29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Honza II 22.12.2008 11:44

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

doktor si asi vzal moc prášků....:-D

H.K. 22.12.2008 12:00

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

Jakou máte představu o zabezpečení financování zdravotní péče?

doktor 22.12.2008 14:09

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

Nejsem ministrem zdravotnictví. Proveditelné představy musí mít on, a musí je umět zdůvodnit a prosadit nejen ve vládě, ale také v koalici a v parlamentu. Julínek zatím neudělal nic víc, než že vytáhl nikoliv z kapes nás všech, ale výhradně z kapes nemocných, 6 miliard na poplatcích, a bůhvíkolik dalších miliard na hotově kupovaných lécích (to nikdo nesleduje). Ty vyšší náklady nehradil solidárně celý národ, ale hradili si je navzájem jen ti nemocní. Máme přitom u nás tak zvané solidární zdravotní pojištění.

H.K. 22.12.2008 15:08

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

Nejsem ministrem zdravotnictví. Nejste, ale nějakou představu máte. Konstatovat, že je něco špatně, umí každý. Bez peněz to prostě nejde.

..... ale výhradně z kapes nemocných, 6 miliard na poplatcích, .... Někdo to zaplatit musí. Jestli se na financování podílejí nemocní je to špatně? Proč? Proč by neměl platit Macek, Zeman a další důchodci. Lidé v sociální tísni platit nemusí ani korunu. nehradil solidárně celý národ Solidarita je velká ctnost ale není povinnost. Měla by to být zejména subsidiarita.

 

Soc. solidarita - vzájemná podpora jedinců (může být celostátní nebo mezinárodní, mezigenerační, zdraví - nemocní...), nemělo by to ale utlumit aktivitu jedince. Soc. subsidiarita - požadavek, aby člověk pomohl nejprve sám sobě, pak teprve následuje rodina, obec, stát...

- vzájemná podpora jedinců (může být celostátní nebo mezinárodní, mezigenerační, zdraví - nemocní...), nemělo by to ale utlumit aktivitu jedince. Soc. subsidiarita - požadavek, aby člověk pomohl nejprve sám sobě, pak teprve následuje rodina, obec, stát...

AndyO 22.12.2008 14:03

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

nesnažte se z "doktora" dostat pravdu.

doktor 22.12.2008 14:13

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

No on taky H.K. ani vy pravdu slyšet nechcete. Škoda času...

H.K. 22.12.2008 15:12

Re: Výborný rozbor nespecialisty na zdravotnictví,

No on taky H.K. ani vy pravdu 

 Co je to pane doktore pravda? To co si myslíte Vy nebo to co si myslím J'A?

JaS 22.12.2008 9:50

K diskutujícím:

Machrovské kecy se vedou snadno - jenž ta reforma je opravdu potřeba! A udělat ji není žádná sranda!

Jedla 22.12.2008 9:32

Dobrá analýza

Děkuji autorovi.

A ještě k tzv. "reformnímu étosu".  Reformu nelze svěřit lidem, kteří nezvládají běžný "provoz", řádnou správu svěřené agendy. Ministerstvo za Julínka nezvládá řádnou správu resortu, tudíž reformu ani zvládat nemůže - to je jako chtít integrální počet po žáčkovi, co neumí násobit a dělit.

H.K. 22.12.2008 11:15

Re: Dobrá analýza

Ministerstvo za Julínka nezvládá řádnou správu resortu, tudíž reformu ani zvládat nemůže ...

Čo tím myslíte, že nezvládá "řádnou správu resortu"?

Ludva 22.12.2008 9:05

Kdo platí poplatky ?

Většinou nemocní a staří lidé. To z jejich kapes jsou ty vychvalované miliardy. Jak správně řekl mluvčí Cikrt : "Poplatky nemají smysl pro zdravé a bohaté ". To mluví za vše.

Pokud jsou proti simulantům, tak se ptám : Lékaři nepoznají, kdo simuluje ? Závodní lékař ve starém režimu to poznal hned.

DIDI 22.12.2008 9:29

Re: Kdo platí poplatky ?

Byl jsi v poslední době+ ,někde v nemocnici. Myslím ,že poplatky jsou vidět .Není už to tak smradlavé a silně nemocniční, ale je tam docela slušné prostředí. Myslíš si ,že na to jim Kraje taky přidají?A co vybavení - Drahé přístroje budou zase jen pro vyvolené a ne pro ty kterých se sam zastáváš. Mimo jiné stropy poplatků fungují. Sami jsme měli v tomto roce v rodině přeplaceno a peníze jsme dostali spět. Naopak si myslím ten strop poplatků je velmi dobře nastaven.Ti kteří jsou vážně nemocní to jistě ocení!!!!

Jilm 22.12.2008 12:03

Re: Kdo platí poplatky ?

V nemocnici kde jsem byl letos já byly místo uklizeček služby pacientů na úklid. Lékaři byly z Afriky a sestry z Ukrajiny a Slovenska. Ano i tak se šetří peníze ve zdravotnictví. 

Jediné rozumné opatření se mi zdá jen ten 5tis limit. I když ten je díky tomu, že se do něj prakticky nic nepočítá prakticky nedostupný.

Ludva 22.12.2008 14:13

Re: Kdo platí poplatky ?

Ten strop v placení se dá řešit samostatně, na to poplatky nejsou třeba.

Nemo33 22.12.2008 19:35

Re: Kdo platí poplatky ?

Měli jsme takovou odbornici.Simulant po vyhození do 30 minut umřel!!

Kromě rodiny to jsme se nasmáli.

;-D;-D:-(;-O

Dolly 22.12.2008 8:47

Jak vidno

tak pan Julínek je nejen manažerský blb ale nečte ani klíčové vládní dokumenty. Jsem potěšena komentováním vládního prohlášení, ze kterého vpodstatě vyplývá, že reforma nejsou jenom poplatky. V praxi jsou důsledkem pouze loupeživí doktoři a malé procento lékařů, kteří léčí. A ve školství to začíná být podezřele podobné...

H.K. 22.12.2008 11:20

Re: Jak vidno

 V praxi jsou důsledkem pouze loupeživí doktoři a malé procento lékařů, kteří léčí...

K loupežníkům nemusíte chodit. Choďte k lékařům.

M.Novák 22.12.2008 8:11

poplatky x reforma

Co pamatuji, nikdo po r. 1989 žádnou reformu zdravotnictví ani nazačal. Poplatky reformou jsou. Alespoň u nás ve firmě se tak projevují. Pokles "nemocnosti" (rozumějte bolavá záda, rýma, nachlazení = vše na neschopenku, 3 hodiny návštěva lékaře 1x týdně )  -  oproti loňskému roku bez poplatků 80% pokles. To jsou fakta. 30 korun nikoho nezabije, ale jak je vidět, na leckoho působí.

Jiří Feřtek 22.12.2008 9:55

Re: poplatky x reforma

V tomto  případě to funguje, ale až ti bude  60 let, dostaneš  podpůměrný důchod nebo půměrný. podrobíš se řádnému lékařskému vyšetření. Předepíšou ti  podle  vyšetření léky, budeš muset chodit na  pravidelné kontroly task  zjistíš, že na reformu doplatíš i Ty. Pokud se bude jednat  o zubařské ošetření  musíš si  připravit  mnoho tisíc korun, které Ti budopu chybět na pořizeni nejnutnějších životních potřeb.

Izák 22.12.2008 12:37

Re: poplatky x reforma

Mně je 70let a Vy jste vůl.

Jiří Feřtek 22.12.2008 13:06

Re: poplatky x reforma

Vy asi větší. Pokud tato reforma  bude  podobným  způsobem  pokračovat dojde i na Vás až  onemocníte.

Detox 22.12.2008 17:15

Re: poplatky x reforma

Zdravím,

letos jsem měl 67 let,chodím pravidelně měsíčně na kontrolu krve-neplatím nic.Výsledky si vyzvednu u sestry-neplatím nic.Léky které beru trvale si nechám předepisovat ve větším balení,takže platím v lékárně 30korun tak 1x za 2 měsíce.

Včera jsem byl na posezení v restauraci-dal jsem si šopský salát a pivo.Stálo to 75 korun-nabízí se srovnání s  "poplatky!".....

Jiří Feřtek 24.12.2008 10:32

Re: poplatky x reforma

Vážený  pane. Já na to mám, abych zaplatil poplatky na zdravotní péči, protože  jsem celý život  pracoval pilně  v  p lném pracovním úvazku a rád do 78 let. Žiji skromně, bez auta a  nákladných dovolených. V  55. letech jsem měl  dnový záchvat. Jeden prášeček mám předepsán denně. asi do smrti Téměř každý muž  po 60 ti letech jde na vyšetření prostaty. Ovšem lék se  předepisuje až do smrti. Po infartu mi uděli bay pas. Aby vše podle labolatorních výsledkú ladilo. Předepsán mám  dalších  5 léků ve slabých dávkách z nich asi 3 budu muset  užívat do smrti.Většina  léků le předepisována  při čtvrtletní kontrole s  polplatkem lékaři. Počítejte! Jako každému  je doporučeno na  posílení organizmu Koenzym. Jen za jeden měsíc za něj zaplatíte 150,-Kča to nehovořím o doporučovaných  vitamínech a detoxikačních doplňcích.  Minulý  měsíc jsem byl u stomatologa jechal jsem si nastavit na zub  korunku a mústek na jeden zub Zaplatil jsem 8.000,- Kč. Po novém roce abych měl zuby v naprostém pořádku to taxíruji  ma dalších 5-10 tisíc. Podobně  je  na tom více  občanů aniž by byli vážně  nemocní. V tomto případě mi nejde o mne vůbec.  Jsem humálně, křesťansky  založený občan. Mám cit s ostatními nezaměstnanými, lidmi s nízkými příjmy, nízkými důchody i s lidmi, kteří se nemohou o sebe postarat. Zásada  vždy  byla: "dej, kdo můžeš": Ti co by  mohli dát nechtějí, chtějí nízké daně utrácí za  luxus, hazard vládnou arogancí moci.Tanec miliardových nezasloužených, neoddůvoděných, podvodem získaných milionů s nízkým zdaněním. Tržní hospodářství  musí být na konec garantováno státem a zdaněněním na konec zaplatí ti chudí. Kam zmizely ty  miliardové zisky.Na reformu nesmí doplácet občané s nízkými příjmy.

zdeneksem 22.12.2008 9:59

Re: poplatky x reforma

     Jestli to nebude spíše zásluha Nečasova ministerstva, které dávky v nemoci ořezalo tím způsobem, že týden marodění běžně podprůměrně vydělávajícího občana vyjde na 2.000,- Kč z příjmu. Krátkodobé marodění je tedy pro občana finančně neúnosné.

matů 22.12.2008 10:13

Re: poplatky x reforma

Vy,co jste zaměstnáni,můžete platit(musíte)30 korun vás přece nezabije a může působit dál nanemocnost.Pokuste se pochopit na př.horníka sbolesti zad,rýmou nebo nachlazením,6 hod.pracovat v dole,toho prachu a na ustech respirátor.U lékaře budete dva krát za měsíc,nemám co dodat.

Ivan 22.12.2008 11:02

Re: poplatky x reforma

Divná představa. Pracovat fyzicky s rýmou a nachlazením znamená prosit se o pozdější (za 10-15 let) vážné onemocnění (třeba anginu pectoris z přechozené anginy - a jak poznáte, jestli máte anginu nebo "jen rýmu" bez návštěvy u lékaře?). Takže ten pokles 80% svědčí o velmi špatných poměrech ve vaší firmě, ne o působení poplatků. Bolavá záda jsou samozřejmě velmi závažnou potíží a to nejen při fyzické práci. Asi stejnou potíží,jako třeba bolavý zub. Vám se s bolavým zubem pracuje dobře? Jistě kvůli němu nejdete k zubaři, přece je to banalita, ne?

M. Novák 22.12.2008 13:01

Re: poplatky x reforma

Nemějte obavy o poměry v naší firmě, ty jsou zcela v pořádku, běžně zaměstnanci chodí s bolavým zubem k lékaři. Nicméně zajímavé je, že takto "nemocní" bývali stále tytíž lidé, obvykle v létě, když bylo potřeba dělat sena apod. Nastydnout člověk může, i může mít problémy se zády, ale pak nebývá zvykem, že při tom na neschopence štípe dříví a kosí louku, chodí po lese s myslivci...Zkrátka je třeba přiznat, že vloni zavedený systém ministerstva práce spolu se systémem min. zdravotnictví měl i pozitivní dopad.

morskehovnoZ 22.12.2008 15:10

Re: poplatky x reforma

Pane vy jste hlupák.

Jan Cedr 22.12.2008 7:50

Pěrestrojka

S reformou zdravotnictví je to podobné jako svého času s pěrestrojkou. Každý o ní mluví, jen si pod tím pojmem často představuje něco zcela jiného.

Realista 22.12.2008 6:41

Z lékařů se stanou zase vyděrači jako dříve. Budou vydírat sponzorstvím apod.

Nepochopili totiž dodnes, že poplatky by neměly být jejich příjmem, ale pojišťovny, když už byly zavedeny. Toto zrůdnost nastavil tak sám Julinek, neboť je sám lékař. podle toho naše zdravotnicví vypadá, když ho vedou lékaři samozřejmě vždy ku prospěchu svému a ne ekonomové, třeba jako Kalousek. http://domaci.ihned.cz/c1-31809650-detsti-lekari-poplatky-od-deti-si-vybereme-jinak 

"Peníze nám budou velmi chybět, už jsme s nimi v rozpočtu na příští rok počítali. Zvedl jsem plat sestře a mohli jsme si nakoupit nové přístroje na zpřesnění diagnostiky," říká pediatr Kudyn.- koho zajímá Kudynův špatný podnikatelský záměr?  "Začali bychom vybírat například za vedení očkovacího kalendáře, kde bychom za rodiče hlídali nepovinné očkování, jakým je klíšťová encefalitida. Půlroční až roční paušál by mohl být 300 až 500 korun," vysvětluje místopředseda sdružení pediatrů Milan Kudyn. - No jistě? Začnete pacienta odírat za zbytečné úkony jako dříve. Vedení očkovacího kalendáře, neskutečná drzost. Co kdyby jim napočítal jejich opravář praček vedení evidence, nebo televizák, automechanik, učitelka ve škole starající se o jejich dítě a další. Bral by to jako nespravedlnost, kdyby jim musel platit kupříkladu za to, že ho vedou v evidenci a poskytují mu opravy? Zdá se vám to absurdní? Kudyn už opravdu upadl na hlavu. Předpokládám, že zrušením poplatků se vše vrátí do původních předpoplatkových kolejí a lékaři nebudou moci vydírat ani sponzorstvím, ani vedením kaledáře očkování a podobnými úkony. Zdravotní poplatky a příjem jim zajistili bezcharakterní politici, kteří jsou lékaři ve službách voliče. Když budou zrušeny, budou bez náhrady a samozřejmě by politici měli ošetřit, aby se z lékařů zase nestali vyděrači, kteří pacienta budou zase odírat. Lékař je jako každý jiný podnikatel.