7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fafa 22.12.2008 18:21

Ranbowe,

uděláme měsíčně tolik a tolik operací/diagnoz - tak se s pojištovnou shodnou na nějaké částce za operací/diagnozu

Ale tohle je prece jadro problemu. Nemocnice MUSI udelat operace/diagnozy (kdyz tedy pomineme elektivni vykony). Naproti tomu pojistovna NEMUZE spocitat pojistne podle techto vykonu a jejich cen. Treba pristi rok se velmi pravdepodobne vybere podstatne mene na pojistnem nez v letosnim roce. Tezko ale predpokladat, ze ubude i potrebnych operaci a diagnoz.   

Jonnas 22.12.2008 18:09

Re: A to je taky důvod volební prohry

To co jste tu napsal jsem si donedávna myslel taky.Jedná se o standartní poučku jistící systém demokratického kapitalismu, kdy se očekává, že zoufalý a stokrát podvedený a strašáky komunismu, nacismu a jiných ismů vyděšený volič, bude natolik zodpovědný, že zvolí menší zlo, ohne pak hřbet a bude pro útěchu, dál na tyhle poučky věřit, jako na Písmo svaté.  Proto , než ztratím naději a než začnu věřit už jen na hypotetickou monarchii, vidím řešení v  pokání lidu této země - očistě rozmazlených duší , bídou a hnojem zaorálkovsko- sobotkovsko-paroubkovsko- rathovského socialismu.  Ono asi těch 40let bylo málo - když si je většina přeje. Pak zbývá malá naděje, že v opozici se tzv. pravice zbaví hnisu velkopanské nabubřelosti, spokojených vyžírků  a objeví se v ní občansky smýšlející a konající osoby ve větším počtu. A když ne, tak dalších 40let a tak dokola.

Jinak na okraj, jsem nasranej pracovitej živnostník ovšem tak "šikovnej" jak nás učí někteří demokratičtí politici  a jejich přátelé ani nechci být.

Vont 22.12.2008 17:54

Re: A to je taky důvod volební prohry

To je demagogie. Vyplodit to může jen provokatér nebo blb. To znamená, že slušný člověk je socka, nemakačenko a podobně. Zatím co ten co krade, neplatí daně je hodný obdivu. Takhle jste degradovali dříve slušné označení podnikatel.

H.K. 22.12.2008 17:51

Re: Je tady mnoho nejasnost.....

......pojišťovnám zůstává značně velký peníz,který nemusí vyplácet??

Peníze vybrané ne zdravotní pojištění jsou faktiky zdravotní daňí a  jsou součástí státního rozpočtu. Hospodařením s těmito penězi byla pověřena Zdravotní pojišťovna.. Daňoví poplatníci odvádějí peníze a pojišťovna platí za provedenou službu. Nejsou to peníze pojišťovny, ale peníze soukromníků, kteří platí daně. To, že je tam přebytek peněz je výrazem dobrého hospodaření. MUDr Rath přivedl "pojišťovnu" do deficitu a musel převést ze státního rozpočtu 10 miliard korun.

Lerak 22.12.2008 17:40

Emane, jak máte zajímavý nick name

tak názory nestojí slušně řečeno za nic. Co pořád blábolíte o plných nebo prázdných čekárnách. Na většinu ošetření se musí pacient objednat a plná čekárna potom mluví o organizační neschopnosti lékaře a jeho sester. Nebo to dělá schválně, aby dodal své ordinaci na důležitosti, zejména, když si na jeden termín a hodinu pozve současně několik, často desítky, pacientů. Ano čím větší blábol ciktrtek použije jako argument pro své výplody tím spíš se ujme. Podobný argument, že když má někdo peníze tak je musí dát Julínkovi nebo lékárníkovi, to naposled použily komouši pro zabírání majetku po roce 48.

Pedro 22.12.2008 17:33

Re: Pane Chýlo dost jste mě pobavil .....

 Pane Chýlo, vy se určitě živíte jako klaun.

Lerak 22.12.2008 17:24

Milane, už jste se někdy stravoval v nemocnici?

Šedesát korun je přemrštěná cena za UHO s bramborem nebo knedlíkem. Dietní sestra vám vysvětlí jak se máte stravovat při diabetologické dietě, ale k vedení nemocnic se tato informace nemá šanci dostat.

Lerak 22.12.2008 17:18

Kdy vznikly "Důchodové fondy"?

Až do loňského roku peníze, která se zbyly na sociálním pojištění po vyplacení důchodů končily ve státním rozpočtu, protože neexistovaly důchodové fondy. Vloni tak byla vylepšena bilance státního rozpočtu o círka dvě miliardy korun, proto se do zřízení fondů žádná vláda nehnala.

Detox 22.12.2008 17:15

Re: poplatky x reforma

Zdravím,

letos jsem měl 67 let,chodím pravidelně měsíčně na kontrolu krve-neplatím nic.Výsledky si vyzvednu u sestry-neplatím nic.Léky které beru trvale si nechám předepisovat ve větším balení,takže platím v lékárně 30korun tak 1x za 2 měsíce.

Včera jsem byl na posezení v restauraci-dal jsem si šopský salát a pivo.Stálo to 75 korun-nabízí se srovnání s  "poplatky!".....

Milena 22.12.2008 16:54

Re: Je tady mnoho nejasnost.....

....takže pojišťovnám zůstává značně velký peníz,který nemusí vyplácet?? Asi proto se tam uživí tolik lidí a zdr.pojišťovny nám rostou jako houby po dešti.Brzo jich bude víc než hospod.:-D

H.K. 22.12.2008 16:48

Re: Je tady mnoho nejasnost.....

Poplatky u lékaře a za léky nejsou příjmy získanými "navíc", ale zdravotními pojišťovnami přesně evidovanými částkami, které jsou odečteny od úhrad pojišťoven a plateb lékařům i lékárníkům.

ranbow 22.12.2008 16:31

Re: Poplatkový limit

To placení za jídlo (a ubytování) je stejně symbolické - na ubytovně a v bufetu dáte 5x tolik. Zase na druhou stranu stačí aby jste byl po operaci nebo na pozorování, celý den či více dostanete maximálně neslazenej čaj, a těch 60Kč Vám napálej stejně. Ale ono je to o způsobu rozpočtu - pokud současně nemocnice řekne, že její provoz stojí měsíčně xx milionů (a v tom jsou platy lékařů, sester, kuchařek topičů, tolik a tolik za přístroje, tolik a tolik za potraviny, tolika tolik za topení) a uděláme měsíčně tolik a tolik operací/diagnoz - tak se s pojištovnou shodnou na nějaké částce za operací/diagnozu, od města dostanpu nějaký paušál, atd. Pokud ale řeknou - budeme účtovat pojištovně jen lékařské úkony a to další (výdaje za pokoje, jídlo, topení, atd) se budou účtovat jinam - třeba pacientům - tak jsme na úplně jiných číslech, která by se zase musel a zdlouhavě analyzovat, zda je to pro všechny strany průchozí.60Kč spolknete, to je opravu symbolické. Když Vám budou účtovat 500 /noc (třeba jako na záchytce) budete mluvit o nesociálnosti taky, ale jinak..

ranbow 22.12.2008 16:13

Re: Poplatkový limit

To že na poplatkový limit dosáhlo jen 5000 lidí ještě neznamená že na tom hafo dalších neprodělalo - ono se do toho limitu spousta věcí nepočítá - třeba nemocnice a pohotovost, a hlavně z léků pouze cena nejlevnějšího podobného. Takže stačí aby jste musel používat jiný, dražší, a platíte jako mourovatej. (Pokud se doktor kvůli Vám nechce tahat s pojištovnou a riskovat penále či vypovězení smlouvy - kdyby pro Vás nárokoval ten dražší lék jako nezbytný..

ranbow 22.12.2008 16:02

Re: Poplatkový limit

Co je mi to platný, když mi něco opravdu je a jdu k odbornému lékaři, tak mě stejně sestra objedná někdy za měsíc.

Blanka 22.12.2008 15:39

ODS i Julínek si uškodili sami

Díky hurá poplatkům si už v krajsých volbách ODS zrušila převahu v krajích, pokud nenabere troch sociálního cítění na rozumný ústup stačí aby nahromadila peníze pro vítěze příštích parlamentních voleb. Hádejte, kdo to bude. Brrrrrrrrrrrrrrrrrr.

ladik53 22.12.2008 15:29

Re: Poplatkový limit

Víte vy vůbec, že na venkově se za doktorem musí dojíždět.

katango 22.12.2008 15:26

Re: Programové prohlášení vlády

Sedím v ordinaci a čekám na pacienta,který měl přijít před 25 minutami.Nejen že tu není,ale ani se neobtěžoval sdělit,že nedorazí.Mohla jsem objednat někoho jiného.Takže teď musí jiní počkat déle na termín návštěvy a já přijdu o peníze,protože ambulantní specialisté nemají kapitaci.

Fafa 22.12.2008 15:22

Milane,

za osetreni VZP platit bude, ale soucasti platby muze byt spoluucast pacienta.

Jinak samozrejme, ze poplatky doktorum vyhovuji. Na rozdil od opozdenych a casto nepredvidatelnych plateb z pojistovny jsou to rychle a predvidatelne penize.

Milan 22.12.2008 15:18

Re: Pane Chýlo dost jste mě pobavil .....

Například ODS je zásadně proti přijetí eura......:-D

Milan 22.12.2008 15:14

Je tady mnoho nejasnost.....

ale jedno je jisté,praktičtí lékaři už si zvykli....naše lékařka si každý den odnáší domů 1500 - 2000.-,za měsíc to dělá pěknou sumu.Tento Julínkův systém financování doktorů jim vyhovuje. V nemocnici je to v pořádku,za stravu se má platit,ale ošetření musí hradit VZP,od toho ji máme.

H.K. 22.12.2008 15:12

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

No on taky H.K. ani vy pravdu 

 Co je to pane doktore pravda? To co si myslíte Vy nebo to co si myslím J'A?

morskehovnoZ 22.12.2008 15:10

Re: poplatky x reforma

Pane vy jste hlupák.

H.K. 22.12.2008 15:08

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

Nejsem ministrem zdravotnictví. Nejste, ale nějakou představu máte. Konstatovat, že je něco špatně, umí každý. Bez peněz to prostě nejde.

..... ale výhradně z kapes nemocných, 6 miliard na poplatcích, .... Někdo to zaplatit musí. Jestli se na financování podílejí nemocní je to špatně? Proč? Proč by neměl platit Macek, Zeman a další důchodci. Lidé v sociální tísni platit nemusí ani korunu. nehradil solidárně celý národ Solidarita je velká ctnost ale není povinnost. Měla by to být zejména subsidiarita.

 

Soc. solidarita - vzájemná podpora jedinců (může být celostátní nebo mezinárodní, mezigenerační, zdraví - nemocní...), nemělo by to ale utlumit aktivitu jedince. Soc. subsidiarita - požadavek, aby člověk pomohl nejprve sám sobě, pak teprve následuje rodina, obec, stát...

- vzájemná podpora jedinců (může být celostátní nebo mezinárodní, mezigenerační, zdraví - nemocní...), nemělo by to ale utlumit aktivitu jedince. Soc. subsidiarita - požadavek, aby člověk pomohl nejprve sám sobě, pak teprve následuje rodina, obec, stát...

David 22.12.2008 15:06

Re: Pane Chýlo dost jste mě pobavil .....

   Ano, běžný volič je blb. Ale žel se k jeho názoru musí přihlížet. A když se přihlíží k názoru takových blbů dostatečně, jsou z toho preference přes 40%, jak nám ukazuej Paroubek. O to víc úcty si zaslouží ty, kteří odvážně navrhují věci správné, byť blby nepochopené a nenáviděné.

   Na Slovensku třeba měli jistého Dzurindu. A nikdo soudný dnes nepochybuje, že (a) ten pán se svojí vládou politicky odrovnal na dlouhá léta dopředu a (b) ten pán otevřel Slovensku cestu k prosperitě, rychlému přibližování se alespoň průměru úrovně EU a k přijetí EUR.

morskehovnoZ 22.12.2008 14:59

Re: To je výborný rozbor.

Co to plácáš bolševiku?

alena 22.12.2008 14:59

Re: Poplatkový limit

Nechte už ty babičky na pokoji, je to trapné, zbytečně k lékaři nechodí, pokecat si mohou kdekoliv jinde.!!

Jura Jurax 22.12.2008 14:54

Re: Reforma je jistě potřeba...

No, lidem objasnit ... někteří nemají jaksi kapacitu, aby pochopili ... zjevně to plyne z Vašeho příspěvku :-/

Jura Jurax 22.12.2008 14:52

Re: A to je taky důvod volební prohry

Ano, volte socany. Ti jsou lepší. ;-D;-D;-D

Mimochodem, volíte podle ksichtu nebo podle volebních programů, resp, podle zaměření volebních programů? Jestli podle ksichtů, pak vězte, že Paroubek má bradavici. Jestli podle programů a názoru na budoucí směřování této země, pak zkráceně řečeno volíte mezi občany spoléhajícími se na vlastní síly a výsledky vlastní práce na straně jedné a paternalistickým státem, jenž bohatým - šikovným a pracovitým - bere a chudým - méně šikovným, méně pracovitým až líným dává. Volíte mezi nízkými daněmi pro všechny (a nízkými socdávkami) a vysokými daněmi (ale jen pro ty šikovné a pracovité, ti nešikovní platí daň z příjmu minimální) a vysokými socdávkami pro ty méně šikovné. Nějak mi z toho plyne, že se řadíte mezi ty méně pracovité a šikovné, když chcete volit socany ... ;-)

F2 22.12.2008 14:45

Re: tak se zdá,

Topolánek ?

F2 22.12.2008 14:43

Re: To je výborný rozbor.

Tak to mi spadl kámen ze srdce, vy jste na to přišel ! "ministerstvo se musí postarat, aby se peníze nerozfrcaly" a pak již bude vše fungovat. Zachrání to úředník !