26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H.K. 22.12.2008 12:00

Re: To je výborný rozbor.

Jakou máte představu o zabezpečení financování zdravotní péče?

H.K. 22.12.2008 12:00

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

Jakou máte představu o zabezpečení financování zdravotní péče?

H.K. 22.12.2008 11:59

Re: To je výborný rozbor.

My nejsme v Americe.

H.K. 22.12.2008 11:58

Re: Reforma je jistě potřeba...

.. zaeviduje a doloží dokladem. Což se neděje

Pokud Vás doktor vyšetří a chce za vyšetření od pojišťovny peníze , musí mít v chorodopisu doklad o zaplacení.

Jilm 22.12.2008 11:56

Ukázka

Operace slepého střeva s následnou rekonvalescencí v USA - 1200$;  v ČR - 120tis. Kč

Honza II 22.12.2008 11:53

Re: Ale kdo z ODS by se takovouto "maličkostí" zabýval.

Jen je škoda,že to lidi nepochopili dříve!!

Vlali 22.12.2008 11:50

Re: To je výborný rozbor.

Ano toto je např. realita v USA, kdy lékaři mají limit na pacienta a nedovolí nemocnici další vyšetření (náklady) nebo zákrok bez schválení příslušnou pojišťovnou.

Jilm 22.12.2008 11:50

Re: Reforma je jistě potřeba...

Přesně evidovanou částkou se transakce stává pouze když se zaeviduje a doloží dokladem. Což se neděje.

Robin 22.12.2008 11:50

Re: Reforma je jistě potřeba...

O čem je reforma nám autor připomněl a o poplatcích je to nějak jinak než jak to bylo realizováno. Kromě toho reforma opravdu nejsou jen poplatky, to ostatní, mnohem důležitější, někam vysublimovalo.

Honza II 22.12.2008 11:48

Re: To je výborný rozbor.

Ivane.....přesné a výstižné popsání stavuJulínkovy reformy.!!

Honza II 22.12.2008 11:44

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

doktor si asi vzal moc prášků....:-D

H.K. 22.12.2008 11:36

Re: Reforma je jistě potřeba...

Poplatky u lékaře a za léky nejsou příjmy získanými "navíc", ale zdravotními pojišťovnami přesně evidovanými částkami, které jsou odečteny od úhrad pojišťoven a plateb lékařům i lékárníkům.

a za léky nejsou příjmy získanými "navíc", ale zdravotními pojišťovnami přesně evidovanými částkami, které jsou odečteny od úhrad pojišťoven a plateb lékařům i lékárníkům. Kdo chtěl slyšel o čem je reforma. Kdo nechce neuslyší nikdy.

H.K. 22.12.2008 11:34

Re: To je výborný rozbor.

Julínkovi jde o rozkradení toho, co se ve zdravotnictví ještě rozkrást dá.  To chcete říct, že za 8 let vládnutí rozkradla vláda ČSSD téměř všechno? Ale ještě něco zbylo na Julínka.

Je třeba stánout do pojišťoven co nejvíce peněz,..... Jak se dá stáhnout do pojišťovny víc peněz?

kdy pojišťovna, ne lékař, určí jakou lékařskou péči pacient dostane. Pojišťovna nařizuje lékaři jak má např. operovat slepé střevo, nebo co má vyšetřovat?

....pacient si bude platit všechno z vlastní kapsy .......To jste slyšel kdy?   Kdo to řekl?

Jakou máte představu o zabezpečení financování zdravotní péče?

Vlado Z 22.12.2008 11:31

Re: Z lékařů se stanou zase vyděrači jako dříve. Budou vydírat sponzorstvím apod.

Kdo je Kudyn, to nevím. Ale co je špatné na tom, že zvedl plat sestře v situaci, kdy nám sestry houfně utíkají -buďto mimo zdravotnictví, nebo v jeho rámci do zahraničí? Co je na jeho podnikatelském záměru špatného? To, že nepočítal s faktem, že u nás se zákony mění každý rok jako fangličky? S něčím takým se žádný podnikatel vypořádat nedokáže, pro podnikání je totiž potřeba stabilní legislativní prostředí. Proč Vám vadí, že si lékař do ordinace kopuí nový přístroj? Vždyť ten přístroj bude sloužit Vám, ne jen jemu. Dneska je mnohde praxe ještě taková, že praktici nám posílají pacienty přes půl města jenom kvůli "natočení" EKG, Vám se to tak líbí. Co máte proti tomu, že lékař uvažuje tržně a hledá možnosti, jak získat peníze poskytováním nadstandardních služeb - vždyť sám píšete, že se jedná o kalendář nepovinného očkování -tedy nikoliv součást povinného očkovacího programu, který je, samozřejmě, bezplatný. A vydírání povinným "sponzorstvím", tak jak se nějdy bohužel praktikuje, nemá s Julínkovými poplatky nic společného a po jejich zrušení rozhodně nevymizí... A to, že lékař je jako každý jiný podnikatel, to je zbožné přání všech lékařů. zatím je to toiž tak, že lékař je povinen službu poskytnout, ale nikdo není povinen mu jeho náklady uhradit. V praxi proto máte dvě možnosti-buď kvalitní péči o pacienty hradit částečně ze svého, nebo nedělat nic resp. co nejméně, medicinu flákat a pacienty opíjet rohlíkem. A v jakém oboru vy prosím podnikáte?

povídám 22.12.2008 11:24

Reforma je jistě potřeba...

ale musí se lidem nejdříve řádně objasnit,musí vědět kam a na co ty vybrané peníze jdou,Zatím víme,že z valné části zůstávají v kapsách lékařů a lékárníků.Tak kde je pak ta reforma?

H.K. 22.12.2008 11:20

Re: Jak vidno

 V praxi jsou důsledkem pouze loupeživí doktoři a malé procento lékařů, kteří léčí...

K loupežníkům nemusíte chodit. Choďte k lékařům.

H.K. 22.12.2008 11:15

Re: Dobrá analýza

Ministerstvo za Julínka nezvládá řádnou správu resortu, tudíž reformu ani zvládat nemůže ...

Čo tím myslíte, že nezvládá "řádnou správu resortu"?

Ivan 22.12.2008 11:09

To je výborný rozbor.

Když Julínkovi přece nejde o reformu. Julínkovi jde o rozkradení toho, co se ve zdravotnictví ještě rozkrást dá. A protože se jedná o velké peníze, jde jakákoliv morálka stranou. Když hledáte důvod jeho počínání, musíte vzít ten nejcyničtější, který si dokážete představit a ten pak ještě vynásobit deseti. A to bude pravý Julínkův důvod jeho konání.  Je třeba stánout do pojišťoven co nejvíce peněz, aby se privatizéři patřičně nabalili. Je třeba vypustit poplatkového džina z láhve, aby se v lékařích povzbudila chtivost a oni se  nebránili "řízené péči", kdy pojišťovna, ne lékař, určí jakou lékařskou péči pacient dostane. Je třeba postupně docílit toho, že pacient si bude platit všechno z vlastní kapsy a ještě k tomu platit pojištění. A mnoho dalších podobných věcí chce Julínek dosáhnout.

H.K. 22.12.2008 11:09

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

... zastáncem trhu s (dětským) zdravotnictvím, jak ho hlásal Julínek.

Kdy Julínek hlásal trh s dětským zdravotnictvím?

Frank 22.12.2008 11:05

Ale kdo z ODS by se takovouto "maličkostí" zabýval.

Vždyť Topolánek přece řekl, že kdyby lidé znali opravdový volební program, tak by ODS nikdy nevolili. Teď konečně několikrát dostali na rypák. Byl nejvyšší čas. Teď nám v praxi opět dokázali, že to dokážou. Tato sebranka je parodie na vládu.

ranbow 22.12.2008 11:04

Re: tak se zdá,

No jasně že řev - on ten audit může porovnávat cokoliv a v případě zjištění špatné či nedostatečné lékařské péče to zavřít nebo vyměnit primáře (což se ale jinde obvykle nedělá ani v případě zaviněného úmrtí). Špatný je když na základě finančního auditu, popřípadě subjektivního zjištění a porovnání čeholiv je dobré centrum zrušeno, a pacienti musí dojíždět přes půl republiky do jiného... To bych řval taky....

Ivan 22.12.2008 11:02

Re: poplatky x reforma

Divná představa. Pracovat fyzicky s rýmou a nachlazením znamená prosit se o pozdější (za 10-15 let) vážné onemocnění (třeba anginu pectoris z přechozené anginy - a jak poznáte, jestli máte anginu nebo "jen rýmu" bez návštěvy u lékaře?). Takže ten pokles 80% svědčí o velmi špatných poměrech ve vaší firmě, ne o působení poplatků. Bolavá záda jsou samozřejmě velmi závažnou potíží a to nejen při fyzické práci. Asi stejnou potíží,jako třeba bolavý zub. Vám se s bolavým zubem pracuje dobře? Jistě kvůli němu nejdete k zubaři, přece je to banalita, ne?

matů 22.12.2008 10:13

Re: poplatky x reforma

Vy,co jste zaměstnáni,můžete platit(musíte)30 korun vás přece nezabije a může působit dál nanemocnost.Pokuste se pochopit na př.horníka sbolesti zad,rýmou nebo nachlazením,6 hod.pracovat v dole,toho prachu a na ustech respirátor.U lékaře budete dva krát za měsíc,nemám co dodat.

Jonnas 22.12.2008 10:07

A to je taky důvod volební prohry

Kdyby to slibování a lhaní  bylo jen ve zdravotnictví. Takový Jůlinkův kolega Langer, řečený  íčko, to je ještě děsivější případ. A to je ten hlavní důvod, proč já bývalý volič ODS přestal chodit k volbám a výsledky posledních voleb dokazují, že nejsem sám. Už, aby jste byli v opozici hoši.

zdeneksem 22.12.2008 9:59

Re: poplatky x reforma

     Jestli to nebude spíše zásluha Nečasova ministerstva, které dávky v nemoci ořezalo tím způsobem, že týden marodění běžně podprůměrně vydělávajícího občana vyjde na 2.000,- Kč z příjmu. Krátkodobé marodění je tedy pro občana finančně neúnosné.

doktor 22.12.2008 9:56

Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

dokazující, jak Julínkův tým i Topolánkova vláda lžou. Pediatr Kudyn, o němž je řeč v diskusi, byl v minulosti vždy zásadním odpůrcem Dr.Ratha a zastáncem trhu s (dětským) zdravotnictvím, jak ho hlásal Julínek.

Jiří Feřtek 22.12.2008 9:55

Re: poplatky x reforma

V tomto  případě to funguje, ale až ti bude  60 let, dostaneš  podpůměrný důchod nebo půměrný. podrobíš se řádnému lékařskému vyšetření. Předepíšou ti  podle  vyšetření léky, budeš muset chodit na  pravidelné kontroly task  zjistíš, že na reformu doplatíš i Ty. Pokud se bude jednat  o zubařské ošetření  musíš si  připravit  mnoho tisíc korun, které Ti budopu chybět na pořizeni nejnutnějších životních potřeb.

JaS 22.12.2008 9:50

K diskutujícím:

Machrovské kecy se vedou snadno - jenž ta reforma je opravdu potřeba! A udělat ji není žádná sranda!

Jiří Feřtek 22.12.2008 9:40

Re: tak se zdá,

I mně zdražili  zdravotní  péči  Pracoval jsem nepřetržitě do 79 roků.  Do důchodu za  průměrnou mzdu, v důchodu za  podprůměrnou ve školství.   Do 6o. let jsem zdravotní péči nepotřeboval. Proto  schvalování poplatků podporují jen dobře situovaní občané zdraví a  politici pravice .Do reformy  jsem  za léky  neplatil nic, nebo jen pakatel.  Čtvrtletně 8 předepsaných léků a kontroly u lékařů mi zdražily péči na poplatcích o 2.140 Kč.  plus doplatky, které za rok činí víc, než 1.000,- Kč.

Jedla 22.12.2008 9:32

Dobrá analýza

Děkuji autorovi.

A ještě k tzv. "reformnímu étosu".  Reformu nelze svěřit lidem, kteří nezvládají běžný "provoz", řádnou správu svěřené agendy. Ministerstvo za Julínka nezvládá řádnou správu resortu, tudíž reformu ani zvládat nemůže - to je jako chtít integrální počet po žáčkovi, co neumí násobit a dělit.