenže - když nyní neordinují žádná vyšetření komplementu, tak si stanoví velmi nízký vyměřovací základ pro další období. To, že teď "ušetří" se jim za rok vrátí jako bumerang. Přitom to vůbec není třeba, pokud by si vzal lékař papír, tužku a kalkulačku, spočítá si možné limity za jedno odpoledne. jenže většina prakticků podlehla hysterii kterou rozpoutalo paradoxně jejich vlastní Sdružení praktických lékařů.
Můj kamarád - soukromý ambulantní specialista - si Rathovy opatření pochvaluje. Do limitů se vejde velmi snadno a jeho hlavně zajímá, aby pojišťovna platila včas. A to dělá obor, který je třeba na léky velmi nákladný.
Jestli vám lékař nenapsal žádanku na vyšetření bulky v prsu, tak běžte do státní nemocnice, tam to sfouknou velmi rychle.
 
Antonín Hrbek 5.4.2006 12:08

Re: Re: Re: A ještě perlička

Vážený doktore,
moje současná zkušenost se zdravotnictvím je rozkolísaná. Věci, které jsem nutně potřeboval a které mi jeden lékař z "finačních důvodů" odmítl udělat, to jiný lékař bez jakýchkoliv potíži provedl.  Nebo jiný lékař, který mi odmítl ve zdravotním zařízení předepsat nějaký lék, to zařídíil prostřednictvím soukromého lékaře.
Pokud díky panu Rathovi dojde k polarizaci lékařů, tím lépe pro pacienty. Budou vědět kdo plní Hippokratovu přísahu a kdo tančí před zlatým teletem.
gerontusinza 5.4.2006 12:59

Zlatá slova pane Hrbek, zlatá slova.Re: Re: Re: Re: A ještě perlička

H.K. 5.4.2006 20:44

Re: Re: Re: Re: A ještě perlička

Jeden to nenapíše druhý to "sfoukne" .  Už jsme v socialismu až po uši.
A.D. 5.4.2006 14:06

Re: Re: Re: A ještě perlička

Nesfouknou,  bez žádanky mě odmítli. Protože nejde o něco, co jde nahmátnout, ale o malou anomálii, kterou je třeba hlídat, ultrazvukem.
Což o to, já si to nějak zařídím (resp. už mám domluveno), ale obezličkou, pololegálně. A to je špatně, protože plno jiných pacientů nad podobnou lapálií mávne rukou, "však to nebolí, tak co..". A to je špatně, protože jestli u čtyřech to skutečně nic nebude, ten pátý za čas přijde, až "to" opravdu bolet bude. A ono už bude pozdě.. :-(
Doktor 5.4.2006 17:15

Re: Re: Re: Re: A ještě perlička

UZ vám nikdo bez žádanky neudělá, protože jde právě o tu vyžádanou péči. Ale musíte si najít lékaře - mammologa, který se stará o pacienty, a ne o vlastní kapsu. Doporučuji státní nemocnice - tam mají lékaři fixní platy, nezávisle na počtu pacientů, ale odmítnutí pacienta se obvykle považuje za hrubé porušení pracovní kázně - tudíž se s tím moc nesetkáte. Ale můžou být delší objednací doby. Ale někde je to zcela bez čekání.
kocka ema 5.4.2006 20:30

Re: Re: Re: A ještě perlička

Mate vic nez jednoho kamarada?
Pert1 5.4.2006 12:24

Re: A ještě perlička

Doktore, kdo  naučil doktory stávkovat?  Nebyl to náhodou ten milionář Rath? Kontrolní otázka. Kolik bylo navýšení platů v loňském roce doktorům ve státních špitálech? Odpovím, co bylo  psáno v novinách. Sedm miliard. Takže Rath s bolševickou vládou způsobil 70% dluhů ve VZP. Co Vy na to? 
jonáš 5.4.2006 13:01

Jo, milionář

a některý i "dva miliony berou --"
Stredocech 5.4.2006 12:56

Re: A ještě perlička

Léčit bez řádného vyšetření, to je teda lahůdka. Chybných diagnóz zase není tak málo. A průměrná délka dožití u nás ZATÍM stagnuje i přesto, že lékařská věda nějaké pokroky dělá stále. Tato stagnace tady byla posledních 10 let vlády komunistů, během devadesátých let stoupla průměrná doba dožití o 5 let a od roku 2000 opět stagnuje.
 
 
gerontusinza 5.4.2006 14:34

milý středočechu. Ale ono to přežívání nelze přece natahovat do nekonečna Re: Re: A ještě perlička

Já si sice plánuji život do 115, ale vím já kdy narazímna nějakého blba a on mě mé plány zhatí? Medicna je sice kouzelnice ale má svá omezení a věc Makropulos bohužel ještě není fukční. Nechtějte zázraky. Neexistují.
Fafa 6.4.2006 0:47

Kdo mluvil o nekonecnu?

Stredni dobu doziti jiste nejde natahovat do nekonecna. Ale bylo by dobre ji natahnout na uroven Islandu nebo Sardinie. V devadesatych letech v Ceske republice vzrostla doba doziti vic nez kdekoliv jinde na svete. A zacala se znovu blizit stredni dobe doziti civilizovanych narodu. Skoda, ze si toho lide tak malo vsimaji.